Skoči na vsebino

Zdrava Sol

Guest sstane

Recommended Posts

Guest sstane
lušno, lušno.....

a te lohk vprašam zaka ti vijolčna tolk leži....barva škofov in šizofrenikov x:Dx

Vijolična je najprej barva joda in modrosti, potem pridejo pa vsi ostali na vrsto x;)x

Si pogledala vse strani :8):

Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
mene pa moti tista klekljarija spodaj. ko prvic odpres, ti skoci ven in izgleda kot kaksna zivalska koža....zebra ali kaj takega :eek: x:)x :vio:

Bom upošteval tvojo vegetariansko asociacijo in vse pakete posnel na opeki. :palec:

Vprašanje,

tvojo sol - Zdrava sol- (podatek s tvoje internetne strani) proizvajajo Soline pridelava soli d.o.o.

http://www.salesalute.com/forum/forum_showactivegroups.asp

ali tudi ostale soli iz njihove ponudbe spadajo v kategorijo t.i. zdravih soli ( Zdrava sol, himalajska sol.....)

http://www.soline.si/ponudba/solnce/tradicionalna_sol

Prosim za jasen odgovor. Spadajo te soli po vašem mnenju med zdrave soli ali ne ?

Hvala

Guest sstane
Vprašanje,

tvojo sol - Zdrava sol- (podatek s tvoje internetne strani) proizvajajo Soline pridelava soli d.o.o.

http://www.salesalute.com/forum/forum_showactivegroups.asp

ali tudi ostale soli iz njihove ponudbe spadajo v kategorijo t.i. zdravih soli ( Zdrava sol, himalajska sol.....)

http://www.soline.si/ponudba/solnce/tradicionalna_sol

Prosim za jasen odgovor. Spadajo te soli po vašem mnenju med zdrave soli ali ne ?

Hvala

Če uporabiva besedo zdrava v tem smilu, kot se uporablja v propagandne namene pri zdravi hrani, vodi, zraku itd, pri tem pa nihče ne ve, kaj to zdravo pomeni, potem lahko za vse naravne soli rečemo, da so zdrave, če jih primerjamo z običajnimi jedilnimi solmi.

Da bi se taki nepreciznosti izognil, sem v knjigi take soli poimenoval dobre soli, za zdravo v tem smislu, kot jo opisujem v knjigi in je tudi knjigi v paketu biodieta priložena, pa sem podal točen opis učinkov in načina ter količine uporabe.

Drugače je pa zdrava sol takšne sestave, da dobi telo pri njeni najmanjši zaužiti količini največ NaCl, ki je osnovni in vodilni elektrolit, brez stranskih učinkov, istočasno pa preko jezika odpira programe presnove.

Ni pa zdrava sol nikakršno zdravilo za organizem, pač pa je to zdravilo za hrano in se tako tudi uporablja, za soljenje hrane, organizem se pa potem uravnoteži sam.

Torej, v smislu mojega poimenovanja, nikakor niso vse naravne soli zdrave, res pa je, da bi bilo mnogo manj bolezni, če bi človeštvo v svoji prehrani uporabljalo dobre soli.

Guest sstane
x:Dx x:Dx x:Dx xsuperx xokx xyesx

lepa miza! na sploh se mi zdi, da gre lepse z vijolicno. :vio:

x:Dx x:Dx x:Dx joj, kolikokrat me spravis v smeh! x:Dx x:px

Ta miza je oni klavir, ki ga vidiš na moji fotki x;)x

Če uporabiva besedo zdrava v tem smilu, kot se uporablja v propagandne namene pri zdravi hrani, vodi, zraku itd, pri tem pa nihče ne ve, kaj to zdravo pomeni, potem lahko za vse naravne soli rečemo, da so zdrave, če jih primerjamo z običajnimi jedilnimi solmi.

Da bi se taki nepreciznosti izognil, sem v knjigi take soli poimenoval dobre soli, za zdravo v tem smislu, kot jo opisujem v knjigi in je tudi knjigi v paketu biodieta priložena, pa sem podal točen opis učinkov in načina ter količine uporabe.

Drugače je pa zdrava sol takšne sestave, da dobi telo pri njeni najmanjši zaužiti količini največ NaCl, ki je osnovni in vodilni elektrolit, brez stranskih učinkov, istočasno pa preko jezika odpira programe presnove.

Ni pa zdrava sol nikakršno zdravilo za organizem, pač pa je to zdravilo za hrano in se tako tudi uporablja, za soljenje hrane, organizem se pa potem uravnoteži sam.

