Skoči na vsebino

Malomarnost

borism

Recommended Posts

Popolnoma prav imas! x:)x

Mene so tako vzgajali - moja mama in moja sestra, ki je precej starejsa od mene (obe Asc Devica xrolleyesx), sta mi s tem nenehno tezili... Tako sem na to alergicna ze iz otrostva. Ravno zato taka reakcija...

"Ali lahko risem z vodenkami?"

Ma, cela frka, "to bo spet cela svinjarija..." :o|o:

Jaz pa Riba - hotela packarit..

Glina, barve, orehov zmoht na laseh, itd., vse pac... - kako naj imas skoz cisto? x:Ix

In sem se po mojem ze tedaj odlocila, da pri meni bo pa tako, kot bom jaz hotela - in bom imela tudi macko ("macka? Ni govora! to ni za v stanovanje, sama svinjarija")... xrolleyesx x:Dx

Pa saj spet nimam tako strahotno... x:o)x x:Dx

Cisto kul, posteljo imam vedno pospravljeno, cevlji so tudi zlozeni, za ene stvari sem presenetljivo cistunska celo sama (v nekaterih primerih moram najprej totalno pospraviti, npr. pri pripravi krem ali cesa podobnega), cunje so ciste, likam ne, posoda je bolj ali manj redno pomita (pomivalni stroj sva pustila v prejsnjem flatu, ker tu ni bilo prostora se za to)...

Ampak lahko pa nanese, da imam totalno shtalo - ce ves dan pakirava koledarcke ali pac pocneva kaj drugega podobnega in si vcasih preprosto preutrujen, da bi se podrobno pospravil...

Moja 'obcutljivost' na to pa je ziher iz te vzgoje...

V nekaterih receh sem res totalna kontra mami (in sestri) - saj - riba je nasproti devici. x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 100
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Mene so tako vzgajali - moja mama  in moja sestra, ki je precej starejsa od mene (obe Asc Devica xrolleyesx), sta mi s tem nenehno tezili... Tako sem na to alergicna ze iz otrostva. Ravno zato taka reakcija...

In sem se po mojem ze tedaj odlocila, da pri meni bo pa tako, kot bom jaz hotela - in bom imela tudi macko ("macka? Ni govora! to ni za v stanovanje, sama svinjarija")...  xrolleyesx  x:Dx

Moja 'obcutljivost' na to pa je ziher iz te vzgoje...

V nekaterih receh sem res totalna kontra mami (in sestri) - saj - riba je nasproti devici.  x;)x

moja mama (čeprav je rakica) je mene vzgajala podobno kot tebe tvoja. :sleeping: sam, da sem bla jaz s svojim deviškim znakom za to zlo dovzetna. :cry:

si pa lahko predstavljam, da je blo moje tečnarjenje (dokler je obstajalo) zelo nadležno za moje otroke. mislim, da sta bla prav vesela, ko sem se s svojo pedantnostjo "pogovorila" in vzela s prvega mesta. x:)x

doma smo pol imeli zarad otrok vse sorte živali. najprej papagaje, pol paličnjake, pa puščavske skakače, no zdaj imamo pa v veselje vseh mačka x;)x nič ni užaljen, če kdaj nimamo časa zanja, znajde se. in to je kr fino, ker sta mulca že tok velika, da sta velik zdoma, mene pa tud med tednom zarad službe velikrat ni, za vikend pa, če je lepo vreme, sploh ne

P. S. le kaj je hotel umetnik s tem povedat

K. Kingston me je v tem pogledu totalno fascinirala in za kakšna dva meseca sem čisto noter padla x:Dx ... sčistila v detajle, prestavila pohištvo, prebarvala stene, vrata, zatežila svoji bližnji okolici :O:, nekaj celo z zvončki telovadila po neki sobi ha ha ha .. pa naj se sliši še tako neumno ... počutje je maksimalno boljše. Potem pa je treba takšno stanje vzdrževati x:Dx ... no ja ...

