Skoči na vsebino

Vzgoja otrok

Marsa

Recommended Posts

Mayita :palec: za preživetje.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Deli na socialnih omrežjih

Dandanes se otroke Popolnoma napačno vzgaja .

Namesto, da bi se Naaajprej razvijalo duhovno Srce otrokove duše, in šele potem razum ( materijalni ) , ... je ravno obratno .

In, tako smo se naenkrat znašli v družbi krize oz. v krizni družbi, ki več ne vidi izhoda-rešitve .

Treba bo to spremeniti , če hočemo se rešiti .

lp + #

:palec:

drugo je relativno.

recimo primer: neka mati se zrtvuje za otroka, recimo zaradi njegove tezke bolezni na racun svojega zdravja. Lahko si laze da ji prijetno, ampak prijetno ji je dejansko v dusi, ker ve da dela vse kar je v njeni moci za otroka, kljub temu da recimo organizem obcuti zdravstvene posledice.

merila so torej relativna. v takem primeru se lahko pokaze, da je telo predvsem orodje nasemu namenu, smislu bivanja. Psihicni procesi, ki jih skozi zivljenje dozivljamo ponavadi niso stvar enega dneva, temvec velikega dela zivljenja. Ob tem je (po moje) moment organizma zanemarljiv v primerjavi s tem, koliko smo v procesu priblizevanja k dusi napredovali. Povsem logicno pa v kolikor verjamemo v smisel reinkarnacije.

Sicer pa se s teboj strinjam, da je organizem velikokrat jasen pokazatelj dolocenega psihicnega ne-ravnotezja, ki je lahko spremenljivo.

težko je samo takrat ko je človek len.ko se raje smili samemu sebi in si noče pomagat in čaka da mu bodo drugi pomagali....potlej ja se pa začne nabirat in nabirat.....

Ja pravim v ogledalo se poglej, če si debel , če si presuh, če imaš podučnake,če imaš recim pri tridesetih, kakršno koli kožno bolezen, si pri nečem lažeš.

Strinjam.

Cloveka lahko naucsis le tisto kar sam znas. Ce ga naucis inteligentno razmisljat, se bos znal nadgrajevat.

A kako bo nekdo ki sebe ne ceni in spostuje, drugega ucil samospostovanja - tesko.

Torej po tvoje spremeniti kako?

Treba bo to spremeniti

(popravljeno)

Kako?

ok drugic.

Ja, tko, da se najprej vzgaja Ljubezen v srcu otroka, z sočutjem + usmiljenjem zraven +++ ipd. in šele kasneje razumsko razmišljanje , z raznimi matematikami, poštevanjkami, logaritmi, nepotrebnimi formulami, zasičenji spomina, ipd + ipd .

Drugače lahko pride do napačnega razvoja možganov, ki kasneje pripelje do doživljenjskih glavobolov, ki ostanejo nepojasnjenega izvora .

Lp + #

Popravljeno -> Bojante

...

Drugače lahko pride do napačnega razvoja možganov, ki kasneje pripelje do doživljenjskih glavobolov, ki ostanejo nepojasnjenega izvora .

Lp + #

aha, se pravi, da se možgani kravžljajo preveč v desno, čak mal, al je to za levo stran?

Al bi bilo boljše, če bi ostali lepo zvito zravnani? :inocent:

:sori:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Ma neeeee, :

Možgani že pač Morajo imeti takšno obliko , podobno našemu črevesju , ker predstavljajo "Dušni Želodec" , kjer se podatke/informacije najprej "prebavlja" , in šele nato gredo lahko naprej, v Srce , ki potem na podlagi tega vse oživi/oživlja/ohranja po Redu-Načrtu .

Do problemov pride ob zasičenosti možganskih tablic za spomin , razumskih preobremenitev, ipd , ...

Lp + #

Kdaj je to najprej? A danes matere ne vzagajo otrok ravno tako, torej v ljubezni, ko so se dojencki in potem otrocicki v ljubezeni in potem, ko je primerencas in otrokova pobuda po razvoju mentala, k tej ljubezeni nadgradijo se spozavanje besed, barv, slik, in potem scasoma gredo otroci v vrtec, solo itn, in se ucijo matematike in podobnega?

