Skoči na vsebino

Vzgoja otrok

Marsa

Recommended Posts

Aja... pa v šoli sem delala včasih. Tako da točno vem, česa so sposobni otroci. In ne bi niti slučajno... Tu moraš pazit že pri malih kako si oblečen. Jaz sem bila ko stara mama, res.Pa te še vseeno kdaj kdo spravi v zadrego, ko prijavi nekaj takega, ko niti v sanjah ne pričakuješ, kaj šele, da ima povod za to. Kar se tega tiče, je mene bilo prav strah pomagat kolegici v lokalu, ki ima kodeks oblačenja tak, da ko je šla ena ob petih zjutraj po časopis na bencinsko v tigrasti mini obleki in mrežastih štumfih, rdečo šminko in cela naprfumana, so ji eni žvižgali. Po mojem so mislili, da je prišla iz nočne... Da te kdo slika npr. v tem. Pa ko ni nič takega, sam nekak je v šoli drug način oblačenja :)

najbrž ga je prebutal, ker mu je zasedel opazovalno točko, kjer je strateški položaj ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif

Neeeee :) Ta sosed je bil ful v redu. Sem se res razumela z njim, tak ata...

Deli na socialnih omrežjih

no comment za otroke, naj imajo v šoli kar čejo, ker je že zadosti grozljiva. v šoli ti sploh ne priučijo cilja, zakaj naj bi hodil. ne zraseš sploh, samo mučenje.

drugače pa kar se tiče osebnosti- jaz sem dobila psihozo, da me folk (vsi) kjerkoli-forum, televizija, karkoli pridejo in so z menoj ob meni, ... pa še socialno fobijo naj bi imela... po eni strani je bila to edina možnost da se rešim strahu, po drugi pa so bili kot otroci v osnovni, srednji šoli, strašno kul in zabavni. npr- gledam kardašiane ali rudolfa, ki kuha, ga dobim ob sebi. kot energijo.

kaj imaš rad. kaz živali. predstavljaj si da bi kaznoval nekaj kar imaš rad. PLEASE, OTROCI SO ZAKON!

če je za tebe kazen, da otroku prepoveš telefon v šoli............., raje ne komentiram dalje

mi smo se v šoli učili brez telefonov

ne vidim razloga, da današnja mladina tega ni zmožna...

problem je prvo pri starših razvajenčkov http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

jaaa ... otroci so vunzvraga in vedno te poskušajo kompromitirat tam, kjer se jim zdiš ranljiv ... zato ... samo ti sam si tisti, ki bi naj vedel, do kot se lahko izpostaviš ... in to ne velja samo za srednje šole ... tudi osnovnošolčki že dobro znajo ...

učitelji se jih praviloma kar bojijo, če ne njih, pa vsaj staršev ...

glede tvojega soseda pa, če si ti pomirjena, sem tudi jaz ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

V šoli so se mi dogajale take zanimive stvari, da kr ni res... Pa kaj osnovnošolčki, že prvi razred ve marsikaj. Boljše da si pripravljen. So bile ene situacije prav smešne, res.

To pa sam pri plonkanju pri kontrolni :) V prenesenem pomenu... Vse vedo in je bolje, da se čim bolj naravnost pogovarjaš z njimi o teh stvareh, ne pa ko mačka okol vrele kaše, ker niso neumni.

Je bil en v drugem razredu, ja, ko je učiteljice šlatal za zize... Mene si ni upal, na srečo. Edino mene je še nekako ubogal. Me je pa vprašal, zakaj mam tak "lepe joške". In sem povedala sodelavki in je rekla, da imam srečo, da me še ni prešlatal. Ko si videl njegovega očeta, ti je bilo tako vse jasno http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wacko.png

