Skoči na vsebino

Vzgoja otrok

Marsa

Recommended Posts

Zakaj vse takoj vzameš za provokacijo za slabo ?

Glej, zadnje 2 leti se intenzivneje ukvarjam z vzgojo otrok, čeprav vem, da to ni isto kot če bi jih imel sam .

Ampak , to tudi še ne pomeni , da so one "bejbe" ajrn' mejdn'ske res lepe , tko, da, ... ni vse zlato kar se sveti , itak , ...

Lp + #

Če je provokacija plasirana kot taka jo tako tudi dojemamo, če hočeš, da ni tako, misel, sporočilo plasiraj drugače.

Kar se pa vzgoje otrok tiče, naučiti se morajo sprejemati vso zvrst glasbe in potem se bodo lahko sami odločali kaj je za njih prav in kaj ne

pod nobenim pogojem pa nimaš pravice vsiljevati svojega pogleda na neko glasbeno zvrst, kajti v naslednjem koraku boš ti tisi otrok, ki

ga bo neki Bojante učil in mu viljeval svoje poglede in razmišljanja kaj je za nekoga dobro ali slabo, kaj je prav in kaj narobe.

Na koncu koncev pa tako ni nič narobe je le izkušnja iz katere se kaj naučimo ali pa ne.

Če se zavedaš vsega tega potem poučuj vzgajaj. No kaj pravi zavest ?

Deli na socialnih omrežjih

E Lili ja kao svinja danas ne sanjam o kukuruzu...svinji dali da jede slatkiše...kao službeni party-ji različnih oddelkov...mogoče bom pa jutri imel sadni dan in bom jedel kukuruz...x:Dx

Če se partnerja razumeta, imata rada, sta kao materialno preskrbljena...ne vidim ovir da se ne bi zavestno odločila za otroka...No ja, potem ko se malo bolje spoznata in kao skupaj živita...šele skupni life pokaže vse dobre in slabe lastnosti in mane...xg:Dx

E lili malo me podcenjuješ...zgoraj sem se hecal...ko se gre pa v real lifeu za take stvari znam pa zelo presenetiti in se ne hecam več dost, vem kaj pomeni odgovornost in vse kar sledi zraven...se pa rad hecam z bebicami, sem kot klovn za njih, ni čudno da se mi veliko smejijo...

Te bom pustil na miru...se ne bom več hecal na tvoj račun pri tako občutljivih temah...vsaj ne več letos...http://serve.mysmiley.net/innocent/innocent0006.gif http://serve.mysmiley.net/angel/angel02.gif

Kaj pa pol si če se tukaj zajebavaš v kvazi resničnem življenju pa si Oh in Ah.

Takim ljudem se reče DVOLIČNEŽI, so neodgovorni do sebe in okolice.

Res si se dobro opisal.

Ajde

A si se pa že vprašal, če samo ti to tako dojemaš - provokativno, da pa je situacija morda dejansko drugačna kot se ti dozdeva na prvi pogled ?

Kar pa se tiče vzgoje otrok; več kot pokazati + razložiti itak ne morem, tko, da kdor zmore naj razume, kdor pa ne, pa pač (še) ne .

Lp + #

Kaj pa pol si če se tukaj zajebavaš v kvazi resničnem življenju pa si Oh in Ah.

Takim ljudem se reče DVOLIČNEŽI, so neodgovorni do sebe in okolice.

Res si se dobro opisal.

Ajde

aha, se pravi...sori, nac ampak tokrat nisi potrefil. Brezo je zelo odgovorna oseba, amapk včasih se poheca, če pa ne razumeš njegvega štosa, ti pa ne morem pomagat.....

MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!

NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT.

aha, se pravi...sori, nac ampak tokrat nisi potrefil. Brezo je zelo odgovorna oseba, amapk včasih se poheca, če pa ne razumeš njegvega štosa, ti pa ne morem pomagat.....

Saj sem napisal, da se potem naj drugače izrazi

pa je o.k.

lej, on se zajebava, ker mu je življenje igra......tko da štekaj.....pa bo vse ok.......

MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!

NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT.

ja nac ... v svoji iluziji smo edini igralec ... vse ostalo so slike ... gledamo jih in imamo izkušnjo

le izkušnje štejejo ... to je edino kar obdržimo, ko opustimo to iluzijo ...

sploh ni komplicirano

vsa kreacija je absolutno optimalna

neskončni kreator ... naš neskončni večni jaz nas gleda na filmskem platnu in se neskončno zabava

hkrati smo ti, ki nastopajo v filmu in ta ki gleda film ... heeeeeeeeeeee

Magija ... a ne ?

najbolj zanimivo pa je to, da smo vsi režiserji filma, v katerem igramo xDDx

dobr, ja, ampak vseeno nas je mnogo, vsak pa ima svojo zgodbo...

ja, mogoče pa res x;)x

Otroci so, vsaj po moji ugotovitvi, potrebni, topline, občutka varnosti in mamine dojke al plastičnega surogata, vse ostalo rabimo MI odrasli.

