Skoči na vsebino

Gradovi

Pujsita

Recommended Posts

http://collaboratory.nunet.net/nelson/activities/castle.jpg

Meni gradovi od nekdaj vzbujajo posebne občutke. Verjetno iz pravljic.

V OŠ sem hodila mimo enega - vsak dan. Pa nam je domišljija bogato delala. Kako bi me s sošolkami grad obnovile in v njih prirejale grajske večerje - velike gnjati, ki bi se kar z rokami jedle. Pa osebje bi bilo oblečeno v unih starih oblekah - ženske v tistih s krinolino napihnjenih oblekah, moški s trikotnimi kapami. Pa seveda služabniki.

Po kosilu bi se obvezno jezdilo po parku mimo ribnika, pa promenadiralo....

Upam da sem prav uporabila uno funkcijo če ta tema že obstaja

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 97
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Posted Images

Gradovi imajo po eni strani zame magicno privlacnost, nekateri so tko spedenani u nulo, da bi kar tam ostala eni mi delujejo mracnjasko in potem pomislim, kako ni bilo lepo ziveti v takem gradu.

Vsekakor je bila tam ena boljsih vlog biti princeska ali kaj podobnega x:Dx

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

najprej mi ob misli na grad pridejo na misel njihove pojednine x:px. pa ne zato, ker bi ves čas hotela krače imeti na jedilniku. všeč mi je , ker so tam vse jedli kar z rokami, tako brez pribora. jaz namreč zelo rada jem z rokami, brez pribora. imam občutek, da je hrana tako bolj slastna x:Ox nič nimam proti priboru in manirah pri mizi, jih spoštujem, upoštevam in poznam, a ko sem sama doma, si privoščim užitek preprostosti in hrano zaužijem z rokami (ne čist vse, ampak veliko se je da) x;)x
P. S. le kaj je hotel umetnik s tem povedat

JanjaK, pa veš, da sem ravno to noč sanjala o gradu! x8Dx

Pa ne o bilokerem gradu, ampak o točno določenem gradu (meni znanem) in s točno določenim vzrokom - vsaj zdi se mi tako... No, je bilo pač povezano z dogodki iz moje bližnje preteklosti... in dopoldne (po teh sanjah) mi je telefonirala oseba, ki zdaj živi v tem gradu.

Drgač pa me grad ne asocira toliko na pojedine...

Bolj mi predstavlja neko trdno in večno ljubezen :vtz: - najbrž zaradi pravljic o princih in princesah... :wub: xloveyx :2src: :inlove: , ki so živeli srečno do konca svojih dni...

Ja, bolj nek simbolj stabilnosti se mi zdi grad.

Jaz gradove že od nekdaj obožujem. Všeč so mi, vsi so nekaj posebnega, vsak drugače zgrajen, polno okraskov in razkošja, pa bogato opremljene sobe.

Verjetno ni naključje, da sem se poročila v gradu (sem bila Svinjska princeska), sem si izpolnila eno mojih otroških želja in je bilo prav fino. Sem se spomnila, da je bilo tudi tule smešno, ko so vprašali, če je moj dragi ženin (he he višinska razlika opravila svoje) x:Dx :palec:

A mislite, da v Sloveniji dovolj izkoriščamo naše gradove za turizem?

Tudi meni so všeč polne mize vsega v izobilju, pa tudi ne zato, ker sem požrešnica, ampak tam kar meso z roko zakajlajo in lomastijo...

podložniki s pahljačo.... x:Dx , črnolasi dolgolasi mišičnjaki x:px

zakaj ne ? :o|o:

Ja, ja, princeske, zmaji, pravljice... ravno zdajle delam nekaj v zvezi s pravljicami.

Se mi pa zdi, da bi lahko kaj vec naredili za ohranitev.. v Sloveniji je ogromno gradov, ki razpadajo.. pa je skoda.. V Spaniji so to ful v redu uredili.. dali so jih ful poceni v najem (ali celo zastonj, ne vem tocno) ljudem, ki so jih morali obnovit in uredit in so iz njih naredili hotele in gostilne.. Parador se jim rece, takim hotelom, in spadajo med najdražje, luksuzne...

