Skoči na vsebino

Zdrava Sol

Guest sstane

Recommended Posts

Stane je v zvezi s soljo persona, zato sem ga pač moral omeniti tudi v tistem delu moje knjige "Mala enciklopedija zdravilnih kamnov", ki govori o soli (verjeten izid marec 2005). Poglavje o soli bo videti takole:

III. razred: HALOIDI

Haloidi so spojine s halogenimi elementi. Zanje je značilna dobra topnost. Čeprav je znanih okoli 450 vrst haloidov, uvrščamo med okrasne kamne le fluorit, zaradi zdravilnih učinkov pa je pomemben tudi halit.

11. HALIT (KAMENA SOL)

Kubični NaCl

Pogoste primesi: MgCl2, CaSO4, Na2SO4, MgSO4, Ca Cl2, KCl, H2O, K2SO4, MnCl2, Fe2O3

Trdota: 2

Gostota: 2,1-2,2 g/cm3

Element: zemlja

Pod imenom kamena sol običajno mislimo na halit, čeprav uvrščamo med kamene soli tudi po videzu podobni neužitni silvin (KCl), ki je grenkega okusa, uporabljamo pa ga za pridobivanje kalija in izdelavo umetnih gnojil.

Halit, užitna kamena sol, pogosto tvori kubične, redkeje oktaederske kristale. Običajno je masiven in zrnat, lahko pa tudi vlaknat ali sigast. Raztopljen je v oceanih, vodi slanih izvirov in slanih jezer. Kristali kamene soli začnejo zelo hitro rasti iz nasičenih raztopin. Nastajajo okoli morij in jezer v vročih razmerah. Pri postopnem izhlapevanju vode iz zaprtih bazenov nastajajo solišča, debela od nekaj centimetrov do več sto metrov.

Razkolnost halita je popolna po ploskvah kocke, prelom luskast, sijaj pa steklen. Ponavadi je brezbarven ali bel. Primesi železovih oksidov ga obarvajo rdeče ali rumeno, bitumen in/ali glina sivo, zaradi izpostavljenosti radioaktivnemu sevanju pa se lahko atomi natrija v soli razporedijo nepravilno (koloidni natrij), kar rezultira z vključki modre ali rožnate barve.

Izvor imena:

Ime izhaja iz grščine; beseda halos pomeni sol.

Nahajališča:

Poljska, Nemčija, Španija, Avstrija, ZDA, Rusija, Palestina, Irak, Tibet, Indija itd.

Možnosti zamenjave:

Halitu je pogosto podoben fluorit, vendar je trši in se v vodi ne topi.

Tradicionalna uporaba:

Človek je kameno sol od nekdaj uporabljal za prehrano in konzerviranje živil. Z razvojem magijskih obredov je dobivala v njih vedno pomembnejše mesto tudi sol, saj simbolizira element zemljo, ima pa tudi očiščevalne učinke. Veliko so jo uporabljali v obrambni magiji; v prostoru so jo potresli po tleh v obliki kroga, ob tem pa vizualizirali , kako se njena energija spaja z energijo zemlje in kozmosa. V takšnem krogu so se počutili povsem varne. V ritualih je slana voda zamenjevala kri, pomešana s česnom pa je ponekod veljala za zaščito in prinašalko denarja.

Uporaba danes:

Tudi danes uporabljamo kameno sol v magijsko očiščevalnih obredih. Dobro absorbira nekatere človeku škodljive energije, zato jo lahko uporabljamo kot zaščito pred sevanji geoloških prelomnic in vodnih tokov. S kameno soljo lahko učinkovito izboljšamo energijsko atmosfero v bivalnih prostorih; na trgu so dostopne svetilke, izdelane iz izvotlenih kosov kamene soli, v katere je vstavljena žarnica. Ko žarnica gori, segreva sol, ta pa oddaja negativne ione; tovrstne svetilke so torej nekakšni ionizatorji zraka. V prehrani je vedno bolj cenjena himalajska sol. Poleg NaCl vsebuje obilo človeku potrebnih mineralov v sledeh, ki pa jih s kuhanjem uničimo oziroma spremenimo njihovo »informacijsko kodo«. Po mnenju našega alternativnega raziskovalca učinkov soli Staneta Sevčnikarja, je kritična temperaturna meja, do katere se informacijska koda soli ohrani, 65 oC. Informacijska koda se torej ohrani, če uporabimo sol šele takrat, ko je jed že skuhana, v fazi ohlajanja.