Mi smo pa v mojih časih eni pod kiklo z ogledalom gledale... 3 punce... Če ji je menstruacija čez prišla. Ena jo je poklicala, pa se je sklonila. Drugi dve sta pa gledali z ogledalom. Pa vse smo imele vzorno vedenje... :) Odličnjakinje. Žal... bolj ti možgani delajo, več ti gredo neumnosti po glavi. Po mojem je dolgčas v šolah... pač. :P

Jaaaaaa... včasih je bilo tako. To je bilo pri matematiki. Šla sva se križce in krožce s sošolcem. Naj kolegica mi še zdaj ne odpusti, ker je bila vanj zaljubljena. Ni štekala, da mi je dolgčas. Ma še zdaj... na kakih seminarjih. Jaz kr težim pol :) Da naaaj mal hitreeej razlagajo. No to je na kakih računalniških seminarjih v šolstvu. Tema, kako naredit blog... wtf... ? Zakaj za to rabiš 5 ur predavanj, če pa vse gor piše, če pa se hočeš html in css naučit je pa tud vse na youtube.

Ja najbolje je da še otrok naredi samomor,pa bodo vsi zadovoljni.....

nekateri tukaj govorite, da ne marate javnega linčanja o dijaku pa imaste zelo lepe stvari za povedat,bolano res....

kaj pa mislite kaj se bo zgodilo zdaj če se izve ime dijaka, ki je objavil posnetek,a ga nekateri ljudje ne bodo linčal....ta isti ki govorijo da niso zato,a imajo večjo pravico, zdaj, tako govriti o dijaku, kot on ki je vse skupaj posnel in objavil.....tudi on se ni moral upreti skušnjavi....A JE TO TAKO TEŽKO RAZUMLJIVO......

tukaj ni strani ampak samo resnica, da pa krivdo valimo drug na drugega,glavni akter je pa pobegnil je, pa bolano.....

Mediji pa itak vemo da so mrhovinarji in so namenjeni samo zato da vnašajo prepire med ljudi.....

Ceres sploh ti ,kako lahko daš take nalepke nekomu,ki ga sploh ne poznaš,kako pa veš da je užival pol v vsem tem ko so novinarji vzeli stvari v svoje roke, kako pa veš da ga zdaj ne peče vest in da mogoče si tega ne bo odpustil celo življenje......

Uf, dobro, da vem, bom poskrbela, da bodo mel delo... za vsak slučaj si bom pa kar burko nadela, hehe, še v oči me ne bojo dobro vidli, kaj šele s špeglom pod kiklo. Ma dejta, no, če si normalen ko človk, ni nobenga problema, mejo je pa treba znat postavt, to pa itak velja za vse odnose, tud ta najbolj ljubeče.

V družbi, kjer se praktično vse pofotka, snema in javno objavlja, je težko nekoga (mladoletnika še posebej) kar tako, na podlagi enega dejanja obsodit za sadista. No težko očitno ni, mimo je pa vsaj toliko, kot je mimo rečt, da je (bil) ravnatelj nekakšen psiho zgolj zato, ker je dol dal prfokso v šoli.

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Uh, potem imamo tudi na forumu kakega sadista :D

To je 'definicija sadista' v kakem slovarju, kjer se več kot pol stavka ne spravi skupaj.... Pa da mi je to sploh treba razlagat.... ma bejži dej.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Nekateri človečki, ki so bili vzgajani še v bivši jugi bi rekli, da ta ravnatelj ni imel muda...če bi jih imel bi dobil dijaka enkrat zvečer zakrinkan v ninđo, ga malo naučil kozjih molitvic, posnel in celo objavil na you tubeu, zraven pa napisal sve se vrača sve se plača...mogoče bi dobil celo več lajkov...

Po drugi strani se pa človek res malo zamisli koliko imajo človečki, ki delajo v šoli sploh zdrave kmečke pameti. Če že seksajo, se vrata zakleni, ključ da postrani, prekrije ključavnico in okna skozi katera lahko kakšen nepridiprav pokuka...če bi jih kdo vprašal zakaj, se vedno najde malo morje izgovorov...mogoče je pa to še en dokaz kakšni nesposobneži so na vodilnih mestih...

