Larisa22 9. junij 2011 Prijavi Deli 9. junij 2011 če se otroka vzgaja od rojstva, pol mu daš takrat vedet kaj lahko in kaj ne sme, tko da ne te potem ne izsiljuje... je pa res kot je rekla Cipy, zlo pomembna je komunikacijahttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
PsicoMagico 9. junij 2011 Prijavi Deli 9. junij 2011 Res ni lepo otroka malo našeškati, pustite ga raje, naj vam hodi po glavi, naj vam izsiljuje vsako malenkost z dretjem, metanjem po tleh.Vsaka stvar ima neko mejo,tudi otroci morajo vedeti kdo jih vzgaja in koga se spoštuje.Ne zagovarjam nasilja nad otroci. Če bi se starši več časa posvetili otroku že od začetka odraščanja, bi bilo nasilje povsem nepotrebno. Fizično nasilje nad otrokom JE NEPOTREBNO. To je prej izkaz nemoči starša. Vsakršnemu "nasilju" se seveda ne moreš izogniti - ker vsako postavljanje mej pač je neke vrste nasilje, omejevanje, ampak po moje ni potrebe, da je ekscesno fizično. Če se otrok dere, izsiljuje, postane nasilen in histeričen, se ga seveda lahko odločno zgrabi in omeji njegovo nasilje, ni pa nujno reagirati z nasiljem v obliki tepeža. Potrebna je odločna razlaga (ne samo s stališča avtoritete - ampak razumno - da dobi občutek vrednote - zakaj NE - ker ni sam, ker drugi tudi čutijo, so tudi utrujeni, tudi imajo želje, itd. - naučiti ga sočutja, empatije je mojstrstvo vzgoje; sicer pa je vzbuditi mu občutek krivde če se bo še dalje "grdo" obnašal prefrigano nasilje, ampak bolj smiselno, kot pretepanje), omejitev gibanja - pač zgrabiš ga odločno, če "eksplodira" od histerije, ignoriraš izsiljevanje, kadar je to možno - a predtem je res potrebna odločna in jasna razlaga zakaj česa ne, da ima kak vzgojni učinek. Sicer ignoriranje brez predhodnega pogovora z njim prinaša samo otrokovo zamero. Seveda pa to zahteva čas in ukvarjanje z otrokom, dvakrat po riti je najbrž najhitrejša rešitev za večino. Prenekateri ne bi smeli imeti otrok... pa jih imajo in jih potem pretepajo, ker nimajo živcev za ukvarjanje z njimi. Tepsti otroka, ki se dere, je tako kot tepsti psa, ki laja. To je njegova komunikacija... kakšna je pa (n)vaša? Tepež? 2 Citiraj "I must create a system or be enslaved by another mans; I will not reason and compare: my business is to create." William Blake Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 9. junij 2011 Prijavi Deli 9. junij 2011 Velikokrat so starši še na nivoju otroka in potem otrok vzgaja otroka............. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
PsicoMagico 9. junij 2011 Prijavi Deli 9. junij 2011 Velikokrat so starši še na nivoju otroka in potem otrok vzgaja otroka............. To drži za vse primere, ne samo za nezrele starše. Otrok zmeraj tudi uči starše. 2 Citiraj "I must create a system or be enslaved by another mans; I will not reason and compare: my business is to create." William Blake Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 9. junij 2011 Prijavi Deli 9. junij 2011 Ja, učenci so včasih neposlušni Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larisa22 9. junij 2011 Prijavi Deli 9. junij 2011 Velikokrat so starši še na nivoju otroka in potem otrok vzgaja otroka............. it's so truehttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 9. junij 2011 Prijavi Deli 9. junij 2011 (spet se bom ponavljala): mal šparte mora bit! Ti baje delaš kot učiteljica, pa mi prosim povej, če se da res vsak primerek ''rešit'' s pogovorom? psihologinja sem na šoli. jasne meje morajo bit, otroci jih rabijo.OTROCI NIKOLI NISO KRIVO ZA TO, kakršni so. Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 9. junij 2011 Prijavi Deli 9. junij 2011 pa saj zdej ne smeš otroka udarit, ker te lahko prijavi, tko da to lih ni rešitev...starši bi se moral več ukvarjati z otrocihttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif, ne pa da jim rečejo naj grejo gledat TV al pa igrice igrat, ker sami nimajo časa zanje... Nasilje rodi le nasilje !!! Žal . Res ni lepo otroka malo našeškati, pustite ga raje, naj vam hodi po glavi, naj vam izsiljuje vsako malenkost z dretjem, metanjem po tleh.Vsaka stvar ima neko mejo,tudi otroci morajo vedeti kdo jih vzgaja in koga se spoštuje.Ne zagovarjam nasilja nad otroci. Če bi se starši več časa posvetili otroku že od začetka odraščanja, bi bilo nasilje povsem nepotrebno. P O D P I S !!