mushi 13. november 2003 Prijavi Deli 13. november 2003 Mene pa neki časa zabava poslušat o otrocih... zabava me sploh potem, ko hodijo v vrtec in imajo "fore".. o dojenčkih me pa dolgočasi.. pa dojenčki men niso fajni, ko se slinijo.. derejo, kakajo... hm.. pa če bom kdaj otroka mela bomo tud to mogli skoz dat... Pol pa si pr kolegici, pa je čist navdušena (hvala bogu!) in mi ga po vsej sili v roke poriva, jst grem pa na izgovor, da ne znam dojenčka prjet, pa kaj če bo joku in to... me je pa strah da se bo slinit začel, al pa se polulal... brrr...Gledam ljudi ki so sužnji otrok... Pa mi gre stvar na živce... Ne vem kok bi mojemu otroku uspevalo trmarit... Se mi pa zdi to tak naporen job... tolk vlagaš noter, enih čustev, časa, dnarja in to... in pol gre enkrat in the future.. ta oseba stran... Mislim, sej prav, da ima svoj lajf... ampak tko... se mi zdi da je več skrbi, kreganja s partnerjem, kdo ma prav pr vzgoji, stroškov... kot pa pol dejansko pomeniš TI otroku.Hm... zabluzila v nulo...Enkrat za, drugič proti.... verjetno je najboljš da se kr zgodi... pol nimaš več kej bluzit.... Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 13. november 2003 Prijavi Deli 13. november 2003 Mushi, počakaj da boš pripravljena na to temo in da si boš otroka zaželela... Saj veš, ljubezen naredi ljudi popolne in isto je z otroci. Če si jih želiš, potem ti je v veselje umivati polulane in pokakane ritke in vse kar spada zraven Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mašinca 13. november 2003 Prijavi Deli 13. november 2003 Ej mushi, počaki še z otroki, ker tut slučajno še nisi prpravlena, da bi jih mela. Jaz sem ena tistih, ki je nora na otroke. Vse od malih, ko pridejo iz porodnišnice in so tako popolni v svoji majhnosti, kot tistih malo večjih razgrajačev, ki odpirajo vse predale in omare in so tako luštni, ko odkrivajo svet okoli sebe. Ne maram pa razvajenih otrok, čeprav se mi po eni strani smilijo, ker jih bo nekega lepega dne doletelo resnično življenje in bojo brez vatke v katero so zaviti zdaj, precej trdo pristal na tleh. Nimam še otrok, prvega pa "načrtujem" nekje naslednje leto, če bo bog dal. Se pa še nism odločila ali bi imela enega ali dva. Več sigurno ne, odločila pa se bom, ko bom vidla kako bo šlo s prvim. Citiraj Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 13. november 2003 Prijavi Deli 13. november 2003 Janja... pozabila sem rečt... grozno se mi zdi spet imet opravka s celim kupom ljudi... zdravniki, vgojiteljice, učitelji, mame od sošolcev, ... to... spet skrbet in se menit neki... pa učit se spet pol moreš... ko si tak želim da imam mir... Zdej imam tak mir doma, obisk če ga JST hočem... nobenga norenja....No.. pustmo času čas..HEEj... da se razumemo... niti slučajno ga še ne mislim imet....pravim le, da so mogoč tud taki kot jst, pa se jim zgodi... in nimajo časa razmišljat in se preseravat če jim gre kej na živce al ne, maš ga, moraš sprejet odgovornost in pika. Rad ga pa tud maš, ker je tvoj... Ne moreš razmišljat, če ti je všeč pucat pokakano ritko, vstajat ponoč ko tult začne... moraš ukrepat, pa pika in gre življenje dalje...Razumete? Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 13. november 2003 Prijavi Deli 13. november 2003 Hm...res je...po moje jih je malo...ki si otroka tako želijo...da ne razmišljajo tut o tem...kakšne obveznosti to prinese...Mislim...da prav zato...traja nosečnost...9 mesecev...da se tudi sam začneš spreminjati...in se pripravljati na starševstvo...Hm, zakaj jih imamo... Verjetno...je zraven kar precej...sebičnih namenov..da ne bomo sami, da nam bo nekdo ljubezen, ki jo dajemo...tut vračal...Potem pa...ko enkrat otroke imaš....nikoli več ni isto....jaz se vsak dan posebej...zavedam, da sem zanje odgovorna...da nisem sama...da ne morem početi...kar bi si včasih želela...da omejitve...preprosto obstajajo...Zdaj...ne iščem več ljubezni, ki bi mi jo nekdo vračal....ampak odraščam z njimi...zorim...dajejo mi možnost....da vidim stvari tut iz drugega zornega kota....in vprašam se...kdo koga uči....In to...je zame najdragocenejše...In ..Cosma....tudi jaz imam gon po svobodi...prav otroci pa so tisti...zaradi katerih vem...da MORAM...preživeti vse krize, da se MORAM...