Skoči na vsebino

Malomarnost

borism

Recommended Posts

• Komentarji 100
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

jez takoj za druženje s torticami

contesa

cosma

coccinelle

janja k

...pa se kdo

kdaj :palec:  :palec:  :wOOt:

To pa ni bilo lepo od tebe Majica, :eek: :eek:

Cosma me povabi na tortico, ti me pa lepo zbrises iz spiska! :o|o: :C:

Pa sem tak ljubitej tort :C: :2src:

Tudi mi v Ts imamo dobre tortice, da boste vedele x^x

Bili dovolj dolgo pod Avstroogrsko, da obvladamo schacher torto v nulo x^x x:px

Sedaj pa za kazen se mini spisek odlicnih italijanskih slascic:

-torinski minjon kolacki z oluplenjenimi lesniki

-napoletanski baba' z rumon

-vseitalijanski tiramisu'

-cokoladne penice:bela in temna cokolada, gianduia vse s sladko smetano

-krostate vseh sort

-kostanjeva torta

-vse varijacije kremsnit z lahkimi kremami, smetano in polivom iz vrocih gozdnih sadezev

-milanska kepa

-siciljanski kanoli s skuto in kanditi

-veronski pandoro

-milanski panettone

-toskanski cantucci z svetim vinom

- siciljansko drobno pecivo iz mandljevega testa

- puljske marcipanove kocke

-mandljevo-lesnikove kroglice iz Bazilikate

-makroni :2src: :2src:

- arancini v cokoladni oblekici

-cokoladni poljubcki

-mandorlat

-cokoladni tartufi

-livornski cokoladni kvadrati s kandiranimi cesnjami

:vragec: :vragec:

Majica, upam, da imas sline do tal :vragec: x:px

Ciao, ciao Ruby

x;)x :vragec: x;)x x:Dx

P.s. Ne budi skorpijona v meni x:Dx

-

Deli na socialnih omrežjih

Ti, ti Majica x;)x . Ruby sem prepričana, da te Majica ni zanalašč izpustila. Vsekakor si pa dosegla namen x:px ....samo zdaj študiram, kako bi tole izvedli, a ti vse tole pripelješ k nam ali pa mi pridemo tole vse popapcat v TS, zraven pa še kak shopping udarimo. Bi mi prav prišel kak vodič po TS x:Dx , pa tudi vodič po sladicah opažam ...njamsi x:px

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

jez takoj za druženje s torticami

contesa

cosma

coccinelle

janja k

...pa se kdo

kdaj :palec:  :palec:  :wOOt:

To pa ni bilo lepo od tebe Majica, :eek: :eek:

:vragec: :vragec:

Majica, upam, da imas sline do tal :vragec: x:px

Se globoko opravičujem.... :inocent: žal mi je x:((x x:(x seveda pridružena...brez blema...ah moj jezik... :o|o:

contesa

cosma

coccinelle

janjak

aira

Ruby72 x!x

amis...mogoče tut :inocent:

...pa še katera....urnike ven...dejmo, akcija... x:Dx

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Guest sanjalica
če sem pravkar za zajtrk zaužila 50 g čokolade in popila eno veliko skodelico kave... in bi sedaj z užitkom še pojedla eno šamrolo... a sem... lahko tud jaz članica tortožderov??? x:Ix x:Ix :inocent:

Evo Sanjalica tut pride... x:)x nas je že 8 x:)x

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Guest sanjalica

Samo eno podpitanje....če računate...SLUČAJNO....da bi bila jaz tortopekarica...potem "Jok sestrce, odpade".... normalnega, navadnega biskivita ne vem spečt... :( :( :(

Tk da....če boste VZTRAJALE da kljub vsemu spečem...potem ste za vse življenje "odrešene" od tortofobije.

xDDx :inocent: xDDx

p.s. 8...to je že za eno celo torto, a ne? :D :D :D

če sem pravkar za zajtrk zaužila 50 g čokolade in popila eno veliko skodelico kave... in bi sedaj z užitkom še pojedla eno šamrolo... a sem... lahko tud jaz članica tortožderov???  x:Ix  x:Ix  :inocent:

Sanjalica, ti imaš pa že hude kvalitete in naravne predispozicije, bi lahko kandidirala že za predsednico društva Tortožderov.

Jaz poznam še eno hudo sladkosnedo, Tina kje si? Je kar zagnana x:px

Jas te mam tak rada

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Guest sanjalica

A sem lahko blagajnik (v naturalijah) bom vedno obračunavala in odračunavala odstotke provizije .... :D :D :D

mozoljček tu, mozoljček tam...a ne pravjo....da smo mozoljčkasti tisti, ki smo v puberteti???? :D :D :D

Mnjam, mnjam tortice,kdaj jih bomo papale! x:px :yumy: xcakex

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

Majica :palec: :palec:

Tudi Lana 1 :palec: :palec: se je javila .

