Skoči na vsebino

Celjski šušmarji

mushi

Recommended Posts

Tole je pa res žalostno... in en odraz našega slovenskega ponosa...

Bolnica Celje. Komu še verjeti?

http://www.delo.si/index.php?lev_0=0&lev_1..._1=1&a_id=24807

http://www.delo.si/index.php?lev_0=0&lev_1..._1=0&a_id=24802

Skratka, če sam misliš, veš da kaj ni ok.. je treba vztrajat, vztrajat in še enkrat vztrajat... pa veze po drugih bolnicah met..

Se že kažejo posledice dela patologov... Odlično. Dober so to zrihtal. Žive za mrtve določili.

Mushi
Deli na socialnih omrežjih

Sem zjutraj zasledila v časopisu tole ... :huh:

Žalostno, da pri vseh teh zdravniških zaprisegah, pa bla, bla, ... pride do takih in drugačnih stvari. :V:

http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif

He, he. Tole naše zdravstvo je zares v moškem spolnem organu :xx!: .

Sodelavčeva 25 letna deklica je rodila dojenčka in so ji pozabili očistiti posteljico. Čez 1 mesec je začela krvaveti, opravičili so se ji za napako in jo zadržali v bolnišnici 3 dni, da to uredijo. Po 14 dneh je ponovno krvavela in spet so jo zadržali tam in rekli, da je reklamacija "halo" a so kej u servis prinesli, da zdaj ji bodo pa tole res uredili. Ko jo je šel včera iskat, so mu pa rekli, da so ji pri prvem čiščenju zaradi administrativne napake prerezali jajcevode - sterilizirali.

POtem pa po alternativcih pljuvajo, pa da so mazači.... :o|o:

Nauk - tudi v narkozi spremljaj, kaj delajo s teboj....

P.S. tole ni bilo v Celju

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Žalostno, da pri vseh teh zdravniških zaprisegah, pa bla, bla

Tako v onem filmu John Q....za ene velja, da je to bolj hipokritska kot Hipokratova prisega x^x

Tudi jaz imam kar nekaj ful slabih izkušenj.....pa na srečo tudi nekaj dobrih in tudi zelo dobrih :palec: ......kot pravi Volkec....ni vseh za v en koš metat........bi pa bila v zdravstvu tudi potrebna ena "lustracija" :vragec: x^x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Guest sanjalica

Imam kolega/zdravnika v Celju (prepričana sem, da je dober zdravnik - normalno, če je moj kolega x:Dx x^x x;)x ) in večkrat premišljujem kako se počuti, ko ulica govori "VSI celjski zdravniki šušmarji" .

Verjetno ni enostavno delati v takem okolju.

In žal mi ga je, ker je superca človek :8):

Prepričana sem, da so v vsaki bolnišnici nepravilnosti (tudi meni pozabili očistiti posteljico), dogajajo se "nesreče" pri delu...vendar ima celjska bolnišnica to "nesrečo" (oz. ostale bolnišnice to srečo) da vse pride v medije...

Saj je jasno, da kdor dela, tudi greši, ampak zdravstvo je pač tako področje, kjer je cena vsake napake za paciente hudo visoka in takšnih posegov, ki lahko povzročijo smrt ali če gre za trano zadevo iz katere poti nazaj ni, je potrebno 10x preveriti. Mogoče bi to deklico rešilo že samo, če bi ji kdorkoli omenil, da bo sterilizirana, da bi vsaj lahko povedala, da se za to ni odločila - potem do napake ne bi prišlo.

Kljub vsemu verjamem, da so tudi čudoviti, odgovorni in uspešni zdravniki, vendar jih je precej čisto neodgovornih.

Ne razumem kako je prišlo do sterilizacije... mislim, ko si v bolnici dobiš trakec okoli roke, pa podatki tvoji so gor... diagnoza je pa tud za vsakega napisana.. a ti kreteni nč ne gledajo...

