Skoči na vsebino

Vzgoja otrok

Marsa

Recommended Posts

Tako sem že s svojim jeepom zapelu čez nečakininjo kolo na dvorišču, ker ga ni pospravla..

Tole mi je padlo v oci...pa se bolj zato, ker sem ravno jaz prejle omenjal doslednost.

Necakinji je kolo prevozno sredstvo, tako kot je jeep tvoje.

A to pomeni, ce bi ti parkiral svoj avto tam, kjer to ni dovoljeno, da lahko pride policaj/osluzbenec/redar/kdorkoli in ti npr. z valjarjem ali BigFoot.om zapelje cezenj ? x!x

Srako si omenjal...ej, mislim da bi ti spustil se kak globji glas

x:Dx

Se strinjam, da red mora bit...samo zame to ni ne red, pa ne vzgojno...

Deli na socialnih omrežjih

Guest sanjalica

Prepričana sem, da Sokrates ni zapeljal čez, ampak ga je oplazil.

In zame je to vzgojno.

Kot je vzgojno zame, da dobim kazen, ko ga narobe parkiram.

Kaj pa je zate vzgojno Krokodil... ko mu 5x poveš...daj kolesa ne meči dol, lepo ga pospravi... ima svoje mesto... in skozi eno uho not, skozi drugo pa ven? ...

Ti boš čudovit očka...dvignil boš svojo ritko in lepo odmaknil, 5x, 10x, 15x... potem boš pa 16 ponorel...

Ne.

Otroku moraš nekajkrat povedati (npr. 3x), potem pa besede izgubijo smisel... potrebno je ukrepati.

Prepričana sem, da Sokrates ni zapeljal čez, ampak ga je oplazil.

In zame je to vzgojno.

Kot je vzgojno zame, da dobim kazen, ko ga narobe parkiram.

Kaj pa je zate vzgojno Krokodil... ko mu 5x poveš...daj kolesa ne meči dol, lepo ga pospravi... ima svoje mesto... in skozi eno uho not, skozi drugo pa ven? ...

Ti boš čudovit očka...dvignil boš svojo ritko in lepo odmaknil, 5x, 10x, 15x... potem boš pa 16 ponorel...

Ne.

Otroku moraš nekajkrat povedati (npr. 3x), potem pa besede izgubijo smisel... potrebno je ukrepati.

Napisal je "s svojim jeepom zapelu čez nečakininjo kolo na dvorišču".

Pa naj bo po tvoje..da ga je oplazil..se pravi, da je vseeno bil namen poskodovati kolo..zame je to objestnost, ne vem ce je vredu, da to otrok dojame tako.

OK, vzemi ji (mu) kolo...pa ga podari komu, prodaj...ce noces da ga ima...ne pa tako, to zame ni nacin.

Pa tole, ko si napisala "Ti boš čudovit očka..."...hvala za kompliment x:)x

Pa da ne bo pomote, nisem nikakrsen 'pussy, copata' , kar se tice otrok.Ne, svojih se nimam, imam pa dva necaka...pa ti povem,da jih od vseh njunih mam, ocetov, dedkov, babic...se vedno jaz najbolj 'na trdo' primem..tako da tu se motis.

Imas prav..treba je ukrepati, samo ne na tak nacin.

Guest sanjalica

Krokodil...otroku moraš pokazati da se stvari, ki so njegova last lahko uničijo.

Če jih on ne spoštuje (vrže na tla nekaj, kar je stariš moral kupiti) ne more pričakovati, da bodo njegove stvari spoštovali drugi... Torej - tisto, kar je njegovo - ni vredno njemu oz. ne ceni dela svojih staršev...

Kot stariš ne gledam samo enega primera (tokrat primera s kolesom), ampak na njegov odnos do stvari, katerih ne kupi sam.

