kamikaze 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 Hm.... js sm mel zlo dobro izkušnjo k mi je pri 11 letih dedek umrl.... zanimivo pa je to, da je blo žalosti zlo mal, takorekoč le za vzorec..... Tudi nisem občutil neke odsotnosti, čeprav sva bila kolikor toliko blizu - v bistvu nisem razmišljal sploh o ničemer kar je bilo povezano z njegovim odhodom. Bilo je neko mesto, kjer se je sprostil prostor, ampak nič takega, kar bi me prizadelo.... Če zdaj pomislim - imel je pač svoj čas, na Zemlji, kje je zdaj, ne vem, vem samo, da vsi gremo po tej poti in zato v tem ne vidim nič groznega - na koncu se bo izkazalo, da je smrt enako lepa kot življenje, kar ne bi bilo nič čudnega, saj je samo njegova druga stran Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
freaky girl 30. avgust 2005 Prijavi Deli 30. avgust 2005 jas se nena bojim Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 4. avgust 2006 Prijavi Deli 4. avgust 2006 Osvežitev. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanyuska 4. avgust 2006 Prijavi Deli 4. avgust 2006 Danes sem ravno ta prave volje.. pa čutim glede smrti tako nekako: v bistvu se je ne bojim, pač tudi smrt je del življenja. Prebrala sem kar nekaj o življenju po smrti in tudi sama sem mnenja, da se s tem, ko naše fizično telo ne obstaja več konča tudi naše življenje. Al pa ne morem sprejeti, da je to kar se tu in zdaj dogaja en velik nič? Zakaj se pol sploh sekiram za karkoli, če me na koncu čaka nič? ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natalie 4. avgust 2006 Prijavi Deli 4. avgust 2006 umres in se na novo rodis...vsak dan Citiraj velike sanje malega vesolcka Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 4. avgust 2006 Prijavi Deli 4. avgust 2006 V meditaciji lahko odkrijemo in doživimo smrt. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
romanoddaleč 5. avgust 2006 Prijavi Deli 5. avgust 2006 umres in se na novo rodis...vsak dan Ja to je res.Ko zaspiš umreš in ko se zjutraj zbudiš, se ponovno rodiš. Proces je čisto podoben. Le da se potem ko si umrl ne moreš več zbuditi v tistem tvojem telesu, ki je medtem postalo truplo- podvrženo naravnim zakonitostim in s tem razpadanju.In vendar je še tako res kar pišeš.Ali pa Goethe, ki je tudi napisal:umri in bodi... Citiraj Romanr.p.midgaard@mail.dk Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
romanoddaleč 5. avgust 2006 Prijavi Deli 5. avgust 2006 Nataly... tud jaz imela izkušnjo... pri 11 letih... zvečer pred operacijo (srca) sem poklicala domov starše in jim povedala, da grem...to sem enostavno vedla takrat... najbrž sta imela hudo dolgo noč moja starša takrat... no, operacija trajala 6 ur... jaz pa jo ves čas spremljala, slišala glasove in vse... ampak... tisto je bilo obupno boleče, ko sem nekako 'butnila' nazaj v telo... še zdaj me prav zaboli, ko se spomnim tega občutka... brala sem o tem, ko so imeli ljudje te izkušnje s smrtjo... ampak meni ta izkušnja ni prinesla kakšnega miru okoli smrti... samo nekako sem se počutila drugačno... nihče ni štekal, kako bi lahko gledala svojo operacijo in slišala, kaj se pogovarjajo in tisto, ko sem 'šla nazaj v telo'... Nataly in Mateja to je pa zelo zelo podobno temu kar sem sam prebral. In tako sem si tudi vedno to predstavljal- odkar sem začel razmišljati o tem. Tisto bolečo izkušnjo, ko se še enkrat vrneš v svoje telo. Sta prebrali knjigo "bil sem klinično mrtev"?In zame ena najboljših knjig kar jih sploh poznam: 03023581 Ritchie, George G. Sherrill, Elizabeth Rückkehr von Morgen Dieses Buch stellt Sie vor die entscheidenden Fragen Ihres Lebens 36. Aufl. 2006.98 S.Francke-BuchhandlungArtikeltyp: BuchEinband: Kartoniert/BroschiertGewicht: 134 gAbmessung: 21 cmBest.