Skoči na vsebino

žalost

winddrifter

Recommended Posts

Sigurno je nekje vzrok.. .. če se mal poglobiš vase! Meni takrat pomagajo meni najljubše reči.... Dobra dela, najljubša glasba, sprehod, meditacija, knjiga.....

Nasmeh na ustnice, glavo gor in žalost izpuhti....

Spominjam se sebe, ko sem bila žalostna, sem prav iskala stvari, ki bi me še bolj razžalostile. V podzavesti mi je bila všeč žalost, smiljenje samemu sebi :xx!: :xx!:

Winddrifter - evo malo vedrine od mene :wOOt: :flower: :flower: xmusicx xsuperx :fool: xsurprisex xokkx :onfire: :onfire: :wub: :D xokx :hepko: :flower: :flower: xcheersx

AND DON'T BE SAD BECOUSE LIFE IS SOOOOOOOOOOOOOO BEAUTIFUL!

Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.

M. H. Alderson

Deli na socialnih omrežjih

Moja zalost pride in me obisce vsake toliko casa, posedi pri meni jaz pa vem , da je cas da povzamem skupaj stvari, ki se mi dogajajo. Popestujem, to mojo prijateljico, ker jo potrebujem, to je zame ociscevalna kura, ker vem, ko bo odsla, se bom jaz pocutila bolje.

Ko je se posebej mocna in ko me boli, tisci v prsih in bolecina pritiska name, takrat vem, da bo premik vecji...

Vcasih, si nisem cisto na jasnem zakaj me obisce, vcasih se se ne zelim posloviti od stvari ali ljudi.....takrat ne razumem in sem **zalostna** .

In cas naredi svoje in pride dan ko se mi zjasni spoznanje, takrat vem da je bilo prav tako kot je bilo.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Winddrifter, zivjo, welcome! :palec: x:)x

... Ampak - a prav zalost?

Ker sama sem takoj pomislila na depresijo....

Ker pravis - prisotna je skoraj vedno...

Vcasih je zalost zdravilna, ker si tedaj zelo rahlocuten s sabo, ce pa je tako, kot opisujes, pa je lahko celo skodljiva oz. unicujoca.

Delo in gibanje -poleg pozitivnih afirmacij- sta (po mojem mnenju) najboljsa zdravnika proti depresiji (pa tudi proti strahovom).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

:vragec:

no....k jaz padem v depro....

firnki dol,

svecho przhgat,

wagnerjevo valkiro gor,

u fotelj,

pa do konca....

do podna....

pol pa cool

sam lohk pa tut tri dni traja :xx!:

666 deprimiranih :vragec: -ou....

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

no....k jaz padem v depro....

mi je reku en šestarček: "ma ne spet te ulomke, k u depro padem prec"

ajoj, depro pa ne... pol pa nč ulomkov... bomo rajš delčke srca v celoto sestavljal!... pa smo delal puzzle in je vsak sestavil svojo celoto - srce.. xsrcx

"o, kul, moj Šon je 1/8 mojga srca!" xsrcx

Ja, Marsa, :palec: se strinjam! Delo, gibanje, pozitibne afirmacije... x:)x

Je pa res zdaj tak čas (malo sončka, kratki dnevi..., pa še če Mateja zateži z nekimi ulomki... x;)x x:Dx ), da hitro zapademo v kako depresijo... Zato pa je treba, če se le da, izkoristit tisto urco, ko je čimveč dnevne svetlobe, za sprehod po svežem zraku... Se nadihat, magari zjokat (če te prime), pa kak trimček udarit al pa na kolo... V naravo, pa kako drevo objet - pravijo, da imajo drevesa neko posebno energijo (mirnost, stabilnost...).

... V naravo, pa kako drevo objet - pravijo, da imajo drevesa neko posebno energijo (mirnost, stabilnost...). ...

x^x x^x x8Dx x:)x :palec: :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Zalost, se meni zdi cisto naraven proces, ki prihaja v intervalih (vsaj v mojem zivljenju), zalost ni depra zame. In dobro je ce se lahko kako pozenes v tek ali ce se lahko zjoces ampak , vcasih ne gre...

Cim manj se s tem obremenjevat in sprejeti to kar se dogaja....

Jas te mam tak rada

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

:vragec:

najboljsh objemat iglavce... x:)x

recimo BOR popravi in celi auro...

macesen zelo lepo deluje na razpolozhenje...

smreka umirja...

je pa hecna pinija....potencira trenutno razpolozhenje...tko da treba pazit (deluje enako kot opal)

666 nasvetkou piropraktika.... x;)x x:)x

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Ja, odvisno, če imaš normalna valovanja žalosti, ali si pa kronično žalosten.

Zelo dobro poznam kronično žalostno bitje, svojo žalost vlači dolag leta s seboj in vedno več je je. Vedno težje se spravi gor in ena minimalna zadeva mu ne bi mogla pomagati - kakšen objem drevesa ali pa Zlomkov fotelj .... Da bi se izkopal iz tega, se mora nehati smiliti samemu sebi, poiskati globoko v sebi razloge za svojo žalost (so že zelo zametani z marsičem, ker jo je doilgo skrival pred seboj), izseliti stare vzorce in priklicati nove.

