jess 13. junij 2005 Prijavi Deli 13. junij 2005 Nehaj tuhtat,sprosti se....prisluhni sebi in telesu kaj ti sporoča. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 14. junij 2005 Prijavi Deli 14. junij 2005 Lej twilight bom takole povedal. Ko te zagrabi tesnoba, jo poskušaj občutit. Vsak delec tesnobe in na kerem delu telesa se ti pojavlja. Ko boš ne boš imal napada tasnobe nared naslednje. Predstavljaj si, da je tvoje telo kot bela luč. IN tesnoba, ki se ti pojavlja kot črna mastna snov. Potem si predstavljaj, kako bela svetloba počas absorbira črno snov in jo spreminja v belo svetlobo. NI nujno, da na takšen način preobraziš vso tesnobo v enem dnevu. Ampak po enem tednu, bi moral že občutit znatno izboljšanje. Vsaj v tem smislu, da te tesnoba ne bo zajela v tako velikem obsegu. verjemi da ti bo uspelo in nikoli ne obupaj Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Surangeni 14. junij 2005 Prijavi Deli 14. junij 2005 Oj! Še se ti bom oglasila, ampak na hitro samo tole: Ko te začne grabit tesnoba, te je STRAH. Takrat se ti pojavi adrenalin, ki ti šopa po žilah in te obliva vročica ali hladen polt, tresenje, meglenje in / ali še kaj. Začaran krog, saj se tega ustrašiš in se še stopnjuje. Ko se ti to zgodi, se probaj S P R O S T I T I. Prepričaj se, da se ti NIČ hudega ne more zgoditi. Da bo vse OK. Ne bodi zakrčen in trd, ampak daj vse 4 od sebe in probaj umiriti dihanje. V mislih se preseli na kak lep travnik, morje, gore - kar te pomirja. Poskusi pa predvsem se PREPUSTITI. Skos mej v glavi, v mislih, da te nekdo ali nekaj varuje (kaj em, neka sila, angel, energija, nekaj, v kar verjameš) in da se ti ne bo nič hudega zgodilo. Še to: zakaj do tesnobe prihaja, je pa drugo vprašanje. Mislim pa, da imaš dober uvid vase in si na pravi poti, da razrešiš to, kar te teži. Veš, v nekaterih točkah sva si zelo podobna Dejstvo pa je, da čeprav MISLIŠ, da si imel lepo srečno scrkljano otroštvo--- v podzavesti je MARSIKAJ. Si pa pogumen in močen. Verjemi v to! Srečno! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. junij 2005 Prijavi Deli 14. junij 2005 Zivjo Twilight in dobrodosel! *Tvojo temo sem zdruzila z ze obstojeco z istim naslovom.Pa poglej, ce se ti da, mal po temi se nazaj, da se cist povsod ne bomo nenehno ponavljali. Srecno Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
twilight 14. junij 2005 Prijavi Deli 14. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Oj! Še se ti bom oglasila, ampak na hitro samo tole: Ko te začne grabit tesnoba, te je STRAH. Takrat se ti pojavi adrenalin, ki ti šopa po žilah in te obliva vročica ali hladen polt, tresenje, meglenje in / ali še kaj. Začaran krog, saj se tega ustrašiš in se še stopnjuje. Ko se ti to zgodi, se probaj S P R O S T I T I. Prepričaj se, da se ti NIČ hudega ne more zgoditi. Da bo vse OK. Ne bodi zakrčen in trd, ampak daj vse 4 od sebe in probaj umiriti dihanje. V mislih se preseli na kak lep travnik, morje, gore - kar te pomirja. Poskusi pa predvsem se PREPUSTITI. Skos mej v glavi, v mislih, da te nekdo ali nekaj varuje (kaj em, neka sila, angel, energija, nekaj, v kar verjameš) in da se ti ne bo nič hudega zgodilo. Še to: zakaj do tesnobe prihaja, je pa drugo vprašanje. Mislim pa, da imaš dober uvid vase in si na pravi poti, da razrešiš to, kar te teži. Veš, v nekaterih točkah sva si zelo podobna Dejstvo pa je, da čeprav MISLIŠ, da si imel lepo srečno scrkljano otroštvo--- v podzavesti je MARSIKAJ. Si pa pogumen in močen. Verjemi v to! Srečno! Sprva hvala za tvojo pomoč, z tesnobo se ukvarjam zadnjih 10 let in sem medtem ugotovil kako jo ustaviti ali sam napad umiliti kadar pride do njega, vendar tezava ni samo v napadih, ampak razlogih zakaj pride do njih, to men ne da več normalno živet! Prebral sem vse dominikove poste in kot vidim je zgleda nemogoče tesnobo odpraviti za stalno dokler ne ugotoviš njenega izvira. Vse