-Nr.: 03023581EAN: 9783882248371ISBN: 3882248378 EUR 8,95* Auf diesen Artikel erhalten Sie _____________________ Tudi tukaj opisuje nekdo kako je bil mrtev. Dvakrat proglašen za klinično mrtvega. Kaj je videl in doživel tam. Kako in zakaj prišel nazaj. Res čudovita knjiga.Jo pozna kdo? Ne vem če je prevedena v Slovenščino. Naslov bi se dalo prevesti nekako kot:"vrniten, nazaj od jutra." Citiraj Romanr.p.midgaard@mail.dk Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anarhist 5. avgust 2006 Prijavi Deli 5. avgust 2006 Nasprotje smrti ni življenje, ampak rojstvo. - Antoninus Citiraj Če ma kdo denarja odveč vzamem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 26. avgust 2006 Prijavi Deli 26. avgust 2006 Sem ravnokar prebral v Chamfortu, ki si je zapisoval tudi kakšne posrečene izjave otrok, da je neka majhna punčka izjavila:''Mami, zakaj so vsi tako zaskrbljeni, kako bodo umrli; meni se zdi, da se vsakemu posreči že v prvo.'' Drugače, se pa strinjam z anarhistom Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 26. avgust 2006 Prijavi Deli 26. avgust 2006 Ja to je res.Ko zaspiš umreš in ko se zjutraj zbudiš, se ponovno rodiš.bolj si ziv v sanjah kot v delovnem casu. V telesno budnem casu sledis svojim opravkom in obveznostim, ko zapis se ti pa v sanjah lahko pojavljajo "utrinki", se drugih moznosti razen "nenehnega hitenja"... zato bi po moji logiki prej veljalo obratno: ko zaspis se rodis, zjutri pa, ce ze moras tako rekoc umres... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 27. avgust 2006 Prijavi Deli 27. avgust 2006 ''Mami, zakaj so vsi tako zaskrbljeni, kako bodo umrli; meni se zdi, da se vsakemu posreči že v prvo.'' Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 27. avgust 2006 Prijavi Deli 27. avgust 2006 lelyka le, da wc lahk zamenjajo vogal, kot, plenicke... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 27. avgust 2006 Prijavi Deli 27. avgust 2006 ja. al pa kaj imata skupnega wc in smrt? ... ko se mora, se mora... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 28. avgust 2006 Prijavi Deli 28. avgust 2006 Nasprotje smrti ni življenje, ampak rojstvo. - AntoninusUh, kako je ta stavek zelo resničen! V vsakdanjem življenju pa kar naprej napačno pojmujemo Smrt kot nasprotje Življenja. Kaj pa je potemtakem nasprotje Življenja? Imamo sploh besedo za Neživljenje? Lahko pa Življenje nima svojega nasprotja, ker je že celostno in vključuje vase vse. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 29. avgust 2006 Prijavi Deli 29. avgust 2006 Nasprotje smrti ni življenje, ampak rojstvo. - Antoninus Nasprotje smrti, če smo že natačni, je spočetje. Ko si v trebuhu že živiš, menda. Pa to ne pišem iz čistega užitka do dlakocepstva. Energija spočetja je nasprotna energiji smrtiin to dejstvo ima praktično vrednost.... Uh, kako je ta stavek zelo resničen! V vsakdanjem življenju pa kar naprej napačno pojmujemo Smrt kot nasprotje Življenja. Kaj pa je potemtakem nasprotje Življenja? Imamo sploh besedo za Neživljenje? Lahko pa Življenje nima svojega nasprotja, ker je že celostno in vključuje vase vse. Nasprotje življenju je umiranje . Se pravi način bivanja večine svetovne populacije...Procesa sicer potekata vzajemno vendar se večina oprijema le umiranja Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anarhist 29. avgust 2006 Prijavi Deli 29. avgust 2006 Nasprotje smrti, če smo že natačni, je spočetje. Ko si v trebuhu že živiš, menda. Pa to ne pišem iz čistega užitka do dlakocepstva. Energija spočetja je nasprotna energiji smrtiin to dejstvo ima praktično vrednost....Nasprotje življenju je umiranje . Se pravi način bivanja večine svetovne populacije...Procesa sicer potekata vzajemno vendar se večina oprijema le umiranja Vem bore malo o tem, če v trebuhu že živiš. O tem je veliko različnih teorij, a ker