Sicer pa ločim med umazanijo in neredom ... drugega dosti bolje prenašam kot prvo x:Dx ... samo zopet pa ni, da bi človek postal suženj tega ... ravno toliko, da se dobro počutiš in da za to ne izgubljaš preveč časa in energije.

Nekam cudno mi delajo tele zadeve quote mi sploh ne dela vec pa smeskoti tud ne... xnckrivx ta se dela... : ) kot pravi marsa, malomarnost ni neurjenost temvec slamparija.... hja, obstaja ena teorija po Piagetu (francoski humanisticni psiholog,.. se mi zdi) in se rece takemu razmetanemu ustvarjalni nered, kjer imas vse skoncentrirano na enemu kupi in znas pol vlec prave stvari ven, tako kot je treba...
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Bobnar :palec: , imas prav (zato pa sem tisti del zbrisala, ker nima res zveze z nicemer... :8):).

Vcasih se kar nekaj usajam. x:Ix xDDx

Ampak tisto mi je blizu, kar pravi El Nino. x:)x x;)x

Ja, tega ni nihce izpostavil, vidis, Kreativa, to... nered ali umazanija - gre za popolnoma drugo stvar.

Mene prav pomirja, da imam lahko tak 'nered' - ker se ne samo boljse pocutim, pac pa tudi bolje znajdem.

Vcasih so stvari na 'neprimernih mestih', ampak jih takoj najdem.

Potem pa jih recimo prestavim, da bodo na 'primernem mestu', potem pa vec ne najdem - ker se naprej iscem na 'neprimernem' mestu - a zame je tisto mesto idealno... ravno zato pa potem tudi iscem tisto tam...

Hocem reci - se v takem neredu obstaja morda neka logika, nek sistem in nek red....

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Hm... xredx ...če me kdo sodi po notranjosti avtomobila... :xx!: ...vedno znova...si obljubim...zdaj bo pa res drugače...ampak...  x:Ix torej...v mojem avtu...ne kaos...ampak...kaos na kvadrat... xrolleyesx

Stanovanje...kakor kdaj...sicer pa imam enkrat na teden čistilko...hvala bogu... x^x ..tako, da je samo "domače"...vzdušje..ne ravno umazano... x:Dx  x:Dx

Precej neredoljubna.. x:Ix ...oz.imam nek "svoj" red...da ponavadi vedno vem...kje je kaj...

Ko študiram...moram imeti red okoli sebe...po sistemu...red v glavi...red okoli sebe...

Občutljiva...na red in čistočo v kuhinji...in kopalnici...

Zanimivo...za enomesečno pot...pa se spakiram...v pol ure...brez seznamov...pa ničesar ne pozabim...

Imam pa popadke čiščenja...in pospravljanja...takrat pa težim vsem okoli sebe... :xx!:

Astra

Uf, BorisM, sem se že totalno zasekirala. Pri meni se v lajfu toliko dogaja, da se mi zdi totalno nepomembno se ukvarjati tam z nekimi detajli, kao ali je vse na svojem mestu in poštirkano.

Prijatelji to vejo in se napovejo PREJ ko pridejo, tisti ki se ne napovejo se pa itak ne sekirajo, ko vidijo tale neustvarjalni nered...

Pod zgornji post se prec podpišem. Sem tudi jaz imela čistilko, sem jo pa skenslala, ker sem 3 dni pred njenim prihodom čistila kot zmešana, da ženske ne bi zadela kap že ob vstopu. x:o)x

Zdaj imam pač vse malo bolj "ustvarjalno", pa sem toliko bolj spočita, pe še sekirati sem se nehala.

Ja, pa tudi vse lažje najdem, kot če je vse pospravljeno x:Dx .

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

...Sem tudi jaz imela čistilko, sem jo pa skenslala, ker sem 3 dni pred njenim prihodom čistila kot zmešana, da ženske ne bi zadela kap že ob vstopu. x:o)x ...

Taka sem tudi jaz, MucaMaca! xDDx

Pri zadnji selitvi sva najela selitveni servis, da ne crkneva (4. stuk brez lifta), hotela pa sva najeti tudi cistilni servis, da se ne matrava tolk.