Problem je samo v tem, da moras imeti precej velik zacetni kapital in da pri nas to verjetno ne bi delovalo...

Aliana

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Se mi pa zdi, da bi lahko kaj vec naredili za ohranitev.. v Sloveniji je ogromno gradov, ki razpadajo.. pa je skoda.. V Spaniji so to ful v redu uredili.. dali so jih ful poceni v najem (ali celo zastonj, ne vem tocno) ljudem, ki so jih morali obnovit in uredit in so iz njih naredili hotele in gostilne.. Parador se jim rece, takim hotelom, in spadajo med najdražje, luksuzne... Problem je samo v tem, da moras imeti precej velik zacetni kapital in da pri nas to verjetno ne bi delovalo.
Dobr to ,res. finta je in spoštljivo vredna, sploh pa,k ti privošči država; to je res prekrasno,da so podali tako idejo, ki je perspektivna tko kot v turizmu, dobičku, razgledu in z vsem imetju, da se ohrani dediščina. Huraaa xDDx :palec:

Kateri od naših gradov pa se vam zdi primerno urejen, katere poznate, kaj vam je pri kakšnih všeč in kaj bi vi, če bi imlei na tone dnarčka naredili?

http://www.burger.si/Loz/GradSneznik/SlikaGradSneznik.JPG

Tole je eden gradov, ki jih jaz najbolje poznam. V njem je tudi poročna dvorana, kjer je Pujska dahnila svoj da par let nazaj. Poleg tega je kar vzdrževan in opremljen s pohištvom izpred dosti dosti let. Vodič vas lahko popelje po njem in vam pove kaj o njegovi zgodovini.

Približno 1x mesečno je v njem tudi kakšna prireditev - literarni in kulinarični večeri. Je eden izmed protakolarnih slovenskih objektov. Okoli gradu je lepo urejena trava in ribnik. V preteklosti je imel ta grad tudi velik vrt in grajskega vrtnarja, ki je zanj skrbel. Princi in princese so jezdili po gozdnih poteh proti Luisensteinu, vaška mladina je pa po teh jezdnih poteh polagala mah....

Zame je grad nekaj, kar je težko izmeriti, saj ima velike dimenzije in neravne stene. Takrat si zaželim imeti laserski meter. Drugače pa gradovi vedno vzbujajo domišljijo. Ko sem bil majhen sem si jih želel obnavljati. Danes se mi tudi te možnosti počasi, ampak res počasi odpirajo. Toda zdaj imam skoraj raje nove zgradbe. Priznati pa moram, da bi se tudi kakega gradu s pametno vsebino z veseljem lotil xDDx

Bodite SPONTANI, ISKRENI in POSTENI.

Ne igrajte UMAZANIH IGER oz. CUSTVENIH MANIPULACIJ.

S tem NIKOGAR ne osrecite; tudi SEBE NE.

Kdor pa zeli biti NESRECEN, si lahko se vedno poisce sebi enake.

Je veliko lažje sezidati nekaj novega, kot obnavljati starejše zgradbe ... x;)x x:)x

Škoda, da ni nihče zainteresiran za obnovo Krumperka. Rajši pokvarijo še tisti del zelene okolice z avtocesto. :xx!:

x:)x xsrcx :vio:

http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif

• 3 months later...

Všeč so mi gradovi, mogoče zato, ker so del zgodovine.

Zelo všeč so mi obiski gradov, saj me takrat obide poseben feeling...odkrivanje soban in premišljevanje o tem, da so pred mnogimi leti živeli tam ljudje in imeli svoja upanja, svoje življenje, svoje skrbi, etc...

Gradovi mi pridejo do izraza še posebej, če je lep sončen dan.

Na žalost se ob pogledu na grad včasih spomnim tudi tlačanstva in z njim povezanih muk in pomanjkanja svobode, tj.osnovne človekove pravice.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...