Tule bi bilo potrebno generalno čiščenje.

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Cosma, ze, ze, saj sem rekla, zalost, a stalna zalost meni zelo disi na depresijo...

Tudi sama sem vcasih nerazlozljivo zalostna... neutemeljeno morda, brez vzroka...

A jemljem pac kot nekaksen proces 'ciscenja'...

Da si pa skoz zalosten, pa pomeni, da je tvoje pocutno zalostno, turobno in da tezko hendlas dnevni lajf..., kar pa vse skupaj pomeni v bistvu, da si v depresiji...

Picasso

xokx

Jaz sem istega mnenja, čeprav moram reči, da jaz žalostna nisem praktično nikoli, vedno najdem v vsakem kakcu kaj zlatega in mi to daje vedno nasmeh na ustnice, voljo in elan. Žalostna sem v bistvu samo v primeru, ko sem nad kakšno zadevo do konca obupana in v določenem trenutku ne vidim poti naprej in to se mi na srečo dogaja zelo zelo redko, vedno vidim pot na xupx xupx xupx

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

No pa če izvzamemo depresijo,... :C:

Tudi mene, vsake toliko zajame val žalosti. Tako nerazumljivo se prikrade in zbriše nasmeh z ust. :rolleyes: :mellow: :( Meni takrat pomaga kakšen film, ki je tako žalosten - najbolje kakšna drama. Ob filmu se pošteno zjokam in se nekako očistim. Opozarjam pa, da mora biti to film s srečnim koncem, tako da na koncu točim solze sreče z osebami v filmu. xsrcx

Drugače pa mi pomaga pogovor z nekom, ki se vsaj dela, da me razume in me posluša, zraven pa me ne obsoja. Je pa res, da je malo ljudi, s katerimi lahko jokam. :inocent:

Drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........

Marsa se strinjam.

Ne vem mogoce pa res lahko poenotimo pojmovanje biti zalosten dolgo casa in pa biti v depresiji, verjetno je razlika minimalna...pri obojem ni veselja do zivljenja in zivi se od danes do jutri, ko je vsak novi dan namesto veselja, muka.

Res zalostno, ko pomislim, da kar nekaj ljudi zivi na ta nacin...

Janja imas point.

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

Pozna kdo občutek žalosti, ki ji ne veš vzroka?

Prisotna je skoraj vedno in omalovažuje vse poskuse vedrine, da bi prevzela pobudo.

To se slisi kot opis depresije.

Ce depresija traja dalj casa in ce se ne znas sam potegniti ven, potem je najbolje iti k zdravniku.

Ponavadi je depresija posledica porusenega ravnovesja (chemical imbalance), in te dni imamo veliko izbiro zdravil, ki to ravnovesje popravijo in tako pozdravijo depresijo.

Imam prijateljico, ki jemlje zoloft proti depresiji. Pravi, da ce primerja kako se je pocutila preden je zacela zdraviti depresijo in kako se pocuti zdaj -- kot noc in dan!

winddrifter

Razumem te in

le nekaj bi ti položila na srce. xsrcx

Povprašaj za nasvet kakšnega strokovnjaka,

pa ne samo enega, oz. še bolj ti priporočam,

da je kdo, ki se ukvarja z alternativnim

zdravljenjem, ki te bo obravnaval celostno

- a prej preveri, da dosega

konkretne dobre rezultate. x^x

Lahko ti eno priporočam,

govorim pa ti iz svojih izkušenj. x:Ix

Vzroki za potrtost so lahko iz fizičnega izvora,

znižanje imunskega sistema, padec energije,

premalo stika z naravo, ki nam lahko povrne

notranjo harmonijo. :)

Lahko pa je tudi obdobje, ko je naše razmišljanje

postavljeno v temne vidike, ko prav hočemo trpet

in ne videti širše slike.

Naš svet je pisan in lep planet,

le dopustiti moramo, da se nas dotakne...

Stankaaaa

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

hmmm... ko sem padla v depro, sem samo spala... kadarkoli se je le dalo... pa magari za 10 min, samo, da me ni bilo.

Normalno žalost pa preganjam z glasbo, naravo, se naslonim na kakšno bukev (meni najbolj pašejo bukve) ali pa grem spat in se pogovorim z mojim angelom.

Stankaa... se strinjam s tabo... velikokrat nastopi potrtost zaradi fizične in/ali psihične izčrpanosti.

Nepotrt dan vam želim, nada

BODI SVOBODEN, TO JE TVOJE POSLANSTVO!

• 3 weeks later...
Najbolj boli žalost, ki pride z užitkom. :sori:

Španski

Poznam to! Užitek in za tem globoka žalost. Morda je to zaradi prevelikega pričakovanja. In potem ko izkusiš nekaj, kar bi moglo biti lepo in se ob tem ne počutiš dobro, misliš da ni več nič lepega.

Bodite SPONTANI, ISKRENI in POSTENI.

Ne igrajte UMAZANIH IGER oz. CUSTVENIH MANIPULACIJ.

S tem NIKOGAR ne osrecite; tudi SEBE NE.

Kdor pa zeli biti NESRECEN, si lahko se vedno poisce sebi enake.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...