Kitty 5. december 2003 Prijavi Deli 5. december 2003 Ne, Mick. Najhujša je tista, k sploh ne kausaš. Men verjem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 5. december 2003 Prijavi Deli 5. december 2003 hihi....mali mi je rekla DESET ZAPOVEDI ZA L0VČEVO ŽENO Prva: Veruj in zaupaj edino v svojega moža - lovca! Druga: Ne imej njegove lovske tovariše za rušilce družinske sreče! Tretja: Posvečuj vsak dan, ki si ga mož izbere za lov, kot praznik! Vstani z njim, mu pripravi nahrbtnik, ga spremi do vrat in mu želi dober pogled! Četrta: Spoštuj njegov lov in vse lovske sestanke, redne in izredne, v sejnih sobah in gostilnah, da boš srečno živela in se ti bo dobro godilo! Peta: Ne ubijaj z nerganjem njegove visoke lovske morale! Šesta: Bodi vesela, da si vedno sama in ne zapadeš v grešna dejanja! Sedma: Ne jemlji iz njegove denarnice, ker mu boš morala dati za prihodnji lov gospodinjski denar! Osma: Ne pričaj po krivem, da ima tvoja prijateljica že mehanizirano gospodinjstvo zato, kjer njen mož ni lovec! Deveta: Ne želi moža svoje znanke, ki svoj prosti čas posveča družini! Deseta: Ne želi bogate garderobe svojih prijateljic, katerih možje niso člani zelene bratovščine! zadovoljna? 666 zlobijeu....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kitty 5. december 2003 Prijavi Deli 5. december 2003 hihi....mali mi je rekla DESET ZAPOVEDI ZA L0VČEVO ŽENO Prva: Veruj in zaupaj edino v svojega moža - lovca! Druga: Ne imej njegove lovske tovariše za rušilce družinske sreče! Tretja: Posvečuj vsak dan, ki si ga mož izbere za lov, kot praznik! Vstani z njim, mu pripravi nahrbtnik, ga spremi do vrat in mu želi dober pogled! Četrta: Spoštuj njegov lov in vse lovske sestanke, redne in izredne, v sejnih sobah in gostilnah, da boš srečno živela in se ti bo dobro godilo! Peta: Ne ubijaj z nerganjem njegove visoke lovske morale! Šesta: Bodi vesela, da si vedno sama in ne zapadeš v grešna dejanja! Sedma: Ne jemlji iz njegove denarnice, ker mu boš morala dati za prihodnji lov gospodinjski denar! Osma: Ne pričaj po krivem, da ima tvoja prijateljica že mehanizirano gospodinjstvo zato, kjer njen mož ni lovec! Deveta: Ne želi moža svoje znanke, ki svoj prosti čas posveča družini! Deseta: Ne želi bogate garderobe svojih prijateljic, katerih možje niso člani zelene bratovščine! zadovoljna? 666 zlobijeu....tralalahahahha MALI . Ej, tole men tok všeč, sam klinc, a veš, k lovca pa js ne bi mela. Pa mesarja tud ne, k sm vegi, tko da - mal spoštovanja, lepo prosim. Zrihti mi hudička, pa bom zadovoljna Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 5. december 2003 Prijavi Deli 5. december 2003 kako tele machke z lahkoto KLINCA omenjajo.... 666 -ou....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kitty 5. december 2003 Prijavi Deli 5. december 2003 Aha, sam ne veš, s kako težavo sm ga napisala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 5. december 2003 Prijavi Deli 5. december 2003 hehe...a se nisi spomnila besede, al kako zgleda 666 zlobijeo....chveka o klincih v temi VEROUK.... Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
slončica 5. december 2003 Prijavi Deli 5. december 2003 Če se vrnemo na temo verouka v šoli, sem totalno proti. Kar groza me je ker mam sina v drugem razdredu devetletke in se bojim da bi uturili kak verouk. Jaz bi ga kar izpisala, če bi mi prjavl kako tako idejo. sam žal potem ne bi imel šole, ker pri nas še ni možno učenje doma. Če se bodo spomnl kakšn referendum narest, prosm pejte glasovat proti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 5. december 2003 Prijavi Deli 5. december 2003 Ne, Mick. Najhujša je tista, k sploh ne kausaš. Men verjem Verjamem Hm....taka koketna mežikajoča pusy cat.....tega pač ne bi smela sploh vedet.........kak je to ne-kausat ....miiiijauuuuu Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 5. december 2003 Prijavi Deli 5. december 2003 Oj - jaz sem tudi na tole pomislila (da zdaj so vsi proti, 'ko' pa bo referendum, bo p spet... se ve...) :xx!: Zivjo, Sloncica, dobrodosla! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kitty 5. december 2003 Prijavi Deli 5. december 2003 hehe...a se nisi spomnila besede, al kako zgleda 666 zlobijeo....chveka o klincih v temi VEROUK.... Vsak drugač zgleda, pol pa ne vem kok bi kterga imenovala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kitty 5. december 2003 Prijavi Deli 5. december 2003 Ne, Mick. Najhujša je tista, k sploh ne kausaš. Men verjem Verjamem Hm....taka koketna mežikajoča pusy cat.....tega pač ne bi smela sploh vedet.........kak je to ne-kausat ....miiiijauuuuu To pa verouk kriv, da js tega ne vem . Se držim zapovedi :ne stori drugemu tistega, kar ne želiš, da kdo drug stori tebi . Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 5. december 2003 Prijavi Deli 5. december 2003 hehena referendumu bomo USPELI.....in mel boste verouk v sholah ZA DOMOVINO S TITOM K OBHAJILU 666 zlobijeu.....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
afna 5. december 2003 Prijavi Deli 5. december 2003 ZA DOMOVINO S TITOM K OBHAJILUVeš kaj, tovariša Tita pa kr pri miru pusti! To so bili cajti! Kurirčkova torbica pa to... Verouk je cool, če uči o vseh verstvih in ima do vseh enak pristop... kar pa en krščanski župnik verjetno ne bi bil sposoben... Zato prepustimo stvari učiteljem etike, filozofije itd Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 5. december 2003 Prijavi Deli 5. december 2003 skratka....ateisti naj uchijo veroukzhupniki pa marksizem???? tis fukjena 666 zlobijeu Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 5. december 2003 Prijavi Deli 5. december 2003 Nisem gledala oddaje Trenja. Glede verouka v šolah pa:Nisem za tak verouk, kot ga imamo zdaj v cerkvah. Če pa bi že imeli nek predmet, ki bi učil o religijah, bi bila za to, da bi se pri tem predmetu učilo o vseh religijah. Tako bi otrokom razširili obzorje, da obstajajo taka in drugačna verstva, sekte..., ne pa samo krščanstvo...Pravzaprav brezveze takšen predmet. Enostavno bi lahko n.pr. pri zemljepisu povedali, kje je prisotna katera religija in jo malo opisali...Mah, tud to brezveze! Že itak so programi preveč natrpani z učno snovjo!(Eh, mal na glas razmišljam... ) Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 5. december 2003 Prijavi Deli 5. december 2003 in nato bodo uchili o islamu, tamalim bo vshech kar jim bodo o tem natrobezljali ateisti, priskakljali bodo domou in si zazheleli biti musliji...e da vas vidim 666 zlobijeu....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 5. december 2003 Prijavi Deli 5. december 2003 A ja, aakhut! Potem ne bo več Zorrotov, indijancev in kavbojcev... Eh... :xx!: Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 5. december 2003 Prijavi Deli 5. december 2003 indijancou tko al tko ni skor ni vech...kaubojci se s helikopterji fijakajo,zoro je bi pa film... 666 zlobijeu.....SALAMAINMLEJKU (preberi po dalejnsku) Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 5. december 2003 Prijavi Deli 5. december 2003 Absolutno se strinjam s tistimi, ki so za pouk o verstvih sveta in sicer tako, da predava ateist, ki ima edini lahko ekvidistanco do vseh religij. Sicer pa mislim, da so vse religije v bistvu pozitivne. Vse vsebujejo etična načela, ki so veljavna po vsem svetu, med vernimi in nevernimi ljudmi. Niso religije nevarne, nevarna je zloraba religij. In kdo religije zlorablja? Nedvomno Cerkev (kot institucija in ne kot skupnost vernikov, da ne