Skoči na vsebino

sLOVEnija

pokowc

Recommended Posts

Namen in razlog moje osvezitve te teme je ljubezen do domovine, apel k (resnicni, notranji...) spravi, obuditev in negovanje vrednot, ki jih imamo Slovenci.

DOVOLJ JE razdeljevanja, sovrastva, izlocevanja, prepiranja!

Je treba skupaj stopit, bit med seboj cimbolj homogeni, povezani, ljubeci. xupx

Saj gre za NAS VSE!

pa se Seznam tem, ki govorijo o Sloveniji ali slovenskem

Mam rad Slovenijo Vendar zato nič manj nimam rad drugih dežel. Nacionalizem mi nikdar ni bil simpatičen. Dovolj je razdeljevanja, izločevanja? Zakaj potem govoriš le o Sloveniji. Del sveta pač. x:)x

Deli na socialnih omrežjih

Namen in razlog moje osvezitve te teme je ljubezen do domovine, apel k (resnicni, notranji...) spravi, obuditev in negovanje vrednot, ki jih imamo Slovenci.

DOVOLJ JE razdeljevanja, sovrastva, izlocevanja, prepiranja!

Je treba skupaj stopit, bit med seboj cimbolj homogeni, povezani, ljubeci. xupx

Saj gre za NAS VSE!

Ce se med sabo bodemo, nam ne koristi.

Ce se sporazumevamo dobr samo tedaj, ko najdemo (namisljenega oz. umetnega) sovraznika, nam prav tako ne koristi - tud s sosedi in ostalimi bivajocimi bivamo v sopovezavi in skupnosti.

Moramo spet obudit obce vrednote kot so

LJUBEZEN

PRIJATELJSTVO

SPOSTOVANJE (do vseh in vsega, tudi *drugacnih*)

NACELNOST

SRCNOST

SOCUTJE

RAZUMEVANJE

UCENJE

NAPREDEK

.....

DOST mam govedarskih nivojev!

Da me hocjo skregat z vsemi, ko smo pa mi vsi *tamali* ('raja') v istem zosu.

Hocem rect: Slovenija, moja Dezela! x^x xokx

(in ne: slovenija, 'moja' dezela x:((x :sori: :V: xredx)