živa in zdrava..vrniti s klatenj po svetu...meni otoka predstavljata...tiste korenine...ki me držijo...da se ne izgubim... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 13. november 2003 Prijavi Deli 13. november 2003 Si predstavljam približno kaj imaš v mislih in ne mislim nič slabega. Verjetno uživaš v tem obdobju v drugačnem načinu življenja, v bolj umirjenem, ko imaš več časa zase in za partnerja, da si lahko privoščiš tudi frej dni, čisto frej, samo zase. Zato zdajle uživaj, če ti je lepo tako. Za otroka se pa odloči, ko si ga bosta oba zares želela, naj se ne zgodi kar tako, ker ti odraščanje tvojega malega bitjeca prinese toliko več lepega, če si tega želiš, kot če se kar zgodi. Tudi jaz jih še nimam, ker drugače ni pogojev za to zadevo - vse ostalo, želja pa je, pa tudi jaz ne silim v to, dokler ne bodo nujne zadeve poštimane kot je treba, da bo vse pripravljeno na čudovit sprejem novega Angelčka na tleh. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 13. november 2003 Prijavi Deli 13. november 2003 ...se tudi sam začneš spreminjati...in se pripravljati na starševstvo... Potem pa...ko enkrat otroke imaš....nikoli več ni isto......da nisem sama...da ne morem početi...kar bi si včasih želela...da omejitve...preprosto obstajajo... .vrniti s klatenj po svetu...meni otoka predstavljata... tiste korenine...ki me držijo...da se ne izgubim... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 13. november 2003 Prijavi Deli 13. november 2003 in če bo deklič .ne bo.vem,da ne bo, ne sme Oslarija... Kdo določi spolo otroku???? Pa seksaj na sto in en način...pismo...na koncu boš ravno deklico...dobiloooo....zato, da se naučiš imeti jo rada Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 13. november 2003 Prijavi Deli 13. november 2003 Imam dve hčerki....ena bo vsak čas 15, druga pa 10... Pred leti sem si želela še enega...pa me je minilo, ko je sosedov prevrnil rožo in vsa zemlja po beli preprogi...pismo...enkrat ne bi več rada dajala vsega skozi....torej smo zaključili in zato nabavila psa (posvojila) Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 13. november 2003 Prijavi Deli 13. november 2003 .sploh pa, ce se rodi fantek ,se bo deblo˝nadaljevalo..men pa je ponos met nekoga,ki si ga želim. Že od vedno tk nekak čutm. sej,če pa bo kaj vseeno, boš ti koj prva zvedla Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 13. november 2003 Prijavi Deli 13. november 2003 Naj te občutki ne zavedejo , ker jaz sem v drugo že vse v modrem imela - milijon procentov prepričana da bo sin... pa je počilo...in zdaj je več kot sin.....je punca Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. november 2003 Prijavi Deli 14. november 2003 Koliko otrok?Kolikor lahko in zmores.Upostevaj tudi, da gre za toliko in toliko cloveskih zivljenj in ne mucic za crkljanje ali bodocih zaposlenih v druzinski firmi ali bodocih negovalk/cev. Moti me, ko kje preberem - ubogi/a, ima 6 otrok, komaj zivi ipd.Tako se mi zdi spravljati na svet toliko otrok/ljudi, nespametno in neodgovorno. Jaz se tega ze drzim; imam jih tocno toliko, kot jih lahko imam in kot si jih zelim: enega. Spol?He.Jaz sem ob prvi ultrazvok fotki rekla Tomiju (frendu) - A hoces videt prvo fotko nasega sina?Pa pravi ohoho, kako pa ves, da bo sin?Ker vem, sem rekla.Zdravnica: "Kaj ste pa narocili oz. kaj si pa zelite?"Jaz: "Vseeno mi je, obojega bom vesela, samo je itak brezveze, ker bo itak sin."Ona: "Ne vem, ne vem, masencke