In kaj pravi psihologija...samomor ponavadi naredijo ljudje, ki so se nesposobni ali ne zmorejo soočiti s problemi ali posledicami...Ravnatelj bi lahko izkoristil medijski pomp tudi v svojo korist, če bi znal. Pri tem bi lahko dobesedno zjeb*** vse po vrsti in celo iztožil lepe dinarčke. Rabil bi samo enega dobrega odvetnika, svetovalca in malo več časa...

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

če bi imel to, česar praviš, da nima .... potem bi rekel ... jaaa, lizal sem in še bom, ko mi bo pasalo ... prevzemam odgovornost za svoja dejanja ...

ni nobenega razloga, da bi v črnih gatah in v črni majici pretepal otroke ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Ja, nekaj v tem smislu...samo malo bolj lepšo verzijo za javnost, brez vulgarnih izrazov...potem bi pa tožil vse po vrsti, ker so kršili malo morje trenutno veljavnih zakonov...in mogoče bi celo dobil boljšo službo tam kjer potrebujejo odločilnega direktorja al bi pa od odškodnine prav lepo živel...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Ljudje čisto drugače gledajo na ljudi, ki priznajo napako, so pripravljeni na posledice, ipd...in tudi medijski linč bi se kmalu končal oz. bi se znala plošča malo zarotirati...in na koncu bi lahko celo dijak naredil samomor...in pogrebci bi spet imeli delo...ali kot bi mediji napisali, v svojem zadnjem dejanju je vzpodbujal ekonomijo...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

v bistvu ... tudi najebat po potrebi, la lahko dobra karmična lekcija ...

po drugi strani pa ... če si starš, ki ni imel potrebe kdaj nabutat froca, še ne pomeni, da si tako super starš ...

lahko tudi pomeni, da se ti je rodil naprednejši otrok od tebe ...

nikoli ti ne pripada vso perje uspeha ... pa tudi neuspeha ne ... lahko se ti rodi zelo kritičen froc, ker rabiš tako lekcijo ...

Mrbit, mrbit boš mel kdaj tud ti otroke, pa boš mel možnost...

Drgač pa sem napisal, da so najebal, res najebal, otroc od pokojnega ravnatelja in une učitlce. Oni so prave žrtve.

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

v bistvu ... tudi najebat po potrebi, la lahko dobra karmična lekcija ...

po drugi strani pa ... če si starš, ki ni imel potrebe kdaj nabutat froca, še ne pomeni, da si tako super starš ...

lahko tudi pomeni, da se ti je rodil naprednejši otrok od tebe ...

nikoli ti ne pripada vso perje uspeha ... pa tudi neuspeha ne ... lahko se ti rodi zelo kritičen froc, ker rabiš tako lekcijo ...

Dejansko...če pač občutimo, da verjamemo v reinkarnacijo...morda je res vse kot mora bit...na dani razvojni stopnji v danem trenutku ob danih zmožnostih... Kar pa tudi pomeni, da želimo in moramo (smiselno je) v vsakem življenju napredovat in se izboljšat, kar se da.

Mayita, teb je vse bolano a ne? Dijak pa je sadist ja in brez skrbi, ta ne bo naredil samomora. Če ga pa peče vest, je pa vsaj nekaj upanja za njega.

Ceres,v glavnem, da ti vse veš....

Jaz sem povedala kaj si mislim, in to je to in pri meni je zaključeno.....

...Zelo zanimive iztočnice, kaj je to sploh označba razvajenosti človeka in kdaj temu lahko tako rečemo, so se dotaknili v oddaji -

Polnočni klub ; Življenje z razvajencem...(tako z otrokom, kot z odraslim )

http://ava.rtvslo.si/predvajaj/v-zivo-tv-slovenija-3/tv.slo3/#174306951;;

- O tem kako postati pozoren glede postavljanja mej in zakaj v bistvu starši ne znajo postavljati zahtev, mej ...

