Skoči na vsebino

Vzgoja otrok

Marsa

Recommended Posts

Mene tudi moti tako pisanje, pa čeprav ima vsak pravico, izražati se kakor mu je prav, imam tudi sam / kot tudi ostali svobodno pravico izraziti, da jih kaj moti. In zakaj me moti ? Ker menim, da je takšno izražanje bolj škodljivo kot koristno.

stari... karkoli te moti... pomeni... da si mal moten x:o)x

jes se sicer tut loh delam skuliranga in začnem nakladat o nekem razumevanju, spoštovanju in podobna jajčka...

tut ne bom filozofiral z aforizmi, kuko mamo vsi vse prou x:px x8Dx x:Dx to počnem samo ob posebnih priložnostih s posebnimi božanstwi x:)x x:Dx

še najbližje resnici pa bo, če kr direkt powem, da me več al manj boli qrac za vaša mnenja in tut sam ne dožiwljam nobenih hudih trawm, če mi to prijaznost vračate x:)x x8Dx x:Dx

preden me zasujete z minusi, nej vam mal na west potrkam, da odkritot pa tut nekej mora weljat :palec: x:px x:Dx

• Lajkam 3
  • Buuuu 1
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....
Deli na socialnih omrežjih

če jst to prav zastopim, si se malo uštel. zdej ti bo že četrto poslal :inocent:

Ma, ne, to jaz zdaj štejem od novejših časov-obdobij v mojmu lajfu, ko sem bolj povezan z Stvarnikom, in po preizkušnjah , katerih sem imel z ženskami , ...

Lp + #

folk, kaj vam ni jasn. bojante dobr ve kaj in kako. sam izraze uporablja k vam grejo na ku*ac. kako pa vi iščete ljubezen? po salamoncu? in kako vete da bo naslednja prava? bajta, avto?

temelji naše vednosti so metafizični, zato se mnenje sprejema al pa se pogleda stran. da se pa argumentira pravilnost je pa popolnoma nesmiselno. rečmo, men je satan včer poslau preizkušnjo in se ji nisem mogu upret in zato nisem meditiru. no, u bistvi sem biu tko zlo zmatran, da se mi ni dal. eh, mislem no, čez dan sem imel obveznosti k so me preveč izmučle. mah, kaj bi govoru, šibko voljo sem imeu.

no, ker odgovor za hudiča je pravilen?

meje našega jezika so meje našega sveta => wittgenstein x:px

xrainbowx

Precej dobro povedano ... :palec:

stari... karkoli te moti... pomeni... da si mal moten x:o)x

jes se sicer tut loh delam skuliranga in začnem nakladat o nekem razumevanju, spoštovanju in podobna jajčka...

tut ne bom filozofiral z aforizmi, kuko mamo vsi vse prou x:px x8Dx x:Dx to počnem samo ob posebnih priložnostih s posebnimi božanstwi x:)x x:Dx

še najbližje resnici pa bo, če kr direkt powem, da me več al manj boli qrac za vaša mnenja in tut sam ne dožiwljam nobenih hudih trawm, če mi to prijaznost vračate x:)x x8Dx x:Dx

preden me zasujete z minusi, nej vam mal na west potrkam, da odkritot pa tut nekej mora weljat :palec: x:px x:Dx

Tega nebi pisal, če bi te bolil qurac za mnenja drugih, tu na forumu. Toliko o odkritosti …

Kar se tiče poizkusa skuliranosti ga pa nebi smel zamejevati s poskusom preliti svojo notranjo resnico v besede, torej v besede pretvoriti tisto kar mene dela resničnega. Če tebi to ne gre od rok, ker si raje preprosta zabavna mona, ki se nagiba k izenačevanju vsega kar ga obdaja, ker ti to sproža občutek varnosti in primerno podpihuje tvojo smrdljivo lenobnost, lej potem tak bodi. Ne pa meni na tak beden način nastavljat špegla, ker v tem ne bom videl čisto nič drugega kot patetičen poizkus tvojega notranjega izenačevanja.

• Lajkam 1
  • Buuuu 1
Brez podpisa

vsak je samemu sebi največja resničnost. ne glede na to, v katerem "filmu" je.

.

.

.

ateizem pa najtrdovratnejša religija. pristaši nobene druge religije niso tako krvoločni in nasilni kot zahodni sekularni kapitalistični fanatiki. svobodna volja je novodobni evangelij. x;)x

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Strinjam se.

Če se ateistični del nanaša name direktno, naj napišem, da nisem ateist. Še manj kot ateist pa sem pristen vernik. Torej nisem ne eno ne drugo. Ateist je klasična slika pregovora '' če se boriš z zmaji, zmaj tudi postaneš ''. In kaj drugega lahko ateist v svojem boju proti verniku postane, kot pa fanatik ?