Torej kako vzgajat v ljubezni, socutju, usmiljenju?

Kako pa to izgleda napacano razviti mozgani?

Ja, tko, da se najprej vzgaja Ljubezen v srcu otroka, z sočutjem + usmiljenjem zraven +++ ipd. in šele kasneje razumsko razmišljanje , z raznimi matematikami, poštevanjkami, logaritmi, nepotrebnimi formulami, zasičenji spomina, ipd + ipd .

Tko, da se jim pokaže kaj je prav in kaj ne, kaj so dela sočutja + ljubezni + usmiljenja , ne pa da se jim že v prvih poukih osnovne šole zafila možgane z podatki ki samo ubijajo duha , tako, da kmalu vseskupaj zamori življenje + ustvarjalnost + iznajdljivost itd .

Spet pa je v ozadju še Drug, Pomemben problem Vzgoje :

Namreč, ko dandanes nespametni starši vzgjajo otroke z preveč ljubezni ob pomanjkanju modrosti, jim tako nudijo takorekoč vse .

Tako otroka razvadijo do te mere, da otrok spozna, da lahko od popustljivih staršev izsili skoraj vse .

To se stopnjuje do te mere, da ko otrok malo zraste, začne z nasiljem pridobivati vse od staršev , in pozneje od drugih .

Zato Modri Stvarnik tako pogostokrat vzame otroke nespametnim staršem, da ne pokvarijo otroka preveč z njihovim razvajanjem .

Tako otrokovo dušo Stvarnik še lahko reši pred propadom v tem svetu, in jo ohrani vsaj za Nebesa .

Odtod tako velika smrtnost med dojenčki : zaradi Napačne Vzgoje s strani nespametnih staršev ki imajo svoje otroke namesto igrač .

Pogosti ukrepi očiščenja otroških duš + teles so tudi razne otroške bolezni, z bruhanjem + drisko .

To niso nič drugega kot le očiščevalni ukrepi Stvarnika, zaradi napačnega prehranjevanja otroka .

Vidiš, torej je treba vzeti drugo pot :

Otroka je treba tam nekje do 6 leta vzgajati izreeeeeeedno Strogo, potem pa popuščati tja do 18 leta, in vmes dodajati Ljubezen .

Dandanes pa delajo ravno kontra, in namesto da bi pri 18 letu dobili lepo + Dobro vzgojene otroke, se pogosto dobi razvajene napol hudiče, ki z nasiljem jemljejo obupanim staršem in kasneje tudi ostali družbi .

Torej, ni dovolj le Ljubezen , ampak je pomembna tudi Modrost , drugače je Ljubezen tudi lahko smrtonosnoškodljiva , tako kot vse reči v stvarstvu ki so nam dane za uporabo .

lp + #

Tko, da se jim pokaže kaj je prav in kaj ne, kaj so dela sočutja + ljubezni + usmiljenja , ne pa da se jim že v prvih poukih osnovne šole zafila možgane z podatki ki samo ubijajo duha , tako, da kmalu vseskupaj zamori življenje + ustvarjalnost + iznajdljivost itd .

Spet pa je v ozadju še Drug, Pomemben problem Vzgoje :

Namreč, ko dandanes nespametni starši vzgjajo otroke z preveč ljubezni ob pomanjkanju modrosti, jim tako nudijo takorekoč vse .

Tako otroka razvadijo do te mere, da otrok spozna, da lahko od popustljivih staršev izsili skoraj vse .

To se stopnjuje do te mere, da ko otrok malo zraste, začne z nasiljem pridobivati vse od staršev , in pozneje od drugih .

Zato Modri Stvarnik tako pogostokrat vzame otroke nespametnim staršem, da ne pokvarijo otroka preveč z njihovim razvajanjem .

Tako otrokovo dušo Stvarnik še lahko reši pred propadom v tem svetu, in jo ohrani vsaj za Nebesa .

Odtod tako velika smrtnost med dojenčki : zaradi Napačne Vzgoje s strani nespametnih staršev ki imajo svoje otroke namesto igrač .