To velja kajpada za dojenčke. Potem se pa spisek njihovih potreb malce podaljša, rabijo še malo bolj konkretno hrano, pa vsake par mesecev nov par superg in hlač (če je to normalen mulc in ne kak računalniški džanki, se te stvari neznansko hitro obrabljajo http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif) , in pa poleg ljubezni in topline rabijo še nekaj, čemur se reče vzgoja in o čemer naj bi tekla tule beseda. Ampak so temo spridili narcisi in narciske in jo obrnili nase in kr eno osebno pregovarjanje in dokazovanje kajjazvemčesa (česa, to sam oni vedo, dobra tema je pa šla nekam...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_evil.gif). Ena od ključnih stvari za dobro starševstvo ni to, da skupaj z mulci poslušaš Motorheade etc., ampak to, da prerasteš svoj narcisizem! Pol je pa čist useen, kaj kdo posluša - Avsenike, Bacha, une bejbe k ne vem kako jim je ime, al pa metalce... skupaj z mulci al pa vsak svoj špil s slušalkami na ušesih...

Kasnejša vzgoja je pa tak, približno tako ko se obnašajo starši, približno tak bodo regirali tudi otroci.

Tole pa ne drži tako pribito. Tisti, ki imamo po več otrok, ti lahko zagotovimo, da so otroci istih staršev, ki odraščajo v isti družini, lahko različni ko noč in dan, na iste situacije lahko odreagirajo zelo različno. In vsak otrok zahteva svoje vzgojne prijeme, ni recepta, ki bi veljal kar za vse po vrsti, z vsakim se moraš posebej ukvarjati. Vzgoja je včasih res kot prijetna igra, včasih pa garanje, vztrajanje, ki ti pobere ogromno energije. Ideja, da moraš biti le zgled, pa ti bodo otroci kar sami od sebe sledili, ne deluje zmeraj, je pa zgled res osnova, brez katere nič ne gre, to pa.

Če se starši prepirajo in so živčni bo tak tudi otrok in obratno.

Živčnost in prestrašenost je pa res zelo nalezljiva zadeva. In tudi to drži, da ljudje, ki so pomirjeni v sebi (in ne samo obvladani na zunaj) na otroke dobro delujejo.

Tole pa ne drži tako pribito. Tisti, ki imamo po več otrok, ti lahko zagotovimo, da so otroci istih staršev, ki odraščajo v isti družini, lahko različni ko noč in dan, na iste situacije lahko odreagirajo zelo različno.

Drži, ker sorojenci nimajo istega okolja. Drugi otrok se rodi staršem, ki že imata nekaj dela z otrokom za sabo, pa tudi izkušnje edinca ne bo imel.

• Lajkam 2
  • Buuuu 1

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Vse je igra mi pa smo edini igralec

... ja, in eni se pol tkole poigravate neodgovorno, z človeškimi življenji otrok, ... http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif

... ja, in eni se pol tkole poigravate neodgovorno, z človeškimi življenji otrok, ... http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif

Strinjam se z Iknee, da se je tema oddaljila od bistva, v kolikor sem doprinesel kaj k temu se opravičujem.

Ja težko je če je vsevedni ego prepameten a ne včasih je dobro, da se malo prizemljimo če slišimo.

Če se zavedaš potem se ne moreš neodgovorno obnašat do sebe in otrok, sicer pa se vsak starš trudi

vzgojiti svoje otroke na najbolši možen način. Enim to uspeva bolj enim pa manj, ostanejo pa izkušnje,

in dragi Bojante ko boš rabil kako kar vprašaj nič ne stane.

:palec:

To velja kajpada za dojenčke. Potem se pa spisek njihovih potreb malce podaljša, rabijo še malo bolj konkretno hrano, pa vsake par mesecev nov par superg in hlač (če je to normalen mulc in ne kak računalniški džanki, se te stvari neznansko hitro obrabljajo http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif) , in pa poleg ljubezni in topline rabijo še nekaj, čemur se reče vzgoja in o čemer naj bi tekla tule beseda. Ampak so temo spridili narcisi in narciske in jo obrnili nase in kr eno osebno pregovarjanje in dokazovanje kajjazvemčesa (česa, to sam oni vedo, dobra tema je pa šla nekam...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_evil.gif). Ena od ključnih stvari za dobro starševstvo ni to, da skupaj z mulci poslušaš Motorheade etc., ampak to, da prerasteš svoj narcisizem! Pol je pa čist useen, kaj kdo posluša - Avsenike, Bacha, une bejbe k ne vem kako jim je ime, al pa metalce... skupaj z mulci al pa vsak svoj špil s slušalkami na ušesih...

