Skoči na vsebino

Vzgoja otrok

Marsa

Recommended Posts

otrok je bil oddaljen dva do tri metre stran od fotra, on pa je kričal, da mora hodit poleg

kot pes

pa ni se treba na vsako črko obešat, raje tacajt pocartaj svojo drago http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

a maš ti svoje otroke?

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Deli na socialnih omrežjih

otrok je bil oddaljen dva do tri metre stran od fotra, on pa je kričal, da mora hodit poleg

kot pes

Hmm ...

Na točno takšno foro sem ciljal s sekundnim vtisom. Ne poznaš zgodbe, ki se skriva zadaj za jeznim staršem .... ne veš kaj se je dogajalo, ko so bili še doma, kaj se je 5 ur prej, kaj 1 ur prej, kaj v gostilni. Lahko, da si videl zgoj eno stran tistega človeka, ravnio takrat, ko mu je mera bila polna. Lahko, da je sicer ljubeča odgovorna oseba ....

Pa praviš tudi, da otrok ni bil vidno pretresen ...

Brez podpisa

Hmm ...

Na točno takšno foro sem ciljal s sekundnim vtisom. Ne poznaš zgodbe, ki se skriva zadaj za jeznim staršem .... ne veš kaj se je dogajalo, ko so bili še doma, kaj se je 5 ur prej, kaj 1 ur prej, kaj v gostilni. Lahko, da si videl zgoj eno stran tistega človeka, ravnio takrat, ko mu je mera bila polna. Lahko, da je sicer ljubeča odgovorna oseba ....

tipa sem imel priliko opazovat že prej, ko je bil z družinico v lokalu

malega je fotografiral iz zunanje strani vrat, mali je bil notri, on pa je zunaj kričal, kako naj se postavi

v lokalu so bli pol ure, potem pa so šli na sprehod in tam naprej kričanje....

ma, sej nima veze, tip je bil itak adijo..

Hmm ...

Pa kaj...na otroka se nimaš kej dret

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

žal ni tako.

na svet prideš kot bitje (na)gonov.

Dojenčki so luškani za pogledat, niso pa avtomatično prijazni.

S socializacijo (vzgojo) dobiš ven, kar dobiš, odvisno od vzgoje.

Včasih pa tudi to ni dovolj. Z leti vse bolj opažam, da vsak že z rojstvom prinese nek "karakter" ki ga potem nobena vzgoja ne premakne, kamoli spremeni. Lahko ga omili, obrusi, ali celo potencira, ampak spremenil (za 180st) ga ne bo.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

A boli?

to bi moral svojega sineta vprašat k je bil cajt..

se nimaš...se pa dogaja. Tudi sama danes pravim tako. Včasih pa nisem znala in tudi, ko sem iskala kakšno "Hallo Nany", tega ni bilo...

Imaš vso pravico! Ne sam pravico ampak dolžnost, časi benjamina Spocka in njegove permisivne vzgoje so nepreklicno mimo..

Škoda je sicer že narejena.. ampak.. nikoli ni prepozno..

No, tist ki pravi, da se da vse z vzgledom, parlamentiranjem in debatiranjem dobro vzgojit - nima pojma o pojmu.

Pa tist, ki zagovarja, da se z batino in dretjem vse razloži - tut nima pojma o pojmu.

Fino je, če bi se dalo vse s prvo točko vzgojit, ampak taki v RL ne obstajajo, oz če že, imajo kako diagnozo, ki se sčasoma postavi. Včasih pomaga samo druga točka, žal; upam pa, da čimmanjkrat.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

najprej imet, pa to ne takega fino vzgojenega po Jusu oziroma SI ju ampak takega malo vzgojno problematičnega z motjo pozornosti s hiperaktivnostjo ki spravi v jok vzgojiteljice v obup psihologe in pediatre in naredi dnevno za vsaj deset evrov škode po bajt, s tem da neprestano ogroža lastno življenje..

Potem pa lahko v nedogled pametujemo a se sme povzdignit glas ali ne...