Pogosti ukrepi očiščenja otroških duš + teles so tudi razne otroške bolezni, z bruhanjem + drisko .

To niso nič drugega kot le očiščevalni ukrepi Stvarnika, zaradi napačnega prehranjevanja otroka .

Vidiš, torej je treba vzeti drugo pot :

Otroka je treba tam nekje do 6 leta vzgajati izreeeeeeedno Strogo, potem pa popuščati tja do 18 leta, in vmes dodajati Ljubezen .

Dandanes pa delajo ravno kontra, in namesto da bi pri 18 letu dobili lepo + Dobro vzgojene otroke, se pogosto dobi razvajene napol hudiče, ki z nasiljem jemljejo obupanim staršem in kasneje tudi ostali družbi .

Torej, ni dovolj le Ljubezen , ampak je pomembna tudi Modrost , drugače je Ljubezen tudi lahko smrtonosnoškodljiva , tako kot vse reči v stvarstvu ki so nam dane za uporabo .

lp + #

Če te prav razumem, naj bi do 6 leta prevladovala špartanska vzgoja, potem bi pa po kapljicah dodajal otrokom ljubezen. Se strinjam pa, da mora biti v vzgoji tudi modrost. Da stvarnik vzame staršem otroka, da ga ne pokvarijo in razvadijo do konca, hahaha...ta je pa dobra...Si mogoče že kdaj slišal za namen duše ...da pride na svet samo za kratek čas, da nekoga nekaj nauči..Koliko otrok imaš ?

Če te prav razumem, naj bi do 6 leta prevladovala špartanska vzgoja, potem bi pa po kapljicah dodajal otrokom ljubezen. Se strinjam pa, da mora biti v vzgoji tudi modrost. Da stvarnik vzame staršem otroka, da ga ne pokvarijo in razvadijo do konca, hahaha...ta je pa dobra...Si mogoče že kdaj slišal za namen duše ...da pride na svet samo za kratek čas, da nekoga nekaj nauči..Koliko otrok imaš ?

Ne, Nisem mislil po kapljicah dodajat Ljubezen, ampak, .... eh, kako naj ti zdaj to razložim ... ?????

Am, ja, nekako "Linearno" od 6 do 18 leta . Torej, pri 18 letu naj že izkusijo Polnost Starševske Ljubezni . :palec::palec::palec:

Če pa sem slišal tisto , o kratki inkarnaciji duše, pa ti lahko povem da Sem, in to že tam okrog 1995 . A je to dovolj kmalu ?

In po tistem tudi še veliko več, kot samo to . x8Dx

Tko, da vem, da to niso "heci" z rojstvom + vzgojo otrok, pa četudi imajo za opraviti le še malo dopolnitve karme njihovih duš.

Lp + #

Ma, no dobro, vsak pač po svoje vzgaja, kot deluje tudi vsak po svoje...

Ti že veš, samo rada bi pa vedela, kakšne so pa tvoje osebne izkušnje pri vzgoji otrok, pa če delujejo, pa še posledice me zanimajo.

Če hočeš, lahko odgovoriš, ni pa nujno..

Kako lahko starš šele pri 18 letu izkaže in da okusiti otroku polnost starševske ljubezni.

Če je niso bili deležni do takrat, se kaj rado zgodi, da je potem niti ne bodo ne razumeli niti hoteli...

Ker si me tako lepo ogovorila, ti bom tudi jaz rade volje odgovoril .

Meni žal Bog otrok še ni dal , iz Modrih Razlogov , katere večinoma poznam . ( nekoč bo)

Imam pa dobro priložnost zadnje 2 leti , da se učim ob vzgoji otrok moje telesne sestre in se tudi učim na njenih napakah, katere pa sem tudi že prej poznal .

Sem pa v svojmu lajfu že tudi vzgajal več otrok, zanemarjenih od staršev, in ti moram povedat', da Resnično vse deluje preverjeno odlično + dobro .