Pravijo da s(m)o sladkosnedne zenske strastne in mega ljubice x;)x x^x

Nas je kar za en autobus TORTOZERK :eek: x:Dx

Samo se akcija in organizacija.

Ups, pri vas je pa praznik :eek: :o|o: (nas v tem stilu je padel pa na nedeljo :C: )

p.S. Cosma- shopping v Ts ze dolgo ni kaj prida.... :xx!: :xx!:

100 boljsi shopping je v Lj!(Vec dobrih italijanskih cevljev kot jih premorejo Trst, Udine in Gorica skupaj :eek: :eek: :C: :o|o: )

Ti kar, me bomo pa počasi in z užitkom! x:Dx x:px

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

Bo,bo,nič bat! x:Dx Na zalogi veliko tortic! :vragec: x:px

HONORE DE BALZAC

p.S. Cosma- shopping v Ts ze dolgo ni kaj prida.... :xx!:  :xx!:

100 boljsi shopping je v Lj!(Vec dobrih italijanskih cevljev kot jih premorejo Trst, Udine in Gorica skupaj :eek:  :eek:  :C:  :o|o: )

Ne se hecat, res že dolgo nisem bila v Ts, sem šla bolj v Udine zadnje čase, pa po poteh , kjer sem hodila, zadnje 2 leti veliko nakupovala v Bruslju in Antwerpnu, kjer imajo mega štacune x:Dx , bomo šli pa tja...ni druge...

Meni se zdijo čevlji v Lj kar dragi, sem mislila, da so v TS cenejši Italijanski čevlji.

No pol pa nič....pa ti pridi k nam nakupovat, pa vse une dobrote zapakiraj s seboj x:px

P.s V torek imam čas.

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

Super Cosma,a dopoldne? x;)x Kaj pa ostale? :inocent:

HONORE DE BALZAC

Torek...meni paše...kaj pa druge...

Kaj pa če bi odprle temo...kdaj se dobimo, pa kdo... x:)x x:Dx

Na obvestila...jo mate... x:Dx x:Dx

Ruby, zmeraj rada prebiram tvoje poste, mi je takoj padel v oči tvoj Ts, jaz pa tako zelo zaljubljena v Italijo in vse kar ima vsaj z aviona veze z njo x;)x .

Ugotavljam,da še ne poznam vseh slaščic, bom šla ob prvi priliki v akcijo :onfire: x:px .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

v temi malomarnost....šibajo tortice...zanimivo x;)x x:Dx x:Dx x:Dx

x:o)x

Uau...moje zvezdice so prešle v legendo...

:fool: xmusicx xsuperx :vtz: xsmx xsmx xsmx

Čestitke Majica! :palec: :onfire:

HONORE DE BALZAC

Ruby, zmeraj rada prebiram tvoje poste, mi je takoj padel v oči tvoj Ts, jaz pa tako zelo zaljubljena v Italijo in vse kar ima vsaj z aviona veze z njo x;)x .

Ugotavljam,da še ne poznam vseh slaščic, bom šla ob prvi priliki v akcijo :onfire: x:px .

JanjaK :palec: :palec: ,hvala

Koprnis po Italiji torej.... x;)x x;)x x:)x

Italijanska kuhininja je resnicno nekaj posebnega. Zame osebno najboljsa. Zadne case jo vedno bolj klicejo"mediteranska dieta".

Ta pa predvideva ogromno zelenjave in sadja, paste in riza, ribe, malo mesa in hladno zabelo. To pomeni, das e hrana malo zabeli na koncu (z hladno stisnjenim olivnim oljem).

Vsaka regija ima svoje kulinaricne in druge znacilnosti, zato se res nic ne da posplosevat.

Ce maras sire- je treba na skrajni sz drzave v Piemonte, tam imajo tudi najboljse kostanje in Barolo-zlahtno zametno, a dobro stukturirano vino.

Slascice pa.... :sori: :sori:

-baje se bodo dekleta dobila v torek na torticah....(jaz bi tudi!), vendar mi ne znese v mesto, ki ga cuvajo zmaji x;)x

...zato pa bom moralno in virtualno zraven...

...tudi kar se tice kalorij.... x:Dx x:Dx

(odkar sem ze celih pet mesecev brez njuhanca, moram pazit kaj jem :xx!: :V: :vragec: )

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...