Skoči na vsebino

Zdrava Sol

Guest sstane

Recommended Posts

Tole...pod "Zdravo sol" x:)x

Sončna mi je zadnjič povedala recept za limonado s sstanetovo soljo. Najprej sem se malo začudila... :eek: Ampak ker moram čim več stvari preizkusiti, sem naredila tako limonado. In čudo...sol res zmanjša kislost limonce in je prov fino x:px

Love Doesn't Have To Hurt To Feel Good
Deli na socialnih omrežjih

Bi bilo trba vse prebrat...pa sem začela s sodnikom Collino...jutri bo pa ssol...

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Večina Italijanskih mest je nastala ob rudnikih soli, vključno z Rimom, in prva velika rimska cesta Via Salaria je bila zgrajena za prevažanje soli ne samo v Rim, ampak po celem polotoku...Včasih so svoje vojake plačevali s soljo...

Sol so dodajali vinu...

V začetku 20. stoletja so se v Indiji širili protesti zaradi britanske politike do soli (monopol Britanije do soli). Pojavil se je majhen možic in zagovarjal civilno neposlušnost, Mahatma Gandhi. 12.03.1930 se je odpravil na pot dolgo 240 milj do morja v Dandiju. Petega aprila je prišel do obale in hodil ob njej dokler ni našel kepe soli... Pobral jo je in s tem kršil britanski zakon o soli...

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Tole...pod "Zdravo sol"  x:)x

Sončna mi je zadnjič povedala recept za limonado s sstanetovo soljo. Najprej sem se malo začudila... :eek: Ampak ker moram čim več stvari preizkusiti, sem naredila tako limonado. In čudo...sol res zmanjša kislost limonce in je prov fino  x:px

:palec: :palec: Prima limonadka, ni kej, dejte jo še drugi poskusit. :palec:

Zaradi velikega zanimanja tistih, ki ste knjigo kupili v prosti prodaji, smo pripravili dodatno ponudbo paketov BIODIETA z različnimi mesečnimi 240 gramskimi dozami Salesalute zdrave soli brez knjige po sledečih cenah vključno z dostavo po pošti:

1. paket BIODIETA z 1 dozo.............1 500 SIT

2. paket BIODIETA s 3 dozami...........3 000 SIT

3. paket BIODIETA s 6 dozami...........5 000 SIT

4. paket BIODIETA z 12 dozami..........8 000 SIT

5. paket BIODIETA s 24 dozami.........14 000 SIT

6. paket BIODIETA s 36 dozami.........20 000 SIT

Zadnji paket je primeren za devetmesečno biodieto štiričlanske družine.

.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

Tole...pod "Zdravo sol"  x:)x

Sončna mi je zadnjič povedala recept za limonado s sstanetovo soljo. Najprej sem se malo začudila... :eek: Ampak ker moram čim več stvari preizkusiti, sem naredila tako limonado. In čudo...sol res zmanjša kislost limonce in je prov fino  x:px

Zadnjič sem bil na nekem tečaju in sem dnevni odmerek pomešal z limoni in vodo v polliterski steklenici. Joj. :V: :V: :V:

No, ampak kamen pa še vedno nisem, samo ponesrečilo se mi je. x;)x

Andres

• 1 month later...

Stane, jaz pa opažam, da po tej tvoji soli več pijem (sem bolj žejna) kot po tisti jodirani soli. Mogoče zato, ker si več solim kot prej (ker je ta tvoja sol manj slana)?

Se pa počasi navajam, da ne solim več med kuhanjem, ampak šele na koncu. x^x Danes sem skuhala rižoto brez soli, na koncu pa dodala Salesalute in rižoto premešala. x:px :palec:

Btw: Še enkrat hvala za poslano sol in knjižico! x:Xx Sem ti že na OS pisala, ampak naj bo še tukaj ena javna zahvala. x:)x

Guest sstane
Stane, jaz pa opažam, da po tej tvoji soli več pijem (sem bolj žejna) kot po tisti jodirani soli. Mogoče zato, ker si več solim kot prej (ker je ta tvoja sol manj slana)?

Ne bo držalo, ali jo pregrevaš ali pa ti je pričela intenzivno izganjati jod iz organizma. Po nekaj dneh se mora žeja stabilizirati, razen, če nisi pričela tudi intenzivneje hujšati :8):

Bomo videli 19. x;)x x:Dx

• 2 weeks later...

Stane, zahvaljujem se za sol...ki sem jo dobila posredno... x;)x

Zdaj pa seveda razmišljam o uporabi... x?x

odločila sem se, da bom tokrat vložila nekaj ozimnice s to soljo...pa še na eni kmetiji sem jih zagnjavila... x:Dx ...če bi mi lahko naredili klobase...s to soljo...

Zdaj pa imam en problem...kako speči kruh...s to soljo...če se ne sme pregreti x?x

še enkrat hvala x:Xx upam, da večje količine lahko dobim po pošti...

Astra

Per aspera ad astra

Guest sstane
Stane, zahvaljujem se za sol...ki sem jo dobila posredno... x;)x

Zdaj pa seveda razmišljam o uporabi... x?x

odločila sem se, da bom tokrat vložila nekaj ozimnice s to soljo...pa še na eni kmetiji sem jih zagnjavila... x:Dx ...če bi mi lahko naredili klobase...s to soljo...

Zdaj pa imam en problem...kako speči kruh...s to soljo...če se ne sme pregreti x?x

še enkrat hvala x:Xx upam, da večje količine lahko dobim po pošti...

Astra

Najbolje je speči neslan kruh iz popolnoma navadne krušne moke, ki ga potem "namakaš" v zdravo sol oziroma ga pred mazanjem z namazi posoliš.

Za vlaganje, tudi pri klobasah, je poraba 3%.

Pri klobasah pazi, da jih pri dimljenju ne pregreješ preko 65°C x!x

Guest sstane
Sstane, a se prav spomnim, da si enkrat rekel(mogoče je celo kje napisano), da je v Italiji sol manj jodirana. A potem, če že kupujemo sol v trgovinah, je bolje v italijanskih x?x  :inocent:

Kaj si nepismena, da ne znaš prebrati, koliko joda je v kateri soli x:Dx

Pa da mi ne začneš razlagati, da jaz pravim, da je vsaka manj jodirana sol tudi zdrava sol, ker to ni res :vragec: x^x

Sstane, a se prav spomnim, da si enkrat rekel(mogoče je celo kje napisano), da je v Italiji sol manj jodirana. A potem, če že kupujemo sol v trgovinah, je bolje v italijanskih x?x  :inocent:

Pa da mi ne začneš razlagati, da jaz pravim, da je vsaka manj jodirana sol tudi zdrava sol, ker to ni res :vragec: x^x

Sej nism rekla, da je manj jodirana zdrava, sam da je boljša :sori:

Ma ne mormo skoz sam od tvoje živet x:)x

Love Doesn't Have To Hurt To Feel Good

Guest sstane
Sstane, a se prav spomnim, da si enkrat rekel(mogoče je celo kje napisano), da je v Italiji sol manj jodirana. A potem, če že kupujemo sol v trgovinah, je bolje v italijanskih x?x  :inocent:

Sej nism rekla, da je manj jodirana zdrava, sam da je boljša :sori:

Ma ne mormo skoz sam od tvoje živet x:)x

Če si si že naštelala svoj "vžig", lahko začneš tudi improvizirati in iskati svojo dobro sol. Vsa navodila imaš v knjigi x;)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...