sLOVEnija x^x xsrcx

~~~

U, marsa... tole pa je post x:px

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

ok mas prav Objemcek, sem mislila da nom izpadla nacionalisticna, pac pa patriotska.

Moj namen je bil skratka opevanje in vrednotenje Slovenije, ampak ne povelicevanje.

mi je vsec recimo tud njena multikulturnost itd.

mogoce pa zarad moje vznesenosti je tko izpadl.

se mi zdi da zdrava narodna zavest je OK.

ce jo mas, glih zato in tedaj ne rabs bit tolk ogrozen od vseh ostalih.

ce si suveren in samozavesten.

ce pa nisi, pa v vsakem vidis sovraga.

a ne Nimbus, ne vem kaj me je picilo. xDDx

ma kot pravim, spomnila sem se na to, kok je lepa slovenija, kok nudi bogastev, kok znamo slovenci bit kul in solidarni in tud skupaj stopit... pa taksno.

pa da bi se ohranjal rajs te vrednote kot da bi se med sabo bockal.

Pol pa si tud napram se ostalim lohk sproscenejsi in strpnejsi.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Mam rad Slovenijo Vendar zato nič manj nimam rad drugih dežel. Nacionalizem mi nikdar ni bil simpatičen. Dovolj je razdeljevanja, izločevanja? Zakaj potem govoriš le o Sloveniji. Del sveta pač. x:)x

kwa pa če te jes nekam uženem :vragec:

z eno babo.-pač :vragec: x:px x:Dx

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Marsa x^x :palec:

Ojoj, janko si pa citiral moj post iz leta 2004 x:o)x Kako dolgo že bluzim tukaj! Pa ne vem, če bi se ravno strinjala sama s sabo. Tudi ne vem kje sem našla pribaltske države x:o)x

Ravno zadnjič sem gledala skozi okno letala... bližje Sloveniji smo bili, lepše je bilo! x^x

Zelo sem ponosna na našo dobrodelnost. Ne glede na vse (od majhnosti pa do "sosedske tekmovalnosti"), se zberemo skupaj, ko je kdo v stiski in je treba darovati. To se mi zdi taka zelo lepa lastnost. :palec:

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Marsa x^x :palec:

Ojoj, janko si pa citiral moj post iz leta 2004 x:o)x Kako dolgo že bluzim tukaj! Pa ne vem, če bi se ravno strinjala sama s sabo. Tudi ne vem kje sem našla pribaltske države x:o)x

Ravno zadnjič sem gledala skozi okno letala... bližje Sloveniji smo bili, lepše je bilo! x^x

Zelo sem ponosna na našo dobrodelnost. Ne glede na vse (od majhnosti pa do "sosedske tekmovalnosti"), se zberemo skupaj, ko je kdo v stiski in je treba darovati. To se mi zdi taka zelo lepa lastnost. :palec:

sem celo temo prebrau...

pa se mi je zdel, da ti je cajta zmankal, da bi do konca napisala... pol pa si pozabila... pa sm to naredu namest tebe x^x

Moramo spet obudit obce vrednote kot so

LJUBEZEN

PRIJATELJSTVO

SPOSTOVANJE (do vseh in vsega, tudi *drugacnih*)

NACELNOST

SRCNOST

SOCUTJE

RAZUMEVANJE

UCENJE

NAPREDEK

.....

Hocem rect: Slovenija, moja Dezela! x^x xokx

sLOVEnija x^x xsrcx...

:palec:

TO POTREBUJEMO, VSI...

Zdaj je prišel čas, da se veselimo da lahko živimo v samostojni Sloveniji.

Pred leti mi je pripovedoval bivši sodelavec, ko je znancu iz Amerike razkazoval Slovenijo.

Ko ga je vodil po gorenjski: Bled, Bohinj, Triglav. Ta znanec je jokal, ko je vse to videl. Ga je vprašal, če se sploh zaveda kaj imamo v Sloveniji.

Ja, vprašajmo se xsrcx

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

ok mas prav Objemcek, sem mislila da nom izpadla nacionalisticna, pac pa patriotska.

Moj namen je bil skratka opevanje in vrednotenje slovenije, ampak ne povelicevanje.

mi je vsec recimo tud njena multikulturnost itd.

mogoce pa zarad moje vznesenosti je tko izpadl.

se mi zdi da zdrava narodna zavest je OK.

ce jo mas, glih zato in tedaj ne rabs bit tolk ogrozen od vseh ostalih.

ce si suveren in samozavesten.

ce pa nisi, pa v vsakem vidis sovraga.

a ne Nimbus, ne vem kaj me je picilo. xDDx

ma kot pravim, spomnila sem se na to, kok je lepa slovenija, kok nudi bogastev, kok znamo slovenci bit kul in solidarni in tud skupaj stopit... pa taksno.

pa da bi se ohranjal rajs te vrednote kot da bi se med sabo bockal.

Pol pa si tud napram se ostalim lohk sproscenejsi in strpnejsi.

Naj najprej priznam, da sem se slabo izrazil. Patriotska je definitivno boljši izraz, pa tudi sem sicer štekal tvoj namen. Lep mejl,..jaz pa sem se lotil tiste pikice, ki me je zmotla.

No, seveda se strinjam s tem, da nasploh je dobro, da cenimo naravo, druge ljudi, sebe. Super bi bilo, če bi bili ljudje v Sloveniji ljubeči, prijazni, skrbni, čuteči,..

Samo še vedno ne vidim razloga, da bi to politično omejil, da priznavam državno mejo, ki mi je čisto brezveze tvorba. Ne vidim razloga, zakaj bi bilo dobro biti patriot. Sliši se klišejsko, vendar se res počutim prebivalca sveta.

Samo še vedno ne vidim razloga, da bi to politično omejil, da priznavam državno mejo, ki mi je čisto brezveze tvorba. Ne vidim razloga, zakaj bi bilo dobro biti patriot. Sliši se klišejsko, vendar se res počutim prebivalca sveta.

če se zawedaš, kakšno srečo maš, da si rojen in žiwiš u deželi, tko krasni kukr je slowenija in si za to hwaležen, ne widm nč slabga. in da jo spoštuješ, čuvaš in neguješ tut ne.

