borism 6. november 2003 Prijavi Deli 6. november 2003 Mogoče že kaj podobnega obstoja(naslov teme),mislim na LNF,v vsakdanjem življenju pa vem,da obstoja,čeprav tule ne pišem iz lastnih izkušenj.Malomarnost bi lahko imenoval tudi,kot slabe ali grde navade,ali pa slabosti pred katerimi si vsak posameznik zatiska oči.Odprl sem tole temo,ne da tekmujemo,kje smo malomarni(saj je prav,da se spomnimo) temveč,da bi naredili največ, da te pomanjkljivosti odpravimo. Bo pa potrebno vseeno malo pokomentirati,da ne bo tema zastarala!Jaz mislim,da nam je to že zapisano v zvezdah kje,zakaj,kako smo na katerem področju malomarni.Vem,da so aspekti,kar velik pokazatelj,ampak hiše so pa oder,kje se vse skupaj dogaja. Navade so vidne v 1.hiši,kot tudi volja……..lenobne naj bi bile bolj tehtnice(ni merilo!) in še negativno aspektiran Merkur! Nekateremu je malo mar do sebe,dobro saj lahko pomislimo na obleko,kot tudi na nemar pri sebi(neurejena frizura,neurejeni nohti,neočiščeni čevlji,nehigiena….).Slišim večkrat izgovore, kot, da saj nimam časa ali kaj podobnega…..saj je vse res,ampak 10 krat ali 10 let se pa ne sme to dogajati!Pravijo, da lahko človeka oceniš po notranjosti avtomobila.Ni moj namen ocenjevati ljudi, ampak včasih se peljem z ljudmi, ki so zelo v redu, ampak se skoraj v avtomobilu nimaš kje sedeti?Je pa seveda pomembna tudi zunanjost avtomobila(ne mislim na barvo ali kvaliteto pločevine)Kaj si vi mislite o tem?Pokazatelj za avtomobil naj bi bil Uran.3.hiša,Merkur in dvojčka…. Pri nekaterem je značilen nered:- na pisalni mizi(doma ali v službi),- v svojem kabinetu ali delovnem prostoru,- vedno ne pomita posoda,- zmeraj razmetana obutev v predsobah ali pred vhodom,- vsa krama na podstrešju ali po kleteh,- pri dokumentih(položnice,računi,pogodbe…),- skoraj vedno razmetana postelja,- mogoče bi tule lahko zvrstil tudi pri nekaterih nenehno zamujanje,nedoslednost pri držanju obljub,itd….ne bi več našteval,da ne bo spisek predolg! Za primerjavo imate nekaj astro pokazateljev po posameznih prostorih: -otroška soba……….se vidi skozi 8.hišo,-dnevna soba….…...se vidi skozi 5.hišo,leva,sonce,raka,-predsoba,hodnik….dvojčki,-kuhinja……………škorpijon,8.hiša,rak,-kopalnica………….rak,4.hiša,luna,-klet………………..saturn,kozorog,-podstrešje…………tehtnica,-spalnica…………...venera,tehtnica… Še enkrat,ni bil moj namen ocenjevati(nimam pravice,pa tudi,če pridem komu na obisk,ga sprejemam takšnega kot je) ljudi in v tem primeru,kar koli vplivati na njih,ampak bo mogoče kdo našel kaj koristnega, da spremeni te »slabe« navade.Sicer se pa vse življenje učimo,no vsaj tisti, ki to hočejo! Lep pozdrav,Borism Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 6. november 2003 Prijavi Deli 6. november 2003 KWA..... A TI SI PA EN TAK CHISTUN, K MA VSE POSHLIHTAN PA SPEDENAN U LAJFU.... DOLGCAJT 666 kaotichnih in razmetanih (malomarnih in zanikrnih) zlobijou....tralalala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 6. november 2003 Avtor Prijavi Deli 6. november 2003 Aakhut haj Izgleda, da te nekaj spet moti,po mojem sploh nisi prebral v redu.Sicer je pa to z dobrim namenom gor,da se napake popravijo ali ublažijo! Lep dan,Borism Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 6. november 2003 Prijavi Deli 6. november 2003 He he, zanimivo. No ja, tehle hiš še vedno ne obvladam, ker mi zadeva deluje