- Kaj vse vpliva na to, da starši niso dosledni, dovolj pozorni, dovolj močni...

Hrvaška psihologinja je povzela 4 dejavnike, ki jih je v razvoju otroka dobro imeti pred očmi;

1. negovanje zaupanja vase

2. polnjenje s čustvi

3. aktivno telesno in psihično življenje

4. ohranjanje in razvijanje meja

Pri vzgoji naj bi bila;

- Zagotovljena emocionalnost, zaščita in ljubezen (ki podpira ustvarjalnost, umetniške črte, svoboda )

- Drugo pa je zagotavljanje in nalaganje dolžnosti, ki jih otrok mora izpolniti...(ta del vzgoje neguje odgovornost, karakter, odnos do dela )

Če ti dve komponenti znamo združiti v harmonijo ... potem lahko pričakujemo normalno razvito odraslo osebnost.

Če vedno popuščamo najprej pri eni stvari, nato drugi , tretji itn...če mu v trgovskem centru kupimo vse kar si želi, dopuščamo, da se na dan samo igra igrice-18 ur itd...

...potem takšen otrok dobi občutek, da lahko upravlja starša in da lahko nenehno sprovaja samo svojo voljo, potem gre čez svoje možnosti razumevaja tega kar počne.

- Vendar običajna razvojna faza trme otroka ne pomeni razvajenost...

- Otrok rabi predvsem čas staršev, pozornost, komunikacijo, občutek sprejetosti. Razlikovati je potrebno med potrebami in nepomembnimi željami.

- Koliko otrok je zlorabljenih, kdaj in kako v bistvu zavremo otrokovo samostojnost, izvirni ukrepi pri prekoračitvi mej (prostovoljnost ), da otrok preseže otopelo miselnost in se obrne k potrebi razvijanja samega sebe.

- kako razumeti pravilno definicijo razvajenosti, kako vpliva stopnjevanje materializma na stopnjo razvajenosti ?

- Ali je potrebno postaviti tudi družbi meje...(predvsem tu sem se jaz ustavila in zamislila, da o tem premalo govorimo ! )

- Kdaj partner za drugega partnerja reče, da je razvajen, kako se to odraža v partnerskem odnosu, kakšni so odzivi, kakšni naj bi bili odzivi ?...

- kdaj lahko rečemo da je odrasli človek razvajen ?

( Psihologinja povdari, da je to takrat, ko je v bistvu zmožen bit aktiven, vendar dolžnosti in naloge ne sprejema samostojno ....ampak se neprestano naslanja na simbiozo neke druge osebe...( in se s s tem vrača v otroštvo, ko so to postorili namesto njega drugi )...

Pričakuje več kot daje...(čustvena nezrelost )...vzpostavlja moč nad drugim.

Človek naj bi v svojem življenju živel, ljubil, delal in ne bi smel biti neprestano odvisen od nekoga.

Je pa zato še bolj pomembno naučiti se iskrene komunikacije, in razpoznati zanke, v katero se največkrat med partnerstvom ujamemo. ...

Zakonski svetovalec je spregovoril tudi o tem, kako je težko v tempu te družbe, ko partner večinoma ni prisoten...(največkrat je še zmeraj odsoten moški- kot partner, kot oče, kot mož )

Pove, da zato partnerka pogosto doživlja osamljenost...in ko je ženska sama....postane kritična...na nek način postane napadalna.

Zakaj ? Zaradi družbenega razvoja skozi milione let...so ženske živele v skupnosti in v naravi ženske je, da rabi pogovor, rabi druženje.

In v tem ekonomskem svetu danes vse to primanjkuje.

Če pa ni pravega razumevanja, pogovora... ženska začne pritiskati, kasneje obupa...in v naslednjem koraku pride do ločitve.

Moški, ko je napaden se največkrat umakne....ne zna ostat in presešti kritiko partnerke.