kar dela dominik je samo beg pred tem, tako kot sm jaz bežal zadnjih 10 let. Ali me bo ujela vsakič ko bom imel čustveni pretres in direkten stik s svojo podzavestjo?Vidim da ste nekateri narobe razumeli napisan stavek da je imel oče infarkt, imel ga sicer je, ni pa umrl! Po 10 dnevih negotovosti so ga poštimal v KC, vendar je bilo teh 10 dni res zelo stresnih, še posebaj zato ker naši družini zelo priljubljena soseda mesec prej ni preživela raka ki so ji ga diagnosticirali samo 3 tedne prej!S tem hočem povedat, da sem najbrž imel zavesten stik s svojim nezavednim in glede nato da se mi je spet nabralo še kaj drugega, so stari občutki spet tukaj. Avtosugestija pri meni ne zaleže, ker se mi zdi da tako samo lažem sam seb in bežim pred realnostjo ali celo da drek raje potlačim kot pa da ga za sprot pojem!Tezko si je zamislit da me nekdo varuje, ne pozabet jaz sem strojnik, logik, brezvernik V bistvu ne gre samo za tesnobne napade, mene skoz tišči, okupirano stanje! Aha še to, kako se naučiš imeti sebe rad, mi lahko kdo predlaga kakšno dobro čtivo, Vrba lahko je tud v nemščini! Hvala vsem ki mi pomagate s svojimi izkušnjami in nasveti, mogoče se mi pa odpre! Lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. junij 2005 Prijavi Deli 14. junij 2005 hej... si strojnik... a si TU! na LUNINEM (ciracaranet) forumu. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. junij 2005 Prijavi Deli 14. junij 2005 * se tile temi si mal schekiraj, se ukvarjamo nekje tocno s tem - kako um vreci na finto, da bos prejel misel - nekaj JE dobro (ce kao ves, da se ni) - gre za to, da moras to postavljat v 'absolutnem', ne v prihodnost, ker um jemlje resno in bodo tudi tvoje zelje ostale v prihodnosti...Ce se pa naucis gledat krozno, kot znam jaz, in ce torej se izfuras iz tega, da je cas linearen (ker tko ga pac sam mi dojemamo), ti bo to lazje.nekje v eni tocki v casu v vesolju si TI ZE ZDRAV.tako glej. No, temi:Afirmacije, avtosugestija, vizualizacija ...ZDRAVILNE AFIRMACIJE Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Surangeni 14. junij 2005 Prijavi Deli 14. junij 2005 Oprosti, Strojnik, premalo te poznam, da bi ti alhko svetovala. Kar tako na blef ali na hitro pa brez veze. Nekaj pa drži, kljub temu, da te ne poznam: VERJETI je NAJPOMEMBNEJŠE. In čutiti v moč ki jo imaš. Si najti neke vrednote, ki ti pomenijo kaj. Samo s prebiranjem knjig in filozofiranjem ne boš dosegel spremembe. Čaka te trdo težko delo na sebi, dolgotrajno in poglobljeno. Brez muje se še čevelj ne obuje. Malo za hec, ampak resno ti povem. In probat malo bolj sproščeno gledat na življenje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Melodie 14. junij 2005 Prijavi Deli 14. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>ukvarjam zadnjih 10 let in sem medtem ugotovil kako jo ustaviti ali sam napad umiliti kadar pride do njega, vendar tezava ni samo v napadih, ampak razlogih zakaj pride do njih, to men ne da več normalno živet! Mogoče je pa ravno v tem problem. Prestrašiš se, ko vidiš, da sam ne zmoreš priti stvari do dna, ne obvladaš svoje podzavesti, ni ti jasno od kod je zdaj ta strah prišel. Kaj misliš, zakaj se reče "podzavest"? Zato, ker je izven naše zavesti. Naj te ne bo strah, ko ugotoviš, da obstaja del tebe, ki ga ne moreš raziskati. Zato pa je tam... nekakšno odlagališče. Bom kasneje nadlajevala, šibam nekam. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 15. junij 2005 Prijavi Deli 15. junij 2005 kaj je to tesnoba? Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 15. junij 2005 Prijavi Deli 15. junij 2005 hm pomoje če se dva preveč vkup tiščita.... Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. junij 2005 Prijavi Deli 15. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}> tudi tako lahko nastane tesnoba, ce ne pustita en drugemu niti dihati Ona tesnoba pride pol kot posledica. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
