Skoči na vsebino

NaČin Življenja naŠe generacije in generacij prej

Pujsita

Recommended Posts

Sta ta teden stara starša šla na eno prireditev v spomin na ranjence. V neki votlini je bila bolničarka z ranjenci in so bili izdani, pa so bili zmenjeni, da jih ona ustreli, preden pridejo Italijani.

Pa sta uživala, srečala dosti prijateljev, ki jih že dalj časa nista videla, pa partizanske pesmi so se preprvale. Uživala sta.

Hm, sem majčkeno spraševala ata o življenju med vojno, ko je bil partizan, pa kasneje interniran. Sem šele zdaj razmišljala, kako je bilo v bistvu lahko tudi neorganizirano, da si nekje kar hodil in nisi vedel, ali boš na svoje ali na sovražnike naletel. Pismu ni bilo enostavno sploh ne. Pravi, da je bilo pa po vojni eno obdobje pa hujše od vojne same, ko se ni vedelo ne kdo bo koga, ne zakaj x?x .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.
Deli na socialnih omrežjih

Moj stari fotr (star-ata) legenda,korenina,nikoli ni pozebel.....nasploh pravi hrust.

Drugače pa spomeničar,oficir.....večkrat ranjen itd.

Na smrtni postelji,ko so ga iz Golnika poslali domov.....rekel-

smo se boril pa večkrat sploh ne vem za kaj....pa velik tovarišov je umrlo za to ...

ampa vas (mojo generacijo) bo pa pokopala lastna nekontrolirana,nepremišljena hitrost življenja!

.......kdaj se vsedemo in premislimo,povprašamo za nasvet........

Vsaka ovira je priložnost.

.smo se boril pa večkrat sploh ne vem za kaj....pa velik tovarišov je umrlo za to ...ampa vas (mojo generacijo) bo pa pokopala lastna nekontrolirana,nepremišljena hitrost življenja!
:8): :palec:
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

• 4 weeks later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...