Skoči na vsebino

Bes&jeza

Amis

Recommended Posts

• Komentarji 93
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Sstane, ti se kr smej! :o|o:

SmartyM, po emailu si pišemo že nekaj časa, problem z messengerjem je ta, da morata oba imeti istočasno čas za klepet..... Email pa počaka.... Hmmmm....bomo vidli, kaj bo. Upam, da se motim.

What you resist, persists.

What you can't be with, won't let you be.

Deli na socialnih omrežjih

• 2 years later...
Iz kar nekaj prakse, dobljene v pogovorih s stotinami ljudi, dve misli:

Ena je enkrat rekla, da gre v hosto za hiso pa se izkrici. Ker nima sosedov blizu in je malo dlje od pohodniskih poti, pravi, da je kar v redu in da ji odleze.

Druga je rekla, da ima za te trenutke zvezek, kar jo razjezi, opise v zvezek, ga nato zapre in polozi na cisto doloceno mesto na polici, kjer je samo ta zvezek. Potem ga tu in tam vzame v roke in primerja situacijo s katero od tistih, ki so ze vpisane notri. Pravi, da deluje.

(Mogoce komu prav pride.)

Lep pozdrav - in kakrkoli ze pocnete: mecite to negativno energijo ven, ce se le da!

Muziko aboriginov gor, pa malo skakat in izdihat vso to črno meglo

potem se vse čisto malo zdi in še manjše, v sebi pa čutiš

mravljince, ki te preplavljajo in moč in MIR

Imam ful težave s svojo jezo, ker izbruhne še preden sem sposobna dojet kaj se dogaja. Je zelo uničujoča in rušilna do okolice in mene. Saj hitro pozabim, ampak kaj ko je požar že naredil svoje. Pol zlivanje vode nič ne pomaga. Saj jo znam ven iz sebe spravit z norenjem, sprehodi, tud pospravljanje sem ugotovila da pomaga ... ampak kaj, ko se ne zma zadržat, ko se razjezim. Reakcija me prehiti. :sori:

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Prebiram teme in kopiram na eno mesto ...

Se moram v red spravit, ker nisem več mala smrklja okrog katere se svet vrti. xDDx x^x

Ja sem že nekje napisala kako jo daš ven. GLobok počasen vdih zkozi nos, globok dolg počaen izdih skozi usta. Dihaš ne vem najmanj petkrat, oz, dokler ne občutiš olajšanja. Na ta način čistiš iz sebe vse negativno, kar se te dotakne. Je učinkovito. Zelo.

...večkrat občutijo pomanjkanja poguma in moči,...

jezo spaviti ven:

Nacine kako bi to jezo spravili iz sebe, je vec.

Zacela sem sebe opazovati, in si zapisovati kdaj postajam nemirna, kaj so vzroki zato in pri katerih ljudjeh. Zacela sem nameno analizirati vse pojave. To pomaga da ugotvis vzroke in si vnaprej priprvljen. No mene je naprimer strasno motila aroganca, posebej pa ljudje ki so solili pamet, in pri ten trdili stvari za katere sem vedla da nimajo prav. V jezi jih nato nisem dala niti moznost da jih poslusam ampak sem jim rezala vbesedo kar seveda pelje do tega da nastane spor.

No kaj hocem povedati s tem – ce vzamemo zadnji primer. Analizo lahko tako naredimo, da se sprasujemo le zakaj me to vznemirja, ali Kaj imam jaz od tega da imam jaz prav? Ali Ali nebo mogla ziveti tudi s tem da dam drugim prav, naredim pa konec koncev le po svoje.

Velko tega dela te pelje do tvoje bistvene notrajnosti , z katero pomocjo odkrijes marsikaj, katere se dosedaj nisi zavedala. Tudi jaz sem tako prisla konec koncev do tega da izvor vsega tega je to, da me v otrostvu nobeden nihotel poslusati, da je jeza bila ze v otrostvu prisotna, ker so stasrsi hoteli uveljaviti svojo voljo, moja pa ni stela prav nic. S takimi stvari je treba selj ali prej razscistiti ,ker delamo podzavestno veliko stvari, ki se drugace nezavedamo. V astrologijo se naprimer to pokaze z kvadrati ali opozicije na katere je treba delati, da dosezemo stanje ki bo za NAS! Zadovoljiv in z ozdravljene tega lahkopostanemo harmonicni ljudj e in po drugi strani nad ludje zacnejo spostovati in do neke mere tudi imeti radi.

