Skoči na vsebino

Kako bi pa vi reagirali?

laja

Recommended Posts

Tale zadeva bo mogoče komu zvenela licemersko ali nestrpno - ampak kaj češ, zgleda da pač (še) nisem popolna x;)x

Mam sodelavko, ki jo kar precej težko prenašam.

Ves čas namreč igra - od vseh okrog sebe pa čisto očitno pričakuje, da jo bodo zasipavali z občuduvanjem. Govori z namerno znižanim glasom, smeje se sama sebi. Trenutno si mrši lase in se izprsuje ter občasno pogleduje proti meni, če jo kaj občudujem. Sorry baby ne trzam na ženske ... Mogoče pa želi, da čutim zavist al kaj?

No skratka jaz reagiram tako, da ji ne posvečam takorekoč nobene pozornosti. Ne šmerglam 100%. Sam tisto kar je pač nujno glede dela.

Ne gojim nobene zamere, sovraštva al jeze - sam ne želim da se napaja z mojo energijo.

Bi se vi pogovorili? Bi uporabli talisman zoper kradenje energije? Bi jo pretepli?(hecam se)

Deli na socialnih omrežjih

Laja - pa saj ji ze dajes energy... Odprla si temo, ukvarjas se s tem in pravis - ne, ne bos me. x:)x x;)x

Kaj pa, ce je preprosto takole: imata pac nikakvo kemijo, ona pa cuti tvojo nenaklonjenost in je v zadregi, pa bi se ti rada podzavestno prikupila, ker ne razume, zakaj je ne maras? :vio:

Odpni malo to, res jo skusaj obcudovati, oz. jo sprejmi pac taksno - vzemi jo duhovito, nasmej se pri sebi temu - namesto da te spravi ob zivce.

Lahko pa da je res grozna in zoprna baba, v tem primeru se z njo pac potem itak ne ukvarjas in tako tudi ni bojazni o kaksni kraji energije.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

hehehe... kaj pa če je v resnici moški? x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

Kok časa pa že to traja? Ko ti bo kdaj kej vn udarlo.... Men pol sarkazem vn tolče, če moram kej nemogočega dolgo prenašat. Al pa režanje..

Zoprno, taki odnosi v službi.. bedasti.. ko je fajn, da se vsaj v pisarni, skratka v najožji okolici človk fajn počuti.. Imamo pa mi tud take čudne.. ena šefica enga sektorja ma tak cvileč glas, da jo že če grem tam mimo na začetku hodnika slišim. Ona ne govori, ona cviliiiii.....! Hm... če bi bla v moji zelo ožji okolici.. ;) <_< :ph34r: :mex:

Mushi

saj od začetka sma se še kar štekali

sma se pogovarjali

sem ji pošiljala prijatelske vibracije ipd.

počlo pa mi je k se jaz mela hudo krizo

po telefonu sem morala vsak dan poslušat strašne novice (umiral mi je oče) - ta koza se mi je pa medtem v ksiht smejala, si pela im me šarmirala ... uh :vragec:

pa še laže se dostkrat (kako svojo napako meni poturi ...)

večino časa je sploh ne opazm - sam ma kak dan bolj intenzivno potrebo po občudovanju

in dans je en od teh dni

pa saj bom prerasla

ona pa upam da tud

mushi - dedc pa verjetn ni- ma preveč špangic po glavi

je pa včasih res težk bit toleranten in odpuščajoč

ne me strašt mushi :eek:

aja glede tvoje cvilike

mam tud jaz eno v sosednji pisarni

pa s to mojo sta ful frendici

cicicici

tok sma lepi in vsi skor oslepijo k naju vidijo

pa tok sma pametni in izobraženi

najglobja knjiga na svetu je Mali princ

in midve jo štekama

madona sem jaz eno nestrpno bitje

je ok če nekoga enostavno odpišeš?

če nočeš met nič z njim?

al se je treba trudt vsacga razumet?

... počlo pa mi je k se jaz mela hudo krizo

po telefonu sem morala vsak dan poslušat strašne novice (umiral mi je oče) - ta koza se mi je pa medtem v ksiht smejala, si pela im me šarmirala ... uh  :vragec:

pa še laže se dostkrat (kako svojo napako meni poturi ...) ...

He, potem pa je tole res ena cudna zenska...

Kaj pa, ce ji reces, preprosto - poslusaj, pred mano ti ni treba taksnega zganjati, ker sem te ze postekala... tako si lahko mirno 'odpnes pas' oz. das masko dol.

Lahko pa zamenjas stalisce in skusas gledati duhovito - pa ceprav bo seveda najbrz cinicno ali kaj podobnega.

Pa se malo ponorcuj..

Obratno naredi - FUL jo obcuduj, malo z norcevanjem..

