Skoči na vsebino

Zdrava Sol

Guest sstane

Recommended Posts

Sstane, a tvoji ssoli kaj sskodi, ce jo v moznarcku sstres skupaj ss possuseno baziliko na primer? Prejle nekaj ekssperimetntirala, pa mi je ful vsec vonj in okus x:px x;)x

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Sstane,  a tvoji ssoli kaj sskodi, ce jo v moznarcku sstres skupaj ss possuseno baziliko na primer? Prejle nekaj ekssperimetntirala, pa mi je ful vsec vonj in okus  x:px  x;)x

Ne, zakaj le. Seveda si pa tako mešanico delaj sproti, ne na zalogo, ker bi počasi oksidirala.

Fino :palec:

Ne, ne, sproti, seveda x^x Saj to je najbolj zabavno pri vsej stvari, da se vsakic posebej igram malo x8Dx

Pa res je fajn, zmesas z origanom in posujes po pecenem piscancu x:px al pa baziliko po solatki.. hmm.. rozmarin in ribica tud ni slaba verjetno x:)x

loesje

Spet nazaj -

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Fino  :palec:

Ne, ne, sproti, seveda x^x  Saj to je najbolj zabavno pri vsej stvari, da se vsakic posebej igram malo  x8Dx 

Pa res je fajn, zmesas z origanom in posujes po pecenem piscancu  x:px  al pa baziliko po solatki.. hmm.. rozmarin in ribica tud ni slaba verjetno  x:)x

Seveda, saj to je točno to, kar pišem v knjigi o kodiranju :palec:

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>sstane, koliko stane en paketek te soli?

Vsi trije paketi,

- darilni s knjigo, dvema dozama in lesenim kompletom solnice in možnarčka,

- začetni s knjigo in tremi dozami in

- nadaljevalni s šestimi mesečnimi 240 gramskimi dozami Salesalute°

stanejo enako, 25 EUR oziroma 6000 SIT.

Posamična 240 gramska doza stane 5EUR ali 1200 SIT.

Toda, lunatke imate zaenkrat 50% popusta, torej polovična cena + poštnina. x;)x

Guest sstane
Pravilno je preko naročila na moji spletni strani, če se ti pa ne da, te bom pa jaz potem tja prenesel x;)x

sstane, a je možno, da ima tvoja sol različen okus? V glavnem je vse OK, ko pa sem iz malega lesenega tulčka stresla v solnico, potem pa seveda spet en ščepec "ukradla" za lizanje, je bila ta sol grenka za izpljunit. Potem sem probala direktno iz doze, je bila OK, pa spet prejšnjo, grenko, grenko. Ne bi rekla, da so se mi okušalne brbončice kaj skujale.

<{POST_SNAPBACK}>sstane, a je možno, da ima tvoja sol različen okus? V glavnem je vse OK, ko pa sem iz malega lesenega tulčka stresla v solnico, potem pa seveda spet en ščepec "ukradla" za lizanje, je bila ta sol grenka za izpljunit. Potem sem probala direktno iz doze, je bila OK, pa spet prejšnjo, grenko, grenko. Ne bi rekla, da so se mi okušalne brbončice kaj skujale.

eni koscki not so ful grenki, ja.. jaz sem sklepala da so to kake alge al kaj takega mal prevec nagnetene na enem koncu... :inocent:

loesje

Spet nazaj -

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>eni koscki not so ful grenki, ja.. jaz sem sklepala da so to kake alge al kaj takega mal prevec nagnetene na enem koncu...  :inocent:

Res lahko sčasoma pride do rahle segregacije in je dobro dozo malo pretresti, ni pa to čisto nič hudega. Vsak kristalček pač nima popolnoma enake sestave, ker poteka kristalizacija v določenem temperaturnem in koncentracijskem razponu. Je pa to pomembno ravno zaradi disiciacije elektrolitov v slini, da ti stimulira različne organe.

Naj te to ne moti, tudi ljubezen je včasih grenka x;)x

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>sstane, a je možno, da ima tvoja sol različen okus? V glavnem je vse OK, ko pa sem iz malega lesenega tulčka stresla v solnico, potem pa seveda spet en ščepec "ukradla" za lizanje, je bila ta sol grenka za izpljunit. Potem sem probala direktno iz doze, je bila OK, pa spet prejšnjo, grenko, grenko. Ne bi rekla, da so se mi okušalne brbončice kaj skujale.

