Skoči na vsebino

Koliko otrok

Mick

Recommended Posts

Ne vidim nobenega veselja v rojevanju in kasnejši vzgoji otrok, nekaj časa sem se ubadala s tem, do kdaj imam še čas, sedaj pa mi je vseeno, trenutno nimam do tega veselja. Potem bi namesto pohodniškega rukzaka morala nositi mularijo.  Konec veselja!  

xnckrivx, pismu ej, a tud taki ljudje obstajajo, fak, kake hude feministke.. mislim ej kako veselje, to je skrajno resno jaz bi reku temu evolutivni samomor, ne met otrok,.......imet otroka je najlažji način za dosego nesmrtnosti, del tebe bo v tem otroku, njegovem/njenem otroku, in tako naprej, sej ne rečem napišeš zločin in kazen, pa si nesmrtno slaven, ampak umreš, pa konec, maš fajn otroka, ta ma fajn otroka .... ... ..., pa se delček tebe nadaljuje v neskončno, ampak kdo bi rad živel neskončno, bistvo je v tem da če ga dobro vzgojiš bo delal dobre stvari, s tem boš tudi ti naredila dobro stvar..... in postaneš avtomatično "kriva" za dosti dobrih reči na svetu, heh, ah jebat ga... teb pa ni všeč, skrbi, konc veselja...., daj no daj, po drugi strani pa ni tako težko skrbet za otroka, sicer je res odvisno kakega dobiš, ampak z malo sreče nimaš skor nič dela...., pač igraš loto, le da s možnosti dost boljše..........................

Pa kakšne ti spuščaš˝.dej, no ..kje piše ,de je treba met dva.a zato,de bo eden drugemu družba.....

.Spodnji stavek spet kr neki  

Eden pa res ni nobeden...

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 358
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

... Eden pa res ni nobeden...

Kako neumen in neresnicen rek, pravzaprav... :o|o:

Eden je ogromno, vse.

Nekdo nima nobenega... pa si ga zeli - zaenkrat pac enega.

Ali bomo povsod tako rekli? Eden ni nobeden? Kar nekaj...

Tisti eden naj ti bo vse, kar ti daje in kar se lahko naucis od njega... Ko pa si to lekcijo osvojil (s tem enim) pa imej potem naprej izkusnje, ki so ti namenjene.

Ne mores reci, mimo je, ker jih nimas, mimo je, ker jih imas 5...

Vsak ravna ne samo po svoji vesti etc, zmoznostih, pac pa tudi po telesnih, hormonskih nekih zakonitostih... itd.

Nekaterim je pac namenjeno, da bodo imeli 5 otrok in nekaterim, da ne bodo imeli nobenega.

Nekateri imajo taksno, nekateri pac drugacno poslanstvo.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pri osemnajstih sem rodila hči, čez osem let sina nato pa še vzela kot za svojo partnerjevo štiriletno hči... Torej imam opravka s tremi otroci! Vsi so mi zelo blizu in moja čustva so do vseh enaka (le drugačnih barv). Veliko so me naučili, veliko me še bodo naučili! Kot mami, znam biti prijetna, topla, igriva, znam se spustiti čisto na njihov nivo.... Znam biti tudi stroga in odločna. Poiskušam jih spoznati s skromnostjo, poštenostjo in dobroto! Poiskušam jih spoznati tudi s krutostjo sveta!

Vse to ti vzame VELIKO, VELIKO časa in prav zares si včasih zaželim MIRU in SAMOTE, ČASA ZAME....

Toda, če bi imela možnost se še enkrat odločati bi se odločila še enkrat za Sabino, Tilna in Evo - prav take unikate kot so!

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

... Eden pa res ni nobeden...
Kako neumen in neresnicen rek, pravzaprav... Eden je ogromno, vse.Nekdo nima nobenega... pa si ga zeli - zaenkrat pac enega.Ali bomo povsod tako rekli? Eden ni nobeden? Kar nekaj...Tisti eden naj ti bo vse, kar ti daje in kar se lahko naucis od njega... Ko pa si to lekcijo osvojil (s tem enim) pa imej potem naprej izkusnje, ki so ti namenjene.Ne mores reci, mimo je, ker jih nimas, mimo je, ker jih imas 5...Vsak ravna ne samo po svoji vesti etc,moznostih,pac pa tudi po telesnih, hormonskih nekih zakonitostih. itd. Nekaterim je pac namenjeno, da bodo imeli 5 otrok in nekaterim, da ne bodo imeli nobenega.Nekateri imajo taksno, nekateri pac drugacno poslanstvo.