Jeza in upor sta največkrat zvezdi reakcije, ki smo jih deležni.

Nismo se še naučili pozitivne čustvene investicije pri majnših problemih...(se ustaviti in sprejet komunikacijo, kritiko ...)

V izbruhih jeze in upora se stimulacija zavre, blokira.

Tudi zato toliko ločitev danes.

Pomembno pa je znotraj skupnosti razvijati tudi samega sebe in samo čustveni odnos ne sme biti edina komponenta, ki drži skupaj neko zvezo.

Razumeti je potrebno, da bi naj partnerja znotraj zveze imela tudi svoje delo, prijatelje, družino, hobi...

Potrebe vseh se morajo uravnovešat...

Ne smemo pozabljati na svoje potrebe in razvoj...kljub temu, da se moramo v veliki meri podrejati potrebam otroka.

In tu je pomembno, da potem znamo sproti nalagati tudi odgovornost za otroka....

Z nalogami in dolžnosti, otrok razvija samostojnost in zdravo moč ter se tako s tem nauči zdravo postavljati meje sebi in drugim.

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

zdele sem naletela na infodrom,kjer so govorili o šoli ki je javna ustanova in ki jim ni treba omogočit recimo drugačno hrano zaradi veroizpovedi,kaj mislite na to.....

Jaz mislim če se že gremo vero, bi morali spoštovati druge tudi in jim ne že v otroštvu učiti nespoštovanja do drugih veroizpovedi.....

Pri nas imajo vsak dan na voljo 5 menijev. Od čist obične tople malce (a la rižota, golaž ipd) do junka (pizza in podobno) do dveh vegi menijev (topli ali sendvič) in menija za vernike superzdrave prehrane. Ni vrag, da pripadnik vsake religije vsaj večino dni v tednu ne najde obroka, s katerim ne bo tvegal, da ga vržejo ven iz njegove cerkve. Kolkr vem, se niti mulci, niti starši še nikoli niso pritožili, da kršimo njihove verske pravice ali da gojimo versko nestrpnost. Kr neki je men tole o verski nestrpnosti in prehrani... umetno delanje problemov tam, kjer jih v resnici sploh ni, oziroma ni nobenega razloga, da bi bili. Če pa hoče kdo obtoževat in se it (tokrat versko) žrtev, potem pa vsaka stvar prav pride, še jedilnica, ki ti smrdi po svinjini... Al pa po drugi strani trmasto vztrajanje pri tem, da mi pa že ne bomo imeli vegi ali brezsvinjskega ali kakršnegakoliže menija - ko da je to problem narest en tak meni, če jih mi brez težav imamo pet! (pa še eno nadprijazno kuharco, ki je sploh zvezda šole, pa red ima v jedilnici, mulci imajo radi njo in hrano in nimajo nobenih verskih težav)

...Zelo zanimive iztočnice, kaj je to sploh označba razvajenosti človeka in kdaj temu lahko tako rečemo, so se dotaknili v oddaji -

Polnočni klub ; Življenje z razvajencem...(tako z otrokom, kot z odraslim )

http://ava.rtvslo.si/predvajaj/v-zivo-tv-slovenija-3/tv.slo3/#174306951;;

- O tem kako postati pozoren glede postavljanja mej in zakaj v bistvu starši ne znajo postavljati zahtev, mej ...

- Kaj vse vpliva na to, da starši niso dosledni, dovolj pozorni, dovolj močni...

Hrvaška psihologinja je povzela 4 dejavnike, ki jih je v razvoju otroka dobro imeti pred očmi;

1. negovanje zaupanja vase

2. polnjenje s čustvi

3. aktivno telesno in psihično življenje

4. ohranjanje in razvijanje meja

Pri vzgoji naj bi bila;

- Zagotovljena emocionalnost, zaščita in ljubezen (ki podpira ustvarjalnost, umetniške črte, svoboda )

- Drugo pa je zagotavljanje in nalaganje dolžnosti, ki jih otrok mora izpolniti...(ta del vzgoje neguje odgovornost, karakter, odnos do dela )

Če ti dve komponenti znamo združiti v harmonijo ... potem lahko pričakujemo normalno razvito odraslo osebnost.

