Skoči na vsebino

Vesoljni dnevnik LNF 6

Marsa

Recommended Posts

• Komentarji 1,2k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Ma se vedno sem **munjena**. Darling mi je vceraj rekel, da me je videl prvic tok sesuto in bolno v 11 letih. Zgleda, da se staram ali me je pa tale evropski virus res razsul-zgleda se nisem pripravljena na EU.

Pocutje je bolj tako, kri se ni ok, mal se kje kaj zaboli ko se ne obrnem prav ampak bo ze...**zlehtnoba**, ze pocasi nazaj prihaja tako, da zgleda, da bom stara Cosma nazaj se kak dan ali dva. Pa na toliko koncev je za iti, zdaj ko je veseli december xrolleyesx , jaz pa moram reci, sori sem se vedno v pizami....mi ne verjamejo, da sem bolna toliko casa xrolleyesx , neopraviceno manjkam na zabavah...jaaaaaah

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Deli na socialnih omrežjih

se vam še jaz pridružujem pri tem dnevniku x:)x nekako mi je pisanje na roko res postalo bolj nepraktično, računalnik je pa skoz on-line x;)x pa še kakšna luštna debatka se lahko razvije (reality check?) :palec:

w:Iw

Menjava perspektive pomaga x:Dx Lahko bi to sama večkrat (oz. skoz) delala x:Dx x:Dx :vragec:

Kakšnega pol leta nazaj, ko sem malce začela opazovati svet okrog sebe, pravzaprav ljudi in vse tisto, kar nosijo s sabo, kdo so... mimoidoče... mi je bilo kar hudo, kar nisem mogla verjet, kako večina folka živi in fura eno čisto avtomatizirano življenje... :sori: Danes mi je opazovanje tega samo... hmmm ne vem... pač je tam in to je to... ob tem se ne počutim več slabo za druge, ker se ne izvijejo iz lastne ujetosti, morda vsaj za trenutek... ni več želje, da bi stopila do nekoga in ga skušala "prebuditi", ker sem ugotovila, da vsak sam toji točno tam, kjer si je izbral, da bo... in da jim to ustreza... hm... najbolj smešno pri vsem tem skupaj pa je potem to, da ugotovim, da sem tudi jaz še vedno veliko večino časa član te "avtomatizirane" mase ljudi... 23,5 ur na dan hehe x:Dx x:Dx x^x no ja, saj bo boljš xg:Dx :mezik:

zadnje dneve sama v sebi odkrivam neke nove premike... majcene majcene, ki pa lahko veliko pomenijo x:)x imajo potencial, bi se reklo? x:Dx

vedno, ko sem skušala dojemati ta svet na malce širši način, ne samo iz svoje egocentrične pozicije xegox , sem se mučila... zunanji dejavniki so mi govorili.... "To obstaja, tako in tako to narediš, tako in tako prideš do tega... Daj že, no...!" ... jaz pa sem samo poslušala in skušala razumeti in se trudila priti zadevi racionalno do dna... hehe... pa kaj še...

Potem, ko se ti po glavi premečka že milijon idej in končno uspeš v njej umiriti tisto šestpasovnico, po kateri avtomobili nekontrolirano drvijo v vse (!) smeri... potem ti pa začne kapljat... malo po malo... DeMello: "Zavedanje, zavedanje, zavedanje.", Zukav: "Čaščenje.", Maharaji:"Vdih.", pa še in še jih je učiteljev, ki ti lahko kažejo pot. Vsi govorijo o eni in isti stvari. Na koncu si pa tako ali tako edini svoj učitelj ti sam.

Všeč mi je misel, ki sem jo nekje prebrala - ah, dragi C.G.Jung najverjetneje? - in gre v stilu: "Tehnike in metode so koristne. Pomagajo nam na poti, nas naravnajo, če delamo prevelike ovinke. Uporabljajmo jih, dokler nismo že tako daleč na svoji poti, da jih lahko odvržemo in gremo sami dalje." Hm, nekako tako, ne spomnim se točno. In spet govorijo vsi isto: odvržti tisto, česar smo se naučili do sedaj, postati spet otrok, doživeti smrt uma x:)x x:Dx Um nas omejuje x^x Prav tu so mi Tjazyjeve besede nekako blizu (hm... čeprav priznam, da se jim še nisem kaj preveč posvečala, bolj preletela kot kaj drugega x;)x )

Ah... spet filozofiram... bi blo verjetno boljš, da se spravim delat in živet x:Dx x;)x

Sončna Vila

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.