Ko se po prvemkoraku zavedamo lastnih sibkih tock, se postopimo razmislanja na kaksen nacin bi spravilo to jezo ven iz sebe. Ni koristno da izbruhnemo takoj pri mizi,ali pa da samo cakamo da pride oseba cez vrata da se zapeljemo do doticne osebe in se obnasama kot furje ali orkan. Zakaj ne?

Pogeljmo si kaj se dogaja v cloveku v momentu jeze. Telo sam okrepi s tem da pumpa ven adrenalin,s tem mora nase srce vec delati in otripa kot da bi znorel. Zacnemo krepko dihati in cel telo je v nemirnem stanju, umsko pa se spomnimo stvari ki so poleg stvari zaradi katere smo se razjezili se sto drugih stvari ki nas tudi motijo. Vendar te pristranske stvari nimajo nivec zveze z problematiko.

Edino kar naredijjo da pospesujejo jezo. V jezi so veliko ljudje tako bili zmozni naredit grozljive stvari, o katerem potem s groznjo berejo ljudji v casopisu. Dejstvo je da jeza nedopusca obkjektivnoocenjevanje problematike. Zato resevenaje v jezi neke problematike nebo pripeljalo do resitve ampak kvecemu do vecjih problemovm, prepira ali sovrastva. In kaj imamo od tega, da se spremo z osebo ki jo ljubimo- nic. Nekega dne odide in ostanemo sami. Fino!

V tem stanju se vrnemo zopet nazaj k prvem koraku – namrec razmisljamo zakaj smo jezni? Zakaj smo ljubosumni? Kaj je naredil clovek da imamo vzrok zato? Kaj je res storil? Ali smo samo zato jezni ker se je v nasih glavi pojavilo neke domneva? Ali je ta domneva opravicena? Zakaj ni opravicena?

Primer pedantni ljudje gre zamuda strasno na zivce! Dostikrat opazim moskega ki svojo zensko dobesedno nadere ker je prisla na zmenek prepozno. Namesto da bi jo vprasal, ce je imela tezave?

V zadnjem primeru je odvrnila da avtobusi zamujeja in ni mogla priti. Sedaj se sprasujem ali je on zaradi tega ker jeona zamudila, kaj na slabsem. V bistvu je izgubil le 10 min lepega casa z njo, ker bi joimel v njeni blizini. In kaj se? Nic. Zakaj se torej razburjati, ce s tem nismo nic pridobili. Ljubosumni ljudje gredo se dalje, z zamudo ocitajo prevaro, Siguren je »imela nekoga« zato je tudi zamudila.

Od kod pa ve? Ali jo je videl? Ali je morda res to? Ali je to samo porod domislije! Vrsto takih pojavov je ogromno rezultat je isti – ko se srecamo se kregamo- zmenek postane zoprn in tako dalje .

Obrnimo drugace, poskusamo razumeti drugega. Zakaj si slabo volje? Povej mi o tezavah,morda ti bo bolje. V takem casu ko zivimo je pomembno si vzeti cas tudi za drugega in mu ponujati moznost da se izpove.

Sedaj sem spomnila bibliografije znanega ustanovitela Virginia records. Tudi on je imel tezave z jezo,sepoleg tega je oven in to ga spravilo vsakic iz tira. Kako on kroti jezo so ga sprasevali – kaj ce je tedaj v sestanku – enostavno pravi – kadar se razjezim zapustim sestanek in grem pred vrati spijem kozarec vode se usedem in se pomirim nato nadalujem sestanek. Veliko ljudji so ga kopirali, veliko so njegove osebne metode uporabljali – zakaj ker delujejo in to v naso kkorist in v korist drugih.