Seveda pa brez pomoči Stvarnika - Boga nič ne gre , nič ne laufa .

lp + #

zdej ga pa že pošteno serješ...Otroke strogo vzgajaš???? a se ti zavedaš, da je prvih par let najbolj pomembnih za življenje in karakter.... strogost pomeni blokade.....dobr, da nimaš svojih, sori......

MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!

NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT.

Sem sedaj že 2 leti zraven pri vzgajanju, in še predobro opažam škodljive učinke popustljivosti na otrokovi duši, na kateri se že kažejo prvi znaki pokvarjenosti .

Žal, tko je . Brez karakterskih "blokad" ...

Lp + #

Sem sedaj že 2 leti zraven pri vzgajanju, in še predobro opažam škodljive učinke popustljivosti na otrokovi duši, na kateri se že kažejo prvi znaki pokvarjenosti .

Žal, tko je . Brez karakterskih "blokad" ...

Lp + #

Ne strinjam se...duša je duša, karakter in ego pa nekaj druzga..

Tistole o doziranju ljubezni mi pa zelo čudno zveni - ne, sploh mi ne gre skupaj s starševstvom. Si ne predstavljam, da bi otroku dozirala ljubezen in tudi ne verjamem, da imaš lahko otroka preveč rad. Če si čustveno v redu starš, imaš otroka vsak trenutek na vso moč rad - takrat, ko ga trdo primeš, ko ne upošteva meja, ga nimaš prav nič manj rad kot takrat, ko ga tolažiš ali crkljaš zvečer ob pravljici. Otročka v maternici sem imela natanko enako rada, kot imam zdaj rada tega šestanjstletnega sina (z vsemi problemi in iskanji, ki spadajo k odraščanju vred. Strogost in doslednost je dobra reč pri postavljanju meja in navajanju na red in disciplino, in meje je treba postavljati otroku pač takrat, ko jih krši, se pravi takrat, ko po svoje zakorači v svojo okolico. Če dveletni mulček z žlico zajema špinačo in jo veselo meče naokrog po kuhinji, ga bolj trdo primeš za roko, da začuti mejo svojega obnašanja in mu vzameš žlico (pa čeprav se na vso moč dere in trese od svete jeze). Nobeno pojasnjevanje tu ni na mestu, zguba časa in energije, ker otrok meje začuti, ne pa intelektualno dojema. To je najbolj naravna in normalna lekcija. Ki pa mnogim modernim staršem danes ni jasna. Sem že doživela (pa ne samo enkrat), da se je mama smejala skupaj z otrokom in se ji je zdelo to otrokovo vedenje prisrčen izraz otrokove igrivosti in samozavesti in je bila prepričana, da otroku začneš postavljati meje šele takrat, ko jih lahko razume. To je pa pri takih starših in otrocih ob svetem nikoli. Vedno bolj se mi dozdeva, da otrok mej v resnici sploh nikoli ne dojame intelektualno, pa tudi, če jih sicer dojame, jih redko upošteva, če jih ni že prej tudi občutil. Tako ali drugače jih mora začutiti v obliki neke vrste nelagodja ali težave, ja, lahko tudi bolečine. S tem seveda ne mislim, da bi starši otroku morali zadajati hudo bolečino v obliki pretepanja ali česa podobnega, ampak včasih mu je dobro dopustiti tudi kako bolečo lekcijo, bolečina ni a priori nekaj negativnega, je lahko dobra učiteljica. Pri vsem tem pa je ključnega pomena, da vse to postavljanje meja poteka po nekem naravnem smislu in občutku, glede na otrokov karakter in energijo, predvsem pa v toku ljubezni do otroka. Sploh mi ni jasno, zakaj bi morala biti najprej strogost, šele potem pa ljubezen??

Jezus no...Stroooooooga vzgoja?

se pa res strinjam z navedenim dejstvom: da bog že ve, zakaj jih kdo še ni dobil.

Otrok rabi: varnost, ljubezen, doslednost, toplino, zaupanje, hrano, igrače tudi -pa ne cele trgovine...kaj sem še pozabila?

In draga Lia je nekoč zapisala, da otroka vzgajaš do 7. leta starosti. Pol samo gledaš, kakšno seme si posadil.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...