Skoči na vsebino

Smrt in astrologija

free

Recommended Posts

Free pa tisti tvoj ostržek, kaj je blo, ga je kaj oribalo da se pokriva.... hehe, je imel bližnje srečanje z žago.......

ajd šalo na stran, grozno škorpijonsko si mi deloval v živo....., seveda spet bom jaz tisti ki nima pojma k si riba, ampak to pol to 8 hiša, full!

.....

ha ha ha ... x;)x sem tut sam razmislal...

mal je tut partnerski odnos... x;)x

...ma to je mesanca mojega VESELJA in ....!!

vcasih sem tko vesel, k se druzim, ko se dogaja, da sploh ne znam bit miren x:o)x

itak pa premal sem gibal, racunalnik pa to... pol pa se mi vtrga...

pa se luna v ovnu pa asc v levu pa kakor pravis 8 hisa full...

hm, pa premal sporta.. tut :eek: pol pa ven vdari...

potem pa gre full energije... moram se navadit dihat zraven x:Dx

pa kaj ko spontanost veselja odide ce se kontroliram...

no ja neko primerno ravnotezje bo treba...

Deli na socialnih omrežjih

Malo komentarja na nekaj postavk v tej temi. (Smrt v astrologiji)

Najprej: nobena literatura ne govori o tem, veliko je natolcevanja.

Drugo: nekateri astrologi so si dan smrti izracunali in se nanjo pripravili (Nostradamus, Dupor) ali pa se ji hoteli izogniti, a jim ni uspelo (Michael Scot, Stoeffler). Ocitno torej je nekje informacija, a je prej v izrocilu kot v literaturi ali pa v globokem razumevanju astrologije, ki ga danes ni vec veliko; prevec skomercializirano je vse skupaj in mahnjeno na ucinek!

Tretje: ce horoskop namesto kot navedek/sliko dogodka jemljes kot sliko nasega dojemanja tega dogodka, potem je zadeva malo drugacna - kako se v moji natalni karti vidi moje dojemanje moje smrti? Ce umiram dolgo in bolece*, ze mogoce, pri trenutni kapi ali prometni nesreci s takojsnjo smrtjo (kakrsnih je danes polna kronika) je pa to bolj spekulacija. (*Zato pa se smrt od raka ali aidsa tako lepo vidi - Pluton na posebnem mestu. Videti je obcutek osebe, da umira in da nima moznosti.)

Cetrto: uf, free je svoje izhodisce popravil na "datum smrti v prejsnjem lajfu" - kako priti pa do tega, to bi pa res rad vedel, ce obstaja. Ampak ker je ze opisovanje prejsnjega zivljenja samo po sebi silno siroka zadeva, je tudi datum smrti vprasljiv. (Recimo Michael Newton v svoji knjigi "Potovanje dus" precej plasticno opisuje smrt nekega mozaka, ki mu je - kot zenski - v prejsnjem zivljenju indijanska puscica prebila grlo - a kako iz tega rekonstruirati datum te smrti?!)

Peto: povedati stranki ali ne povedati? Sam tega ne nameravam, tudi ce bi to znal izracunati. (Pa imam za seboj veliko stotin pogovorov.) Zakaj? Ce sedemnajstletni mladenki poves, da bo umrla pri triinsestdesetih, s tem bistveno spremenis njeno zviljenje, cetudi ima se veliko pred seboj. Ona od tega nima veliko dobrega, ravno nasprotno se ji bo ta navedba vtisnila v spomin in jo bo proti tej starosti (cisto mogoce) totalno zvilo - sugestije delajo sto na uro. Je to potrebno? In kaj ima od tega astrolog? Kar nekaj tega. Obcutek vzvisenosti, ker ve, obcutek podeljevanja, kajti stranki je dal nekaj, cesar nihce drug ne more, in obcutek moci - kar po Castanedi ni ravno vzor. Sama negativna vodila torej. In pri tem o etiki se nismo rekli nic.

Sesto: res pa je, da je smrt ena zelo rajcig tema. Osma hisa sama po sebi pomeni igranje s smrtjo, izzivanje in podobno. Ceprav na koncu cviknemo, ko gre zares.

In se: sam imam na koncu osme hise lepo postavljeno Venero. Simpaticni in morbidni Dupor bi temu rekel "smrt v postelji", kje drugje pa se najde se kak bolj socen opis. A ce vsakodnevno na cesti srecam med sto in dvesto tovornjakov, in to po najbolj krvavi cesti v drzavi, si ne morem kaj, da ne bi bil malo ironicen pa si rekel, da je Matilda vcasih blize, kot bi si mislil, se posebej, ce imam prst stalno na zmigavcu za prehitevanje. Ker pa se s smrtjo ne ubadam prevec in ne iscem po horoskopu tam, kjer nimam kaj iskati, se imam kar v redu.

Ukvarjajmo se raje torej s seboj in s svojo potjo. Ce bomo vedeli, koliko CASA imamo za to pot, je datum smrti zelo slaba - kontraproduktivna - informacija! Cisto mogoce je, da bomo napravili veliko manj, kot pa bi sicer.

Vse dobro vsem!

BERN

.. pred časom, ko je bil na LUNINEM NETU na voljo še izračun in pojasnjevanje natalne karte v angleščini, mi je lepo pisalo: mirna smrt v pozni starosti.

(8. hiša - kozorog - 16°47'40)

In imaš prav, ko vidiš kaj takega zapisano zase, se kar nekako slepo zaneseš.

Sem pa mnenja, da naj tega podatka le ne bi vedeli.

Actas: carpe diem, quam minimum credula postero

(Horac: Odes, I, 11)

• 5 years later...

Odvisno kdo ga ve. Recimo ce zeli nekdo izvest projekt ki bo v celoti pogojen z njegovim obstojem obenem pa bo dal upanje nekaterim, je morda dobro da predvidi smrt, s tem se bo lazje odlocil ali se projekta loti ali ne.

obenem pa je lahko s tem podatkom postane nepriseben.

hocem rect, za tak podatek je verjetno dobro bit zrel. sele zrelemu cloveku lahko tak podatek koristi, pa se to ni nujno ane.

• 1 month later...

Mihela,

Imam vprasanje zate, glede tvojega odgovra El Ninu. Kje se vidi lepota njegovega strica? Jaz bi rekla, da je imel bolj ostre poteze (vsekakor ne zaobljenih), in verjetno bolj resen ali otozen obraz, ceprav Vodnar na Asc kaze na komika in obcasnega ekcentrika.

T

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...