s tem nimam izkušenj, se vzdržim komentiranja.Umiranje pa je življenje, gledano s strani pesimista. Citiraj Če ma kdo denarja odveč vzamem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 29. avgust 2006 Prijavi Deli 29. avgust 2006 Nasprotje smrti, če smo že natačni, je spočetje. Ko si v trebuhu že živiš, menda. Pa to ne pišem iz čistega užitka do dlakocepstva. Energija spočetja je nasprotna energiji smrtiin to dejstvo ima praktično vrednost....Ja, prav imaš. Natačnost nam je spolzela. Nasprotje življenju je umiranje . Se pravi način bivanja večine svetovne populacije...Procesa sicer potekata vzajemno vendar se večina oprijema le umiranja To bi šlo. Vendar sem mislil nasprotje Življenju, ne življenju. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Najdeni 29. avgust 2006 Prijavi Deli 29. avgust 2006 pozdravljeni. mislim da sem nekoč že zapisal: smrt je darilo, ki me čaka. Zakaj bi trgal z njega pentje, ko pa ga lahko odvijam počasi. Citiraj Bivanje je odprto v vse smeri. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 29. avgust 2006 Prijavi Deli 29. avgust 2006 Če celo življenje čakaš darilo v smislu smrti, bi bilo to življenje bolj žalostno. Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Veza 29. avgust 2006 Prijavi Deli 29. avgust 2006 Življenje si predstavljam aktivno, smrt pa statično.. Čeprav to ne pomeni, da ob smrti pojdem v nič. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 30. avgust 2006 Prijavi Deli 30. avgust 2006 Vem bore malo o tem, če v trebuhu že živiš. O tem je veliko različnih teorij, a ker s tem nimam izkušenj, se vzdržim komentiranja.Umiranje pa je življenje, gledano s strani pesimista. Le mamo vprašaj, če si kaj brcal po trebuhu, pa ti bo osvetlila izkušnje Dokler še nisi mrtev pa živiš, torej so vse možnosti odprte, to je pa optimizem na temo.... To bi šlo. Vendar sem mislil nasprotje Življenju, ne življenju. Če pod življenje misliš potovanje zavesti v organski obliki in pod Življenje darilo Zavesti katerikoli svoji obliki, potem ja...darilo je celostno. Začne proces, ki omogoča razvoj zavesti tej obliki a hkrati privede do razkroja le te. Pri organskih oblikah je proces hitrejši, vendar le navidezno.Torej je še najbolj modro, da smo hvaležni za ta dar, ne pa da ga objokujemo. Vsaj nabormožnosti se drastično poveča... Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 30. avgust 2006 Prijavi Deli 30. avgust 2006 Nasprotje življenju je umiranje . Se pravi način bivanja večine svetovne populacije...Procesa sicer potekata vzajemno vendar se večina oprijema le umiranja samo ne glede na to kako bivas, kot vecina populacije al kot nekdo xxx... se tvoje telo ""stara""... vsako minuto, vsako uro, vsak dan, vsakih naslednjih 20 let...... pol zivimo in umiramo hkrati? ne glede na to, cesa se bolj oprijemamo? Sej bi lahko glagolu "starati se" pripisala "obnavljati se, al pa celo razvijati, rasti (posebi otroci)". Samo tudi dojenckovo telo, staro 14 dni, je ze u bistvu izkusilo 14 dni "umiranja" seveda z vzporednim razvojem.. Le mamo vprašaj, če si kaj brcal po trebuhu, pa ti bo osvetlila izkušnjeal pa boksal Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
just4you 13. februar 2007 Prijavi Deli 13. februar 2007 nasplošno...spomnila sem se na kolegico ki je pred kratkim umrla,in danes je še en fant iz moje šole..se je po nesreči zažgalv kleti ko je popravljal motor in ni najdel ven...pa tko malo razmišljam.. mislite da kam gremo po smrti?se kdo boji smrti? ..jaz se je..malo.. Citiraj ¤ ~ * Everyone dies, but not everyone lives.. * ~ ¤ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 13. februar 2007 Prijavi Deli 13. februar 2007 Smrti se ne bojim, samo pri umiranju nočem biti zraven. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.