Pico, glih to smo imeli. Motnjo pozornosti s hiperaktivnosti, na tone neprespanih ur. Ko se neznanju vzgojnih prijemov pridruži še živčnost, utrujenost zaradi neprespanosti in celodnevno tekanje za mulcem... Oja, sem (mož ne toliko, ker mu je bilo bolj v smislu, vse se uredi), bila nemočna in to izražala tudi s povzdigovanjem glasu... Sam dejstvo je, danes ga vem, takrat ga pa nisem (nisva) zmogla, da se da drugače. In v tem morata nujno bit dva...si dajat podporo, zastopat enotno ravnanje... Pa fajn je, meni bi že pomagalo, če bi imela podporo kakšne vredu strokovne osebe. Pa ne takih "napiflanih", ampak takih srčnih, pri katerih čutiš, da stojijo za tem tudi s svojim osebnim življenjem in vedenjem... No, vsaj enega takega danes poznam... Tako da, sem dala to čez, mislim, da približno lahko razumem, kaj ti dogaja. In verjemi, lahko poskusiš drugače...in tudi verjamem, da imaš(ta) v sebi skrite rezerve (beri: veliko srce), ki jih samo še našla nista.

iz izkušenj vem, da samo osebe z enakimi izkušnjami lahko razumejo kako stvari zgledajo. Mi smo imeli srečo, da ima naša pedagoška vodja v vrtcu podobnega otroka.. in da prepozna simptome in zna svetovati vzgojiteljem kako s takim otrokom delat

Tisti, ki nimajo podobnih izkušenj so lahko samo tiho, razen tega ozdravljenega, ki ga sila moti, da nihče ne ve kako se mu je uspelo ozdravit..

Ja, vsekakor obstajajo tudi takšni, ki se jih je vzgojilo brez batin in dretja, pa celo nimajo nobenih diagnoz. Mislim no.

Sanja se mi ne, ali bi se dalo prav pri vsakem tako ali ne. Tudi se nimam namena v neko debato takšno spuščat, ker itak nimam otrok in posledično nimam izkušenj, pa pojma pa tko http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png se mi pa hecno zdi, k se meče neke blazne izkušnje ven, kot da imate že 100 let, 5 odraslih otrok pa nebroj vnukov in so vam potemtakem tudi jasno vidne posledice (dobre ali slabe) vaše vzgoje

Na forumu je pa tko jasno vidna ihtavost odraslih (po št. let), tko da ob tej .... 'froc je nekaj tak, ne da se drugače'... si lahko mislim samo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Ja, vsekakor obstajajo tudi takšni, ki se jih je vzgojilo brez batin in dretja, pa celo nimajo nobenih diagnoz. Mislim no.

Sanja se mi ne, ali bi se dalo prav pri vsakem tako ali ne. Tudi se nimam namena v neko debato takšno spuščat, ker itak nimam otrok in posledično nimam izkušenj, pa pojma pa tko http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png se mi pa hecno zdi, k se meče neke blazne izkušnje ven, kot da imate že 100 let, 5 odraslih otrok pa nebroj vnukov in so vam potemtakem tudi jasno vidne posledice (dobre ali slabe) vaše vzgoje

Na forumu je pa tko jasno vidna ihtavost odraslih (po št. let), tko da ob tej .... 'froc je nekaj tak, ne da se drugače'... si lahko mislim samo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

sej pravim jst ne svetujem drugim kako naj vzgajajo in kaj je prav in kaj ni.. mi je pa mal smešno, da ljudje izhajajo izključno iz svojih izkušenj, ko drugim solijo pamet o vzgoji in kako se da, in da bi nekdo drugače če bi takrat vedel.

. Najprej

starši niso sužnji svojih otrok, starši imajo pravico do svojega življenja, in če se življenje degradira v to smer, da začne trpet družina k celota, je pač treba narediti rez z načinom vzgajanja kot si ga poznal poprej.