Astrološke povezave:

Z astrološkimi znamenji halita običajno ne povezujemo.

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Danes sem opazil zanimivost. 

Ene pet dni  nisem v službi pil limonade s Stanetovo soljo.  Danes sem si jo tako naredil že zgodaj dopoldne, nakar sem šel potem na wc.  Sol, kajpak. Urin je bil začuda bolj temen kot na tešče zjutraj. 

To pač po neki moji kmečki logiki  pomeni, da gre z Zdravo soljo tudi svinarija ven iz telesa.

Andres

Tisto od včeraj je bilo verjetno posledica prehrane ali česa. Danes sem spet na urinu testiral sol. Super, ker imamo sneg in tako lahko zunaj ščijemo :palec: kjer barva urina ostane prvotna več ur.

Tako je bilo. Najtemejši urin okrog 10. ure. Potem sem spil pol litra limonade z Zdravo soljo in urin je bil bolj svetel. Čez uro in pol sem spet spil pol litra tega napitka in urin je bil še bolj svetel. Upam, da ne bo od juga, ker bi jutri na teh označeno poscanih mestih, test v snegu nadaljeval.

Andres

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>

Po mnenju našega alternativnega raziskovalca učinkov soli Staneta Sevčnikarja, je kritična temperaturna meja, do katere se informacijska koda soli ohrani, 65 oC. Informacijska koda se torej ohrani, če uporabimo sol šele takrat, ko je jed že skuhana, v fazi ohlajanja.

.

Hvala za tvoje dobre namene, prosim te pa, da take neumnosti, da ima sol kakšno drugo informacijo od te, da je slana, v mojem imenu ne objaviš.

Če pa že želiš kaj objaviti, potem objavi to, kar sem res napisal!

BIOKODA

Vsako surovo živilo nosi v sebi kodo potencialne bioenergije, ki jo organizem zazna in pripravi presnovo.

Pasteriziranje, kuhanje, pečenje, tudi pogrevanje z mikrovalovi, kodo spremeni.

Če te energije ne kodiraš na novo, se presnova poruši in organizem zboli.

Nosilec biokode presnove in žive narave pa je x-ionski par soli in naravnega vitamina – C.

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Jst pa pijem tvojo limonado zdej ene 4 dni pa sem se zredila za 4 kile. Je to normalno?

Hmmm me mal skrbi...Imam ful apetit

Ti se nisi zredila, ampak si polna vode, ker sem siguren, da jedilne soli v svoji prehrani v tem času nisi opustila in imaš naekrat v telesu več elektrolitov in zato tudi več vode.

Vse to piše v knjigi :o|o:

<{POST_SNAPBACK}>Hvala za tvoje dobre namene, prosim te pa, da take neumnosti, da ima sol kakšno drugo informacijo od te, da je slana, v mojem imenu ne objaviš.

o.k. Bo šlo ven. Informacijsko strukturo nasploh sem kar precej študiral in - ne glede na to, da ti misliš drugače - ima sol tudi druge informacije od te, da je slana.

Mimogrede - kar se tiče morske soli - tudi tiste, o onesnaženem morju.

Sicer pa - nič ne objavljam v imenu koga drugega. Sta pa tvoja biokoda in informacijska struktura, o kateri govorim jaz, precej v žlahti.

In nenazadnje - ne more biti vsaka stvar, ki je ne poznaš ali ne priznavaš, neumnost!

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

<{POST_SNAPBACK}>

<{POST_SNAPBACK}>o.k. Bo šlo ven. Informacijsko strukturo nasploh sem kar precej študiral in - ne glede na to, da ti misliš drugače - ima sol tudi druge informacije od te, da je slana.

Mal več o temle.

Z napravo. imenovano detektor za zajetje elektronov js bilo dokazano razširjanje vseh informacij v etru (pesticidi, PCB in podobne substance so prisotne prav v vseh živih bitjih na Zemlji). Torej - ne glede na to, kje na Zemlji se sprosti nek strup, se razširi povsod. Na Michigan Institute of technology so Ahn, Weinacht in Bucksbaum eksperimentalno dokazali, da se tovrstne informacije fazno kodirajo v fotonsko vsebino elektrona.

