Skoči na vsebino

Opazovanje misli

snezinka20

Recommended Posts

Če zelis obvladovati svoje misli,

jih moras najprej dobro poznati.

Zato jih veckrat na dan opazuj.

Kolikokrat mislis na kaj dobrega?

Kolikokrat mislis dobro

o sebi in drugih?

Ali se v tvoje mozgane

vtihotapljajo strahovi in dvomi?

Ne obsojaj svojih misli.

Le opazuj jih,

da jih bos spoznal.

Opazuj, kaksne obcutke ti povzrocajo.

Opazuj, katere nate dobro vplivajo

in katere te obremenjujejo.

Scasoma se jih bos naucil vedno bolj

usmerjati v pozitivno

in naucil se bos,

ustaviti nepotrebne, neumne, zastrasujoce

in ovirajoce misli.

Tako bos postal njihov gospodar.

Seveda ti bo uspelo le,

ce se bos resno potrudil,

in bos iskren do samega sebe. xhypnox

(sprostitve)

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 65
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Wilkommen snežinka, si letos vse na glavo postavila a ne, ko si kar oktobra prišla...

Ja res je, misli furajo naša življenja in fajn je, da to dejstvo sprejmemo in da se zavemo, kakšne sploh so naše misli in jih povežemo s prizkušnjami, ki se pojavljajo.

Mislim, da ima otožna eno tako lepo misel - Vsaka misel je življenje...

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Guest sanjalica

Snežinka20...pri 20 sem si vedno prepevala pesmico Ive Pattiera... "pred tobom mladost je cjela, to ti u zvjezdama piše, imat češ sve što bi htjela, a 20 nikada više..." (pa sem vedno zavihala nos...in si mislila...ti kar prepevaj...jaz jih bom vedno 20).

No, pa jih spet imam...2x20 x;)x

Sem se spomnila, da sem še v osnovni šoli brala knjigo pesmi Nika Grafenauerja, pa je žal nimam, v kateri so zbrane lepe pesmi o samih čustvih, med drugim tudi o misli. Mislim, da je naslov Skrivnosti. Si jo moram omislt.

MISLIM, DA VEM, ZAKAJ ME JE OČARALO RAČUNALNIŠTVO IN VSE POVEZANO Z NJIM - ZARAD LUNCE!

SNEŽINKA - DOBRODOŠLA MED LUNATIKI! x:Dx x:Dx x;)x :flower: :flower: :flower: pa še en pušelček!

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

Guest sanjalica

Ker mi je v zadnjih dveh tednih dano veliko biti sama s seboj, s svojimi mislimi; sem po nasvetu Snežinke velikokrat premišljevala o svojih mislih...

O tem, kolikokrat se res velikokrat v nas prikradejo slabe, žalostne, temačne (ne škodoželjne) misli... in kako se potem takšnih misli navzameš...

Učim se; vse tisto...kar vidim, da mi prinaša nemir, žalost, bolečino...odrinem; zavestn prikličem v misli nekaj drugega...svetlega in sončnega....

Velikokrat si sami podzavestno krojimo razpoložeje...

SAnjalica, razpoloženje si vedno krojimo sami. Kar poglej, kako ena in ista situacija različno deluje na ljudi. Dež npr. enim pomeni nadlogo, drugi pa se z veseljem sprehajajo in čofotajo po lužah. Razpoloženje je vedno odvisno od usmerjenosti naših misli.

Kar pa se let tiče, jaz jih imam vedno 20 na podlago. Žal pa je podlaga vsako leto višja.

Pa še to, kar bi moral storiti že na začetku. Snežinka, lepo se imej med nami in naj tvojih 20 let traja in traja...

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Guest sanjalica

Bigm...včasih na razpoloženje vplivajo tudi planeti, a ne? (polna luna x;)x ) (ali pa psttt Marsina napoved x:)x :vragec: x;)x )

Sicer pa verjamem, da je pozitivna naravnanost tista, ki nas dela...človečne...

Temelji so morali biti dobro narejeni, da prenesejo vse tisto, kar jim potem še nalagamo .... x;)x x:)x

Tudi jaz delam na tem, da grde in temačne misli spuščam skozi, privabljam pa lepe misli. Že itak sem srečnica, da sem redkokdaj melanholična, tako da je teh situacij malo, ampak življenje je zato, da se človek veseli in v njem uživa, ne za sekiranje. x:)x

ampak včasih je prav neugodno če opazuješ tuje misli in čez čas ugotoviš, da se ne motiš, včasih zelo neugodno x:Dx

najprej se ti dozdeva, da veš kaj misli, nato pa ugotoviš da veš, kaj misli in to mi ni všeč, bolj preprosto bi bilo da bi se kdaj spraševala o .... :O: x:Dx

bluzim, to pa vem :vragec:

• 1 month later...
ampak včasih je prav neugodno če opazuješ tuje misli in čez čas ugotoviš, da se ne motiš, včasih zelo neugodno x:Dx

najprej se ti dozdeva, da veš kaj misli, nato pa ugotoviš da veš, kaj misli ...

.... JP......

..... pol pa za povrh dobivaš nazaj zakodirane besede.....

..... pol pa ....... :sori:

..... ŠTALA....... :V:

Ljubezen izbeza dušo iz njenega skrivališča

ja Borism ampak če ti človeku rečeš, bodi odkrit in mi povej a sedajle se ti po glavi to in to, pa te on osupel pogleda, zardi pa reče, ne ne, zmotila si se. To je zaviranje pri moji rasti in to namensko in to je v puberteti težka ovira... se ti ne zdi :sori:

Enako, tudi jaz tebi

.... ampak resno te sprašujem, ali se ti še naredilo, da bi točno vedel kaj si nekdo misli v tistem trenutku, si bil sto posto prepričan, ti je bil dober prijatelj, ga vprašaš, pa ti zanika in ti poruši vse znanje?

Pa sej to se ne dogaja samo meni, samo jaz sem se želela prepričati, no sej kasneje se si že zaupala ali pa preko pogovora prišla do odgovora...veš, včasih sploh ni potrebno da z osebo govorim, lahko jo samo opazujem, ali pa ... hehe... ne povem :vragec:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...