Potem pa sva zacela sama kao 'najprej malo', da ne 'bodo takega dobili', potem pa sva pac sama do konca vse scistila.

Je pa hecno, ker sem ravno vceraj hotela odpreti temo Smeti, ko sem razmisljala, koliko smeti proizvajamo dnevno...

Ker tudi - dodatno si zakompliciras, ce ravnas ekolosko - predno raznosim ves 'papir', 'steklo' etc. okoli....

Tako da - smeti pa mi grejo na zivce.

Picasso

Uh, meni pa ni vsec ta tema...

Nimam se namrec za 'malomarno', najdem pa pri sebi ful teh 'pokazateljev' za to.

Imam precej razmetano vse, a svoj sistem in svoj red - jaz vse najdem.

Ce se clovek v 10 letih sedemkrat seli, se sicer otrese ful krame, a se ne mores zorganizirat, kot bi zelel.

Ce imam doma podjetje, pa zalozbo (LK-ji, najina firma je hkrati najin dom-cek), pa trgovino, pa glasbeni pa slikarski atelje - in ce je to v stanovanju na 50 kvadratih, bi rada videla enega, ki bi imel red.

Poleg tega sem se morala odlocit ali bom v lajfu gospodinjila ali pa delala nekaj za duso pa za folk.

Jaz imam lahko prec vse pospravljeno, samo ce ukinem par stvari, s katerimi se ukvarjam.

Kdo od vas dela doma?

Delate v sluzbi, potem pridete dam - lepo v pospravljeno - ker vmes nikogar ni bilo, ki bi razmetaval.

Pri nas pa smo skoz in vmes tu in razmetavamo seveda vsi in skoz (kavice, cajcki etc.... do 16h je pri nekaterih se vedno kot v skatlici, pri meni pa je lahko, kot bi bomba trescila).

Moras biti iznajdlljiv, da imas v eni sobi v enem delu spalnico in v drugem delu delovno sobo.

Pulta sploh nimam, onih 10cm na mizi od racunalnika - tam lahko tudi pisem.

Tako mislim, da so te oznake zelo mimo, da ne recem krivicne, ker tale 'malomarnost' - nasteta- nikakor npr. ne kaze na nevestnost. Zame je namrec malomarnost - shlamparija.

Jaz vse nardim kot je treba, vse je klaro in kul, a pol mi bo en klincev cistun zdaj pamet solil, ko me bo pa recimo nategnil za cash, ali shlampasto ne izpolnil svojega dela dogovora, a seveda ves urejen, s spedenanimi nohtki, z zloscenimi cevlji in vsem - ampak, ne, on pa ni malomaren. Je zelo urejen, spicajzlan in vesten.

Me zanima, kdo od vas v sluzbi cisti in pometa, najbrz nihce, sploh ne pomislite... Tam si uredite mizo, greste domov... Potem pa pridejo cistilke in cistijo...

Doma, za sabo, pa vam pac znese pospravit.

Tako, pliz, cim boste naslednjic hoteli obtoziti koga ali pa vihati nos nad njim, ko boste prisli k njemu, kaksen malomarnez je, pomislite, da ne poznate vseh okoliscin.

In ko boste naslednjic videli kaksno malomarnico s svinjskim avtom, pomislite, da morda nima garaze s sesalcem, in da je morda ravnokar cash, ki bi ga porabila v pralnici, dala za kaksno deseto nujno stvar.

Hocem reci - odlocis se v lajfu, kam bos vlagal cas, energijo, in konec koncev tudi cash.

x;)x x:Dx :palec:

seveda imaš prav. Si me pa spomnila na stranski produkt mojega "dela", če se študiju ob delu lahko tako reče. To je namreč ene 100 kg fasciklov, fotokopij, revij, knjig etc, ki sem jih rabila za svoje remek delo, kar bo vse treba prečistiti in malo zmetati stran.