V vodi pa je razširjanje informacij še toliko bolj neposredno in po trditvah Masaruja Emotoja, ki je proučeval moč spomina vode in ruskih znanstvenikov trenutno.

Torej - v morski soli so definitivno vse informacije o pizdarijah, ki preko rek pridejo v morje. Zato sem te pred časom tule vprašal, kako te informacije očistiš iz svoje soli.

Guest sstane

<{POST_SNAPBACK}>

<{POST_SNAPBACK}>Hvala za tvoje dobre namene, prosim te pa, da take neumnosti, da ima sol kakšno drugo informacijo od te, da je slana, v mojem imenu ne objaviš.

o.k. Bo šlo ven. Informacijsko strukturo nasploh sem kar precej študiral in - ne glede na to, da ti misliš drugače - ima sol tudi druge informacije od te, da je slana.

Sicer pa - nič ne objavljam v imenu koga drugega. Sta pa tvoja biokoda in informacijska struktura, o kateri govorim jaz, precej v žlahti.

In nenazadnje - ne more biti vsaka stvar, ki je ne poznaš ali ne priznavaš, neumnost!

Seveda ima vsak kristal malo morje informacij, valovno dolžino odboja svetlobe, frekvenco nihanja, trdoto, specifično toploto........itd itd in če stvari opazuješ na tak način, je vse ena sama informacija. Toda, jaz govorim o kodi presnove, ključu za odpiranje presnovnih programov in trdim, da je to par molekul NaCl, pa tudi drugih soli in vitamina C, organizem pa ima na jeziku in ostalih senzorjih ključavnice, kamor ti ključi pašejo.

In moraš priznati, da bi bilo neumnost trditi, da ima tvoj ključ za avto kakšno ekstra informacijo, razen zate, da boš lahko odklenil le svoj avto.

O tej neumnosti sem govoril, ki bi jo ti kar meni pripisal, ne pa o tem, da je neumnost to, kar ti pišeš o kristalih, ker tega nisem nikoli trdil, niti tako ne mislim.

Bilo bi pa prekrasno, če bi kar vsaka sol bila taka, kajti potem bi tudi bolezni ne bilo in ne tvojih in mojih informacij o kristalih in soli.

Žal pa ni tako :o|o:

<{POST_SNAPBACK}>Tina, si si res skopirala knjigo in jo prebrala :8):

Ne, tale stavek je bil le moj odraz strahu... :eek: x:px

Drugače pa komaj čakam na sol, sem prepričana, da bo odlično okrepila moje telo, ne le to v zvezi s hujšanjem. Pa itak je logično, da po 4 dneh še ne vidiš nikakršnih učinkov (da bi že takoj kar shujšal ali kaj drugega), le prve odraze odgovora telesa na novo snov.

x:Ix

Stane, sem si skopirala knjigo... x;)x

Scio mi nihil scire

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Ne, tale stavek je bil le moj odraz strahu...  :eek:  x:px

Drugače pa komaj čakam na sol, sem prepričana, da bo odlično okrepila moje telo, ne le to v zvezi s hujšanjem. Pa itak je logično, da po 4 dneh še ne vidiš nikakršnih učinkov (da bi že takoj kar shujšal ali kaj drugega), le prve odraze odgovora telesa na novo snov.

x:Ix

Stane, sem si skopirala knjigo...  x;)x

Paket bo tudi že jutri pri tebi x;)x

<{POST_SNAPBACK}>Toda, jaz govorim o kodi presnove, ključu za odpiranje presnovnih programov in trdim, da je to par molekul NaCl, pa tudi drugih soli in vitamina C, organizem pa ima na jeziku in ostalih senzorjih ključavnice, kamor ti ključi pašejo.

In moraš priznati, da bi bilo neumnost trditi, da ima tvoj ključ za avto kakšno ekstra informacijo, razen zate, da boš lahko odklenil le svoj avto.

Tale primerjava med informacijami v soli in ključem, ki odpira avto, ne stoji povsem, saj je človek pač precej bolj zapletena zadeva od avtomobila. Zato bom še enkrat odprl osnovno vprašanje - tisto, ki sem ti ga zastavil že pred časom.