se nic ne vidi, kaze da bo puncka..."Jaz: "Bomo videli". In imam seveda fantka. Ce pa sem cisto iskrena, sem si fantka pravzaprav tudi zelela. Tudi tisto je bilo iskreno; dejansko bi mi bilo vseeno, jasno imas rad, kar 'dobis'... a ce bi lahko izbirala, bi si izbrala fantka.Tako sem si ga tudi cisto ze predstavljala in potem na koncu dejansko o njem govorila ze kot o Timu. Njega hocem in on mi je dovolj.Ne rabim ponavljanja testa, vse sem dala vanj.Ne rabim podozivljanja crkljanja (pa potem novega bejbija, kot dejansko delajo eni), pac pa sem ga crkljala tedaj, sproti, ko je bil cas za to. Zdi se mi, da sem lepo izpolnila karmo, izpolnila svoje poslanstvo, tudi v bistvu kot zenska - nadaljevanje vrste in vse... Bil je zazelen, radi ga imamo, 'zrastel je iz gnoja', kot vrtnica, v najhujsem kevdru sem zanosila, med nosecnostjo sem se selila pozimi..... Imamo cisto nekaj posebnega, skupnega.... Kalil se je z nama skupaj..... Dejansko pa poznam ljudi, ki imajo toliko in toliko otrok zaradi dolocenega razloga. :o|o: :o|o: :o|o: In nesteto bejb, ki so hotele dedca obdrzati na racun drugega otroka - da so hitro se enega si ubodli.Moti me in preziram to... da se to pocne. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 14. november 2003 Prijavi Deli 14. november 2003 Marska, tole mi je pa všeč in takole se mi zdi prav, da se odločiš ko si pripravljen na to in spoštuješ sebe in otroka, ne pa da se kar zgodi, ali da je otrok nekakšno sredstvo. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 14. november 2003 Prijavi Deli 14. november 2003 Marsa... Imela sem drugega otroka....ker me je prav klicala...tale pupa...in sem točno vedela, da bo punčka... In danes....ko si zjutraj prepeva po hiši...se spogledamo...in rečemo...kako lepo je, da imamo tega sončka v hiši... Naša vodnarka...je prinesla s seboj nekaj posebnega....in prav potrebovali smo jo... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. november 2003 Prijavi Deli 14. november 2003 Janja - vendar le ne mislim cisto tako, kot si vzela; tudi nisem pristas tega "Ko bo cas"... "Ko bom to in ono..."Nama se je tudi tamali 'kar zgodil' - niti najmanj si ga nisva v tistem trenutku (neogrevana klet, plesen, mraz, brez casha totalno) zelela ali ga nacrtovala... Ko pa se je 'pojavil', sva se takoj odlocila in si ga kar prec ful zazelela.Kajti tako je, v lajfu.To ni nakup, investicija, gradnja bajte, da bomo rekli - ko bom to, ko bom ono, ko bo PRAVI cas (s cimer mislimo seveda ta cas, ki se nam zdi zdaj, da bo ugoden enkrat v xy prihodnosti...).Vendar ta cas - pravi - je zdaj. KO se zgodi. In ne ko mi recemo - ali vsaj ne samo, ko mi recemo. Primeri iz moje blizine: ni hotela otroka - ker "ni bil se cas" - kariera, delo, nikoli ni bil cas...Aha, zdaj pa se je odlocila, da pa pocasi BO cas... Pa kot zanalasc - otrok pa ni in ni hotel postekati, da je tole res pravi cas.To je zivljenje... Kaksne stvari pridejo... se zgodijo... brez da bi lahko vedno mi imeli pri tem (prvo ali glavno) besedo. Astra - normalno, imas jih toliko, kot jih zelis in mores imeti... (ti imas pa res vse pogoje za to - prvic imas moznost, drugic pa si Rak - jasno, da ti pomeni materinstvo). A veckrat je tako, da je drugi otrok, da bo zveza bolj trdna (obcutljivejsi mi prosim ne zamerite, ce tudi v obcutljivejsih temah recem bobu bob, kot je tudi sicer v moji navadi), ali pa kar nekako: 'ker tako je', "ker tako mora biti...". Seveda - fantka in puncko, parcek, iiiiiiiiiiiiiiii, ravno to smo si skoz zeleli.In - ko bom velika, bom imela 6 (ali 12 otrok). Menim, da je prevec ljudi na svetu in da moramo vse delati zavestno in umirjeno - vkljucno z delanjem otrok. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 14. november 2003 Prijavi Deli 14. november 2003 Vidim, kako si tole razumela, pa ti bom pojasnila, kako sem jaz mislila. Zanosila si takrat, ko sta bila obadva pripravljena na to zadevo - v vseh pogledih (tiste nujne finance so na koncu še najmanj - bolj mislim zrelost...,), da pa sta pripravljena sta se pa zavedela, ko se je to zgodilo. Tudi jaz mislim, da to ni investicija oz. prjekt in da otrok v bistvu sam ve, kdaj je tisti trenutek da se prismeje v naše življenje, ampak po mojem naj se pa ne bi za te zadeve odločali ljudje v obdobju, ko si otrok izrazito ne želijo. Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 14. november 2003 Prijavi Deli 14. november 2003 Hm...Marsa...praviš, imam pogoje za to.. Prvič sem zanosila...ko je bilo najmanj treba... ...in nismo imeli ne stanovanja...in ničesar.. :xx!: Drugič...ko smo začeli zidati hišo...totalno brez keša....stanovali 5 let v 28 kvadratih...kjer je parket od vlage odstopal...za sedežno pa sem dala stiropor..ker je teklo po stenah...Prijatelji...so zmajevali z glavo...med otrokoma manj kot dve leti razlike, prvi otrok rojen z možgansko poškodbo...preživela 5 mesecev v bolnici... Pa je preprosto....MORALA priti.. Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. november 2003 Prijavi Deli 14. november 2003 Janja - saj nisem bila cisto prepricana, da si mislila ti tocno tako, a sem hotela biti 'natancna' pa se dotaknit tudi tega - pravi cas in ali se kar zgodi.Jasno - ko si nekako zrel zanj, je tudi pravi cas. Astra - sory, ker ne imela na umu vsega tega, tako zdaj morda se dodajam, da je potrebna tudi moc za to. Saj ne bi rada zdaj na osebne nivoje tega spravljala.. Preprosto imam pac tako mnenje o tem... Se en aspekt je, ki mi gre na zivce, ki ga pa cesto slisim od koga kot razlog ali enega od kljucnih (kot razumem, ker se vedno v prvi sapi pove to), namrec: "fajn je imeti dva otroka, da jima ni dolgcas - se lahko med sabo potem malo pedenata in zamotita". To mi je najbolj butast mozen 'razlog'.In - "sama sem bila edinka, pa mi je bilo dolgcas, pa imam zdaj 5 otrok. A moz pa me je zapustil."In moz je prasec.A mozeva zgodba: "Zenska me je hotela prisiliti v to, da si bom tudi jaz zelel 5 otrok. In izsiljevati pa se ne pustim." Saj tudi meni, priznam, se zbudi nekoliko sentimentalnih custev, ko vidim ljubeco in prijetno stevilno druzino. A - roko na srce - kako malo jih poznam taksnih, pac pa veliko stevilnejse zgoraj omenjene primere, kar kaze vsaj na eno stvar: da si je nekdo v zvezi oz. skupnosti manj zelel taksne skupnosti oz. da nekdo v zvezi z njo, taksno kot je, ni zadovoljen... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 14. november 2003 Prijavi Deli 14. november 2003 Marsa si zadela point. To se velikrat zgodi..Se mi zdi da mogoče pa eni ne bomo pripravljen še pa še časa.. Pol pa enkrat si in tako izpade, da otroka ni. Enim se pa "zgodi", pa so pol full uau... Mogoče je pa tako prav.. in se pol drgač razmišljat začne.. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 14. november 2003 Prijavi Deli 14. november 2003 ........Kolikor lahko in zmores.Upostevaj tudi, da gre za toliko in toliko cloveskih zivljenj in ne mucic za crkljanje ali bodocih zaposlenih v druzinski firmi ali bodocih negovalk/cev.....Moti me, ko kje preberem - ubogi/a, ima 6 otrok, komaj zivi ipd.Tako se mi zdi spravljati na svet toliko otrok/ljudi, nespametno in neodgovorno......................Njega hocem in on mi je dovolj.Ne rabim ponavljanja testa, vse sem dala vanj.............Ne rabim podozivljanja crkljanja (pa potem novega bejbija, kot dejansko delajo eni), pac pa sem ga crkljala tedaj, sproti, ko je bil cas za to. Imamo cisto nekaj posebnega, skupnega.... Kalil se je z nama skupaj..... Dejansko pa poznam ljudi, ki imajo toliko in toliko otrok zaradi dolocenega razloga* ..........In nesteto bejb, ki so hotele dedca obdrzati na racun drugega otroka - da so hitro se enega si ubodli.Moti me in preziram to... da se to