Če vedno popuščamo najprej pri eni stvari, nato drugi , tretji itn...če mu v trgovskem centru kupimo vse kar si želi, dopuščamo, da se na dan samo igra igrice-18 ur itd...

...potem takšen otrok dobi občutek, da lahko upravlja starša in da lahko nenehno sprovaja samo svojo voljo, potem gre čez svoje možnosti razumevaja tega kar počne.

- Vendar običajna razvojna faza trme otroka ne pomeni razvajenost...

- Otrok rabi predvsem čas staršev, pozornost, komunikacijo, občutek sprejetosti. Razlikovati je potrebno med potrebami in nepomembnimi željami.

- Koliko otrok je zlorabljenih, kdaj in kako v bistvu zavremo otrokovo samostojnost, izvirni ukrepi pri prekoračitvi mej (prostovoljnost ), da otrok preseže otopelo miselnost in se obrne k potrebi razvijanja samega sebe.

- kako razumeti pravilno definicijo razvajenosti, kako vpliva stopnjevanje materializma na stopnjo razvajenosti ?

- Ali je potrebno postaviti tudi družbi meje...(predvsem tu sem se jaz ustavila in zamislila, da o tem premalo govorimo ! )

- Kdaj partner za drugega partnerja reče, da je razvajen, kako se to odraža v partnerskem odnosu, kakšni so odzivi, kakšni naj bi bili odzivi ?...

- kdaj lahko rečemo da je odrasli človek razvajen ?

( Psihologinja povdari, da je to takrat, ko je v bistvu zmožen bit aktiven, vendar dolžnosti in naloge ne sprejema samostojno ....ampak se neprestano naslanja na simbiozo neke druge osebe...( in se s s tem vrača v otroštvo, ko so to postorili namesto njega drugi )...

Pričakuje več kot daje...(čustvena nezrelost )...vzpostavlja moč nad drugim.

Človek naj bi v svojem življenju živel, ljubil, delal in ne bi smel biti neprestano odvisen od nekoga.

Je pa zato še bolj pomembno naučiti se iskrene komunikacije, in razpoznati zanke, v katero se največkrat med partnerstvom ujamemo. ...

Zakonski svetovalec je spregovoril tudi o tem, kako je težko v tempu te družbe, ko partner večinoma ni prisoten...(največkrat je še zmeraj odsoten moški- kot partner, kot oče, kot mož )

Pove, da zato partnerka pogosto doživlja osamljenost...in ko je ženska sama....postane kritična...na nek način postane napadalna.

Zakaj ? Zaradi družbenega razvoja skozi milione let...so ženske živele v skupnosti in v naravi ženske je, da rabi pogovor, rabi druženje.

In v tem ekonomskem svetu danes vse to primanjkuje.

Če pa ni pravega razumevanja, pogovora... ženska začne pritiskati, kasneje obupa...in v naslednjem koraku pride do ločitve.

Moški, ko je napaden se največkrat umakne....ne zna ostat in presešti kritiko partnerke.

Jeza in upor sta največkrat zvezdi reakcije, ki smo jih deležni.

Nismo se še naučili pozitivne čustvene investicije pri majnših problemih...(se ustaviti in sprejet komunikacijo, kritiko ...)

V izbruhih jeze in upora se stimulacija zavre, blokira.

Tudi zato toliko ločitev danes.

Pomembno pa je znotraj skupnosti razvijati tudi samega sebe in samo čustveni odnos ne sme biti edina komponenta, ki drži skupaj neko zvezo.

Razumeti je potrebno, da bi naj partnerja znotraj zveze imela tudi svoje delo, prijatelje, družino, hobi...