Konkretno v mojem primeru imava dva otroka praktično enega za drugim,iz porodniške v porodniško, in v vsem tem času je najino življenje postalo ena sama skrb za zdej eno zdej drugo zdej obe.. partnerski odnos je zaradi tega bil na kr precejšnjih preizkušnjah, enkrat je bil eden bl spočit pa pri volji, pa drug ne in obratno...

v veliki skrbi, da bomo zadovoljili doktrini sodobne vzgoje,smo skušali pač avtoriteto pridobivat iz knjig, ni se izšlo, pri tadrugi smo štartal prej, se je izšlo še slabše.. poslušal smo nasvete zdej tega zdej onega probaval po tej tehniki oni tehniki in pač ne gre

ne gre nam

ne gre stroki

konc debate

in potem vzameš ti kot starš sebi pravico da zaščitiš otroka in njegov temelj v lajfu..

in če je treba s silo je pač s silo

in ko otrok ugotovi, da je vrag odnesel šalo, se premikajo gore

to pa še ne pomeni da otroke mlatim ali kej podobnega..

sej pravim najprej imet potem pametovat..

ob predpostavki da je vsak človek unikum na tem svetu

sej pravim jst ne svetujem drugim kako naj vzgajajo in kaj je prav in kaj ni.. mi je pa mal smešno, da ljudje izhajajo izključno iz svojih izkušenj, ko drugim solijo pamet o vzgoji in kako se da, in da bi nekdo drugače če bi takrat vedel.

. Najprej

starši niso sužnji svojih otrok, starši imajo pravico do svojega življenja, in če se življenje degradira v to smer, da začne trpet družina k celota, je pač treba narediti rez z načinom vzgajanja kot si ga poznal poprej.

Konkretno v mojem primeru imava dva otroka praktično enega za drugim,iz porodniške v porodniško, in v vsem tem času je najino življenje postalo ena sama skrb za zdej eno zdej drugo zdej obe.. partnerski odnos je zaradi tega bil na kr precejšnjih preizkušnjah, enkrat je bil eden bl spočit pa pri volji, pa drug ne in obratno...

v veliki skrbi, da bomo zadovoljili doktrini sodobne vzgoje,smo skušali pač avtoriteto pridobivat iz knjig, ni se izšlo, pri tadrugi smo štartal prej, se je izšlo še slabše.. poslušal smo nasvete zdej tega zdej onega probaval po tej tehniki oni tehniki in pač ne gre

ne gre nam

ne gre stroki

konc debate

in potem vzameš ti kot starš sebi pravico da zaščitiš otroka in njegov temelj v lajfu..

in če je treba s silo je pač s silo

in ko otrok ugotovi, da je vrag odnesel šalo, se premikajo gore

to pa še ne pomeni da otroke mlatim ali kej podobnega..

sej pravim najprej imet potem pametovat..

ob predpostavki da je vsak človek unikum na tem svetu

Po mojem nisi edini, ki se mu tako zdi, če ti je to kaj v tolažbo. Ker sem delala včasih z njimi, te prav razumem. Zato sem spremenila poklic, no niti ne zato... bolj zaradi sesutja sistema in jaz sem vedela par let prej, kaj se bo zgodilo. In potem je še večja anarhija, ko delaš...

Tempo življenja nas ubija, pač. Pa če ti povem, po naravi sem dokaj miroljubno bitje, res. Se izogibam prepirom, se ne kregam in se na nikogar ne derem, traja nekaj let, da nekdo tist prag doseže... V šoli sem se pa tudi kdaj, sem imela pa "srečo" dobit nekajkrat hude primerke... Pa to ni bilo pogosto, samo vem, da se mi je enkrat isto spipalo, ko se je en dogodek zgodil v sekundi dvajset, med menjavo varstva za otroke in jim je prejšnja učiteljica dovolila nekaj, česar jim jaz nisem nikoli. En mulc je izkoristil priložnost, v tistih 5 minutah ko zbiraš okrog otroke, kakiih 30 jih je sigurno bilo, gledaš kje je kdo in en je vzel skiro (so bili prepovedani, ampak ona jim je pustila), pa se zagnal na cesto, naravnost pred avto. To so tisti, sicer redki trenutki, ko se ti pač lahko zgodi nekaj takega in sreča ni bilo nič in če nisi zelo dobro zorganiziran in to bit do popolnosti, je v šolstvu enostavno skoraj nemogoče, je problem. Na enih šolah ne, je super delat - ni odvisno od otrok, ampak od organizacije, od vodstva naprej dol, ampak ker je to postalo bolj izjema kot pravilo, sem se odločila, da ne bom več tvegala za v bistvu, mizerno plačilo. Glede na to, da če nisi zaposlen za nedoločen čas, dobiš plačo za 10 mesecev, pobereš vsa nadomeščanja, še malice niso plačali na enih šolah, v šoli si cele dneve, ne hvaaalaaaa. Meni je zdaj super fajn, delam veliko, uživam v tem, rezultati so vsak dan boljši, živet se bo dalo več kot odlično od tega, itak ne rabim veliko :P Če pa kak mulček hoče inštrukcije, mu pa z veseljem pomagam, s tem se mi vsaj zdi, da sem nekaj res naredila.