VILA SONCA

:palec: Vila x:)x

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

zadnje dneve sama v sebi odkrivam neke nove premike... majcene majcene, ki pa lahko veliko pomenijo  x:)x  imajo potencial, bi se reklo?  x:Dx

Mickeni so............... zakon x:Dx x:Dx x;)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Včeraj zvečer sem začela brati Tečaj čudežev.

To je projekt.

xsrcx  xsrcx  xsrcx MucaMaca

:eek: x^x :palec:

To je pa res Projekt.

Kolikor sem zasledila, ko sem dajala gor, je treba pravzaprav precej resno tole jemat.... Ce zacnes, moras it do konca, res pa je, da ni casovne omejitve.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Veš kaj je zanimivo,..., ko sem brala, pravzaprav listala skozi, da dobim občutek...sem začutila silen pretok energije ..in pri srcu ena taka hecna občutja...nežnost, ljubezen, aja, sem jaz to napisala (skušam bit bolj hard, vsaj na zunaj, če me razumeš).

Ja, ni časovne omejitve, pa tudi nisem v tem smislu vraževerna, češ zdaj boš pa prekinil tole verigo pisem, ali pa ne boš prebral do konca, pa ti sledi 10 let nesreče.

Knjiga mi je samo prišepnila, da bo treba nadaljevati že pred časom začrtano pot.

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

Mater je meni v Zagrebu grozno. :sori:

Kaj pa je, Rachek? Zakaj? Kaj pa pocnes tam oz. kako to, da je tako bad? :sori: x?x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Veš kaj je zanimivo,..., ko sem brala, pravzaprav listala skozi, da dobim občutek...sem začutila silen pretok energije ..in pri srcu ena taka hecna občutja...nežnost, ljubezen, aja, sem jaz to napisala (skušam bit bolj hard, vsaj na zunaj, če me razumeš). ...

MucaMaca - ja, stekam, verjamem - tudi jaz sem dobila zelo dober obcutek, ko sem jo imela v rokah in prelistala, nasla pa sem prav tisti odlomek oz. ga navedla, kot sem prej omenila.

Fina zadeva, vsekakor se je tudi sama 'lotim'... enkrat... :)

Picasso

Cuden dan...

V banki me spravli v slabo voljo.. sla kupit 150 evrov in je zenska nekaj bluzila.. sem prisla domov, pogledam na Klik in ugotovim, da sem za 15000 v minusu.. ker mi je zenska zgleda 2X po 150 evrov dol trgala.. s tem da pojma nimam kje naj bi bilo tistih drugih 150.. Uf.. cakam, da bo ura 3, da grem nazaj v banko se zmenit.. Upam, da ne bodo kaj komplicirali in mi ne hoteli vrnit.. ne morem bit brez kesa ze na zacetku meseca no...

Mami kar nekaj histericna.. me klice dol in cist penasta, ker baje nisem potegnila vode, ko sem nesla kavo zlit v wc.. in kar solze v oceh.. ma ja, stekam, saj imata probleme.. sam ne mene tle no.. ful mi je hudo za brata.. ker mora cele dneve take fore trpet.. Zadnjic blo prvic, da mi je rekel nekaj v stilu, da ga bosta se k psihiatru spravla.. Do zdaj je bil vedno tiho in je zgledal, kot da ga ne gane.. ampak.. 18-letnik.. kozorog.. itak da ga...

Jaz mam sreco, ker se lahko umaknem.. k nekomu, ki steka zadeve.. Bratec pa nima kam.. Ful bi blo lepo, ce bi dobila eno tistih stanovanj od sklada.. saj bodo sele drugo leto zgrajena do konca, ampak vsaj ves, da bo.. pa da gre z mano pol..

Ma ja, saj bo se vse OK.. pac , cuden dan..

Mushi, fajn se mej na potovanju... Vsi ostali pa kjerkoli ze ste..

Aliana

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Mami kar nekaj histericna.. me klice dol in cist penasta, ker baje nisem potegnila vode, ko sem nesla kavo zlit v wc.. in kar solze v oceh.. ma ja, stekam, saj imata probleme.. sam ne mene tle no.. ful mi je hudo za brata.. ker mora cele dneve take fore trpet.. Zadnjic blo prvic, da mi je rekel nekaj v stilu, da ga bosta se k psihiatru spravla.. Do zdaj je bil vedno tiho in je zgledal, kot da ga ne gane.. ampak.. 18-letnik.. kozorog.. itak da ga...

Jaz mam sreco, ker se lahko umaknem.. k nekomu, ki steka zadeve.. Bratec pa nima kam.. Ful bi blo lepo, ce bi dobila eno tistih stanovanj od sklada.. saj bodo sele drugo leto zgrajena do konca, ampak vsaj ves, da bo.. pa da gre z mano pol..

Uh :OoO: Srce, pri nas doma je tudi podobna situacija...