to nima weze s swetovljanstvom.

sej tut ne moreš bit dobr prjatu, sodelouc... doma pa ženo in otroke mlatiš...

al pa sm spet neki zaircou xrolleyesx

Dobil na mail pred nekaj dnevi:

ČUDOVITO

1 URNI FILM O VSEH LEPOTAH SLOVENIJE

KAJ TAKEGA BI MORALI SLOVENCI SAMI POSNETI IN POSLATI V SVET ....

RESNIČNO ČUDOVITO

RAZPOŠLJI PRIJATELJEM,KJER KOLI SO ŽE ................

*Španija je posnela oddajo o pravljični Sloveniji. *

*Vzemi si čas in si oglej, kako so Španci lepo prikazali našo lepo,

malo domovinico, uživaj ob gledanju

http://www.rtve.es/alacarta/todos/ultimos/index.html#381728

Possible—but highly unlikely.

bom sla pogledat, thanx. :palec:

ma ja Objemcek, sej se strinjam s tabo, sej tud jaz ne maram meja in sem 'prebivalec sveta'. xDDx

sam pac... xDDx x:px

tko no, se mi zdi da premal cenimo, kar mamo oz. da ne posvecamo dost pozornosti resnicno pravim stvarem.

ja, sicer so pa od nekdaj vsi shizili, k so sem prisli.

To so se cele horde folka tle valile, od svedov, fincev, nemcev, americanov, avstralcev itd. do seveda prebivalcev ex juge (k smo se haral, ko je bla *scena*), pa so bli noro navduseni in marsikateri veckrat nazaj prisli.

Niso mogl verjet, da si v enem dnevu lohk povsod, kako lepo in zeleno je... kako prijazni so ljudje... kok mamo dobro hrano, vino itd.

Bi nas folk lohk po tem poznal, ne pa po tem, da se kregamo med sabo, si mecemo polena pod noge, se sramujemo samih sebe, nedemokraticno brisemo prebivalce, in se in se.

In zal imamo percepcijo o drzavah tudi po0liticno...

npr. zihr je en predznak o italiji, ce je na sceni berlusconi, prav tako si najbrz Severne Koreje ne predstavljamo po lepi pokrajini in prijaznih ljudeh. x:px x;)x

Itd.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

• 1 year later...

Danes je Dan državnosti, 19. rojstni dan Slovenije.

Verjamem, da si premnogi *vsega skupaj* nismo tako zamislili, kakor vse kaže zdaj, a vseeno: TO imamo, to JE naša dežela.

Vse najboljše, Slovenija!

Da bi bili prijatelji! (Žive naj VSI narodi....) xcheersx

....

Pa še nekaj *slovenskih tem* na LNF:

France Prešeren - slovenska legenda?

Kaj si mislim o Sloveniji

Slovenci smo Slovenci zaradi?

Kakšna je ta država, pravijo ji Slovenija?

Je Slovenija res socialna država?

Top 10 problemov v Sloveniji

Turistična ponudba Slovenije

Slovenija v svetu

Slovenske posebnosti

Slavni slovenski možje in žene

Slovenski bogovi

Slovenska narečja

Pet minut za lepši jezik - slovenščina tako in drugače

USTAVA RS

....

Picasso

Vse najboljše Slovenija...http://www.smilies.4-user.de/include/Garten/smilie_ga_018.gifhttp://www.smilies.4-user.de/include/Flaggen/fahne-slowenien.gif

Da bi bila za 20. rojstni dan bolj zdrava kot danes... xwizardx :detelca: xloveyx :flower:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Danes je Dan državnosti, 19. rojstni dan Slovenije.

Vse najboljše, Slovenija!

Da bi bili prijatelji! (Žive naj VSI narodi....) xcheersx

Srečen nam vsem dan državnosti http://www.smilies.4-user.de/include/New_Year/feuerwerk_099.gif http://www.smilies.4-user.de/include/New_Year/smilie_new_042.gif http://www.cosgan.de/images/smilie/musik/c025.gif

Prebivalci Slovenije kritični do države

"To je pokazala anketa Dela, ki so jo izvedli pred državnim praznikom,

v njej je sodelovalo 400 anketirancev. Večina vprašanih (60 odstotkov)

je namreč odgovorila, da so nezadovoljni z doseženim po 19 letih samostojnosti.

V anketi so se spraševali, ali to nezadovoljstvo vpliva tudi na domoljubna čustva. Sodelujoče so namreč vprašali, kakšen je njihov odnos do državne zastave.

Več kot polovica (slabih 52 odstotkov) vprašanih je odgovorila, da na dan državnosti

ne bodo izobesili zastave. Zanimivo je, da je bil večji odstotek (63 odstotkov)

tistih, ki so dejali, da zastave ne bodo izobesili, s podeželja."

http://www.siol.net/slovenija/novice/2010/06/slovenci_kriticni_do_drzave.aspx

"Dobra tretjina Slovencev meni,

da je revna skoraj tretjina prebivalcev Slovenije.

Prav tako dobra tretjina meni, da je revna petina prebivalcev Slovencev. ..."

http://www.siol.net/eu/novice/2010/06/vsak_sesti_evropejec_ima_tezave_pri_placevanju_racunov.aspx

A se kdaj niso bili x:o)x

skoda je le, ker se teh xxx odstotkov kdaj ne vprasa kaj so oni sami storili da je vsem skupaj bolje! x;)x

ker menim, da vecina teh ki so precej kriticni so itaq kriticni ze po defoltu, v vecini ker sami niso s samim seboj zadovoljni. najveckrat pa je razdalja med tistim ki kritizira in tistim ki tudi nekaj stori da bi bilo bolje, precej velika.

k sreci nas zivljenje in zivljenjske situacije ter dogodki prisiljujejo k temu, da se ta razdalja zmanjsuje! x^x x;)x

Prebivalci Slovenije kritični do države

(Upam, da to) ne velja tudi za tale forum x:o)x

kadar vidite nekje obilico zastav in domoljubja vedite, da je tam globoka kriza in razsulo sistema.

• 1 year later...
  • 1 month later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...