Skoči na vsebino

Postavljanje ciljev

loncek1

Recommended Posts

Ma ja - saj tle je vprašanje, kaj si sploh predstavljamo pod "CILJ".

Če me prime sr.., je normalno, da je moj cilj priti do WC-ja in se...  :8): Ampak to je tudi že potreba.

Kar pa se tiče ciljev, ki izvirajo iz naših želja, je pa najbrž malo drugače...

Ja Tamara, tema so cilji...

..sam ne vem zakaj se tko jeziš...

tema so menda res cilji, je pa seveda razlika ali si postaviš cilj in ga skušaš doseči ali pa si to samo močno želiš....npr. da ne bomo samo sr... x;)x jaz bi tudi rada imela BMW-ja ampak če si ne bom postavila cilja kako do njega in si ga bom samo želela, ga pač ne bom imela.... x^x

:detelca: AYA

Hmm... AYA, zakaj pa misliš, da se jezim? xrolleyesx

Tema je postavljanje ciljev - če smo bolj natančni. Hotela sem rečt, da za nekatere stvari si ne postavljamo ciljev, ampak nas potreba (nuja) vleče, da nekaj dosežemo... (n.pr. WC x:o)x )

Za druge stvari pa si pač sami postavimo cilje: želim postati doktor (zato študiram), želim zgraditi bajto (zato iščem dobro plačano delo - al pa igram loto x;)x x:Dx ), želim biti prvi -al pa tretji- na svetovnem prvenstvu (zato ful treniram)... itd, itd...

Ljudje smo pač različni. Eni brez postavljenih ciljev ne morejo živet, drugi pa lahkotnejše živimo brez ciljev. Meni osebno bolj leži prepuščanje se dogodkom, situacijam, ki me čakajo iz trenutka v trenutek. Vidim več čara v takem življenju, kot v tistem, da bi se za nekaj gnala in na smrtni postelji bi se spraševala: "Pa kje sem bila jaz ves ta čas življenja?"

Štekaš?

No, pa saj ni važno... Lepo je, da smo različni. Jaz sem samo povedala, kakšna sem jaz, in je čisto OK, če kdo drugi živi drugače kot jaz.

(P.S.: A-ja, AYA x:)x , še to! Včasih pa se zgodi tudi to, da si nekaj samo želiš in potem res tudi dobiš, čeprav nič ne narediš za to. x;)x x:)x )

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 53
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Cilji x8Dx

Včasih jih ni bilo...sem se pustila premetavati življenju. Kar bo pa bo...je bilo moje merilo.

Potem pa se nekega dne zaveš, da le ni vse tako...in si zgrožen nad tistim življenjem, ki ga živiš. Kaj je smisel? Zakaj ravno tako??? Zakaj ne tako? Zakaj pustim, da beži vse mimo mene..jaz pa tratim čas, za popolnoma nepomembne reči?

In sem po tistem....postavila cilje.

Na veliko napisala in jih nekatere natančno določila. Časovno, pot...do tja..vse. In naredila prvo kljukico.

Je bila vselitev v hišo - do vključno l. 2005 na prvem mestu. In to lani, ko je bilo še samo sezidano. In nič druga. In popolnoma brez denarja. In brez energije.

Se je zdelo nemogoče...

Ogromno imam ciljev.

Ogromno se mi še zgodi zraven.

Dobrega in slabega. Vzamem kot dobro.

Zato...postavite cilje.

Živite.

Ker naš čas prehitro mine. :palec:

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Guest SaTurNina
Dobr.. met cilj kakrsen koli je kul..sam bit ambiciozen..da skos hocs bit kao boljsi v eni stvari kot drugi..ma to je pa bedno...to je isto k da bi clovk skos enga posnemu..v istem jobu samo da hoce bit on boljsi..noben pa nima nobene izvirnosti.. x8Dx

:vragec:

hehe....mick :palec:

to skor tko kokr tomazh domicelj, k je meu na mms-ju tko slab playback de je zgledal kokr de originalno poje x:Dx x:Dx

666 zlobijeu....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Študiram neke stvari za naše interno izobraževanje in že v treh publikacijah sem naletela na našo temo - CILJE.

Vsi prisegajo na jasno zastavljene cilje. Ne le to, eni prisegajo na to, da si jih lepiš na hladilnik, da jih 100 x ponoviš pred spanjem, da so tvoja prva misel in tvoja molitev... :eek:

Lubeki, se bomo morali zamisliti, pravijo te pametne glave xcivx - brez ciljev, da cepetamo na mestu... :o|o:

• 2 weeks later...

kratkoročni cilji, zbudit se zjutraj pred deseto uro, ajd zbudit ni dovolj, vstat,..., se danes še kaj učit, it hodit z babico, danes, skuhat kosilo, igrat kitarco kako urco, prot večeru, in počasi se še mal učit, opravit tisto vajo za fiziko... vmes napisat nekaj smsjev... xsrcx, poiskat stik s svojim pravim jazom,

srednjeročni cilji, obiskat eno posebno osebo, kupit si abc kartico, dobit kaj bom počel za novo leto, it spet kaj na jogo, na žalost to ni sam od mene odvisno..., bit mal manj egoističen,

dolgoročni cilji, naredit ta letnik, odvadit babico kajenja, zrihtat en nov avto, povečat stanje na mojem računu tja do 350k, če babice ne odvadim kajenja, kupim novo kitaro. začet igrat tenis, postati bolj sočuten

zelodolgoročni cilji, končat faks, po možnosti podiplomski študij, vpisat se še na filofax, naučit se trgovat z delnicami, poiskat kake veze na inštitutu J.S. po možnosti se tam zaposlit,

ekstremni cilji, odkrit nekaj novega na svetu, po možnosti na področju fizike, napisati vsaj eno knjigo, biti z nekom ki ga imam rad, umreti v meditaciji, po možnosti, zelo pozno, vsaj obdržati če ne izboljšati stanje zavesti, naredit nekaj dobrega za civilizacijo, po možnosti, grem še v politiko, in staknem kako nobelovo nagrado, to bi blo nice... :) najraje za mir.

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

*Hy, El Nino, WB!  

Hja, če človek prišteje vse dobre in slabe stvari, in ne pozabi šteti da sem tu srečal nekaj najbolj čudovitih oseb kar jih poznam, seveda tudi nekaj manj čudovitih, in ker izhaja, trenutno stanje, iz prejšnjega, in sem v prejšnjem srečal, čudovito osebo, s pomočjo foruma, kdo ve zakaj sem sploh hotel proč, heh, je že blo kaj ala sonce merkur pa venera čez natalni mars... :)

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

• 2 weeks later...

No pa smo spet pri ciljih. Sem spet razmišljala malo o vsem skupaj. Saj generalno imam v bistvu neke cilje, ki jih želim doseči, nimam pa potem v detajle secirane, pa zarisano kaj in kako (ha ironija, to je bil eden mojih ciljev). Sem bila namreč striktno planski človek, že od malega, pa kasneje še toliko bolj, ker sem delala dve službi, bila žena, prijateljica, pa lastnica psa, kar je pomenilo ogromno obveznosti (tudi prijetnih) mi ni ostalo. Tako sem bila organizirana v 0, celo tisto malo prostega časa kar sem imela je bilo določenih, kaj bom delala, od kdaj do kdaj.....

Pogrešala sem spontanost, sproščenost, intuicijo, take zadeve - ravnanje po trenutnem navdihu, pa ne da bi živela tja v 3 dni, ampak da užiješ trenutek, da nisi preobremenjen s kakšnimi pravili. x:)x

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...