prav gotovo jim ni lahko.. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

je pa tko življenje ni cvetoče polje..

običajno preživijo tista semena ki so navajena na slabše življenske pogoje, sterilno laboratorijska poginejo ob dotiku zemlje..

Joj, spet ste pri kregu...

frocu meje postavit pa bo. pa se tega držat.

Jaz sem bila mlada mama - kar je bila sveta sreča, ker imela neskončno močne živce -sploh za ta mlajšo, ki mi kodrala lase non stop. In pa imela srečo, da se učim iz napak drugih - tak, da meni je bilo vedno kristalno jasno, kakšno veliko napako je moja mati naredila, da je fotru rekla, naj me udari...ker sem to in to naštimala. Prvič..oni ni vedel, koliko kazni - beri udarcev, sem torej pridelala in od viška glava ne boli...in na koncu nisem bila jezna toliko nanj, koliko na mamo...ker njej sem se kao smilila in ona me ni mogla udarit. če že..bi me raje ona, ki je točno vedela, da sta bila recimo dve klofuti dovolj..oz..po ta zadnji, ker po glavi se otrok ne tepe - fotru pa so se štirije udarci zdeli kot nič...in potem je skočila vanj...zdaj si jo pa preveč....in potem sta se skregala...skratka...jaz pa stala zraven, brez potolčene solze. in brez, da bi s kakršno koli obrazno potezo pokazala, kako zelo sta me prizadela...

in torej - izkušnja.... če se mi bo zdelo, da si deca zaslužijo kazen, bom jo odmerila jaz. in moje kazni so bile odštekane. še raje sem imela, da sta se učili iz napak. je ta starejša fliknila vedro..daleč dol v grabo (bila še v času mojega snahovstva)...tašča skače do plafona...tak, zdaj pa bo to non stop delala...in jaz zgrabim froca...grem v grabo z njo...jo ubijalsko pogledam...v roke vzamem palico (za vsak primer, predvsem pa zaradi strahu)..tak, zdaj pa poberi vedro in ga nesi na breg. Moram rečt, da vedro bilo skoraj večje od naše punce...in brez vsakega pritoževanja ga odvlekla gor. meni se kar smilila...ampak nisem odnehala. ma da ga odnese gor, da bo vedela za drugič. nikdar več ji ni padlo na pamet, da bi kar koli metala v grabo.

mlajša se rada slačila in preoblačila. omara bila non stop razmetana in v sobi kaos...in če bi bilo po njenem, bi hodila po svetu naga..nikakor oblečt. ali pa bog ne daj, oblečt v to kar rečeš...nočem, nočem...je kričala da donelo skozi ušesa...in pol sem je imela dovolj - pograbila froca (v spodnjem perilu) in postavila na balkon (zunaj mraz). zdaj pa uživaj torej...zaprla vrata..ko lepo prosila, da se bo oblekla, sem jo še malo pustila (vmes skuhala čaj)...in jo potem vso objokano spustila not...od takrat dalje, ni bilo panike za oblečt bilo kaj. (na tole sem malo pozabila, me je sestra zadnjič spomnila, da ona pač nikoli ni frocov na balkon postavila)..no jaz sem. ok..to so skrajnosti...ampak mislim, da bi naredila to še enkrat.

zelo hitro sta morali spoznati, da je denar dobrina, ki ne pade z neba...da je treba nekaj narest, da ga imaš, če ne ga pač nimaš.

denar za malico..ok...malico...če hočeš kadit, pač ne boš imela malice...jbg..zdaj pa izbiraj.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...