komplicirana kot Ljubljana , ampak jaz osebno najbolj želim,d a če se določena zadeva obljubi se tudi izpelje. V redu, če je res kakšna višja sila, se razume, sicer imam pa raje, da se reče če bo možno, kot da se 100% obljubi in potem ne izvede. Sem imela tak splošen vtis, da sem manj redoljubno bitje, ampak po Borisovem postu pa vidim, da en tak osnovni red povsod vzdržujem, kakšne detajlčke pa prelagam in prav to bi rada pri sebi spremenila, ker bolj kot nekaj prelagam, bolj mi je to odveč. Načeloma se pa tudi jaz dosti bolj ujamem z ljudmi, ki držijo besede in imajo osnovni red doma - ne totalno razsulo. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 6. november 2003 Prijavi Deli 6. november 2003 borism...hoj hehesam mal dinamike sm hotu not prpeljat....de nau tak "CAJTNG" kolk je zhe shtevilo kaosa? (666 -ou tralala)...hehe Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
otožna 6. november 2003 Prijavi Deli 6. november 2003 jaz pa sem včasih v totalnem neredu, pa tu ne mislim zbrko v pisarni al pa doma, ker je ni, no upam da ne(trenutno je v glavi popolna zbrka) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 6. november 2003 Prijavi Deli 6. november 2003 heheno pa dajmo:jaz mam absoluten kaos na pisalniku....se pa znajdemCD-ji so poshlihtani da ni res....sic!knjige tut....heheshportna oprema v totalnem kaosu....yeah.....(k je treba na brzaka spokat za reshvanje je tut kaos )v glavi....hehe.....v glavi pa kwa zhe...aja....ja......ahm....aja! KAOOOOOSSSS!!!!!! 666 kaotichno razpolozhenih -ou....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 6. november 2003 Prijavi Deli 6. november 2003 BorisM Zamislila sem se nad sabo...Kozorog klet. Moja hiša nepodkletena. Nimam kleti . Drugače pa... ponavadi čisti nohti, lasulja in proteza , oblačila tudi... Neoprane posode ne poznam (se zloži v pomivalni stroj...in le-ta se vsak večer ob 22.30 vklopi). Čevlji...hmm!, da, priznam...ne očistim si jih vsak drug, tretji, četrti dan...vedno si najdem opravičilo ..saj samo po marmorju in itisonu hodim z njim, pa 10 m asfalta... Pa bi jih mogla! Postelja se postelje, tedensko opere (vendar se ne zlika......sem malomarna )Tudi hladilnik bi lahko večkrat pomila z okisano vodo...vsaj 1x tedensko...pa ne zmorem ob LNF ...Avto je ... hmm...sterilen...preveč, bolestno sterilen. Podstrešje pa je OK (tisto pr hiši mislim) moje je bolj tk-tk Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 6. november 2003 Prijavi Deli 6. november 2003 Ha-Ha-Ha Aakhutek...oba sva mislila (in priznala!) podstrešje-glava in razmetano (baje niti forverkov sesalec ne naredi reda pr nama x!x ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
otožna 6. november 2003 Prijavi Deli 6. november 2003 haha, tud jaz sem napisala nekaj o glavi, glej glej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 6. november 2003 Prijavi Deli 6. november 2003 To da se "ujamem v mislih" s tabo Otožna, mi je že jasno. Ampak da se mi zgodi...da se "ujamem v mislih" z Aakhutkom...pa me res skrbi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