Kar se tiče vse zdravniki mečemo zdaj v isti koš - celjske...

Bi se mogli vsi (dohterji) gor postavit, pa da zdravniki sami mal kontrole držijo in poskrbijo za take ki jim ugled rušijo... s tem da ne podpirajo da se napake prikrivajo in zatučkajo.. temveč tudi sami take out... Se pa vsak vpraša, kaj če se pa men nrdi kej takega.. pol pa krivcu svečo držijo zraven pr delu in ga ta veselo opravlja naprej...... agree???

Sploh pa boli njih kaj si javnost misli... sej videt je tako.

Še en primer tak vem, ravno ta teden se je oglasil znanec.... pa so v Celju rekli da je vse ok, pa kontrola čez 6 mesecev, preko znanke je prišel pa v KC, ker se mu je zdelo da ne mora biti v redu.. pa je stanje alarmantno.. ker ima limfnega raka, pa se mu zdaj obsevanja začenjajo... v KC...

V CE bi prišel pa čez 6 mesecev na kontrolo!!!!!!!!!! Ce ima samo eno citologinjo in očitno predpotopne naprave al pa z njimi delat ne znajo! Ker je bil tu izvid negativen, v Ljubljani pa pozitiven!!!!!!!!!

Mushi

xrolleyesx včasih je veljala ma fija za zlo, sedaj je to farmacija in bela mafija...seveda je res tudi to da jih veliko dela tudi s srcem ampak ne more se prezreti dejstva da zdravstvu ne gre za zdravje,ampak da podpira farmacijo...denar,denar,dragi moji... in čeprav tudi sama delam v zdravstvu je to resnica... xrolleyesx

Meni se zdi največji problem v tem, da je to poklic, kjer imaš opravka z ljudmi v hudih, včasih celo življenjskih stiskah in zaposleni ne bi smeli samo hoditi v službo. Vsi poklici povezani z zdravstvom zahtevajo največ človečnosti, humanosti, sočutja in predanosti. Žal pa niso sami takšni zaposleni. Saj v vsakodnevnem življenju dostikrat naletimo na kakšno ne najbolj prijazno bitje, samo ne zdi se mi tako tagično oz. škodljivo, če se kaj takega zgodi na banki, pošti ali trgovini, kot v zdravstvu, ko je dosti ljudi zares v vseh pogledih na tleh.

Ja, take poklice, sploh vse kar je v zdravstvu, bi mogli opravljati ljudje, ki imajo človečnost v sebi, kater tega ni zmožen, ti čisto nč ne nuca.. ko ravna s tabo kot mehanik z avtom..... pa dobro, če je to zdravnik, in je vsaj dober diagnostik (pa ti netaktno pove diagnozo, čeprav vseeno raje tako, kot da kaj prikriva in muti!!!), ampak da so taki ostali uslužbenci npr. medicinske sestre.... le-teh je dost, pa bi se lahk zbiralo.... po kakem testu osebnosti, katera je za kam primerna, npr. za kake škakljive oddelke, ko so ljudje zelo bolni, bi mogli dat take da te res pokonc držijo!!!!!!
Mushi

Mushi, po kakem testu osebnosti oz primernosti, bi zgledalo tako, da bi jih bilo za delo v mrtvašnici očitno preveč, oddelki pa bi bolj samevali x:Dx

Mi je pa enkrat rekel nekdo, ki študira medicino, da ti že v prvem letniku dajo vedet, da so oni glavni in oh in splh ... xrolleyesx

:vio: x:)x

Mushi, po kakem testu osebnosti oz primernosti, bi zgledalo tako, da bi jih bilo za delo v mrtvašnici očitno preveč, oddelki pa bi bolj samevali  x:Dx

xokkx

Sploh jih v šolo ne bi smel sprejeti, če nimajo smisla za delo z ljudmi.

