Skoči na vsebino

Zdrava Sol

Guest sstane

Recommended Posts

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Dragi Stane,

a če tule komentiram dobim tud tvojo sol po 3.000 sit?  x:Dx

Že cel mesec nisem kupila soli, ker pravim, da moram tvojo naročit (da vsaj probam, prebrala sem o njej res malo malo..., bom kasneje brala, hehe). In do sedaj se vztrajno izogibam temu nakupu, zato, da naročim tvojo... mi daš vsaj Božično - novoletni popust, če ne velja komentar v tem forumu (oz. vprašanje)?  x;)x

Pošiljam  x:Xx  (mogoče bo pomagalo, hehe)...

Sem pa videla tvoj paketek v Medikemu (na Ravnah na Koroškem), sam nisem vprašala kolko stane... hočem popust... kaj praviš?  x:Ix  x:Xx

Si pa res en lenušček, da se ti ne ljubi tam napisati, kaj te muči, ampak naj ti bo. Popust velja tako samo do Silvestra, potem bo pa 100 x;)x

Deli na socialnih omrežjih

Aha, OK, thanx, bom poslusala enkrat, cestitke :palec:

ves kaj me pa zanima nekaj, Stane..

nekaj tuhtam, ali ima, sodim da ja, sol kaksno zvezo z izkoristkom kalija? :8):

Nekaj pri sebi ugotavljam, po mojem imam prav. ;)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Guest sstane

Seveda ima, vse je povezano s kislo bazičnim ravnotežjem in le, če je to pravo, se lahko vsi minerali resorbirajo v organizem na pravem mestu.

Tudi kalij.

Kalij je pa tudi v zdravi soli.

Aha, no vidis, ja - saj vem, sem vse podrobno si prebrala zadnjic spet...

Ampak zanimalo me je ravnovesje v cloveskem organizmu...

namrec zadnjic mi je razbijalo srce, pa bi jasno vsak odsvetoval sol kao srce pa to, no meni pa je nekak zadishala in potem sem pomislila, aha, to je zarad premalo kalija, ker premalo jem, kar obremenjuje srce med drugim...

Torej razdrazljivost, razbijanje srca in to... je lohk sam pomanjkanje kalija recimo...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Guest sstane
Ne le pomanjkanja kalija, praviloma vseh elektrolitov v pravem razmerju, kajti organizem zna izločiti presežne, proizvesti pa ne zmore nobenega.

No no saj, ampak TUDI kalija (ker navadno vse pripisem(o) magneziju in kalciju samo), al pa folk misli, da natrij je sam bad...

Tam sem videla, za splahovanje ust in vse tole..

No to mi je zelo zanimivo, kot tudi tezje diham, ce bolj kurijo..

1x sem odprla temo fizioloska raztopina, fajn da imamo to posebej, sol je res univerzalna... x^x

Ko bom malo se posvetila vsebini na Zdravju, bom dodala se vec (prej sva bila omejena na prostor v LK in LN je v bistvu LK na netu) in tudi sol - ker imam zdaj tudi sama tolk izkusenj ze...

Super, sem vedela, da je tako simple v lajfu, vse mi samo se potrjuje - nenazadnje tele domace zdravilne..

En med?

Pa zakon!

Ena glina, zemlja?

Zakon!

Jabolcni kis (sam en kis brezvezen)?

Zakon...

Sol (ki celo se tupi skoz kok da skodljiva, jaz pa pred Stanetovim stetjem ze bila ziher, da mora bit kul, saj imamo oceane in smo sestavljeni prakticno iz tele slanichke).. :) Torej tud zakon...

Res pa Stane, da moras pustit sanse tudi drugim nacinom.

To je pa drugo, da skusas prepricati v globalu, da je tako zdravo - v tem pa te ful podpiram in lahko bi ti uspelo...

Sam ne se cist prec...

Po eni strani ni kul tvoj nacin, bikovski, pa strelcevski, mal tumbas pa mal prehitevas pa tko, pa te ne jemljejo vsi cist resno, po drugi strani pa je to edini nacin in poleg tega je tvoj in tako itak ne mroe bit drugacen. x;)x x:)x :palec:

Picasso

Guest sstane

Marsa, ne razumeš, hočem ti le dopovedati, da sam vnos kakšnih kalijevih tablet ne bo pomagal, če pH plazem ni pravi. Enako je pri osteoporozi s kalcijem, železom pri anemiji itd. Vseh teh elementov je dovolj že v raznovrstni hrani, le resorbirajo se ne, če vse ne špila.

Generalno pa le to, da je glavna zdravilna substanca v glini, kisu, medu itd, biokoda, sol in C vitamin, pomaga pa lahko seveda vsak tak pelin, tavžentroža, šipek itd.

Hočem opozoriti samo, da moraš s temi domačimi zdravili ravnati enako, kot z zdravo soljo, torej uživati surove, pod 65°C.

Sem pa seveda bik x:Dx

Ti tud ne razumes, se ti blede, kaksnih tablet!!!

Jaz jem paradajz, banane - to ima ful kalija in pravis da tud zdrava sol...

ne zrem tablet jaz, sploh pa ne dodatskih (bljek, umetno vse, kemija)...

TI ne razumes. ;) :P

Jaz nisem Bik, znam pa tud bit. ;)

Picasso

Pozdravljeni!

Jaz imam vašo sol, mi jo je podaril prijatelj.Samo zanima me rok uporabnosti?

Hvala za odgovor, sem doma v vaši bližini in vašo sol ljudje znajo ceniti.Moj prijatelj je bil čisto navdučen nad njo.Pije tudi vodo iz rimskega vrelca.Nekajkrat sem jo tudi jaz, vendar gre težko po grlo in vonj je tudi obupen.:)

Stane, a nam zaupaš, na kak način je tvoja sol očiščena?

V eni od oddaj "Na robu znanosti" na HTV so namreč dokazovali, da se informacije v vodi širijo trenutno. Torej se po morju razširjajo tudi informacije o strupih, ki preko rek v morje prihajajo, ne glede na to, kako čisto je na videz tam, kjer so konkretne soline, iz katerih izhaja tvoja sol. Mislim torej, da je kar zahtevno - očistiti informacije o nečistočah in ohraniti t.i. biokodo.

???

Zvedavi Nosorog.

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...