Skoči na vsebino

Zdrava Sol

Guest sstane

Recommended Posts

Guest sstane
Sama sol ne, jo moraš že tako uporabljati, kot pišem v knjigi. Če te pa samo mleko muči, ga pač ne uživaj, današnje, homogenizirano, pasterizirano in po možnosti še vitaminizirano pa tako ne paše v noben želodec.
Deli na socialnih omrežjih

ja, jogurte lahko...no, vsaj slabo mi ni blo...

saj mleko tud pijem al pa sladkarije jem...vendar zmeraj bolj redko, samo potem vedno en štamprle jabolčnega kisa čez popijem, da me ne zvije.

pa me samo zanima, al se da to težavo s čim odpravit.

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

Guest sstane
Pa kaj si navalu na mleko in jogurte, če ti ne paše. To s kisom pa poznam iz svojih raziskovalnih začetkov, če nisem mogel drugače sladkorja v krvi zbit, sem spil slan jabolčni kis. Si si kdaj meril sladkor v krvi?

Guest sstane

V apoteki lahko kupiš testne lističe za meritev sladkorja v urinu, v krvi ti ga pa lahko izmeri kak diabetik ali pa morda v kakšni domači lekarni, kjer prodajajo aparate. V ambulanti pa vsekakor, dvomim pa, da ti ga bodo kar tako iz tvoje radovednosti, zdravnik posumi na diabetes ponavadi šele takrat, ko omedliš x:)x

Ampak, nič se ne boj, tudi sladkorna ni to, kar izgleda, neozdravljiva bolezen, tudi to je le posledica debalansa elektrolitov in kalorij v hrani in posledično v organizmu.

Te trese kaj statična elektrika? Si predebel?

ne, elektrika me ne trese, vsaj ne tko redno..pač če se kake žoge dotaknem pri košarki, me je streslo, al pa kovine, ki je nabita...

pa predebel nisem x:Dx dejansko imam 20 kg premalo od idealne teže, hehe

ne, ne, sm od zmeraj presuh...pa tud omedlel še nikol nism....razn enkrat, ko sm bil mali pred neko operacijo, ko so mi eno injekcijo dal...sam takrat je bilo od strahu, ne od cukra x:)x

se izogibam premastni hrani (zaradi kože in aken) potem sladki hrani in mleku, zaradi prebave, pijem jabolčni kis...a se je za čudit, x:Dx

drgač dost jem krompir, velik kruha, testenine, sadje in zelenjavo...pol se pa že počas konča...

a kej posebnega priporočaš?

@Cashy, poizkusi zmanjšati vnos OH in začni uporabljati bolj kvalitetne oz. polnovredne, čimbolj povečaj predvsem delež surove zelenjave. Beljakovine in kvalitetne maščobe so tudi zelo pomembne. Če te zanima kaj okoli tega povej, bom limal linke ali pa povedal svoje mnenje.

zmanjšati ogljikove hidrate? najbrž tud premal telovadim, in jih niti ne porabim...tukaj bi bilo dobro več sprememb v smeri večje športne aktivnosti.

Sebastjan, imaš kaj kvalitetnih OH izdelkov za priporočit?

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>nekje ja vmes med pou kile in celo kilo, recimo 70 dkg

Kilogram pekovskega kruha vsebuje tudi do 20g soli in v tej količini soli je 300 mikrogramov joda. Ti torej že samo s kruhom dnevno zaužiješ tudi do petkratno količino potrebnega joda in če poleg kruha ješ tudi drugo slano hrano, si že kar fajn prejodiran.

Čutiš na točki ščitnice na dlaneh ob pritisku kakšno bolečino ali pa kakšno zbadanje pod rebri?

Na dolgotrajno bombardiranje z jodom po navadi reagira ščitnica s povečanim delovanjem in ti s tem pospeši hitro izločanje prejodirane hrane.

Zadnje raziskave na srednješolski mladini kažejo velik porast povečanega delovanja ščitnice, čemur se jaz sploh ne čudim, saj je naša jedilna sol zadnja štiri leta že petkrat prejodirana.

:ermm: najprej mi boš moral povedat, kje na dlani je točka ščitnice...

drugače me pa nič ne boli, tudi pod rebri ne, razen med tekom, če nisem razpoložen zanj...

najbrž res preveč slane hrane užijem. Bo treba bolj pazit.

Guest sstane
Točka ščitnice na dlaneh leži na blazinici palcev. Objemi jo s kazalcem in palcem in pritiskaj s palcem, boš že začutil x;)x

Na optimalno delovanje scitnice vpliva v veliki meri tudi vdihani kisik... in mislim, da je prvi korak za vsakega ki zeli shujsati ali pa povecati nivo energije... nasploh 1. korak k bolj zdravemu zivljenju ta da se nauci dihati... to kar je sicer ze 1X znal pa je pozabil... kaxen mesec nazaj sem prebral knjigo jumpstart your metabolism ( o tem kako z dihanjem pospesiti presnovo oz. povecati energijo) od taX sem potem izvajal par vaj(3X na dan po 6 minut) in sem res shujsal za 3 kg, ob tem da sem zraven ZRL vse po spisku...pa se nivo energije se mi je neverjetno dvignil...

Kisik je najbolj podcenjena stvar na svetu! (velik bolj kot sol)

Se pravi ce imate kaxno kilco odvec... najprej se naucite dihat... pospesil se vam bo metabolizem... ce ste emocionalni jedec pa obstaja velika verjetnost deblokiranja tistih custev, ki vplivajo na to... zgubit nimate nic!

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Stane, nobenih bolečin, juhuu! x:Dx

Samson23, res smo znal pravilno dihat, ampak samo takrat, ko smo bili dojenčki. lepo s trebušno prepono. In pol se čudimo, kako je znala taka mala kepca spravit od sebe tako močan glas, ko se je zadrl :vragec: , jasno, ko pa se je drl s trebušno prepono x^x

tarnam zaradi malce preveč rednih prebavnih motenj zaradi uživanja mlečnega sladkorja...in kako bi se teh težav rešil....

nisem tarnal zaradi sladkorne bolezni x:o)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...