• Lajkam 1
  • Buuuu 1
Brez podpisa

In kaj drugega lahko ateist v svojem boju proti verniku postane, kot pa fanatik ?

Mrbit se lahko neha borit.

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon27.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

sam boj je nesmiseln. bitke bijemo sami s seboj. njuejdžerji temu pravijo dvig zavesti, hegel pa fenomenologija duha. ker vemo, da ne moremo zaupati čutom, imamo idejo o nekakšnem bistvu, ki je onstran. lahko mu rečemo onostranstvo, jaz mu rečem nasebje (ker je na-sebi neodvisno od česarkoli; vsaj takšna je ideja). tisto, kar vem "at first sight" pa zasebje, ker je vedno za-mene. mi vsi imamo zaradi reflektivnosti uma (ne razuma) idejo o zasebju in o nasebju. primer RKC zasebja so dobra dela, primer protestantskega zasebja pa vera. primer nasebja pa poslednja sodba oz. nebesa, pekel itd. vendar se nasebje nikoli ne nahaja samo zase v absolutnem etru večnih resnic, temveč je vedno že za zasebje (vedno ga ocenjuje omejena za-vest). vedno sem jaz tisti, ki misli o njem. in ko mislim o nasebju kot o metafizični resnici, sem tudi mnenja, da sem namenjen tja, predstavlja mi končni cilj. ko pa na tej poti zasebje spoznava nasebje pa ugotovi zanimivo reč, namreč, da je nasebje drugačno od pričakovanega (s strani omejenega za-sebja), ker tisto je bilo samo nasebje za zasebje. v tem trenutku spoznanja pa staro nasebje postane novo zasebje, ki si umisli novo nasebje. temu se reče dvig zavesti. teh prelomnih točk je v človekovem življenju mnogo. človek je tako narejen, da vedno nekaj ve in vedno v nekaj verjame. to pa nista absolutni poziciji. vendar sta pa nujni. nujni zato, da ju pustimo za seboj in pridobimo novo vednost. to je omogočeno na vseh področjih. tudi ateizmu. vedno pride tisti AHA (žarnica). zato se človeka v najboljši maniri skuša razumeti, tj. razumeti njegov film, ali se ga pa ignorira. in podobno je z vzgojo. nadvse in naj-super-duper-pomembnejši so prav ti AHAji. tu pa lahko starši samo upate, da ste vi tisti, ki razumete otroke in ne otroci tisti, ki morajo razumeti vas. bi se spustil v podrobnosti, vendar bom prakso pustil za

.

.

.

zasebje. xDDx

xrainbowx

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Ko že govorite o ateizmu in kako grozno nečloveški, da je:

http://www.youtube.com/watch?v=rLIKAyzeIw4

Nesmiselno se mi zdi označevati ateizem z religijo, ker nima nič skupnega z njo. Ateizem kot tak je v bistvu nepomemben, ker kot sem nekje že napisal, dobi obliko in vsebino samo v primerjavi z religijo in "bogom". Ker pa smo že tisočletja zaradi našega nerazumevanje neprestano bombardirani s tema konceptoma, dobi še ateizem obliko nekakšne vere. In če smo že pri vzgoji otrok: eden izmed večjih zločinov nad otrokom se mi zdi vzgajati otroka v katerokoli religijsko pripadnost in filat njegov um s takimi bebavimi idejami. Zato sem napisal, da se mi zdi pomembno učiti otroke kritičnega razmišljanja, da bodo že zgodaj znali dvomiti in uporabljati skepticizem za svoje duševno zdravje.

In kaj drugega lahko ateist v svojem boju proti verniku postane, kot pa fanatik ?

Lahko pojasniš, kje je fanatizem v predložitvi dokazov in argumentov?

Possible—but highly unlikely.