Niso se ti skujale, bodi pa vesela, da imaš tako senzibilne x;)x

Če te res moti, pa vsuj vsebino epruvetke v dozo, malo potresi in jo znova napolni.

Kje si pa čutila grenko, na konici ali na koncu jezika?

Kje si pa čutila grenko, na konici ali na koncu jezika?

Ma kaj jaz vem kje, cela usta so bila grenka, ful. Takoj, ko sem nekaj zrnc dobila na jezik, se je grenkoba kar razlila. Hec je bil v tem, da so potem druga zrnca to grenkobo takoj pregnala, po ponovnem poskusu je bilo pa isto, takoj vse grenko.

Važno je, da ni nič narobe s soljo. Sem se bala, da jo bom morala stran zmetat, hehe.

tudi ljubezen je včasih grenka

Ha,ha, ha... moje so bile vse sladke (ena je še zdaj), samo cuker se je počasi stopil.

Guest sstane

Si takrat, ko je bilo najbolj grenko, zaslišala kakšno kruljenje v trebuhu? To grenko namreč stimulira slinavko in želodec. Če nisi opazila, ker nisi bila pozorna, delaj to v bodoče, poslušaj vse svoje reakcije, boš videla, kako so zanimive x;)x

Zdrava sol vznemirja vse čakre x:Dx

Nobenega kruljenja, nobenih notranje-telesnih zvokov ali kakšnih drugih občutkov ni bilo, samo grenkoba.

stimulira slinavko

Mogoče je tukaj vzrok, da sem grenkobo tako močno čutila. Pred mnogimi leti sem bila namreč operirana na trebušni slinavki zaradi akutnega pankreatitisa. Saj kakšnih hujših težav po tem nisem imela, mogoče so pa kje skrite x:)x . Je šlo za opozorilo, da moram biti bolj pridna x:Dx x:Dx .

Soli še nisem premešala, bom danes še enkrat testirala svoje brbončice in našpičila "notranje uho".

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Nobenega kruljenja, nobenih notranje-telesnih zvokov ali kakšnih drugih občutkov ni bilo, samo grenkoba.

Mogoče je tukaj vzrok, da sem grenkobo tako močno čutila. Pred mnogimi leti sem bila namreč operirana na trebušni slinavki zaradi akutnega pankreatitisa. Saj kakšnih hujših težav po tem nisem imela, mogoče so pa kje skrite x:)x . Je šlo za opozorilo, da moram biti bolj pridna x:Dx  x:Dx .

Soli še nisem premešala, bom danes še enkrat testirala svoje brbončice in našpičila "notranje uho".

No, tisti pankreatitis ti je verjetno povzročil kak kamenček, ki ti je zaprl kanal za izliv v dvanajsternik. Kamenčki pa v slani vodi ne uspevajo, torej si bila že takrat malo podsoljena :o|o:

Le poslušaj se x;)x

Ni bil kamenček, je bil kar cel peskokop v žolčniku, zato so mi ga en mesec po operaciji slinavke popolnoma odstranili.

Današnji poskus: še vedno grenko, ampak v blažji obliki, zelo znosno. Zdaj sem pa "ta slabo" sol že zmešala s ta boljšo in ne bom več eksperimentirala. Mogoče kdaj drugič, ko se mi bo spet kaj "sumljivo" okušalo.

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Joj, jst se tolk matram s tole ssoljo.  x:Dx

ne gre in ne gre ... da bi jo dala na primer v pijačo ali pa sam tako polizala.  :sori:  :o|o:

edino za kuhanje gre.

Šit no ... tko je, če je človek mahnjen na sladko.  :xx!:

Saj to je tudi najbolj pravilno, ti samo hrano začinjaj na zgornjo mejo okusa, seveda pa k sladkarijam sol najbolj ne paše :o|o:

Koliko je pa porabiš dnevno in koliko kalorij zauživaš :8):

Če si ne znaš izračunati, pa napiši tvoje kuharske recepte, ti bom jaz ocenil kalorije x;)x

uhja Stane, morem rečt, tvoja sol prav blagodejno vpliva na ženske ;) opažam prijetne spremembe na moji ljubici...
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

to mi deli, El Nino! x;)x xsuperx :palec:

Stane, se da mogoče s tvojo soljo zdravit tudi hipolaktamijo?

moja prebava nekako ne prenaša kakih mlečnih izdelkov, še posebej, če so sladki...

in v zadnjem letu se je ta težava še bolj izrazila :xx!:

imaš kak koristen nasvet?

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...