:palec:

Naky - in vsi - saj v TEM je ravno finta...

Jaz imam enega in imam rada tega enega - to mi je dbest. Itak pa - tako je.

A ce bi imela pa tri, pa bi jih imela prav tako rada - te tri pac - ker bi pa tudi itak tako ZE bilo.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

naky x:)x lepo x:Xx

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

.ja res je, stran s temi starinskimi razmisljanji...ki vlečejo se od kar zivi...N0 ja, odvisno od os. cilja. Eden je nuja. dva sta dovolj .trije so za druzbo,4za socialo.....

Sploh se ne bavm tulka s količino važn, de bo ,nekoč..

Pri osemnajstih sem rodila hči, čez osem let sina nato pa še vzela kot za svojo partnerjevo štiriletno hči... Torej imam opravka s tremi otroci! Vsi so mi zelo blizu in moja čustva so do vseh enaka (le drugačnih barv). Veliko so me naučili, veliko me še bodo naučili! Kot mami, znam biti prijetna, topla, igriva, znam se spustiti čisto na njihov nivo.... Znam biti tudi stroga in odločna. Poiskušam jih spoznati s skromnostjo, poštenostjo in dobroto! Poiskušam jih spoznati tudi s krutostjo sveta!

Vse to ti vzame VELIKO, VELIKO časa in prav zares si včasih zaželim MIRU in SAMOTE, ČASA ZAME....

Toda, če bi imela možnost se še enkrat odločati bi se odločila še enkrat za Sabino, Tilna in Evo - prav take unikate kot so!

Naky - roka

Prvič rodila pri 18-tih, drugič pri 23-tih x:Dx

Ampak ti stroga x?x x?x x?x Da ne bi bila jaz strelka.....hmmm...

je pa res, da jih sigurno seznanjaš z vsem možnim..realist in poštenjačina x:Dx :palec:

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

El nino, saj sem vesela, da ne razmišljajo vsi kot jaz. Eni jih imajo toliko, da ne vedo kje in s kom, drugi jih imajo toliko, pa jim nimajo kaj dati jesti, mogoče sem egoist, ampak trenutno stanje mi res ne dopušča se ubadati še s tem, kje bom najdla denar za plenice in hrano....kaj šele, ko odraste, služba, preživetje...saj še zase ne vem kako bom preživela.

Sorry no ! :o|o:

LP!

Zanimiva tema :palec:

x:)x Pri nas doma smo štirje, imam dva brata in eno sestro. x8Dx

Sama pa si želim, da bi imela enega ali pa dva,

kakor bo dano in namenjeno.

Moj fant je edinec in si želi dva otročka,

saj pravi, da je pogrešal brata ali pa sestrico.

Tako da jaz si jih tudi želim,

čeprav sem včasih govorila,

da JAZ pa že ne bom imela otrok,

pa skrbi, pa ono pa tisto - tisoč razlogov.

Sedaj mislim in čutim drugače,

prejšnji teden se mi je celo sanjalo,

da sem rodila punčko Ano x;)x

in se mi je samo smejala.

Mogoče sem že zrela za materinstvo

po letih in duši mislim da že,

po kilah pa še ne,

tako da moram najprej telo pripraviti na to,

predvsem hrbtenico.

Adijo kilce x^x

dobrodošel otroček, xloveyx

čisto veeno kakšnega spola že boš

samo bodi zdrav xsrcx

Ti že veš, kdaj je pravi čas,

da prideš med nas xokx

http://images.webshots.com/ProThumbs/80/31980_wallpaper280.jpg

Helena

Helena, spet en tvoj iskren in lep post....

Ja, saj je res, ko si pripravljen, se tudi ta čudovita bitja prikažejo v naša življenja in nam prinašajo lekcije in tudi veliko prekrasnih trenutkov. xloveyx

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Otroci v prvi vrsti potrebujejo veliko ljubezni, razumevanja, tudi vzgoje, potem pa so tu še ostale stvari - tiste, ki jih moraš plačati. Torej imej toliko otrok kolikor si jih lahko "privoščiš" denarno in psihično. Drugače pa so to itak naši zakladi. x:Dx

Ko sva se z mojim dragim letos poročila, so vsi spraševali, če sm noseča. Ko sem jim rekla, da nisem, so spraševali, kdaj bo. No zdej je pa tut mene že prjel, da bi se spustila v to avanturo, ampak dajmo času čas. x:Ix

Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........