sam boj je nesmiseln. bitke bijemo sami s seboj. njuejdžerji temu pravijo dvig zavesti, hegel pa fenomenologija duha. ker vemo, da ne moremo zaupati čutom, imamo idejo o nekakšnem bistvu, ki je onstran. lahko mu rečemo onostranstvo, jaz mu rečem nasebje (ker je na-sebi neodvisno od česarkoli; vsaj takšna je ideja). tisto, kar vem "at first sight" pa zasebje, ker je vedno za-mene. mi vsi imamo zaradi reflektivnosti uma (ne razuma) idejo o zasebju in o nasebju. primer RKC zasebja so dobra dela, primer protestantskega zasebja pa vera. primer nasebja pa poslednja sodba oz. nebesa, pekel itd. vendar se nasebje nikoli ne nahaja samo zase v absolutnem etru večnih resnic, temveč je vedno že za zasebje (vedno ga ocenjuje omejena za-vest). vedno sem jaz tisti, ki misli o njem. in ko mislim o nasebju kot o metafizični resnici, sem tudi mnenja, da sem namenjen tja, predstavlja mi končni cilj. ko pa na tej poti zasebje spoznava nasebje pa ugotovi zanimivo reč, namreč, da je nasebje drugačno od pričakovanega (s strani omejenega za-sebja), ker tisto je bilo samo nasebje za zasebje. v tem trenutku spoznanja pa staro nasebje postane novo zasebje, ki si umisli novo nasebje. temu se reče dvig zavesti. teh prelomnih točk je v človekovem življenju mnogo. človek je tako narejen, da vedno nekaj ve in vedno v nekaj verjame. to pa nista absolutni poziciji. vendar sta pa nujni. nujni zato, da ju pustimo za seboj in pridobimo novo vednost. to je omogočeno na vseh področjih. tudi ateizmu. vedno pride tisti AHA (žarnica). zato se človeka v najboljši maniri skuša razumeti, tj. razumeti njegov film, ali se ga pa ignorira. in podobno je z vzgojo. nadvse in naj-super-duper-pomembnejši so prav ti AHAji. tu pa lahko starši samo upate, da ste vi tisti, ki razumete otroke in ne otroci tisti, ki morajo razumeti vas. bi se spustil v podrobnosti, vendar bom prakso pustil za

.

.

.

zasebje. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/rainbow.gif

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Zelo zelo dobr napisan

Lahko pojasniš, kje je fanatizem v predložitvi dokazov in argumentov?

Ni fanatizma v predložitvi dokazov in argumentov.

Je pa fanatizem v zavračanju nečesa, česar ne znam razložit.

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif

• Lajkam 3
  • Buuuu 1

Mrbit se lahko neha borit.

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon27.gif

Lahko vendar, potem ni več ateist ...

.

.

.

zasebje. xDDx

xrainbowx

Edino kar mi znotraj kontrira je ravno absolutizem prepričanja Bog je in boga ni.

Oboje skrajno neznanstveno. Bog seveda zahteva neznanstvenost, zahteva vero. Ateist znanstvenost povzdiguje a ji hkrati fanatično nasprotuje, skozi lastno vero - boga ni.

• Lajkam 1
  • Buuuu 1
Brez podpisa

Bog ne zahteva vere , temveč želi preko vere obuditi življenje v naših dušah, ki je začasno umetno ohranjano .

Šele ko se "prebudimo" v Življenje z Preroditvijo v Stvarnikovem Duhu-Energiji, potem lahko zaživimo Življenje v polnosti .

In, če bi vzgajali otroke v tej smeri Življenja, ... uuuh, koliko slabega bi si prihranili, in ogromno dobrega bi bilo, nastalo, ...

Lp do tedaj , ajd , čaw .

( p.s., tale post bi bolj pasal pod temo Bog , pa vendarle je tudi tukaj dobrodošel)

• Lajkam 2
  • Buuuu 2

pa dejte, kako vse to veste?! jaz vem samo tiso, kar izkusim.

pol pa le pazi, da nauš kdaj rekla, da smo usi desci glih... ker bom ostro protestiral :vragec: x:Dx

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

a se lah plis držite teme in versko filozofirate kje drugje xrolleyesx
  • Lajkam 2
  • Buuuu 1

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

pa dejte, kako vse to veste?! jaz vem samo tiso, kar izkusim.

O Vsem tem, o vzgoji otrok, o življenju na drugih planetih, o življenju pred in po smrti, o Smislu-Bistvu življenja , o nastanku materije, o energijah, o duhovih , o dušah, o sestavi Atoma, o Prihodnosti, o preteklosti, o nastanku Človeštva, o izvoru črncev ( črnega ljudstva ) , osestavi planeta Zemlje, o sestavi Sonca, o sestavi Lune, o živalskih dušah, o živalih, o Inkarnaciji Stvarnika-Boga, o praznoverju, o vražjeverju, o obsedenostih, o izganjanju zlih duhov, o izdelavi Heliopatskih zdravil, o zdravem načinu življenja, o grehu-napakah, o delovanju materijalnega telesa, o ... in še o marsičem, marsičem , marsičem drugem, sem izvedel od Boga, v Njegovem Novem Razodetju Človeštvu , prek brata Jakoba Loberja , njegovega naslednika Gottfrieda Mayerhofferja, in potem tudi še prek Antonie Grossheim, in Franza Schumija.

Takole na kratko povedano .

Dobro + mirno nočko želim vsemskupaj x:)x

No, vidiš, eni niti tega ne zmorejo, čeprav znajo .

Ampak, zaradi tega ti še ni treba biti nestrpna . Potrpi še malo , saj se ti bo "odprlo" . Ti le še trkaj .