Tina, šolstvo je tko pametno, psihologi, soc. delavci ti svetujejo ktera šola bi bla zate primerna... obstaja cel kup testov, na podlagi katerih te lahko določijo kakšen tip človeka si, tega se poslužujejo razna podjetja pri izbiri novih ljudi, pa obstajajo seminarji na to temo... ali boli jih patka... tko kot za ljudi v zdravstvu bi neki takega mogli uvedit za šolnike.. Ja, eni bi bli direkt za mrtvašnice primerni... ljudje v belih haljah....

Pha... kolk ljudi bi zarad tega cesto rajš pometal..

Jst mislim da imaš malo tudi sam razpucan, za kaj si primeren, da ne moreš učit al pa zdravit, zato ker se ti nobel zdi otroke komandirat, al pa si sam seb v beli halji car. Treba je gledat duševnost, a ti bo ta poklic dajal zadovoljstvo, al si boš z njim celil travme in jih delal drugim, al si s srcem v njem... Za take poklice ni dovolj samo natančnost in odgovornost, čeprav bi že to dvoje bilo prelepo, če bi jo vsi imeli. Za tako delo je potrebno še nekaj, kar ne rabiš, če delaš v pisarni... in to je SRČNOST!

Mushi

Malo pa pripomore k izbiri šole tudi tale nov način točkovanja. Kolikor točk imaš v oš, na tako sš lahko greš, za faks pa enako.

Meni je bilo boje, ko so bili sprejemci ... si imel možnost probat ali prideš tja, kamor želiš.

Tako so pa točke tiste, ki odločajo kam otroci lahko gredo.

x;)x x:)x

Ja, Tina. Res je tako..

CEL SISTEM BI BLO TREBA ZRUŠIT. In neke reforme za ta kritična področja pripravit, pa ne kr na vrat na nos.. Potegnit noter ljudi s strok... pa da se debatira kaj je dobro in s čim se kaj pripomore, in kaj nč ne koristi... To pa si Ministrstvo za blabla.. neki zmisli, pol pa tisti, ki več vejo če je ktera stvar dobra al ne, delajo po direktivi tepcev z vlade....

Danes sem spet polna energije in bi se kr bodla z debili... če čivkaš tud neki dosežeš... da nimajo občutka da je vse fino in OK... Sem predvčerajšnjem zarad enga znaka težila županu, da ga postavijo, da neki ukrenejo, pa se je na dnar zgovarjal.. da ga ni... gradijo pa tako industrijsko cono da se ti zmeša.. ni dnarja... malo morgen.. sem mu povedala da če se ne bo dal rešit, bo šla pa stvar v javna občila..

In bo res šla! Ker ta naš sistem na vseh področjih je katastrofalen, nobeden nima nič z ničemer, kliči tega in tega, on spet tako in na koncu se krog sklene, treh, štirih osebkov in noben nima nič z zadevo.... bom pa pritisnila na vse naenkrat, pa naj se med sabo zmenjo, drugač pa grejo vsi v cajtnge... Madona. Sam grozit je vsem treba. A ni žalostno, da drugač pa se nč ne premakne, in vsi razmišljajo in bojo poklical in kako so hvaležni da se angažiraš.. pol pa spijo dalje!

ZJEBAT jih je treba! x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

Mushi

... če čivkaš tud neki dosežeš... da nimajo občutka da je vse fino in OK...

x:Dx :palec:

Ena od zgodbic z zdravniki ...

Ko sem bila še na faksu, sem imela ene težave, pa je zdravnik napisal napotnico in na njej z rdečo "Nujno" ter me poslal na polikliniko. Ko me je soseda pripeljala tja, pa jih je zanimalo če sem zaposlena, potem pa so rekli, da naj grem drugam, ker oni sprejemajo samo zaposlene in ne študentov.

Pa še cel kupu takih zadev imamo pri nas doma ... nič čudnega, da smo že pred leti začeli prisegati na alternativo in gredo stvari po diagnozi zdravnikov "neozdravljivo" samo še na bolje. x:)x

:o|o:

x:)x :vio:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...