Skoči na vsebino

PotrpeŽljivost

Pujsita

Recommended Posts

Po mojem tudi pretirana potrpežljivost ni glih neka vrlina - tisto, da se pustiš, da te drugi teptajo in ti skačejo po glavi...  :o|o:

Ja...res je neka meja med potrpezljivostjo in neumnostjo...sigurno je premakljiva in si jo postavlja vsak sam...pri nekaterih je tako majhna, da cloveka ozigosajo za nepotrpezljivega... xrolleyesx

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 317
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Samo da ni smuk x;)x :palec: .

Jaz sem pa kar potrpežljiva, pa ne od nekdaj. Zaupam Življenju in sem potrpežljiva, ko si nečesa želim, da se mi izpolni. Če se mi ne ko si zaželim, vem da ni najbojši moment in da se bo kasneje, če pa ne, pa dobim v življenje nekaj, kar je še boljše zame.

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

... res je od tega če je človek potrpežžljiv ali ne, odvisno od veliko dejavnikov....

... za sebe pa mislim in tudi drugi tako pravijo, da je v meni velika mera potrpežljivosti, ki jo pozitivno prenašam tudi na soljudi...a ne v tem mislu a bi čakala v kotu brez aktivnega dogajanja in čakala , da mi bo pršlo z neba, ampak sem aktivna, a ko pride do točke, ko se mogoče kaj ustavi, ne gre po načrtih se oglasi čut moje potrpežljivosti... x;)x xDDx ..v časih pa je tudi boljše , da da se potrpežljivost prekine z izbruhom jeze... x:Dx x:)x

Ljubezen ni solo,

ljubezen je duet,

če izgine pri enem,

pesem onemi...

Guest kleop

V veliki meri se postavljam na tisto stran, na stran vseh tistih, ki se opredeljujejo za nepotrpežljive osebe, vendar mislim, da je vsa stvar v asociaciji korena besede potrpežljivost (trpeti).

Nekoč sem si ob prebiranju neke knjige zapisal: "Dokler ne zaživim v spoznanju absolutne resnice, moram pač potrpeti v dejstvu, da je vse relativno" in nastopile so težave. Ob besedi potrpeti sem zašel v dvoumje s samim seboj. Kar nekaj časa me je nato dajala misel češ saj če nočeš spoznanja ti ga nihče ne vsiljuje, prenehaj misliti. Občutek, da sem masohist, da hočem do vrhunca z mučenjem, mi je postajal smešen.

Prišel sem do ideje da poskusim besedo potrpeti zamenjati z besedo VZTRAJATI in počutil sem se veliko bolj sproščen občutil sem olajšanje. Spoznal sem da znam biti vztrajen, potrpežljiv pa nikakor ne.

Ali je dovoljena taka besedna zamenjava? Po mojem to ni nič narobe. Zakaj bi pa trpeli če to ni potrebno.

No dovolj bodi tega filozofiranja,

Lp

x:)x

Guest kleop

x:)x

Moram vztrajati!

No, moram pa priznati, da se zgodi, ko pa ob kakšnem res neprijetnem opravilu ali dogodku, kjer je prisoten neprijeten občutek ali celo bolečina (npr. zobozdravnik), pa ne pomaga zamenjava besed. Takrat je čas priznanja: "To pa je trpljenje" ali pa "To je resnično prava muka".

V takih trenutkih sem včasih zajel sapo, stisnil zobe (razen pri zobozdravniku, ker ne bi hotel odgrizniti prsta prijazni zobozdravnici) in si zamislim, da sedim na čezoceanskem poletu do zahodne ameriške obale brez vmesnih postaj, kjer imaš samo eno možnost (če odmisliš tisto drugo, da bi skočil ven), počakati je treba do cilja. Največkrat mi uspe tudi taka prevara.

Smejmo se skupaj in LP

xDDx

Hm, mene pa potrpežljivost kot izraz ne moti, v bistvu x^x . Meni to pomeni, da ljubiš življenje in ljudi takšne kot so, ter da te ob tem vodi notranji mir x:px . Nekako jo dojemam v smislu, da znaš življenje sprejemati takšno kot je, ter ne ob tem izgubljati živce :inocent: .
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...