otožna 6. november 2003 Prijavi Deli 6. november 2003 krvavi pod kožo, haha, pa verjetno kak planet isto porazdeljen Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 6. november 2003 Prijavi Deli 6. november 2003 prava malomarnica znam bit... pred in med mesečnim perilom pa me zagrabi nuja za pospravljanje in čiščenje... prav bolestno se s tem ubadam, drgač pa pospravljeno ja... ampak če je zdle al pa čez 2 dni.. men čist vseen... ko se mi zljubi... Dober da je en omenil čiščenje hladilnika... to bo pa res potrebno...... Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 6. november 2003 Prijavi Deli 6. november 2003 Hm... ...če me kdo sodi po notranjosti avtomobila... :xx!: ...vedno znova...si obljubim...zdaj bo pa res drugače...ampak... torej...v mojem avtu...ne kaos...ampak...kaos na kvadrat... Stanovanje...kakor kdaj...sicer pa imam enkrat na teden čistilko...hvala bogu... ..tako, da je samo "domače"...vzdušje..ne ravno umazano... Precej neredoljubna.. ...oz.imam nek "svoj" red...da ponavadi vedno vem...kje je kaj...Ko študiram...moram imeti red okoli sebe...po sistemu...red v glavi...red okoli sebe...Občutljiva...na red in čistočo v kuhinji...in kopalnici...Zanimivo...za enomesečno pot...pa se spakiram...v pol ure...brez seznamov...pa ničesar ne pozabim...Imam pa popadke čiščenja...in pospravljanja...takrat pa težim vsem okoli sebe... :xx!: Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 6. november 2003 Prijavi Deli 6. november 2003 Hm... riba/strelec/dvojček... no way da bi bilo vse kot iz škatlice... pri meni vlada bolj 'ustvarjalen nered' skoraj na vseh področjih. Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 6. november 2003 Prijavi Deli 6. november 2003 ....Malomarnost bi lahko imenoval tudi,kot slabe ali grde navade,ali pa slabosti pred katerimi si vsak posameznik zatiska oči.MALOMARNOSTI SE V VEČINI SPLOH NE ZAVEDA, JE NEKAK NEZAVEDNO STANJE. ...Navade so vidne v 1.hiši,kot tudi volja..lenobne naj bi bile bolj tehtnice ...........…..saj je vse res,ampak 10 krat ali 10 let se pa ne sme to dogajati! ......Pravijo, da lahko človeka oceniš po notranjosti avtomobila. ... -na pisalni mizi(doma ali v službi),-v svojem kabinetu ali delovnem prostoru,-vedno ne pomita posoda,-zmeraj razmetana obutev v predsobah ali pred vhodom,-vsa krama na podstrešju ali po kleteh,-pri dokumentih(položnice,računi,pogodbe…),-skoraj vedno razmetana postelja,-mogoče bi tule lahko zvrstil tudi pri nekaterih nenehno zamujanje,nedoslednost pri držanju obljub,itd….ne bi več našteval,da ne bo spisek predolg! ...........ZLO DOBRA MODERNA PRIMERJAVA ..HJA, devic sploh nis omenu...drgač pa...si lepo opisau vse to....še posebno me gane kar sem izbrau ..pišeš pa iz lastne raziskovalne radovednosti Jest pravm, smet je smet, pa naj bo ohranjena lepo al pa smrdeče Hja, je pr men že v karakterju vse tk mau spedenan tko,de zarad tega nkol nism rabu kakega tečaja za to,vse sprot naredim, de se počutm svobodnega, svežega in spolirangha Vse sam naredim, ker se zavem, da bolje naredim in preprosto uživam v temu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 8. november 2003 Avtor Prijavi Deli 8. november 2003 Devic res nisem omenil, ker vem, da so OK, še posebej, če bi upošteval druge pomene tega imena Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