Potrebe vseh se morajo uravnovešat...

Ne smemo pozabljati na svoje potrebe in razvoj...kljub temu, da se moramo v veliki meri podrejati potrebam otroka.

In tu je pomembno, da potem znamo sproti nalagati tudi odgovornost za otroka....

Z nalogami in dolžnosti, otrok razvija samostojnost in zdravo moč ter se tako s tem nauči zdravo postavljati meje sebi in drugim.

Sem gledal in moram rečt, da oddaja ni izpolnila mojih pričakovanj.

Hrvaška psihologinja obvlada, tud mladinc je bil dober. Od družinskega terapevta sem pričakoval velik več širine, un pedagog Korže al kako se že piše, je pa čist premal strokovno podkovan, kar pa bi se od človeka, ki dela al pa je delal v vrtcu in šoli, pričakovalo.

Zanimiv se mi je zdel, da jim ni ratal spravt skupaj definicijo razvajenosti /pravzaprav jo je psihologinja skoz primere/.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

imam sina ... in je nekajkrat dobil po riti ... in ko je mene zapekla dlan, vem, da je bilo dovolj ...

pa tudi vnuke imam in lepo shajamo ...

lahko tudi povem, da so sosedovi otroci bili več pri meni, kot doma ... in so me klicali ata http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png ... najbrž so se počutili moji otroci ...

in bilo je precej ljubosumja zaradi tega ...

Če ti tko praviš.

Jst ti ne verjamem, ampak to ni tvoja stvar

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

Pol sveta ne je svinjine in / ali govedine. Pa ne lih tisti, ki so izbirčni ... Še živali si izbirajo hrano, ljudje si pa ne bi smeli. Če je možno, če se zaradi tega nekaj hrane manj zmeče stran in če so mulci kaj bolj siti in zadovoljni, zakaj pa ne. Ni pa s tem za pretiravat, tako kot z nobeno stvarjo. Pri nas je pri hrani disciplina in spoštovanje, menije si izberejo vnaprej in ni nobenega preseravanja, pa tud hrane se minimalno zmeče stran, veliko manj kot npr. v osnovnih šolah, kjer imajo politiko "požeri ali pusti".

verjamem, da ti je všeč, ker tudi ti lahko izbiraš med petimi meniji http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Ne vem, kako je sedaj, a ko sem jaz hodila v osnovno šolo, izbire itak ni bilo. Si pojedel ali pustil (in smo pojedli). Pa smo dobili npr. dva kosa kruha, vmes nek ribji namaz... mislim da je bila to najmanj priljubljena zadeva, no pojedlo se je vseen. Sam ko smo dežurni nesli malico učiteljem, smo pač na pladnju nesli lepo narezan sir, pa pršut, pa kisle kumare in tko, skratka, se ne bi glih bala, da četudi bi za učence bil sam eni meni, da bi učitelji isto mleli :D

~

Pri nas v OŠ je bil sistem "požeri ali pusti"; sam je bila dobra hrana; kos polčrnega kruha pa jabolko (za malico) ali taisti kruh s kakim namazom (tudi ribjim, pa se je glihtako pojedlo - men je bil dober namaz-iz zdrobljenih, v olje vloženih sardin, malo kuhanega jajca in peteršilja, njaaam). Pa tudi v gimnaziji smo imeli pdoobno malico - še boljšo, ker namaze so kuharice same delale - npr. ksl.smetana pa naseckane vložene breskve,...pravzparav ni nikoli nič ostalo, razen takrat, ko smo dobili kos kruha, pa vegi pašteto. Teh tipsoni niso jedli.

Kosila v OŠ so bila dobra, čeprav vse po menza sistemu kuhana (kar se dobrega v enem kotlu skuha, pasulja nismo nikoli jedli. je bil kdaj tudi pohanje amapk ful redko). Edino solata je bila bruh. Ampak solato smo itak doma vsak dan mdr.jedli.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...