Kaj pa ce se nikakor ne moremo umirit – potem gremo in se ukvarjamos sportom. Zacetka jaz tega nisem storila, ampak sm hodila na hrib in ko sem prisla na vrh sem zijala na ves glas. Uff to je bilo dobro. Drugi boste rekli – ja kaj bodo pa drugi rekli – saj ta je pa »odstekana! Ja so rekli in to celo meni

» a se ti mesa punca?! Nato sem samo rekla »ste bili kdaj besni?« O ja pravi sem ja » No, in ....

Zasmejali so se in razumeli. Od sedaj me pozdravlajo ko tecem na hrib J)

Morda ti ali ti nebos to storil ravno ,si raje nadela teniske in tekla. Drug se bo vsedel na kolo in ga gonil dokler bo mogel tretji bodo igrali tenis in drugi sli na aerobiko, starejsi pa zavili na samotnopot in se dolgo sprehajali, kar tudi umiri.

Pomembno je da se jeze znebimo. Ko se vrnemo kaksenkrat celopozabimo na toda smo bili ujezni, drugi pravijo ok drugic. Tretji se bodo res vsedli in hoteli razscisti. Rascistimo tako da povemo osebi da biradi z njimskupaj nasli pot ki bo za oba zadovoljiva. Ni dobro zaceti pogovor z ocitkom » ti tole pa jaz neprenesem« Jezo po tistemko smo jo analizirali in jo krotili in s tem da damo drugim moznost da povedo svoje prisido boljsih rezultatov. Morda ne prvi dan, ampak drugic intretjic bo pomagalo k boljsem razumevanju.

Obstaja pa se en plat ki vodi veniz godlje - namrec ta si dragoceni cas ki smo ga zapravljali za jezo in skrbi – lahko sedaj za stvari ki so nam pomembni – in vsak ima voje interesse – za enega je to morda bila zelja po nadaljni izobrazbi – tretji bi se rad ukvarjal z hobijem – ko zacnemo na tempodrocu razmisljati naj bo se tako neumna se zacnejo vrata odpirati . Prvic zato ker sebe spostujemo in ljubimo drugic pa zato ker smo slabo energijo sprevrnili v nekaj pozitivnega.

Zveni enostavno kaj ne ? Ni - pomeni delo, delo za boljso prihodnost.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Ful manj sem jezna zadnje čase...meditacija ful pomaga. Čeprav me še vedno velikrat zagrabi, ampak manj. In mi je kul, k opažam napredek. Prov čudim se, ko vidim kaj takega, k bi me pol leta nazaj čist razbesnel, zdej se pa temu lahko nasmejem. xDDx :palec:

Ful manj sem jezna zadnje čase...meditacija ful pomaga. Čeprav me še vedno velikrat zagrabi, ampak manj. In mi je kul, k opažam napredek. Prov čudim se, ko vidim kaj takega, k bi me pol leta nazaj čist razbesnel, zdej se pa temu lahko nasmejem. xDDx :palec:

B R A V O!!!

uspelo nam je!!!

:palec: :palec: xsrcx xsrcx xsrcx

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Jaz sem bila prejle besna, jezna, užaljena ... pa sem posodo pomila, sobo pospravila, pa odplesala eno na bobne ... in sem ko rožica. xrosex xDDx x:px

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Žblj bi napisala, cel roman :xx!: pa vedno ugotovim da ni vredno, sej veš kaj si mislim, privoščim ti ker enkrat boš zgnilil s svojimi notranjimi občutki (ja kerimi že) pa če še tolk pridigaš o miru, jogi, whatever the fuck, flegma si in jebe se ti za cel božji svet, raj vidm da me boli pa trga not pa da sem besna in jezna, razbijam krožnike in sem na konc dneva sposobna ljubit in pokazat ene prave feelinge, bit človek kot pa da sem zrak in jebiveter, ništa :xx!:

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

• 2 weeks later...
Guest SheBoom
sem ravno pri volji, da določeno osebo primem za vrat in jo davim, davim, davim in s tem sebi (upravičeno) ustvarim eno breme manj :fiju:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...