umetnica 8. november 2003 Prijavi Deli 8. november 2003 device nimajo navade bit malomarne, so včasih še preveč pedantne. to je za okolico lih tolk nadležno kot pretirana malomarnost. po moje je "neurejen red" ali pa "urejen red" veliko bolj sprejemljiv kot "popolnoma urejen red" (beri sterilnost) ali pa tista ta druga skrajnost "neurejen nered". Citiraj P. S. le kaj je hotel umetnik s tem povedat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 8. november 2003 Prijavi Deli 8. november 2003 Devic res nisem omenil, ker vem, da so OKTo je beseda, Boris Kar naprej mi hočejo prilepit, da sem sterilna in pretirano redoljubna... zato, ker sem devica... pa v resnici niti ne maram sterilnosti niti nisem taka... ko pospravljam pospravljam, ko pa ne, pa ne Malomarna pa nisem, to pa je res. Nisem tista, ki bi imela kaj šlampasto ali strgano ali kaj takega, kar sodi v smeti, ne pa name , v moj avto ali moj dom. Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 8. november 2003 Prijavi Deli 8. november 2003 Mateja, a lahko dodam moj podpis k tvojemu postu? Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 8. november 2003 Prijavi Deli 8. november 2003 Tina, komot Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. november 2003 Prijavi Deli 8. november 2003 Uh, meni pa ni vsec ta tema...Nimam se namrec za 'malomarno', najdem pa pri sebi ful teh 'pokazateljev' za to.Imam precej razmetano vse, a svoj sistem in svoj red - jaz vse najdem.Ce se clovek v 10 letih sedemkrat seli, se sicer otrese ful krame, a se ne mores zorganizirat, kot bi zelel.Ce imam doma podjetje, pa zalozbo (LK-ji, najina firma je hkrati najin dom-cek), pa trgovino, pa glasbeni pa slikarski atelje - in ce je to v stanovanju na 50 kvadratih, bi rada videla enega, ki bi imel red.Poleg tega sem se morala odlocit ali bom v lajfu gospodinjila ali pa delala nekaj za duso pa za folk.Jaz imam lahko prec vse pospravljeno, samo ce ukinem par stvari, s katerimi se ukvarjam. Kdo od vas dela doma?Delate v sluzbi, potem pridete dam - lepo v pospravljeno - ker vmes nikogar ni bilo, ki bi razmetaval.Pri nas pa smo skoz in vmes tu in razmetavamo seveda vsi in skoz (kavice, cajcki etc.... do 16h je pri nekaterih se vedno kot v skatlici, pri meni pa je lahko, kot bi bomba trescila).Moras biti iznajdlljiv, da imas v eni sobi v enem delu spalnico in v drugem delu delovno sobo.Pulta sploh nimam, onih 10cm na mizi od racunalnika - tam lahko tudi pisem. Tako mislim, da so te oznake zelo mimo, da ne recem krivicne, ker tale 'malomarnost' - nasteta- nikakor npr. ne kaze na nevestnost. Zame je namrec malomarnost - shlamparija. Jaz vse nardim kot je treba, vse je klaro in kul, a pol mi bo en klincev cistun zdaj pamet solil, ko me bo pa recimo nategnil za cash, ali shlampasto ne izpolnil svojega dela dogovora, a seveda ves urejen, s spedenanimi nohtki, z zloscenimi cevlji in vsem - ampak, ne, on pa ni malomaren. Je zelo urejen, spicajzlan in vesten. Me zanima, kdo od vas v sluzbi cisti in pometa, najbrz nihce, sploh ne pomislite... Tam si uredite mizo, greste domov... Potem pa pridejo cistilke in cistijo...Doma, za sabo, pa vam pac znese pospravit. Tako, pliz, cim boste naslednjic hoteli obtoziti koga ali pa vihati nos nad njim, ko boste prisli k njemu, kaksen malomarnez je, pomislite, da ne poznate vseh okoliscin.In ko boste naslednjic videli kaksno malomarnico s svinjskim avtom, pomislite, da morda nima garaze s sesalcem, in da je morda ravnokar cash, ki bi ga porabila v pralnici, dala za kaksno deseto nujno stvar. Hocem reci - odlocis se v lajfu, kam bos vlagal cas, energijo, in konec koncev tudi cash. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