Ne vem če si opazil, načeloma otroci zelo cenijo in spoštujejo, skorajda častijo reči, katere so ustvarili sami (CD ki si ga sam speče je dejansko vreden 200 SIT in ima mnogo večjo vrednost kot kupljen CD za 3000), odnosa do igrač in ostalih dobrin (katere dobijo) pa nimajo.

Kot pri odraslih...tisto kar dobiš, nima nikoli takšne cene kot tisto, kar si kupiš z odrekanjem.

:vio:

Krokodil...otroku moraš pokazati da se stvari, ki so njegova last lahko uničijo.

Če jih on ne spoštuje (vrže na tla nekaj, kar je stariš moral kupiti) ne more pričakovati, da bodo njegove stvari spoštovali drugi...  Torej - tisto, kar je njegovo - ni vredno njemu oz. ne ceni dela svojih staršev...

Res je.Samo, a mislis da otrok razume to tako, kot razumes ti ?

Po moje on vidi unicevanje...in to je slabo.

Zato sem prej napisal, se ponavljam:vzami mu kolo, ga podari komu, prodaj...ne pa da ga unicis pred njim.To je objestnost, tvoja ali otrokova, se vedno je objestnost...to ni vzgoja.

Ja, in vem kako cenis , ce si sam zasluzis. To ti dam cisto za prav. Vse kar imam je moje (no, jasno, 20% je od drzave x:Dx )

Tako sem že s svojim jeepom zapelu čez nečakininjo kolo na dvorišču, ker ga ni pospravla..

Tole mi je padlo v oci...pa se bolj zato, ker sem ravno jaz prejle omenjal doslednost.

Necakinji je kolo prevozno sredstvo, tako kot je jeep tvoje.

A to pomeni, ce bi ti parkiral svoj avto tam, kjer to ni dovoljeno, da lahko pride policaj/osluzbenec/redar/kdorkoli in ti npr. z valjarjem ali BigFoot.om zapelje cezenj ? x!x

Srako si omenjal...ej, mislim da bi ti spustil se kak globji glas

x:Dx

Se strinjam, da red mora bit...samo zame to ni ne red, pa ne vzgojno...

kroko

enkrat pustil avto na Rimski cesti - ga odpeljal pajk.. nikoli več - Vzgojno!! Vsaj zame..

konec koncev pa, pri meni velja moj red, ne red od neke tamale stare 10 let x;)x

pa še to kroko......... kolo je bilo uničeno, uničeno pa zato..... KER OTROK NOČE SLIŠATI BESEDE................... DA SE KOLO POSPRAVI IN NE PUŠČA NA DVORIŠČU, KJER JE PROSTOR ZA AVTO

in če noče slišati, pač................. krkkrrljkrkljklkjr in kolesa ni več x8Dx :vragec:

Pravilno! :palec:

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

Howk,govorila sem! x:Dx xg:Dx

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

Guest sanjalica
kolo je bilo uničeno, uničeno pa zato..... KER OTROK NOČE SLIŠATI BESEDE...................

Sicer je ta tudi za moje pojme malo huda...sem res mislila, da si samo odrinil, poprasknil kolo...bolj v stilu, da otroku pokažeš....

Krokodil; prepričana sem, da otrok razume tako, kot mu z dosledno vzgojo dajemo razumeti stvari.

Kot mu jih v pogovoru in v vsakodnevnem življenju pokažemo in tudi dokažemo z lastnim vzgledom.

Opažam, da so se moji otroci "navzeli" ne samo mojih pozitivnih, ampak tudi negativnih lastnosti...

In hčerka večrat pravi, da si gre sama sebi na živce, ker v svojih reakcijah in svojem načinu dejansko "kopira" mene, čeprav ji je prav to, ko sem ji te svoje nazore vcepljala šlo na živce.... (konkretno: ko se sedaj 10-letni sin uči kuhati, mora za sabo spotoma pospravljati...., kontra od babice, ki ko kuha, pač ne pospravlja...)

Malenkost; ampak ko bo to tudi sin osvojil...bo tudi njemu konec koncev lažje.

xDDx

Opažam, da so se moji otroci "navzeli" ne samo mojih pozitivnih, ampak tudi negativnih lastnosti...