Torej zdaj, te dni.. do novega leta, x:o)x po novem letu,...., no da bo dober feng shui! :palec:

Vidiš, BorisM, pa si le naredil dobro delo. Smo se gospodinjske packe malo zamislile... xrolleyesx , pa spet ne preveč! x:Dx

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

MucaMaca - :palec:

Saj nic cudnega... x:)x

Sem tudi sama najprej preprosto mislila citirati Astro - ker sem podobna, a potem me je tema toliko pritegnila, da sem naskljocala vse tisto. x:)x

Je pa res, da je zoprno, ce je svinjsko, in totalen kaos in nered pa res nista kul, kot je omenila (mensezdi) Kreativa, ko je postekala, kako drugace je vse, ko je delala po sistemu Karen Kingston.

Stekam, tudi sama imam vcasih tak napad in se tudi z vecino strinjam - z vsem pa ne, ker imam svojo logicno razlagico lepo takole prikladno, kot vedno... x:)x x:Xx x;)x

Recimo - kako razmisljam jaz... kot je v Naravi - po eni strani je osupljiva preciznost, tocnost, polarnost, a po drugi pa totalen kaos lahko tudi...

Torej - v gozdu drevesa ne rastejo lepo urejeno po skupinah, geometrijsko, ampak vcasih kar nametano...

Skala ena pade takole, pa cisto po svoje lezi ali stoji potem...

Kaj pa, ce narava s tem vzpostavlja nekaksno naravno ravnovesje, RED, ki pa ni to, kar se zdi privlacno nam, ampak ravno obratno?

Torej - v naravi tudi ni vse kot iz skatlice. x:)x :vio: x^x x;)x

Picasso

• 5 months later...

uf...moj brat je malomaren....

posadim rože...ne vem, kaj so že...sej ni važn...trajnice so, k jih je treba jesen porezat...

No, moj brat...najde nekje en brin, cca 10cm visok, ga prvleče domov, skople ves orodje, od lopate, špice za luknje delat, do grabelj iz garaže , mi očisti gredo rož (VSE MI JE VEN POMETU... <_< :vragec: ) in posadi tist brin...to je blo en mesec nazaj...mi pa še vedno stopamo čez orodje, ki leži vsepovsod...ker sem se odločila, da ga tokrat pa res ne bom pospravla...sem šla do njega in mu rekla, naj že sprav hudiča v garažo...in mi reče on, totalno zgrožen...

Zakva :eek: ...sej ga bom še rabu... :eek:

PS... Brin je že zgnil... :o|o:

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Boris...nč x:Dx x:Dx

To je :O: :C:

:o|o: :o|o:

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Ja...svečko pržgat...drgač pa ne bi še tm najela zase placa...ne ne...jih mam šele 33... x:Dx x:Dx x:)x

he he...mene se še duhovi ne upajo preganjat.... x:Dx

U...sem se spomnila...a si že dobil od koga mail o duhovih... x?x

Malomarna,ne! Včasih še preveč natančna! x:Dx Najbolj sem občutljiva kar se tiče kopalnice, kuhinje in avtomobila(mojega seveda) To se mora bleščati v nulo! x:Dx Ravno zadnjič je priletela kolegica na čvek in sok, potem pa sva šli skupaj z rolerji ven in me je vprašala, če vsak dan vse pospravljam, pa sem rekla, da ne, da samo sproti! x:Dx Je pa res fino, ker me ne spravi v nelagodje noben nenapovedan obisk! x:Dx

Mogoče bi bila malomarna glede posode, če ne bi imela pomivalnega stroja(ne pomivam preveč rada, je pa tudi to treba x:Dx )čeprav lesene in občutljive reči operem takoj in pospravim, da je čist in prazen lijak! Pa tudi ko pečem sladice, sem se navadila, da vse pomijem sproti in na roke, ker je ponavadi kar veliko te posode! x:Dx :palec: Groza pa me je, polnega lijaka nepomite posode! :OO!: :eek: (če ga vidim pri komu) bi najraje pomila kar jaz! x:Dx

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

Groza pa me je, polnega lijaka nepomite posode! :OO!:  :eek: (če ga vidim pri komu) bi najraje pomila kar jaz! x:Dx

Ajde....contesa... x:Dx x:Dx x:Dx smo ravno povečerjali...

