Skoči na vsebino

Bolezni Čebel?

pokowc

Recommended Posts

Zgoraj je bilo govora o nasvetih in Danilo je v tem res legenda. Že kar nekaj časa je, ko sem ga po naključju spoznal prek interneta in bil sem presenečen, ko sem videl da je nekdo tako nezadržan glede čebelarskega znanja in nasvetov ter tudi materialno. Nasvetov se držim in pri čebelah delujejo tudi v praksi, ni samo teorija.
Muha ne mara lenuha.
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 81
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

FANTJE SAJ NI PROBLEMA DOKLER JE DANILO, Z NJIM JE HUDIČ BREZ NJEGA PA ŠE VEČJI. ZATOREJ KDOR PROBLEME IMA , DANILO JIH REŠIT ZNA, POGLEJ VRAGA PA ŠE RIMA SE. :palec: :palec: :palec:
ČE NIMAŠ KAJ POČETI, NE POČENJAJ TEGA TUKAJ !

• 2 weeks later...

Hja JJ tisto kar je resnično, primerno, dobro še ne pomeni, da je tudi SPREJEMLJIVO za vse strani x:Dx x:Dx x:Dx

No ne daj se jebat razumeš prav si napisal in objavil jaz sem hotel en članek v čebelarja na to temo napisat sam mene bi križali ali pa neobjavili :vragec: :C:

Mislim, da je škoda, ker veterinarskih nasvetov ni, kljub temu, da se ravnam po "doktrini" bi vsak nasvet našel svojega hvaležnega uporabnika... Mogoče lahko poveste, kje je vzrok? Bobu na kulturen način povedati, da je bob, vendar ni nič tako slabega... :o|o: x?x :eek: :inocent: xDDx x;)x

Kolkor jaz poznam situacijo je dokaj ''zajebana'' :C:

NVI je dobil novega dekana leta dela strogo po prdpisih in vetrinarji so na nišanu. Mag. Jenkova je baje dobila celo ukor zaradi svojega dela torej tudi jaz bi se umaknil v takem primeru v pozadino. Dokrina x:Dx x:Dx , da ne počim od smeha....

Tu smo, vse kar se v dokrini piše ni dovoljeno v zakonodaji in noben vetrinar vam ne sme svetovati kar ni v registrirano v uporabi za čebele in nobena kislina ni torej zato se umikajo. Kaj pa naj piše vetrinar, če tisto kar moramo uporabljat ni dovoljeno in ne sme svetovat????? Tle je ena velika jeba in jebeni so tisti, ki bi morali jebat ampak tak je to to je igra zakonov, členov, pravilnikov pa še čega.

Ma jebela im cesta. Pa pejmo v gozdove (z našimi čebelcami). :vragec: Marsikaj je še za pospraviti v naši deželici. Eni so pozabili, da so zakoni zato, da služijo človeku, ( x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx :C: ) ne pa da poštenega za vrat držijo. Barabe jih pa itak ne spoštujejo, torej se ve, kdo vedno ta kratko potegne.

Ampak denar je sveta vladar in tudi zakoni služijo le tistim, ki ga imajo preveč, toliko, da jim škodi...

Tisti veterinarji ki delajo na terenu popolnoma štekajo za kaj gre. Če je kdo bral rezultate v zadnjem SČ za koliko je presežene svinjarije v vosku mu je lahko vse jasno. Čebele pobirajo svinjarijo po naravi in še dobro da se le ta nalaga v vosek in ne med - konec koncev so čebele dober indikator koliko nam je okolje posvinjano xcivx :inocent: :o|o: :sori:

To popolnoma štekam Danilo - ampak saj veš ljudje ki mečejo v panje od vigre do hudih strupov - samo še povečujejo koncentracijo vsega. Potem greš pa po voščeno osnovo v trgovino in si vsega vraga prineseš v panj pol ti pa čebele letajo še po sosoedovem, ki je tudi vsega hudiča natresel po vsem kar raste. Jaz sem kar zadovoljen tu gori, ker ni kakšnih hudih kmetovalcev, ker so sami bregi in hribi :O: :eek: :o|o:

No zato pa pravim, da vse kar je v vosku je potem v medu in to me najbolj skrbi kajti vsi dobimo to od satnic noter. Nikol nisem uporabil perizina amak sem ziher, da ga mam v vosku zaradi osnov :vragec: :vragec:

Danilo ja - ampak je vseeno majhna razlika - očitno se svinjarija lažje nalaga v vosku kot v medu. Pravzaprav štekam zakaj so koncentracije večje v vosku . nekaj kemije je vmes.

In ta razlika pomeni da vsaj jemo približno v redu tisto kar nam prinesejo čebele. x:px x^x x;)x

Seveda, če ne čaramo z čim v času sezone so pa našli tudi presežene mejne vrednosti perizina v mnedu :V: :xx!: :O:

Eni pač tresejo vsevprek ne glede na čas in, če je potrebno ali pa ne!

Živjo!

:eek: včeraj sem slišal, da se vosek segreje na 120°C... in mislim, da pri tej temperaturi če ne drugega spore in bacili pocrkajo. Zanima pa me, kaj je z kemičnimi snovmi amitraz... perizin pri tej temperaturi... a se hitreje uničuje.. oziroma če se njegova razpolovna doba kaj skrajša. Problem po mojem mnenju rata, ko so v vosku kakšni antibiotiki (npr. za zatiranje gnilob(ameriške in evropske)). Ker če ti to inšpektor dobi v medu, potem te bo zihr zapečatu.

:palec: Drugač seminar za vzrejevalce matic - ki ga pripravlja ČZ zgornje Gorenjske lepo lavfa... v treh dneh sem slišal toliko novega in pomembnih informacij... da spoznavam, da sem kljub 10 letni praksi še vedno razmeroma nepoučen. x:Dx

LP!

Andrej

Ej Andrej pred letom in pol ali še malo več je bilo v Kmečkem glasu vprašanje nekega bralca/čebelarja zakaj v Sloveniji niso dovoljeni antibiotiki za zatiranje gnilobe (katerekoli). In v tem članku je ta bralec navedel kup imen različnih antibiotikov, ki so v Evropi dosegljivi in se jih uporablja za zatiranje gnilobe.

ERGO x!x x?x Po mojem mnenju nekateri spretno goljufajo ali pretirano preventivno uporabljajo antibiotike :vragec: :V: :vragec: :V: :vragec:

Kako se jih kupi ne vem ampak, če je nek bralec vedel za vsa imena antibiotikov - potem ta jeba je v tej deželi. xrolleyesx :O: :inocent: xcivx :C:

Žal antibiotiki ( oxiteraciklinklorid) ki se uporablja za zdravljenje hude gnilobe je doisegljiv in to pod imenom Geomicin, streptomicin iipd...

Uporaba je nesmiselna kajtiu, če nimaš spor potem je to kot, čer bi človeku delali radioterapijo pa nebi imel raka. Antibiotik NE deluje na spore ampak na vegetativno obliko ( bakterijo) bacilus larve....

Žal se ta svinjarija iz voska se ne očisti niti z segrevanjem vse je noter od perizina itd..amnitraza v vosku niso našli kolko vem in se v vosku sploh ne nalaga ker se hitro razkraja ( razpade že po 20 urah) odvisno od PH vrednosti, višja je hitreje razpada, če se ne motim!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...