Torej, v smislu mojega poimenovanja, nikakor niso vse naravne soli zdrave, res pa je, da bi bilo mnogo manj bolezni, če bi človeštvo v svoji prehrani uporabljalo dobre soli.

To da dobra sol NI zdravilo (v smislu zdravila) mi je čisto jasno, vendar pa so njeni učinki blagodjeni in zagotavljajo pravilno delovanje telesa, tako da do bolezni oz. težav sploh ne bi prišlo, se organizem uravnovesi sam.

Kako pa lahko ugotovimo katera od soli, naravnih soli im ustrezno sestavo, da jo lahko tretiramo kot Zdravo sol ?

Drugače je pa zdrava sol takšne sestave, da dobi telo pri njeni najmanjši zaužiti količini največ NaCl, ki je osnovni in vodilni elektrolit, brez stranskih učinkov, istočasno pa preko jezika odpira programe presnove. kako naj sami preverimo, kakšne lastnosti neka sol ima ? Izključno empirično boste rekli, vendar pa nismo vsi enako dojemljivi in ne prepoznamo učinkov , ki pa so pri slabi soli lahko zelo škodljivi ?

Guest sstane
Kako pa lahko ugotovimo katera od soli, naravnih soli im ustrezno sestavo, da jo lahko tretiramo kot Zdravo sol ?

Drugače je pa zdrava sol takšne sestave, da dobi telo pri njeni najmanjši zaužiti količini največ NaCl, ki je osnovni in vodilni elektrolit, brez stranskih učinkov, istočasno pa preko jezika odpira programe presnove. kako naj sami preverimo, kakšne lastnosti neka sol ima ? Izključno empirično boste rekli, vendar pa nismo vsi enako dojemljivi in ne prepoznamo učinkov , ki pa so pri slabi soli lahko zelo škodljivi ?

Čeravno je Salesalute popolnoma naravna sol, ima piko na i, ki je seveda ne morem razlagati kar tako po internetu, ker že tako ali tako ugotavljam iz raznih člankov, da me mnogi kopirajo in to napačno.

Zaenkrat ti ne morem povedati kaj drugega, kot to, da je Salesalute taka, kot je opisana v knjigi in da je jedilna jodirana tudi taka, kot jo opisujem.

Učinke slednje že poznaš, učinke zdrave boš pa lahko pričela opazovati že jutri, ko ti poštar prinese paket in ko si boš sčasoma nastavila senzorje na pravo mero, boš lahko uporabo zdrave soli tudi opustila, saj zadošča za vdrževanje ravnotežja že uravnoteženega organizma vsaka sol, ki ti bo okusna.

Torej, biodieta ni le v uporabi zdrave soli, ampak je to tudi metoda za pravilno nastavitev čutil, kar je enako pomembno, kot sama uravnotežitev, saj te bo to varovalo v bodoče pred nadaljnimi napakami v prehrani.

Svetoval bi ti tudi, da se nikoli ne zanašaš samo na to, kar piše na embalaži kateregakoli prehrambenega proizvoda, pač pa da vse, kar daš v usta, podvržeš najprej testiranju svojega nosu in jezika.

:eek: ja hudo, ne morem verjet! Sstane, po enem ali dveh letih kolikor poznam tebe in tvojo sol, je tole prvič, da vidim, da si dejansko čist direkt in normalno napisal kako in kaj je s tvojo soljo :palec:

Kul, glih prav znanstveno, da se še da razumet, pa da zgleda vseen 'znanstveno'.. if you know what I mean...

Sam tole..

higijeni - higieni.

vsejedo osebo - a ta beseda obstaja? dej mal se tam v uni temi 5 minut pozanimaj ;)

presnojedci potrebujejo minimalna količine - ena tipkarska napaka...

In, če ne bo spremenil svojega načina življenja - tle pa mislim, da ni vejice...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Guest sstane
:eek: ja hudo, ne morem verjet! Sstane, po enem ali dveh letih kolikor poznam tebe in tvojo sol, je tole prvič, da vidim, da si dejansko čist direkt in normalno napisal kako in kaj je s tvojo soljo :palec:

Kul, glih prav znanstveno, da se še da razumet, pa da zgleda vseen 'znanstveno'.. if you know what I mean...

Sam tole..

higijeni - higieni.

vsejedo osebo - a ta beseda obstaja? dej mal se tam v uni temi 5 minut pozanimaj ;)

presnojedci potrebujejo minimalna količine - ena tipkarska napaka...

In, če ne bo spremenil svojega načina življenja - tle pa mislim, da ni vejice...

Vse sem popravil, razen vsejedcev x:Dx

V kateri oni temi naj pogledam :8):

http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rt...4791&c_id=11384

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...