Ta cela storija s kolesom...pa saj je zdaj ze menda jasno, da ni to pravi nacin.A je tako tezko izreci : "Zmotil/zmotila sem se " ?

A ne gre drugace...a je res treba gnat neko stvar do konca, samo da dokazemo svoj (napacen) prav ?

Pa to priznanje , da si se zmotil prav osvobaja..poskusite...saj lahko samo v mislih, pri sebi....ni treba priznati celemu vesoljnemu svetu x;)x (pa tudi tukaj na forumu ni treba tega napisati, zaradi mene ze ne ).

Glede tvojega stavka, katerega citiram sem zgoraj citiral: se strinjam.

Ravno zato je se treba biti bolj pazljiv. Ker neko dejanje, beseda...ne konca se tisti trenutek, na tistem mestu, in ne samo da ostane, tudi prenasa se naprej.

Bolj kot smo stari, bolj smo podobni svojim starsem...ali kako ze gre tisto.

Saj to je vredu, ce gre za pozitivne lastnosti....negativnih pa res ni treba prenasati se naprej.Prva stvar pa je seveda zavedanje, zavedanje, da to ni pravilno. Je pa res, da ego trpi...na zacetku zelo x:)x

Pa med tvojim pisanjem (moje osebno mnenje,lahko da se motim) sem dobil obcutek, kod da mislis, da ti govorim da nisi popolna mama, kot da ti konkuriram...

Dalec od tega.Svojim otrokom si ti popolna mama...tako kot je meni moja.

Samo ena je.

Mama.

:palec:

Guest sanjalica
da ti govorim da nisi popolna mama, kot da ti konkuriram...

Dalec od tega.Svojim otrokom si ti popolna mama...

x:)x :inocent: popolnosti ni nikjer....še najmanj pri vzgoji.

Daaaaaaaaleč sem od popolne mame, že zaradi tega, ker sem preveč "tači".

Ker so moja razpoloženjska nihanja preveč občutna.

Imam pa xsrcx in poskušam vnesti v svojo vzgojo vedno ne samo razum ampak tudi srčnost...in svojo brezmejno ljubezen.

Velikokrat priznam, tudi otrokom, da sem naredila napako.

Velikokrat izrečem besedo - oprosti. In priznavam tudi svoje zmote. Je pa res, da ne povem smo OPROSTI, ampak želim, da otroci dojamejo, kako sem premišljevala, ko sem storila "napako". Da vidijo moje izhodišče. (v tem primeru, pa tudi drugače - ko grem, grem do konca :inocent: )

Res je, da se mi ni zdi pravi način da POVOZIŠ kolo, se mi pa zdi pravi način, da mu POKAŽEŠ, da je potrebno svojo lastnino cenit.

Zato predlagam kompromis....malo ti prav, malo jaz prav... (hihi, sem na dobri poti da me stisneš v kot in ti skesano priznam: "Leporoki Krokodil - prav imaš :inocent: !" )

x:Ix

Zato predlagam kompromis....malo ti prav, malo jaz prav... (hihi, sem na dobri poti da me stisneš v kot in ti skesano priznam: "Leporoki Krokodil - prav imaš :inocent: !" )

Na, jebela...zdaj se pa moram jaz priznati, da sem se zmotil o tebi... x:Dx

Pa tisto, kar sem napisal o popolnosti: Ni bilo misljeno kot 'popolnost kot taka' , ker je tako ni...pa saj si razumela.

"Leporoki Krokodil", to pa je kompliment, hvala x!x x:Dx

Ker takega primerka krokodila pa ni nikjer v naravi...ker ce ze ima roko, jo lahko ima samo v gobcu x^x x:o)x x:Dx

Ta cela storija s kolesom...pa saj je zdaj ze menda jasno, da ni to pravi nacin.A je tako tezko izreci : "Zmotil/zmotila sem se "  ?