bo pomote). Vse religije imajo poleg nedvomno pozitivnih etičnih načel tudi dele, ki se jih da razlagati tudi v zelo negativno smer. RK Cerkev to počne že preko 1.500 let, sedaj pa se trudijo nekateri deli Islama. Evropa res temelji na krščanskem etosu, vendar ne zaradi prepričljivosti, ampak zaradi nasilja Cerkve. Cerkev je dovoljevala le umetnost, ki je poveličevala verske prizore, znastvenike, ki so odkrili kaj, kar ni bilo v skladu s Svetim pismom pa so veselo sežgali. Taka je krščanska preteklost Evrope. Kako so naše prednike seznanjali z Jezusovim naukom ljubezni? Z ognjem in mečem, kar je lepo opisal Prešeren v Krstu pri Savici. Kako je Cerkev osvobajala Kristusov grob? Dve stoletji je v Križarskih vojnah ropala in pobijala muslimane. Koliko ljudi je pomorila inkvizicija zaradi krivoverstva in čarovništva. Kako so Konkvistadorji v Ameriki med Indijanci širili "veselo oznanjenje"? Po nekaterih podatkih so jih pobili in pri tem mučili okoli 100 miljonov. Pa pojdimo v novejši čas. Pij XII je kar lepo sodeloval z Nacisti in po vojni veliko nacističnim voditeljem pomagal pobegniti v Južno Ameriko. Duhovščina ljubljanske škofije je med vojno lepo sodelovala najprej z Italijani in potem z Nemci. Duhovniki so zlorabljali spovedno molčečnost in so na podlagi podatkov, ki so jih zvedeli pri spovedi, pisali sezname tistih, ki jih je bilo potrebno poslati na Rab v koncentracijsko taborišče, kasneje pa v nemška taborišča. Vsa čast pa duhovščini na Primorskem in Štajerskem. Ti se niso uklonili škofu Rožmanu in niso izdajali svojega naroda. Toliko v kratkih besedah. Nič nimam proti religiji (katerikoli) in proti posameznim duhovnikom. Cerkev, pri tem mislim predvsem na RK Cerkev pa je v svoji zgodovini pokazala, da ji gre le za oblast in premoženje, za dosego teh ciljev pa ni nikoli pomišljala poseči tudi po najhujših zločinih. Zato sem odločno za to, da ostaja Cerkev strogo ločena od državnih šol. Verouk naj bo v zasebnih šolah in v farovžu, v državnih šolah pa le pouk o verstvih sveta, brez vsake agitacije za kakšno posebno religijo. Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 5. december 2003 Prijavi Deli 5. december 2003 Ja, saj zato pa so uvedli predmet Etika in verstvo... Odnos do Boga je oseben odnos in ali bo kdo kdaj končno vprašal otroke x!x x!x ali res kar VSEM ustreza, da bodo drugi zapovedali, kakšen naj bi Bog bil in kakšen odnos naj bi z njim imeli :o|o: :xx!: x!x Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 5. december 2003 Prijavi Deli 5. december 2003 Ja, BigM - Mateja - 'odnos z Bogom je oseben odnos...' - Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 5. december 2003 Prijavi Deli 5. december 2003 Mateja Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rachek 5. december 2003 Prijavi Deli 5. december 2003 skratka....ateisti naj uchijo veroukzhupniki pa marksizem????Ateisti naj učijo religije, župnik naj uči verouk(izven šole, se razume)! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 6. december 2003 Prijavi Deli 6. december 2003 Ja, saj zato pa so uvedli predmet Etika in verstvo... Odnos do Boga je oseben odnos in ali bo kdo kdaj končno vprašal otroke x!x x!x ali res kar VSEM ustreza, da bodo drugi zapovedali, kakšen naj bi Bog bil in kakšen odnos naj bi z njim imeli :o|o: :xx!: x!x Uradna institucija je pokvarila pomen vere oz. duhovnosti! Verouk naj ostane kjer je bil.Etika in verstva - zelo dober predlog, naj gre v šolo! Sicer pa sem trenja gledala, tud men so šli že kar na živce! Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sfinga 6. december 2003 Prijavi Deli 6. december 2003 absolutno sem proti......vsem posiljevanju kar se verstev tiče... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.