Reci ji, zanalasc afektirano - kako ti pa toooole pase! Kwa dons dobr zgledas!! Zraven se pa smej, ali kaj takega. x:Dx

Ali ko ti bo rekla - a se ti zdi, da sem se morda zredila, reci ja, ravno gledam, kako zashpehana si postala nenadoma.

Ali ji reci - jooj, tamle se ti dela grozen mazolj... Ali: opsala, bo treba na telovadbo, sem opazila, da se ti dela celulit...

Ali kaj takega... Ali reci - a danes pa nic ne pojckamo?

Posvetuj se s kaksnim 'strokovnjakom' (skorpijonom) :sniky:

Ce igras to igro, ti pa ni vsec, samo spremeni pravila - TI obvladuj. :palec: x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

sej je dobr nasvet marsa :palec:

pa sem tud 100% da bi zalegel

sam kaj ko nism človk za igrce

sem bol neposredna in odkrita

pol mam pa slabo vest če kerga odpišem ker mi je pač sral po glavi pa mi ni blo glih najbolj všeč

sicer je pa ignoranca začinjena s kančkom občasnega cinizma moja dnevna tehnika

Laja, v takih odnosih ti drugi lahko črpa energijo samo, če sprejmeš njegovo igro. Ti si jo očitno sprejela. Pišeš sicer, da kolegico v službi ignoriraš, pa temu očitno ni tako. Če bi tvoje besede držale, potem se z njenim obnašanjem ne bi obremenjevala in ga sploh ne bi zaznala. Ti pa se (vsaj v sebi) jeziš in ji omogočaš, da "sesa" tvojo energijo.

Morda pa bi bilo res najbolje, da bi sedla k njej in se mirno (res mirno, brez jeze ali povzdignjenega glasu) pogovorila. Morda gre za nesporazum in je za njenim vedenjem nekaj povsem drugega, kot pa meniš ti.

Iskreno želim, da bi vajune odnose uredili v obojestransko zadovoljstvo.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

sam kaj ko nism človk za igrce

sem bol neposredna in odkrita

Jaz tudi ne oz. sem tudi. :)

(nisem za igrice in sem odkrita).

Ampak itak ne govorimo o meni - jaz se posluzim ze prve variante - recem, ej, stara, big deal, no. In je kul - ali kaj takega.

Ce pa recem, imas mazolj, se pa tudi nic ne zlazem in to ni igrica - pac pa malo zlobice, ki bi mi potem morda udarila malo ven, pa odtod cinizem.

Saj - v tem smo pa ocitno nekako na valovni. ;) :palec:

BigM - :palec:

Picasso

Morda gre za nesporazum in je za njenim vedenjem nekaj povsem drugega, kot pa meniš ti.

se bojim da ni nobenga nesporazuma

ta oseba ni vredu in konc

vem da ti nekdo lahk črpa energijo sam če mu ti to dovolš

glih zato se zavestno ne ukvarjam z njo

o zadevevi pa pišem, ker sem prepričana, da gre vsakemu od nas kdaj kdo na živce in me zanima kak drugi reagirate ko se to zgodi

enmu za kterga veš da je v njem še nekaj dobrega in da je na splošno vzetu vredu človk, še lako rečš daj nehi pa se pogovoriš

kaj pa če na nekom ne moreš videti prav nič dobrega več? :eek:

tak modrec, da pa niti opazla nebi kak se en spakuje, pa žal še nisem

Se nekaj... V bistvu jaz taka bolj ali manj tudi sem... tako ne bi nic blefirala in to ne bi bile igrice - ker itak ne bi bile, ker jih jaz ne bi sprejela.

Jaz bi se temu smejala iskreno... To hocem reci... x:o)x x:Dx

Kao - blazno zdaj nekaj... Kaj me ali kogarkoli briga, kaj je ali kaj ni...

Ali pa bi rekla - poslusaj, bodi no ze malo tiho.... ali- ne vtikaj se vame ali kaj takega...

Kar pomeni, da bi pac vajeti vzela v roke, ker ne prenasam, da se nelagodno pocutim...

Picasso

Jaz bi se temu smejala iskreno... To hocem reci...  x:o)x  x:Dx

no saj narežim se ji pa tud jaz v bistvu kar precejkat

komično je kak ne pogrunta kak lahk je spregledat kdaj nekdo glimi in se nastavlja ... x:Dx x:Dx

Jaz bi se temu smejala iskreno... To hocem reci...  x:o)x  x:Dx

no saj narežim se ji pa tud jaz v bistvu kar precejkat

komično je kak ne pogrunta kak lahk je spregledat kdaj nekdo glimi in se nastavlja ... x:Dx x:Dx

Saj - :palec:

To je po mojem edini nacin, edina 'resitev', da ti to ne jemlje energije...

Pravis tudi sama, da gledas tudi tako. In to je po mojem to.