A ne gre drugace...a je res treba gnat neko stvar do konca, samo da dokazemo svoj (napacen) prav ?

:palec:

Ja, doslednost je nekaj, tole je pa nekaj drugega.

Sokrat, ce bi brez besede vzel kolo in ga za en teden zaklenil v klet, pospravil... bi bil namen dosezen.

Tole pa je zelo radikalen nacin. ZELO DOBER primer je dal kroko.

Ce bi pa Lucifer napisal tole, bi bil pa to problematicen in zajeban znacaj.

Ker je pa simpaticni Sokrat, pa ni nic takega, 'smo prepricani, da ga je samo oplazil'. xrolleyesx

Skratka - vzgajaj, a ne na skodo drugega.

Seveda pa Sokrat NE bo tudi tak stars - grem stavit kar cte.

Drugo je necakinji tole narest, kot svoji punckici hcerkici, ko/ce jo bo imel...

Ko bo vsa lustna s kordrcki nedolzno gledknila, ne bi imel srca zapeljat cez.

Tole, kar je storil, ni bilo SAMO ZATO - ker je pustila kolo - masceval se je se za nazaj, to je bila nekaksna pika na i - ziher sem...

Torej jasno je, da svoje otroke drugace obravnavamo kot necake. Logicno.

Ko so necaki, so ipak tuji otroci - sicer zlahta, ampak v bistvu tecni froci zoprni.

Ko pa je TVOJ, se pa prav tako stopis, ni sans, skratka, da bi zapeljal cez, poleg tega pa bi bil TI tisti, ki bi moral kupit novo koli oz. bi bil TI tisti, kateremu bi pljunil v skledo - saj bi ji tudi kolo najbrz ti kupil.

Povzrocanje skode ni kul, pa nevzgojno je tole namesto vzgojno.

Tamala bo sibkejsemu od sebe v nesporazumu unicila igraco, stopila gor - ker je recimo ne bo pospravil - SEM vodi tole...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

.

Tole, kar je storil, ni bilo SAMO ZATO - ker je pustila kolo - masceval se je se za nazaj, to je bila nekaksna pika na i - ziher sem...

.

Tamala bo sibkejsemu od sebe v nesporazumu unicila igraco, stopila gor - ker je recimo ne bo pospravil - SEM vodi tole...

Ja, to je najvecji problem vsega...da se tu ne konca, da se prenasa naprej.

Isto se dogaja s pretepanjem, zlorabljanjem...da 'zrtve' to prenasajo potem naprej, paradoksalno...pa ravno one.

In to vse dotlej, dokler si nekdo ne rece sam pri sebi DOVOLJ, ne grem se vec....

Simpl....

Guest sanjalica
Isto se dogaja s pretepanjem, zlorabljanjem...da 'zrtve' to prenasajo potem naprej, paradoksalno...pa ravno one.

Aja x?x :eek: :eek:

Odkod pa tebi to????

Guest sanjalica

Poglej mene...

Nisem dvignila rok nad svoje otroke...(tudi psihično jih ne maltretiram)

Pri misli na zlorabljanje pa :sniky: :OO!: , tk da ne posplošuj leporoki x!x

Poglej mene...

Nisem dvignila rok nad svoje otroke...(tudi psihično jih ne maltretiram)

Pri misli na zlorabljanje pa  :sniky:  :OO!: , tk da ne posplošuj leporoki x!x

Nikjer nisem napisal besede 'vsi' in 'vedno'.

Tudi tebe nisem omenjal v tem postu.

Ni bilo misljeno kot posplosevanje....dalec od tega, samo napisal sem, da se vzorci lahko prenasajo naprej.Tako dolgo, dokler ne rece nekdo 'dovolj', tudi to sem napisal, a ne ?

Ne jemlji vsega osebno, ce to ni tako misljeno.

Pa saj to je znano - ko sem se malo ukvarjala s temle, sem videla, da je vsaj v 90% bilo storilcu povzroceno v otrostvu podobno.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...