Ampak veš kaj... Če se boš počutila slabo zaradi stvari, ki se dogajajo drugim in na katere ne moreš vplivat, ne boš naredila nič dobrega zase (temveč se samo cmarila v negativni in nekonstruktivni energiji), njim pa s tem tudi ne boš čisto nič pomagala. Vem, da je težko, sama sem potrebovala kar nekaj let, da sem to ugotovila... Ne bom rekla, da sem DOJELA, ker me še vedno potegne v to, če je situacija prehuda... Ampak - ne obremenjuj se s tem in bodi sonce zase, in tako boš tudi za druge. In če si sonce, se dobro počutiš ti in tudi njim na ta način lahko daješ pozitivno energijo.

Upam, da boš dan zaključila veliko bolj mirna in dobre volje, kot si ga začela xsrcbumx xrosex xrainbowx

pa pa

Sončna Vila

p.s. Aja... nekje sem prebrala (DeMello verjetno?), da "je ena izmed največjih neumnosti pri ljudeh to, da hočejo in se trudijo popravljat stvari, ki jih pravzaprav ne razumejo", in s tem naredijo samo še večjo kolobocijo, kot če bi jih pustili pri miru... ker če bi jih razumeli, bi videli, da sploh ni nič za popravljat... ne leti pa to direktno na tvoj post, samo spomnila sem se x;)x pa tut nisem ziher, da zgoraj napisano razumem, tako da za tem ne morem 100% stat :OoO:

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.

VILA SONCA

Hvala, Soncna vila... ja, saj vem.. in delam na tem.. odmaknem se, ker v bistvu je to problem mojih starsev, nimam cist kaj pomagat..

Samo.. dve stvari sta.. zadnjic mi je nekdo rekel nekaj v stilu, da moramo skrbet za starse, ko sami ne morejo vec.. neka zenska zivi sama, nesposobna skrbet zase, ker ji spomin cisto nic vec ne funkcionira.. bla, bla, v glavnem.. njeni otroci je se pogledat ne pridejo, kao to ni njihov problem.. pa v bistvu je.. ko smo bili mi otroci in nesposobni sami zase skrbet, so tud oni poskrbeli.. a ne? nekak ni fer, da otrok potem rece, da se njega ne tice...saj ne da sta mojadva ze tako stara, da ne bi mogla vec skrbet zase, ampak.. ce se ze zdaj umaknem???

pa druga stvar.. bratu.. tud nimam kaj pomagat, ja.. ampak.. on tud tezko kaj naredi.. pa se vedno mora sedet zraven pri kosilu in ju poslusat.. mi je zadnjic rekel.. kaj, a naj si se jaz eno starejso zensko s stanovanjem najdem? ironija, ampak...

ma ja, saj greva z dragim mal na potep zvecer.. bo se vse OK..

Pa v banki sem tud uredila. So bili ful prijazni in se opravicevali.. saj res niso nic zenske za blagajno krive, samo tale NLB.. cimbolj poskusajo spravit v red tale program njihov novi, tem slabse je.. mogoce res pametno zamenjat banko..

Aliana

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Aloha vsem skupaj x:Ix ... Mushi je menda medtem že odbrzela uživat nekam... Dominikansko ali kam... srečka, mej se muchos dobro :palec: x8Dx ... našemu Račku nekaj v Zagrebu dogaja :sori: x?x , Bobnar skenslal Skate ( :palec: ti že veš, da je to dobro zate)... in naša Nataly... upam, da je vse OK xcrossfingx xgoldfishx ... aja, in Cosma spet doma :palec: ... in Marsa nogico nekaj zvila...in še kaj???.... madonca, pa saj dogaja non-stop x!x :eek: x!x ... no, Aahkut bo verjetno prespal vse akcije :sleeping:... aja x!x ... in Sončna Vila se nam je pridružila in piše take fletkane poste x^x :palec: ... meni je zadnja dva dni nekam hecno čudno xrolleyesx ... danes pa se mi je zelo živo sanjalo, da sem imela spet operacijo srca - tokrat pa dokončno OK (je bilo nekako sporočilo) ... zjutraj sem si namerila T 34,3 :eek: in bila vsa vrteča in opoteča še ves dopoldan... no, zdaj pa sem že kar kul x;)x x:)x

34,3?????.....

aakhut (pozorno prebiraš, vidim x;)x ).. ane, no, jaz tudi mislila, da pri 34,3 že bolj malo migcaš xduhx ... sem vklopla notranji kaloriferček in zdaj sem že prav hot - celih 36 st. x!x x:px x:Dx

x:Xx

Stanka, pozdravljena :palec: ... ja, naj se za vse dobro tole zasuče xwizardx

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...