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 9. junij 2011 Prijavi Deli 9. junij 2011 it's so truehttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Ja, na žalost je v današnji zavoženi družbi žal natanko tako . Vse preveč, preveč je takih primerov preranih zakonov , ki potem kmalu propadejo . Žalostno . Otroke bi morali imeti šele po Tridesetem letu, kajti šele nekje takrat dozori čovekova duša osebnostno . Kdor pa kmalu začne, ... pa tudi kmalu neha . Žal . Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
capt. spaulding 9. junij 2011 Prijavi Deli 9. junij 2011 Otroci imajo otroke, včasih so prvi stari tudi čez 30, leta ne pomenijo prav dosti na lestvici osebne zrelosti....na žalost...Nasilje VEDNO generira NASILJE....Kot civilizacija smo tehnološko tako veliko napredovali, kot smo .....hmhm.....iščem pravi izraz..... nazadovali..... Citiraj «Mes chers frères, n'oubliez jamais, quand vous entendrez vanter le progrès des lumières, que la plus belle des ruses du diable est de vous persuader qu'il n'existe pas!» Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 10. junij 2011 Prijavi Deli 10. junij 2011 Menim, da je treba že otroke naučiti kritičnega mišljenja. To je bistveno miselno orodje, ki pride zelo prav v življenju. 2 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 10. junij 2011 Prijavi Deli 10. junij 2011 pa saj zdej ne smeš otroka udarit, ker te lahko prijavi, tko da to lih ni rešitev...starši bi se moral več ukvarjati z otrocihttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif, ne pa da jim rečejo naj grejo gledat TV al pa igrice igrat, ker sami nimajo časa zanje...pozabljate na dejstvo, da s(m)o danes zaposleni cel dan po službah. Prideš dam, hitr skuhat, vmes dat oprat, se ti na šporhetu že žge, tamal pa te vleče za krilo in jamra da mu je dolgčas!?! Ja valda, da ga naženeš pred TV, nimaš cajta niti scat it, ne pa da boš parlamentiral z mulcem kako naj se zaposli?!?Posplošujem, seveda, mal pa tut dramatiziram; ampak tko pač je. SLužba zahteva svoje, mulci svoje, partner svoje, pol se pa vsi čudijo če koga kap ali rak Menim, da je treba že otroke naučiti kritičnega mišljenja. To je bistveno miselno orodje, ki pride zelo prav v življenju.ja Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 10. junij 2011 Prijavi Deli 10. junij 2011 pozabljate na dejstvo, da s(m)o danes zaposleni cel dan po službah. Prideš dam, hitr skuhat, vmes dat oprat, se ti na šporhetu že žge, tamal pa te vleče za krilo in jamra da mu je dolgčas!?! Ja valda, da ga naženeš pred TV, nimaš cajta niti scat it, ne pa da boš parlamentiral z mulcem kako naj se zaposli?!?Posplošujem, seveda, mal pa tut dramatiziram; ampak tko pač je. SLužba zahteva svoje, mulci svoje, partner svoje, pol se pa vsi čudijo če koga kap ali rak http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/pevc.jpg http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon21.gif ja http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Kva pa ti? Kokr si napisala, si sevis. Za druge. Kt da te ni. Kva pa ti? http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gif 1 1 Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 10. junij 2011 Prijavi Deli 10. junij 2011 jst nimam otrok. poznam pa velik takih primerov, kot sm jih prej opisala. Napisala sm primer zato, da se ne bo sekal po starših, kako neodgovorni da so, ker mulce naženejo pred TV. Za mal ravnotežja pri debati. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 10. junij 2011 Prijavi Deli 10. junij 2011 jst nimam otrok. poznam pa velik takih primerov, kot sm jih prej opisala. Sj to vem, da jih nimaš in da si izpostavla kt primer žal fest razširjenega vzorca pr nas. Tud jst sem vprašal cankarjansko mamo /pa enacga fotra tud/ iz tega vzorca in ne tebe. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 10. junij 2011 Prijavi Deli 10. junij 2011 Sj to vem, da jih nimaš in da si izpostavla kt primer žal fest razširjenega vzorca pr nas. Tud jst sem vprašal cankarjansko mamo /pa enacga fotra tud/ iz tega vzorca in ne tebe. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gifaja. ja, škoda no.K s svojim zapisom sem želela nakazat, da stvari (ni)so preproste. Da so povezane med sabo.Da če je starš v službi cele dneve, kjer "gara" (v smislu intelektualne in psihične prostitucije - dela se t(ak)o, kt šef reče, šef ima zmer prav), pride dam, kjer vzdružje neko minimalno gospodinj.stanje, kjer je partnerstvo nekaj, kar se gleda po TV in udejanja na dopustih*, kjer se "ima otroke" zato, ker družba tako od njih pričakuje (ja, kdaj bom pa jst dobila vnuke, za otroke bo pol prepozno,..) in ne, ker bi sami tako želeli. Vmes je tudi nekaj pomanjkljive spolne vzgoje ali lenobe pri kontracepciji...potem je vzgoja "kar tako", mimogrede, ker človek nima ne volje, ne energije. *= kar se ne trenira sproti, se pozabi, postane površno, plitko. Zato pa se na dopustih folk skrega najkasneje 3 dan. Drgač pa jst še v/zase nisem čist prepričana, če je to to, pa sm že v tistih letih, k bi mi moglo bit kaj jasno 1 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 10. junij 2011 Prijavi Deli 10. junij 2011 otroke je treba fajn pa ornk arat...le tako si zapomnejo kaj je prav in kaj narobe. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 10. junij 2011 Prijavi Deli 10. junij 2011 Tud jaz sem mela relativno pozno otroka potem pa še enega. Ni mi žal, prej sem tud iskala sebe pa še kaj in ne bi bilo prav, da bi v to vlekla še otroke, ki nimajo nič pri tem. Tako je, vzpodbujat kritično mišljenje. Samo kaj, ko tak otrok priude v šolo, kjer je važno pa čist vse, RAZEN krit. mišljenja?! Potem prav pride kaka psihologinja na kaki šoli, ki upa (ali si pa dovoli ,ker je itak psihologinja, torej že apriori malo tuk-tuk) povedat kaj, ki lahko ponudi otroku kakšno tretjo opcijo, ki mu pove, da je fulkul glih tak, kakršen je... In zdej, ko mam otroke, lahko povem, kako vzgajam, ker prej, ko jih še nisem ela, sem tudi bluzila kako jih bom: nić tv, skos se bom ukvarjala z njimi, imela bosta lesene igračke, ali take iz drugih naravnih materialov, ma kakšne barbike in gormite, kakšne dvdje in to sranje. in jedli bomo samo doma pridelano hrano, nič bele moke, samo zdravo vse. In pila bosta VODO. Pol pa pride real life in če danes pogledam njuno sobo - ja, polno barbik, pa polno bentenov, dvdjev, tega onega tretjega. Tud tv gledata, jasno. Največkrat takrat, ko nimam časa za njiju.A tko je. In še tko je, da tamala niti videt ne more zelenjave, doma imam poli salamo, nutelo, bel kruh. No, se pa trudim, da bi jima privzgojila ene univerzalne vrednote, socialni čut, pa občuitek, da sta najboljša takšna, kakšrna sta in ne drugačna in da so tudi drugi najboljši takšni kakršni so. In jasno, kar so sanje vsake mame - da bi se vedno znala prav odločati, da bi znala iti po najboljši poti, da jih ne bi izkoriščali. To. Kako pa se bo odvijalo- živi bili pa vidjeli. 2 Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 10. junij 2011 Prijavi Deli 10. junij 2011 Jah, popustila si jim, tko kot vse današnje nespametne mame , kajpak . Moram pa še povedati, da je pri vzgajanju otrok pomembno, da se otrokova kri preveč ne razgreje/razdraži z igro .Kajti, ko igralni zli duh ( hudič) enkrat obsede otrokovo dušo, potem nastanejo problemi, kateri so precej trdovratni in lahkoi škodujejo otrokovi duši za celotno tuzemsko življenje . Mirno noč vam želim brat B. + # 7 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 11. junij 2011 Prijavi Deli 11. junij 2011 No, bejbe/žene, vidite, da se da . Lili Mai že ima "boljšo smer" ... Ajd' , do tedaj , čaw , lep pozdrav B. + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