orgea 16. junij 2005 Prijavi Deli 16. junij 2005 Tudi sama sem imela podobne težave. Kar se posledic na meni tiče. Veš kaj sem naredila, odselila sem se iz Štajerske na Obalo. Pridno študiram in se imam fino. Sploh veš, koliko je takšnih ljudi? Tako, da ne se zapirat vase, ker ne samo, da nisi sam, ampak vsakdo ima nekaj. Svetujem ti knjigo Anite Škof Samozdravljenje duše in telesa. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dominko 17. junij 2005 Prijavi Deli 17. junij 2005 Živjo vsem skupaj ! Povedal bi naslednje: Res je, da imamo vsi dobra in slaba obdobja, in res je da imamo vsi določene slabe stvari iz preteklosti, zaradi katerih slej ko prej pride do "BUM - a" v obliki tesnobe in podobnega......Torej tudi če je že nekaj časa vse uredu se lahko tesnoba vrne z še večjo močjo in intenzivnostjo. Vendar če jo znaš prepoznati, ozavestiti in potem ignorirati oziroma odpraviti sploh ne pride do izraza - se je ne občuti v tako veliki meri. Jaz se zelo potrudim (ampak res se prisilim zelo močno, tudi če se nemorem, se !!!!) da jo PREPOZNAM, jo OZAVESTIM (rečem si da je vse OK, da je zmano vse uredi) in potem jo čisto enostavno ODPRAVIM, IGNORIRAM, POZABIM NA NJO. Sem zelo aktiven, ukvarjam se z različno rekreacijo: kolesarjenje, rolanje, fitnes, tek in podobno, druženje z prijatelji, obisk staršev, sestre in podobno. Živim čimbolj spontano, živim sebe, takšnega kot sem, .... In s tem ne bežim od tesnobe, nikakor ne ! Dobro je, da si aktiven, da ne tičiš nekje in samo razmišljaš, kajti to te pripelje do tesnobe in napadov, vsaj v mojem primerov. Jaz nisem potreboval nobene posebne tehnike, da bi ugotovil kaj me tišči. Vedel sem kaj me tišči (prevelika "kontrola....." staršev, premajhna samozavest, nesamostojnost) zato sem se preselil na svoje, da sem pač videl kako lahko res samostojno živim, da se najdem. Se še kaj oglasim. DOMINKO Ali kot pravi JESS: "NEHAJ TUHTATI, SPROSTI SE.... PRISLUHNI SEBI IN TELESU KAJ TI SPOROČA" Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. junij 2005 Prijavi Deli 17. junij 2005 O, lej ga, zivjo Dominko, dbest da si se javil! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
twilight 23. junij 2005 Prijavi Deli 23. junij 2005 oj, sam da povem da se veliko bolj počutem zadnje dneve, pozitvne afirmacije delajo svoje, sm uspel mau popucat svoje drekce pekce in dobit novega elana!Hvala za vaše spodbudne besede, z veseljem ostajam bralec vašega foruma, mi je resnično všeč! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. junij 2005 Prijavi Deli 23. junij 2005 Heeej, to je pa lepo slisat! 'drekce pekce'. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Melodie 23. junij 2005 Prijavi Deli 23. junij 2005 Super, twilight Kot vidiš, takrat nisem nadaljevala svojih misli Saj tudi ni bilo potrebno Uživaj v poletju! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. junij 2005 Prijavi Deli 23. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ok, zdajle povem drugic in tokrat zadnjic. Sem ze nekje omenila na forumu, pa bom še enkrat, za vsak slucaj, ce ste spregledali. Zdravilka (soc. delavka in psihoterapevtka) Irena Šetinc iz Brezic odpravlja panicne napade. JA, TOCNO PANICNE NAPADE! In deluje. Preverjeno. Tud najvecjim skeptikom deluje. Sem poklicala okrog, tud v Altorion, da vidim, koliko so uspesni v tem, vendar še niso imeli primerov odpravljanja prave tesnobe in pravih panicnih napadov (kjer clovek potrebuje pomoc kemije in celo bolnico) - ta oseba iz Brezic pa to zna. Ce ne bi bila 100%, da obvlada, je ne bi priporocala. Zato pa spet tole tukaj omenjam, ker sem enim od vas poslala email oz OS, pa niste komentirali nazaj in si resnicno zelim, da se resite trpljenja, samo zato. je ze kul vsake tolk iste stvari povedati, zlasti ce lohk koristijo komu. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. junij 2005 Prijavi Deli 23. junij 2005 ne fizioterapevtka, pac pa psihoterapevtka...saj Mantis jo sam priporoca, Vrba, ne more bit poucena v vse... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. junij 2005 Prijavi Deli 23. junij 2005 saj stekamo, itak, , sam Vrba je obcutljiva na tele obljubljale/kazale... pA se vcas cist dobr ne razumemo, pa vcas, ce se mi zdi, ce opazim, 'vskocim'. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