pocne. to sm zbrau Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 20. november 2003 Prijavi Deli 20. november 2003 Le zakaj bi si kdo raje želel deklico kot fantka?Ali fantka kot deklico? Jaz sam pravim da če bo hočem imeti vse sam enega spola, mi je pa povsem vseno če ma en y kromosom al ne...... ta mularija.... Gledam, pr nas, doma, moja dva brata, , pa tiste vše teorije z enim pa pol drugim otrokom, kako to umiri razmerje.... hja, dejansko, jaz sem tisti člen ki je obdržal mamo pa tata skupaj, no ampak jaz sem prvi, otrok.... ne vidim logike zakaj bi drugi kaj prispeval, da bo ja še bolj težko dva pustit za sabo, to je tko kt tisto... 1 smrt je tragedija miljon je statistika, 1 otroka pustit za sabo je težko, 2 je še zmerom sam težko.... in ne 2x težko.... pol, pa zanimivo, ja kako sta prkapljala še dva, šele čez semdem, pa pol še dve leti, in v bistvu, je enospolna zadeva velik bolj problematična, ker začneta otroka če sta blizu skup rojena, tekmovati v vseh mogočih zadeva, recimo jaz #1 pa luka #2 nkol ne tekmujeva in sva čist nek druzga k je pač razlika 7 let, druga dva #2 pa tine #3 pa je huda konkurenca kdo bo kaj, predvsem je problem v tem da mali je očitno bolj inteligenten, ga sesuje v šahu, bere hitrejš in to, #2 pa je bolj priden .. predvsem pa bolj močen .... tako da nastopijo problemi, use of force in take zadeve..... zato recimo je en otrok, idealna rešitev, kot vidim pri marsi, pr nas seveda to nebi šlo tko, če bi bil jaz edini otrok, še kaj več kot sam 7 let, bi ratal tak egoistek.... hjuh, že zdaj ej hudo....., zato je fajn da je več otrok, v bistvu s tem razbremeniš starša, k mularija poskrbi zase...., in to, in spet, več semena kt zaseješ, večja možnost je da bo kaj obrodilo, nevem no da bi mel sam enga, se mi zdi mal tko, bedno, skor, ampak res sam skor, rajš nobenga, k tisti otrok, nikol ne dobi, pravega sestrskega in bratskega občutka, lahko si mu starš, nikol pa brat al sestra, in tud to je pomembno dobiš en vpliv, lažje je poslušat sestro kt mamo, in to, omogoča bolj široko vzgojo, večja družina... ..... ajd to si jaz mislim, izbira pa je seveda vaša.... sicer pa otroke čim prej..... probaš pa gre... rataš zrel sproti..... če maš to srečo, čene pa itak nkol ne rataš... k poznam par ljudi k so bili pr 15 bolj zreli k so pr 20... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 21. november 2003 Prijavi Deli 21. november 2003 Ne vidim nobenega veselja v rojevanju in kasnejši vzgoji otrok, nekaj časa sem se ubadala s tem, do kdaj imam še čas, sedaj pa mi je vseeno, trenutno nimam do tega veselja. Potem bi namesto pohodniškega rukzaka morala nositi mularijo. Konec veselja! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 21. november 2003 Prijavi Deli 21. november 2003 hm...Kolk pravzaprav morš bit star da se tega resnično veseliš.. ne pa tisto da nas čas priganja..In kteri vzroki so +.Tisto da boš imel nekoga na starost, ni pravi razlog in ne vzrok. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 21. november 2003 Prijavi Deli 21. november 2003 Eni so zelo veseli otrok najbrž se rodijo s tem čutom materinstva ? pojma nimam. Ne vidim nič pozitivnega v tem, kvečjemu skrbi, za leta ne vem , imam kolegico, ki je rodila pri 35 pa mogoče samo zato, ker je bil kao čas, vendar ga ima sedaj zelo, zelo rada, no ne vem. Da bi imela v starosti koga, moja stara mama je imela tri otroke in dva jo poleg mene zelo obiskujeta, moj ati na primer pa ne. Vsekakor je v tem primeru treba imeti vsaj dva. Ja pa tisti, ki se priženijo k bajti morajo biti normalni, drugače si nasankal. LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 22. november 2003 Prijavi Deli 22. november 2003 poko tole verjetn de iz lastnih izkushenj... si se przhenila, pa so nasankal 666 zlobijeu....ptrrrlllll Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.