capt. spaulding 11. junij 2011 Prijavi Deli 11. junij 2011 Tud jaz sem mela relativno pozno otroka potem pa še enega. Ni mi žal, prej sem tud iskala sebe pa še kaj in ne bi bilo prav, da bi v to vlekla še otroke, ki nimajo nič pri tem. Tako je, vzpodbujat kritično mišljenje. Samo kaj, ko tak otrok priude v šolo, kjer je važno pa čist vse, RAZEN krit. mišljenja?! Potem prav pride kaka psihologinja na kaki šoli, ki upa (ali si pa dovoli ,ker je itak psihologinja, torej že apriori malo tuk-tuk) povedat kaj, ki lahko ponudi otroku kakšno tretjo opcijo, ki mu pove, da je fulkul glih tak, kakršen je... In zdej, ko mam otroke, lahko povem, kako vzgajam, ker prej, ko jih še nisem ela, sem tudi bluzila kako jih bom: nić tv, skos se bom ukvarjala z njimi, imela bosta lesene igračke, ali take iz drugih naravnih materialov, ma kakšne barbike in gormite, kakšne dvdje in to sranje. in jedli bomo samo doma pridelano hrano, nič bele moke, samo zdravo vse. In pila bosta VODO. Pol pa pride real life in če danes pogledam njuno sobo - ja, polno barbik, pa polno bentenov, dvdjev, tega onega tretjega. Tud tv gledata, jasno. Največkrat takrat, ko nimam časa za njiju.A tko je. In še tko je, da tamala niti videt ne more zelenjave, doma imam poli salamo, nutelo, bel kruh. No, se pa trudim, da bi jima privzgojila ene univerzalne vrednote, socialni čut, pa občuitek, da sta najboljša takšna, kakšrna sta in ne drugačna in da so tudi drugi najboljši takšni kakršni so. In jasno, kar so sanje vsake mame - da bi se vedno znala prav odločati, da bi znala iti po najboljši poti, da jih ne bi izkoriščali. To. Kako pa se bo odvijalo- živi bili pa vidjeli. Poznamo, eno je teorija drugo pa praksa...Delaš po najboljših zmožnostih pa moliš kot norc da bo vse v redu.... Citiraj «Mes chers frères, n'oubliez jamais, quand vous entendrez vanter le progrès des lumières, que la plus belle des ruses du diable est de vous persuader qu'il n'existe pas!» Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 11. junij 2011 Prijavi Deli 11. junij 2011 lili mai, saj to delamo. In ju vključujeva v vsakdanje obveznosti. Tudi če se zunaj kaj dela - sta zraven, pa nič zato, če je stvar najerejena v daljšem času. Tudi kuhata z mano. In se ne sekiram, če je potem svinjak okoli, z veseljem ga pobrišem, ker ostane v kuhinji tista igriva energija, slišim smehec, slišim otroško cmokanje.. ko brišem odtise prstkov po omarcah, mi tudi ni težko, ker ga prav vidim tamalega, kako je ves popacan okoli ust in s prstki od nutele, ki jih je na pol polizal, odprl vratca, da bi vrgel servetek v smeti.In včeraj je tamala našla album, k isva ga naredila kot herbarij - in še se spomni, kje sva kako rožžico natrgali. Pa take. In pustim jima, da se zunaj valjata po blatu s psi in mačkami. Pa še kej. Tud meni se zdi brez veze imet otroka zaradi trenda ali da zadovoljiš željo svojih tastarih - čisto mimo. Sem priča takim primerom in ti otroci res trpijo. Nekateri od njih imajo zlate kletke. Pa so tako osamljeni. Druge srečaš po ulicah, družijo se s starejšimi. Eni se bodo zvekli, eni pa žal ne... Glede igrač - ja, imata preveč igrač, ampak vseeno sta se pa še vedno sposobna igrati z eno kartonsko škatlo, kv kateri privlečem stvari iz trgovine, cel teden, enkrat je ladja, enkra tavtobus, enkrat si jo povezne eden na glavo in lovi drugega, na koncu jo spravimo v kontejner. glede raznega "njuejđevskega" vidika vzgajanja imam pa svoje mnenje. Edina otrokova zaposlitev bi morala biti IGRA!!! Postopoma tudi zadolžitve doma, jasno, ampak ne preveč, pa ne preveč interesnih dejavnosti, ker pol se zgodi, da otrok ne zna biti sam s sabo. Se dolgočasi. In hjeh, poznam tudi nekaj staršev, ki vzgajajo otroka drugače - preveč drugače, preveč posebno in taki otroci najbolj trpijo. Sej če bi bli na srilanki, bi verjetno tudi moji otroci nikoli ne poznali plenic. In podobno, v tem stilu. Bojante, bi te prosila, če lahko bolj natančno razložiš svoj stavek o zlem igralnem duhu. Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 11. junij 2011 Prijavi Deli 11. junij 2011 O igralnem hudiču in Vzgoji otrok : Druga vrsta ljudi je že od mladosti navezana na vsakovrstne igre .Časa ne morejo preživeti drugače kot z uganjanjem norčij in igranjem.To nagnjenost vzbudijo kratkovidni starši s tem, da majhnim otrokom stalno nabavljajo veliko množico igrač, da bi jih s takšnimi igračami navadili na dejavnost. Glejte, to je draga pot, po kateri dospejo hudobne duše umrlih ljudi v meso takšnih otrok.Kajti te otroke duhovi, ki so v njih, spodbujajo, da hočejo imeti vedno več igrač.Otroci nekaterih staršev imajo toliko igrač, da znese nakupna cena že večji kapital .Otroci se izgubljajo v tem igranju, da imajo še komaj kaj interesa za nekaj drugega . Tako že v najzgodnejši mladosti vsajeni igralni hudič (duh-energija) združi v sebi trajno slast do igre in zabave, pozneje strast do dobička in končno z njo povezano slo po oblasti . Tega hudiča je najtežje izgnati iz človeka . Ali nebi bilo boljše, če otroci že morajo imeti igrače, da bi jim dali kot igrače takšne stvari, ki so tako ali drugače pobezane z Božjo mladostjo na Zemlji ?S tem bi se otrokom vsadili dobri nagibi.In ko bi bili večji, bi se z veseljem zanimali za globlji pomen svojih igrač.V tem primeru, bi imel duhovni učitelj gotovo razveseljivo delo v zasajanju mladega vinograda in bi kmalu žel presenetljive sadove .Tako pa se tu začne obratna pot . Namesto za nebesa, se otrok že zgodaj šola za pekel, ki na koncu tudi triumfira . Kajti takšni ljudje se imajo zlahka za dobre, pravične in po njihovih svetih merilih za popolnoma krepostne, zato tudi nikoli ne mislijo na poboljšanje .V Duhovnem svetu bo potrebno še zelo veliko časa in truda, da bi te ljudi spravili na pot popolnosti .Kajti za takšne ljudi Boga ali sploh ni, ali pa Ga imajo kvečjemu za ubogega moralista starih časov, katerega morala pa zdaj sploh nima nobene vrednosti več, ker so dandanes iznašli veliko boljšo . V uhovnem svetu piha seveda drugačen veter. Je sicer veter milosti, smrdi pa za takšne duše hujše kot kuga.Zato že pred tem bežijo od krajev, kjer bi se morda vendarle lahko srečali s takšnim vetrom milosti.Povem vam: iz te vrste ljudi bodo nekoč mnogi prišli v poslednjo nesnago materije . ( v preostanek transformiranih materialnih Vesolij , "žlindro", potem, ko bo vsa materija transformirana v Čisto Energijo - Duha ) Tako mi je govoril Stvarnik Bog od Večnosti. B + # 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 11. junij 2011 Prijavi Deli 11. junij 2011 nekako odvrača od poante. in poanta je?meje morjo bit...ne sme se popuščat...in ne špricat vsepovsod http://video.google.com/videoplay?docid=3218225083863857496# 1 Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 11. junij 2011 Prijavi Deli 11. junij 2011 Jah, popustila si jim, tko kot vse današnje nespametne mame , kajpak . Moram pa še povedati, da je pri vzgajanju otrok pomembno, da se otrokova kri preveč ne razgreje/razdraži z igro .Kajti, ko igralni zli duh ( hudič) enkrat obsede otrokovo dušo, potem nastanejo problemi, kateri so precej trdovratni in lahkoi škodujejo otrokovi duši za celotno tuzemsko življenje . Mirno noč vam želim brat B. + # Se popolonoma strinjam brat B. Je že tako, da če se otrokova kri preveč zagreje za igro v mladih letih, se potem tako počasi ohlaja, da potem še pri 40ih igrajo nintendo in jih mame masirajo po ramih. Božje otroke je potrebno čimpreje podučiti o nebeških rečeh, o vstajenju, zveličanju, trpljenju in seveda pričakovanju ponovnega prihoda edinorojenega božjega otroka, našega gospoda Jezusa Kristusa. brat T. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.