twilight 28. junij 2005 Prijavi Deli 28. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ok, zdajle povem drugic in tokrat zadnjic. Sem ze nekje omenila na forumu, pa bom še enkrat, za vsak slucaj, ce ste spregledali. Zdravilka (soc. delavka in psihoterapevtka) Irena Šetinc iz Brezic odpravlja panicne napade. JA, TOCNO PANICNE NAPADE! In deluje. Preverjeno. Tud najvecjim skeptikom deluje. Sem poklicala okrog, tud v Altorion, da vidim, koliko so uspesni v tem, vendar še niso imeli primerov odpravljanja prave tesnobe in pravih panicnih napadov (kjer clovek potrebuje pomoc kemije in celo bolnico) - ta oseba iz Brezic pa to zna. Ce ne bi bila 100%, da obvlada, je ne bi priporocala. Zato pa spet tole tukaj omenjam, ker sem enim od vas poslala email oz OS, pa niste komentirali nazaj in si resnicno zelim, da se resite trpljenja, samo zato. Oj, naj sam malo skeptično vprašam, najbrž si se zdravila pri njej da si tako prepričana, zanima me na kakšen način ali kako poteka zdravljenje? Koliko časa si imela napade in koliko časa je potekalo zdravljenje? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
twilight 29. junij 2005 Prijavi Deli 29. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ok, nisem imela tega namena,ampak bom delila svojo izkusnjo z vami. Ajoj to bo zdaj dolgo trajalo, da vse opišem...Za panicnimi napadi sem zbolela pred 8 leti, trajalo je leto in pol. Takrat sem se rešila brez pomoči zdravnika-takrat še ni bilo psihoterapevtske pomoči za to motnjo, pač pa je vsak pristal v Polju na zelo mocnih zdravilih. No, lahko pa da se motim, nisem se povsod pozanimala! Mantis res hvala za tako izčrpno poročilo, zanima me samo še kolk časa si po zadnji seansi brez napada?? Veš jaz to nosem v seb že leta dolg in bi se res rad sprostil in ne več razmišljal o tem. Napade več ali manj obvladam ko pridejo, jezi me to da sploh pridejo in rad bi ne več razmišljal o tem! Hvala ti še enkrat! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. julij 2005 Prijavi Deli 4. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>o man, sory.... sem prehitro preletela, pa k je tako podoben izraz, tu se pise psychoterapeut z ypsilonom. Mi lahko se enkrat oprostis? Kolikokrat se imam v dobrem?ni problema, ravno zato pa vskocim, ker vem, da mas tele nemscine svoje pa tak. skratka, vse je kul. * Mantis, uhhh, nisem vsega prebrala, sory, sem pa preletela in vidim, da si cist izlila sebe semle, svaka cast za iskrenost! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Klinar 4. julij 2005 Prijavi Deli 4. julij 2005 Hojla Mantis. Kapo dol, vse napisano, čist vse nisem prebrala, ne me držat za besedo, gre za to, a te energije dosežejo in ti pomagajo če si ti za la pa ne. Jaz iz svojih izkušenj vem, da funkcioniramo po naših prepričanjih, ki se jih v veliki meri sploh ne zavedamo. V knjigi POLJE pa je povedano še bolj enostavno:VSE JE NA NIČELNI TOČKI, ČLOVEK S SVOJIM OCENJEVANJEM IN MERJENJEM DOLOČA POLARITETO VSEMU. A je treba sploh še kaj dodat? No kako spremeniti prepričanja, da potem posejemo prava semena, da bomo tudi želi, kar si želimo, pa je lepo povedal C. G. JUNG:LJUDJE SMO BITJA SIMBOLOV. SEVEDA, DA NE BO POMOTE PA PINK PONK ŽOGIC NAZAJ, TO JE SAMO MOJE MNENJE.Povedala sem ga za to, da ga kdo uporabi, če mu to kaj pomeni seveda, če ne naj odmisli, da je tole sploh prebral !! Citiraj peace and loveKlinar Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.