Drži, ker sorojenci nimajo istega okolja. Drugi otrok se rodi staršem, ki že imata nekaj dela z otrokom za sabo, pa tudi izkušnje edinca ne bo imel.

Komentirala sem zgledovanje otrok po starših - tako prvo kot drugo, tretje... rojenci opazujejo iste starše, pa so lahko zelo različni, veliko bolj kot se starši lahko spremenijo od prvega do drugega otroka, sicer pa velike razlike med otroci neredko opazijo tudi starši dvojajčnih dvojčkov. Mislim, da vpliv osebnosti staršev na razvoj otroka ni tako enoznačen in determiniran. Vsak otrok je zgodba zase in nikoli zares ne moreš vedeti, kako se bo izšla tvoja vzgoja, kaj so zasluge tvoje vzgoje v dobrem in slabem in kaj je posledica otrokove lastne naravnanosti, mogoče celo usode ... kdo bi vedel? Kot starš pač delaš po svojih najboljših močeh in upaš, da bo tvoj otrok čimbolj srečen ... pa če ti bo sledil ali pa bo sledil kakemu čisto drugemu vzoru ali pa ubiral kaka svoja pota in boš lahko samo molil, da se mu bo dobro izšlo...

Komentirala sem zgledovanje otrok po starših - tako prvo kot drugo, tretje... rojenci opazujejo iste starše, pa so lahko zelo različni, veliko bolj kot se starši lahko spremenijo od prvega do drugega otroka, sicer pa velike razlike med otroci neredko opazijo tudi starši dvojajčnih dvojčkov. Mislim, da vpliv osebnosti staršev na razvoj otroka ni tako enoznačen in determiniran. Vsak otrok je zgodba zase in nikoli zares ne moreš vedeti, kako se bo izšla tvoja vzgoja, kaj so zasluge tvoje vzgoje v dobrem in slabem in kaj je posledica otrokove lastne naravnanosti, mogoče celo usode ... kdo bi vedel? Kot starš pač delaš po svojih najboljših močeh in upaš, da bo tvoj otrok čimbolj srečen ... pa če ti bo sledil ali pa bo sledil kakemu čisto drugemu vzoru ali pa ubiral kaka svoja pota in boš lahko samo molil, da se mu bo dobro izšlo...

Kaj lahko razberemo iz primera štirih otrok, ki so hipotetično rečeno, deležni enake vzgoje v enakem okolju ?

Vzemimo primer štirih otrok, ki jim starši vcepljajo v podzavest misel o sposobnosti posameznika, v tem primeru: nikoli ne boš srečen, če boš tak kot si, nikoli ne boš nič dosegel.

-Prvi izmed otrok bo to sprejel dobesedno in bo imel prepričanje o lastni nesposobnosti tudi kasneje v življenju.

-Drugi otrok dobi enak vzorec nesposobnosti, vendar se bori vse življenje s tem programom in se trudi, da bi ga negiral, da bi dokazal, da je to prepričanje napačno.

-Tretji otrok sprejeme isti program, vendar s pomočjo druge osebe, ki mu da vzporedno z njegovim negativnim programom tudi vedeti, kako je lahko drugače, ga vzpodbuja v njegovem kreativnem namenu, razvije in poglobi obe prepričanji hkrati in nastane tako imenovani dualistični program prepričanja o eni in isti stvari.

-Četrti otrok pa ne sprejema tega prepričanja in razvije svojo osebnost in vzorce povsem na podlagi svoje lastne svobodne volje in izbire ali pa na podlagi že »vgrajenega« prepričanja, ki sedanjega negira. Tukaj lahko gre za koncept prisotnosti določenih prepričanj iz ostalih ravni ali nivojev prepričanj, ki že iz osnove lahko negirajo takšen program.

Izkušnje duše, genetika in vzgoja - vpliv okolja z (kasneje) izraženo svobodno voljo.

Lepo bodihttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/ROSE1.gif

Matjaž

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Res je, vzgoja ne more biti (hvala bogu) totalitaren projekt. Nikdar ne veš, kaj bo prišlo ven, ker ima vsak otrok unikatno občutljivost na kvantiteto in kvaliteto dražljajev, ki jih prejema - izid je nenapovedljiv.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...