umetnica 8. november 2003 Prijavi Deli 8. november 2003 Hocem reci - odlocis se v lajfu, kam bos vlagal cas, energijo, in konec koncev tudi cash. Marsa, tu imaš popolnoma prav x!x jaz na to temo ne gledam tako, kot da bi s prstom kazali na koga. vsak izrazi svoj pogled na to. Mateja , tudi jaz nimam kot iz škatlice, ker se mi enostavno ne ljubi vedno. poleg tega mi je prostor, kjer živim, ljubši če se vidi, da "tu živimo ljudje" btw, tudi moj znak je devica in iz svojih preteklih izkušenj sem govorila, da je pretirana pedantnost moteča za okolico. kar nekaj časa sem potrebovala, da sem se s svojo željo po popolnoma urejenem redu "pogovorila" in začela uživati v neurejenem redu ali urejenem redu. pa se tudi jaz zdaj bolje počutim Citiraj P. S. le kaj je hotel umetnik s tem povedat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 8. november 2003 Prijavi Deli 8. november 2003 Hocem reci - odlocis se v lajfu, kam bos vlagal cas, energijo, in konec koncev tudi cash. Marsa, tu imaš popolnoma prav x!x jaz na to temo ne gledam tako, kot da bi s prstom kazali na koga. vsak izrazi svoj pogled na to. ...Saj vem.. Toliko sem res naropotala (pa se imam v rokavu ) - v bistvu pa je bilo namenjeno vsem primerom za nazaj in za naprej, ki so me ze kdaj spravili v slabo voljo v zvezi s tem... pa res sem hotela mal odstreti ta ozadja, ki so takole.... ker - npr. - ko smo se selili v ta podnajemniska stanovanja... oz. ko smo se izselili, smo VEDNO pustili lepse, kot smo dobili.Celo ko smo nekje odsli ful s slabimi obcutki, nategnjeni in vse - in ceprav smo dobili, ko smo prisli, dobesedno jajca na steni in drek v skoljki - ko pa smo se izselili, smo vse pospravili, ker gre za to, da JAZ to puscam za sabo... Hocem reci - kjer smo bili, smo bolj ali manj imeli vedno 'nered' (nekako urejen nered)... A odkoder smo sli, smo vedno pustili nad kul, pomito, pocisceno, klaro, racuni vsi placani, potrdila etc....Kar pa pomeni, da jaz ze dam na to, vendar meni dol visi, kaksno imam jaz.Smo vcasih bili po teh sluzbenih pocitniskih variantah... Ne mores verjet, kaksni prasci so nekateri... A za nami je vedno bilo cisto in se je svetilo.Ampak jaz pa tako nimam doma. Zato sem alergicna na 'cistune', ker vcasih so vsi spicajzlani, pa so sami zanikrni drugje, na drugih podrocjih - ali celo na tem (eni so ful zrihtani, v resnici so pa pravi packi) in podobno. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
umetnica 8. november 2003 Prijavi Deli 8. november 2003 Ampak jaz pa tako nimam doma. Zato sem alergicna na 'cistune', ker vcasih so vsi spicajzlani, pa so sami zanikrni drugje, na drugih podrocjih - ali celo na tem (eni so ful zrihtani, v resnici so pa pravi packi) in podobno. no, dom gotvo maš. doma si tam, kjer se tko počutiš. ni pa čist nijno, da je vezano na stanovanje. domače in doma se lahko počutiš npr. na LN tisto o "čistunih" je čist realna ocena tistga, kar se nam vsem dogaja. take ljudi sama precej srečujem, pa jih enostavno pustim, da gredo mimo. to je tko kot tist, ko se ti ne ljubi nekoga poslušat, če ful teži. enostavno "odpreš še vrata na drugi strani" in gre pr enmu ušesu noter, pr drugmu pa ven Citiraj P. S. le kaj je hotel umetnik s tem povedat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.