Ne ne...hecam se... x:Dx x:Dx

Monica pri Prijateljih je tut taka...da fehta, če loh komu pomije... x:Dx x:Dx x:o)x

Ampak jaz pa tako nimam doma.  x:)x

Zato sem alergicna na 'cistune', ker vcasih so vsi spicajzlani, pa so sami zanikrni drugje, na drugih podrocjih - ali celo na tem (eni so ful zrihtani, v resnici so pa pravi packi) in podobno.

:palec:  :palec:   x;)x

jaz pa ravno obratno... je bilo podobno kot pri tebi... pa nisem imela možnost kaj dosti vplivati na to kakšna je moja okolica.

zato pa zdaj tako razmišljam- kar je moje bo takšno kot jaz hočem (všeč pa mi je lepota, luksuz rahlo, pridih mistike...)... čistoča pa mora biti, že zato ker so mi starši trobili, da pospravljam za sabo- medtem ko nihče od njih ne pospravlja za sabo xrolleyesx :xx!: jaz pa nočem biti takšna. torej pospravljanje iz principa. :vragec: x8Dx

moja ta stara dva- oba devici x8Dx

x:Dx Jaz pa prihajam iz hise, kjer se je neprestano in kar naprej nekaj cistilo in popravljalo. :eek: :eek:

Celo pri starih starsih so imeli cela obdobja gradbisce doma :eek: :O: xcivx

Mama je vedno tezila vsem nam, pa ciscenje, pa prezracevanje, mislim, ok cisto-vendar je bila to prava obsedenost.

Bi pa locila med manijo po ciscenju in redoljubnostjo xDDx x;)x ;

-pri moji mami lahko jes resnicno iz wc skoljke :eek: , zato pa recimo zalozi en racun in ga potem isce tri dni... :xx!:

Ko sem zacela studirat, in me je prvic prisla obiskat; lepo sem poklicala se eno gospo, pa sva skupaj ribali stanovanje. Ko je mama prisla na obisk, mi je rekla: "Ja, saj vem, da se moras ucit, da nimas casa cistit!" :eek: :O: :eek:

Vecno ji bom hvalezna za ta stavek. OZDRAVLJENA ZA ZMERAJ! Odtegadelj sproti cistim in vzdrzujem red, sem pa tja, se kaksna stvar sasari, pa se to zrihta in je mir.

Kopalnica in kuhinja morata biti cisti, nikoli se ne bi lotila priprave hrane v umazani in zasarjeni kuhinji.

Kar me vcasih spravlja v obup je dejstvo, da odkar imamo psico, ni vec pri nas cisto. Zal, se dlake valijo po celem stanovanju. Imamo tudi macko, vendar macka ne maze nic.

Potem pa si mislim, pa kaj! Koliko veselja in radosti prineseta najini kosmatinki, stanovanje pa itak cistiva zaradi naju, ne pa nekih obiskov! x;)x

(obiskov ala Borisim, ki pravi, da ko h komu pride, ON sprejme gostitelja kaksen pac ze je... :eek: :eek: :eek: , pa k sreci nimam)

Pa brez zamere Borisim, zelo rada prebiram tvoje poste :palec: :palec:

x;)x x^x x:Dx

Ko sem zacela studirat, in me je prvic prisla obiskat; lepo sem poklicala se eno gospo, pa sva skupaj ribali stanovanje. Ko je mama prisla na obisk, mi je rekla: "Ja, saj vem, da se moras ucit, da nimas casa cistit!"  :eek:  :O:  :eek:

:O: :O: :eek: moj fotr isti....cel dan drgnem po stanovanju, sesam, ribam...da ne bo pripomb....pa mi reče...loh bi mal pospravla... :O: Rubi...si lahko podava roki :palec:

Sem pa ugotovila iz izkušenj, da večina ljudi, ki nima pospravljeno v glavi, pospešeno pospravlja po stanovanju...do sterilnosti... :sori:

Sem pa ugotovila iz izkušenj, da večina ljudi, ki nima pospravljeno v glavi, pospešeno pospravlja po stanovanju...do sterilnosti... :sori:

:palec: Pa to je to! x:)x

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...