- Strinjava se, da je biokoda osnovna informacija v soli, potrebna načinu presnove

- Najbrž se strinjaš, da ima sol močno sposobnost absorbcije raznih energij, zato jo uporabljajo včasih tudi za energijsko zaščito (nikjer nad oceani npr. ne namerimo anomalij zemeljskega elektromagnetnega polje)

- Ker je temu tako, je jasno, da absorbira tudi informacije o vseh nečistočah v morju, na katere se morje že grobo odziva (sluz ...). In tudi te informacije telo "prečita" in vgradi v svoj energijski sistem.

Torej, kaj meniš - je morska sol sploh še lahko zares zdrava? Ali je pametneje, da se orientiramo na uporabo kamene soli?

Guest sstane
Torej, kaj meniš - je morska sol sploh še lahko zares zdrava? Ali je pametneje, da se orientiramo na uporabo kamene soli?

Jaz bi se na tvojem mestu še kopal več ne v morju, niti v vodi iz vaserlajtunge, ampak v čisti destilirani vodi. Po tvoje imajo te vode strašno strašljive duhove v sebi, ker vsebujejo tudi soli :vragec:

V prehrani bi se pa podal med presnojedce, ki soli sploh ne uživajo, no ja, tu in tam koga peljejo na transfuzijo slane vode, če je preveč šlampast :o|o:

To, da se pa o biokodi strinjava, pa se lahko z mano strinjaš ti, drugače si pa za svojo trditev izmisli kakšno drugo ime, da ne bo zmede, mimogrede, biokoda je tudi zaščiteno ime ravno zato x;)x

Tako na splošno o soleh pa le to, da, če ne razumeš, da je katerakoli sol, ki je prejodirana, za organizem škodljiva, potem nima smisla, da sploh karkoli modrujeva o soleh.

Nimam pa sploh nič proti temu, če kdo misli, da je milijone let stara morska sol iz kakšnega rudnika boljša od mlade morske soli x:)x

Seveda je pa po tvoje lahko hudič tudi v informaciji, ki jo taka stara sol ima, ko so živeli še dinozavri, bogve, kaj so ji povedali x:Dx

Kakorkoli in šalo na stran, ker so zadeve preresne. Kaj jaz mislim in vem o soli, sem napisal v knjigi, da so trditve točne, potrjuje praksa, vsak je pa seveda sam svojega telesa gospodar in je izbira, kaj bo užival in s kakšnimi diamanti se bo kitil, popolnoma njegova stvar.

Na vsakem artiklu, ki ga kupiš so navedene sestavine.

Npr.: herba bonboni x:Dx Karameliziran sladkor, ekstrat teh pa teh zelišč, etc., etc.,...

Pri vseh zdravilih piše iz česa so sestavljene.

Pri soli, ki jo kupiš v trgovini piše, da je to morska ali kamena sol, z dodatkom joda.....

etc.

etc.

Glede na to, da pri tvoji soli nič ne piše, sklepam, da je sestavljena iz "soli" brez dodatkov.

Imam prav?

Zdaj me bo pa fental :OO!: :OO!: :OO!:

Guest sstane

Kako, da nič ne piše :8):

Salesalute Zdravasol spada po pravilniku o soli med naravne morske soli z naravno vsebnostjo joda x;)x

NIČ TE NE BO FENTAL x:Dx

Guest sstane

Astra, to, da jaz včasih na neresne trditve tudi neresno odgovarjam, je pač moj stil in tu si ne morem pomagati, sem pač bik :o|o:

Če pa ti v moji knjigi in intervjujih najdeš kaj neresnega, mi pa prosim povej, ker človek res ne more vedeti za vsakogar, kako se mu katera beseda vidi in sliši. x^x

Glej, Stane, jaz v biokodo in zdravo sol verjamem.. x^x

problem je samo v tem, da sem naravno vedno radovedna, rada raziskujem in primerjam...in se učim seveda.Ko me frendi vprašajo, zakaj ravno ta sol...in ne katera druga, jim v bistvu ne znam odgovoriti...

če greš na forum, kjer propagirajo himalajsko sol, recimo, ti bo tudi vsak znal napisati....da je to edina sol, ki kaj velja...ker vsebuje to in to,pa zakaj to potrebujemo ..itd, itd...

če mi nekdo trdi, da je edino ta jogurt zdrav in priporočljiv, bi jaz rada vedela ZAKAJ samo ta..in noben drug...

Astra

Per aspera ad astra

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...