Lep pozdrav do tedaj x:)x

Kam ste prišli s temo? :o|o:

In ravno danes sem ponovno razmišljala kako bi bilo (ne)odgovorno imeti otroka v današnjem svetu.

Sej dvomim, da bo tako razmišljanje obrodilo sadove, kolikor se poznam... se pa raje umika za zdaj iz teme, ker (danes) me resnično prepričuje, da ne bi bilo smotrno dat otroka v tak svet.

Kaj bojo pa sosedi rekli....x8Dx

«Mes chers frères, n'oubliez jamais, quand vous entendrez vanter le progrès des lumières, que la plus belle des ruses du diable est de vous persuader qu'il n'existe pas!»

Kaj bojo pa sosedi rekli....x8Dx

Sosedovi otroci so bili bolj pridni, kot mi, to smo vedno poslušal.

Drugače smo pa kar tekmovali, kdo bo naredil večjo pizdarijo.............,potem pa padavine s točo. xcivx x:o)x x:o)x

Kam ste prišli s temo? :o|o:

In ravno danes sem ponovno razmišljala kako bi bilo (ne)odgovorno imeti otroka v današnjem svetu.

Sej dvomim, da bo tako razmišljanje obrodilo sadove, kolikor se poznam... se pa raje umika za zdaj iz teme, ker (danes) me resnično prepričuje, da ne bi bilo smotrno dat otroka v tak svet.

TOOOČN' Tko !!!

Tud jaz sem prišel do istega zaključka, že nekaj let nazaj .

Le, da se še vedno slepim, ... da saj, ... mogoče bo pa vseeno ratala kaka dobra duša, tudi v temu pokvarjenemu svetu .

No, seveda, ... lahko tudi slepi kuri uspe najti zrno , ...

Ker jo vodijo duhovi pod nadzorom višjih duhov- Angelov , katere pa vodi Stvarnik .

Ampak, danes, boljši kot si, bolj trpiš, tko, da, nevem, če bi bilo preveč dobro pripraviti kaki taki inkarnirani duši trpljenje celega življenja, ...

No, kakorkoli že, ...bomo še videli kako bo, ( je dejal "ta slepi" ) .

Lep pozdrav iz Slovenskih dobrav, čaw x:)x

TOOOČN' Tko !!!

Tud jaz sem prišel do istega zaključka, že nekaj let nazaj .

Le, da se še vedno slepim, ... da saj, ... mogoče bo pa vseeno ratala kaka dobra duša, tudi v temu pokvarjenemu svetu .

No, seveda, ... lahko tudi slepi kuri uspe najti zrno , ...

Ker jo vodijo duhovi pod nadzorom višjih duhov- Angelov , katere pa vodi Stvarnik .

Ampak, danes, boljši kot si, bolj trpiš, tko, da, nevem, če bi bilo preveč dobro pripraviti kaki taki inkarnirani duši trpljenje celega življenja, ...

No, kakorkoli že, ...bomo še videli kako bo, ( je dejal "ta slepi" ) .

Lep pozdrav iz Slovenskih dobrav, čaw x:)x

Bojante, se ti ne zdi, da malo pretiravaš s svojim Stvarnikom ????????????????

Glej ; Kot prvo, ti mora postati + biti jasno, da brez Njega žal Ni N i č .

Namreč, vse kar obstaja, je izšlo iz Njega .

In, kdorkoli že nekaj ima, je to dobil od Njega : Ustvarjalca od Večnosti .

N I Č se Ne zgodi, če On tega ne dovoli !!!

Z Njim je mogoče Vse, Brez Njega pa žal Ničesar .

In tudi Vzgoja otrok Brez Njegove (Po)moči, je žal samo slaba pot v propad .

Takole na kratko + jedrnato, ...

Lp + #

Glej ; Kot prvo, ti mora postati + biti jasno, da brez Njega žal Ni N i č .

Namreč, vse kar obstaja, je izšlo iz Njega .

In, kdorkoli že nekaj ima, je to dobil od Njega : Ustvarjalca od Večnosti .

N I Č se Ne zgodi, če On tega ne dovoli !!!

Z Njim je mogoče Vse, Brez Njega pa žal Ničesar .

In tudi Vzgoja otrok Brez Njegove (Po)moči, je žal samo slaba pot v propad .

Takole na kratko + jedrnato, ...

Lp + #

Če se sekiraš ali ne, življenje gre kljub vsemu naprej.

Kaj lahko naprimer spremeniš, če boš za vsako stvar krivil Stvarnika ?

Skuliraj svojo pamet, pa bo to vplivalo tako na tebe, kot na oklico.

Pretirana domišljavost pa odbija ljudi, če nisi še tega sam opazil, ti povem jaz.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...