Morda jo skusaj gledati s socutjem... morda si predstavljaj, da je uboga kaj, da je imela kaj tezko ali kaj takega... potem bos morda jo lazje sprejela... Morda pa je tudi res kaj - saj ima skoraj vsakdo tudi kaj takega v ozadju... tezjega ali cesar ne poznamo...

Predstavljaj si, da jo nekdo blazno nadira, da je z njo krivicen in grd, ko bi se ti morala zasmiliti - bi ti se sla tako na zivce, ko bi bila ona ful ranljiva... Najbrz, ziher ne, no...

Hocem reci - glej jo drugace, skusaj se prisiliti v razumevanje nje... Vse ji 'odpusti' nekako, naj te ne sprovocira vsaka njena gesta ali ton, podton etc.

Posiljaj ji + energy - to pomaga, ce nam gre kdo na zivce. Res. :palec:

Picasso

Hja, laja laja a ne grize x;)x

No, jaz bi v takšni situaciji verjetno dal tisto kar potrebuje in po čemer hlepi. Meni to pač ne bi bilo težko oz. bi ne zaradi tega ničesar izgubil, po drugi strani bi pa verjetno njo razveselil oz. ji dal tisto potrditev, ki jo samo tako očitno potrebuje. Vsak ima svoj način, da se drži nad vodo.

O tej temi bi se pogovoril z njo, če bi imel feeling, da jo hočem spoznati in bi lahko bila kul frenda. V tem primeru bi pač hotel, da vsaj pred malo ne igra, če mora že pred drugimi. Drugače bo morala pa to sama ugotoviti in šele takrat bo tudi pripravljena, da si uredi življenje brez maske.

pa-pa

P.S. Nerad svetujem, ker so nasveti dvorezen meč. Za enak problem vsakemu svojega. Ampak ta situacija je zanimiva in me je pravzaprav iztrgala od dela. :palec:

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Hja, laja laja a ne grize  x;)x

ja res je

morbit mam pa res občasne težave z velikodušnostjo ...

al sem pa preveč kritična

od sebe velik zahtevam pol pa seveda tud od drugih

če se nekdo tak hudo trudi biti všečen, da zato že kar ves čas igra, ma vrjetn zato res tehtne razloge ...

razen tega je dost dost lažje obojat kot pa razumet

eh učimo se celo življenje

Tale zadeva bo mogoče komu zvenela licemersko ali nestrpno - ampak kaj češ, zgleda da pač (še) nisem popolna  x;)x

Mam sodelavko, ki jo kar precej težko prenašam.

Ves čas namreč igra - od vseh okrog sebe pa čisto očitno pričakuje, da jo bodo zasipavali z občuduvanjem. Govori z namerno znižanim glasom, smeje se sama sebi. Trenutno si mrši lase in se izprsuje ter občasno pogleduje proti meni, če jo kaj občudujem. Sorry baby ne trzam na ženske ... Mogoče pa želi, da čutim zavist al kaj?

No skratka jaz reagiram tako, da ji ne posvečam takorekoč nobene pozornosti. Ne šmerglam 100%. Sam tisto kar je pač nujno glede dela.

Ne gojim nobene zamere, sovraštva al jeze - sam ne želim da se napaja z mojo energijo.

Bi se vi pogovorili? Bi uporabli talisman zoper kradenje energije? Bi jo pretepli?(hecam se)

Mogoče pa hoče bit' prjatlca s tabo. Ne verjemi takoj vse, kar drugi o njej rečejo. Če pa ima navado špecat svoje sodelvce pol tvoji sodelvki ni pomoči.

Ja sam ka mali pao s lipe

Sem že tudi imela takšne - kao prijateljice - sodelavke. In dobesedno naredila to, kar pravi Marsa: ko mi je težila o tem, da bi morala hujšat, sem ji butnila nazaj, da če bi že včeraj začela bi ziher bilo prepozno x:Dx x:Dx -pri meni je pristoten strelec+škorpijon...pol pa veš kaj dobiš. x:Dx x:Dx

Če mi je pa slučajno še kaj težila o kakšnem kosu oblačila, ki ga je imela na sebi, sem ji raztreseno prikimala...in jo vprašala nazaj čisto ta tretjo stvar..ona meni o krilu..jaz njo kaj v zvezi gradbenega materiala x:Dx x:Dx ali s čim sem se pač v tistem hipu ukvarjala.

Toliko kot o meni, kot dobri in sočutni poslušalki x:Dx

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

:2src: mirno jo poslušaj in glej v oči ter ji mentalno pošlji misel naj bo mir med nama,pozdravljam vse božje v tebi...če jo boš gledala v miru bo nehala s tem pa še sama ne bo vedela zakaj...to metodo sem preiskusila na šefu ,pri prijateljih na delavnicah,če kdo nori ipd.zanimivo je da je uspešna ...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...