Skoči na vsebino

PotrpeŽljivost

Pujsita

Recommended Posts

• Komentarji 317
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Tat obžaluje, da ga bodo obesili, ne pa,da je kradel.

angl.

Kaj ma to veze s potrpežljivostjo? :eek:

"Stopaj po sledi mavrice,

Stopaj za zvoki pesmi

in vsepovsod te bo obdajala lepota.

Po sledi mavrice vodi pot

Iz najbolj goste megle."

Deli na socialnih omrežjih

• 2 weeks later...
Človek mora trpeti, ker ne želi dobiti, kar si želi./Strpnost/

Potrpeti zanimiva beseda. Potem ko trpimo, pride katarza, zadovoljstvo.....

Včasih je treba potrpeti 30 sekund, da lahko naslednji post objaviš.... x:px .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Potrpežljivost pride le tako da se vsak moment znaš opazovati in hkrati z opazovanjem pride tudi kontrola samega sebe. Jaz na primer vedno, ko se zalotim da nekomu počnem nekaj kar sam ne želim da se počne meni, ustavim svoje konje in jih skušam umiriti ter jih mirno usmeriti proti cilju kateremu nasproti grem... Je pa glavni pogoj da se znaš v vsakemu momentu opazovati. Za nekatere je to zelo težko, za nekatere pa nemogoče. Ampak vaja dela mojstra...

Če sta v srcu mir in ljubezen, tudi potpežljivost biva v njem.
Seveda. Ampak vprašanje je, če ni tako, da se mora potrpežljivost vseliti prva in narediti prostor za mir in ljubezen? :wub:

Potem ko trpimo, pride katarza, zadovoljstvo.....
To mi diši po tem, kar je v preteklosti iz krščanstva naredila krščanska cerkev. :ermm: Mislim, da je za očiščenje in zadovoljstvo prej potrebno ljubiti in kakor trpeti.

Jaz na primer vedno, ko se zalotim da nekomu počnem nekaj kar sam ne želim da se počne meni, ustavim svoje konje in jih skušam umiriti ter jih mirno usmeriti proti cilju kateremu nasproti grem... Je pa glavni pogoj da se znaš v vsakemu momentu opazovati. Za nekatere je to zelo težko, za nekatere pa nemogoče. Ampak vaja dela mojstra...
To se mi zdi dobra metoda, vendar pa mislim, da je za nekatere to prej neverjetno težko, kot pa povsem nemogoče.

V odgovor JanjiK:

Kako potrpežljivi ste?
Potrpežljivost je lastnost, ki pri meni zelo visoko kotira med zastavljenimi cilji. Potrebujem ogromno potrpežljivosti, da lahko razumem ljudi okoli sebe. Kajti šele, ko si vzamem čas, da čutim in (spre)vidim vzroke delovanj ljudi okoli sebe, jih lahko poskušam čutiti, razumeti in živeti z njimi.

na lestvici od ena do 7 (k je sedm bolj seksi kt pet pa deset, in nisem 1/5, 2/10 je pa skrajno preveč zame...) sem 1/7, potrpežljiv, za nekatere stvari, če vidim da se nekdo trudi pa mu ne gre, pri tem kar zahtevam, sem zelo potrpežljiv tam 6/7, če dobim premastno kosilo sem 1/7, vstanem od mize in ne jem, povem kuharci v obraz da umret pa ne mislim še, v ljubezni približno 4/7, ampak še vedno je to premal, ko me boli zob, no ajd, mene ful redko kaj boli, ampak takrat tud nisem nevem kol potrpežljiv...., recimo 2/7, ko se učim igrat kitaro, ni problmema 5/7, učim kaj nekoga drugega še manj problema 7/7, ko mi nekdo teži, prbližn 5/7, če mi nekdo čist nekaj brezveze teži, 3/7...
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Potrpežljivost je ena mojih najmočnejših točk, je pa priučena na mojo željo x;)x x:)x :palec: . Sem bila zelo zelo nestrpno in neučakano bitje, vedno sem hotela vse takoj in idealno, v tistem trenutku, zdaj bi rekla, da sem aktivno potrpežljiva - v smislu, da dam vse od sebe, da čimprej pridem do zadeve, ki si jo želim, ampak če prihajam tja po ovinkih, vem,da me čakajo čudovite izkušnje in priložnosti na poti tja, da bom postala bogatejša za nova spoznanja in si ne dopustim, da bi mi nepotrpežljivost ukradla čarobnost teh trenutkov, ampak se z očmi uprtimi proti cilju prepustim trenutku in uživam v ponujenem x:)x x:px :palec: .
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

• 1 month later...
Potrpežljivosti imam 0%...totalno sem nepotrpežljiva...mi vse dol pade, če je treba kje čakat...raj ne rabim...kot da čakam v vrsti za kruh... :o|o:

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

...uh, to je pa slaba lastnost, ampak se da zdresirati x:Dx  x:o)x

A ti bi me dresiru... :2src: :2src:

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

...vsazga levčka se da zdresirat, če ma dobrga gospodarja... :2src: :2src:

:2src: xhypnox xhypnox xhypnox

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...