Mene pa neki časa zabava poslušat o otrocih... zabava me sploh potem, ko hodijo v vrtec in imajo "fore".. o dojenčkih me pa dolgočasi.. pa dojenčki men niso fajni, ko se slinijo.. derejo, kakajo... hm.. pa če bom kdaj otroka mela bomo tud to mogli skoz dat...

Pol pa si pr kolegici, pa je čist navdušena (hvala bogu!) in mi ga po vsej sili v roke poriva, jst grem pa na izgovor, da ne znam dojenčka prjet, pa kaj če bo joku in to... me je pa strah da se bo slinit začel, al pa se polulal... brrr...

Gledam ljudi ki so sužnji otrok... Pa mi gre stvar na živce... Ne vem kok bi mojemu otroku uspevalo trmarit...

Se mi pa zdi to tak naporen job... tolk vlagaš noter, enih čustev, časa, dnarja in to... in pol gre enkrat in the future.. ta oseba stran... Mislim, sej prav, da ima svoj lajf... ampak tko... se mi zdi da je več skrbi, kreganja s partnerjem, kdo ma prav pr vzgoji, stroškov... kot pa pol dejansko pomeniš TI otroku.

Hm... zabluzila v nulo...

Enkrat za, drugič proti.... verjetno je najboljš da se kr zgodi... pol nimaš več kej bluzit....  xrolleyesx

Poglej. Islandci pravijo, da je otrok BARNALAUN kar bi v prevodu pomenilo, da je otrok otroško posojilo, naložba, ali nekaj temu podobnega.

Sicer pa otrok ne prinaša samo scanja po rjuhah in po puloverjih, metanja prstanov v stranišče, tlačenja rok v video rekorder, pacanja s hrano, tudi ne prinaša samo raznih otrokških nezgod ob katerih najbolj ženske dvigujejo paniko. Predvsem takšne stvari se hitro pozabijo ker potem ko otroka imaš, vidiš v glavnem le še dobre stvari, pa nek ponos, da tvoj otrok je to kar je, ker s tem ko ga vzajaš ti nekako vrne in s tem vse slabo pozabiš.

Oba, moj sin in hčerka sta me poscala in pobruhala. Milo za drago. Ko sem bil še otrok sem ponoči vstal pa sem šel v omaro pri starem atu scat. Drugo noč sem vstal pa sem se nanj poscal. Kljub vsemu je pogosto rekel, da me ima od vnukov najrajši.

Kar zadeva denarja. Tega je res manj, ker pač otrok stane, toda odvisno je spet kako ga navadiš. Če mu vse k riti znosiš bo postal požrešen na vse. Če mu od začetka dopoveš, da sedaj pa denarja ni, bo drugič potem se ta navadi da tako je in amen. Če hočeš da bo tvoj otrok maneken mu kupuješ nove cunje za še ne en mesec, v nasprotnem lahko ponosi za kakim drugim otrokom in s tem imaš strošek manj. In stroškov manj se da še veliko našteti, obenem pa se sproti dogajajo novi stroški kar spet potrdi tisto kar že vemo, da je otrok draga zadeva. Ampak skozi denar ni merljiva.

Andres

Andres pošteno in iskreno.

Jah.. če se sam na minuse oziramo bomo vedno sami. Ko jih je tolk.

Odvisno pač kokr za koga, eden na nobeno od teh stvari niti ne pomisli, vidi samo tisto dete.. Se vid da se nisem nikol z dojenčki igrala, so bli avti bolj zanimivi pa lego kocke.

Mushi

Ampak ti stroga x?x  x?x  x?x  Da ne bi bila jaz strelka.....hmmm...

Za roko tnx x;)x x;)x x;)x

Ha, ha, o moji strogosti, pa bodo največ povedali tamalčki: Sabina pravi:" Vse moje sošolke nosijo tangice (je v štirinajstem letu), pa VSE mamice jim dovolijo, samo TI meni ne dovoliš!" x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

Pa res ji ne!

Sicer pa se moja strogost pojavlja občasno in takrat sem kar malo ponosna nanjo, zato ker mi RATA bit stroga x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx !

LP

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

Se en pogled na stvar:

Ko imas prvega zelo mlad in drugega pri stiridesetih, sele ves, kaj in kako. Razlika je velika - cisto drugace ga dozivljas. Boljse, bolj polno in tudi vec mu lahko dajes.

Pozdrav vsem.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...