Ksenia 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 pa naslednja? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 pa naslednja?V soboto, nedeljo in v torek, s 1. aprilom dalje pa vsak dan http://www.tvpika.net/sl/informacija.asp?i...pe_informacij=1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 23. marec 2007 Prijavi Deli 23. marec 2007 Prosim za komentarje tega članka v Dnevniku, 8. marca http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_teme/zgodba/232836/ Ali veste, koliko soli zaužijete na dan?četrtek, 08.03.2007 07:00Tekst: Staša Kaplan Pavlovčič LJUBLJANA - Letos poteka akcija Svetovne zdravstvene organizacije (SZO), s katero želimo zmanjšati količino soli v hrani, in sicer na 5 gramov na dan. Z manjšim vnosom soli bi vplivali na znižanje krvnega tlaka in s tem na zmanjšanje srčno-žilnih bolezni, ki so vodilni vzrok smrti in invalidnosti. Slovenci zaužijemo bistveno preveč soli. Na manjši vnos soli opozarjamo tudi ob današnjem svetovnem dnevu kronične ledvične bolezni. Bolniki s kronično boleznijo ledvic vseh stopenj na tak način potrebujejo manjše število oziroma manjše odmerke zdravil za učinkovito zdravljenje visokega krvnega tlaka. Z ustrezno količino soli bodo namreč laže vzdrževali ustrezno tekočinsko ravnovesje, kar pomeni, da se ne bodo pojavile otekline zaradi zadrževanja vode v telesu, ki jo povzroči natrij kot glavna sestavina soli. Škodljivost soliVeliko soli v hrani zvišuje krvni tlak, ki je nevaren dejavnik tveganja za nastanek možganske kapi, srčnega infarkta, srčnega popuščanja, za razvoj ateroskleroze in bolezni oči ter ledvic. Pogosto ga imenujejo tihi ubijalec, saj bolniki v začetnih letih te bolezni, ki se lahko pojavi že kmalu po 20. letu starosti, nimajo bolezenskih znakov in se ne zavedajo, da imajo nevarno bolezen. Bolniki z zvišanim krvnim tlakom imajo namreč trikrat večjo možnost, da razvijejo srčno bolezen ali utrpijo možgansko ali srčno kap, verjetnost, da bodo umrli zaradi srčno-žilnih bolezni, je dvakrat večja. Z zmanjšanjem količine soli v prehrani lahko znižamo krvni tlak, ob manjšem soljenju pa je tudi delovanje zdravil za znižanje krvnega tlaka učinkovitejše. Priporočena dnevna količina soliOcenjujejo, da povprečni prebivalec Slovenije porabi od 15 do 25 gramov soli na dan. Po zadnjih priporočilih SZO je priporočljiv dnevni vnos soli 5 gramov, kar je ena čajna žlička. Največje znižanje krvnega tlaka dosežemo, če uživamo uravnoteženo hrano z veliko sadja in zelenjave, zmanjšamo količino maščob živalskega izvora, omejimo pitje kave (na največ tri skodelice na dan) in alkohola (moški do 3 decilitre vina, ženske do 1,5 decilitra) in se redno gibamo (na primer redna hoja najmanj 30 minut). Tako zmanjšamo zgornji (sistolični) in spodnji (diastolični) krvni tlak. Pri navodilih o prehrani z manj soli večina ljudi meni, da ne jedo preveč slane hrane. Najpogostejši odgovori so "pri nas doma ne solimo" ali "saj nikoli ne dosolim hrane" … Za pravilno uporabo soli moramo upoštevati "skrito sol", ki jo živila že vsebujejo, in dodano sol, saj tri četrtine priporočljive količine soli dobimo z že pripravljenimi živili - na primer v juhi, omakah, piškotih, kruhu, čeprav se sicer hranimo z doma pripravljeno hrano in ne z "malicami" v lokalih. Za učinkovito znižanje količine soli v dnevni prehrani je pomembno vedeti, da hrana vsebuje sol že pred kuhanjem. To količino ugotovimo tako, da pred nakupom natančno preberemo podatke o soli v živilu. Natančno količino je pri nas težko ugotoviti, saj na številnih hranilih ni podatkov o tem, še posebno ne na tistih izdelkih, ki vsebujejo veliko soli. Koliko soli je v živilu?Sol je kemično natrijev klorid (NaCl), za naše zdravje je škodljiv natrij. Med podatki na ovitku hranila je navedena količina natrija ali soli. Kadar je naveden samo natrij, izračunamo količino soli tako, da pomnožimo količino natrija z 2,5. Primer: iz podatkov na pločevinki, v kateri je omaka, razberemo, da 100 g živila vsebuje 1, 2 g natrija. Izračun: 1,2 g natrija krat 2,5 je 3. Sto gramov omake torej vsebuje tri grame soli, kar je že več kot polovica priporočljivega dnevnega vnosa. Zdaj samo še ugotovimo, koliko omake bomo pojedli; če bo to 150 g, bomo torej že samo z omako pojedli 4,5 g soli! Hrana, ki vsebuje veliko soliVeliko soli vsebujejo piškoti, vlaknine, kuhane klobase, vroča čokolada, pica, pripravljene jedi, juhe, suhomesnati izdelki, čips, olive, slane prestice, slani in praženi oreški, slane ribe, vsa hrana v pločevinkah, sojina omaka in drugo. Ni potrebno, da popolnoma opustimo uživanje slane hrane, priporočljivo je, da zmanjšamo količino soli. Izbirajte hranila z malo soli, po možnosti tista brez dodane soli. Zdrave navadeTako kot moramo za zdravo življenje usvojiti ustrezne navade, jih moramo usvojiti tudi za uporabo soli. Najprej se moramo začeti zavedati, da jemo preveč slano hrano. Ob opozorilu, da jedo preveč slano, ljudje celo ob tem, ko se mastijo s šunko ali sirom, pogosto menijo, da "jedo manj slanega ali ne tako slano …" Vzrok je v tem, da se čutnice za sol nanjo hitro privadijo in ne zaznajo, da je hrana preslana. Na srečo se čutnice tudi hitro odvadijo od soli, in to že v štirih do šestih tednih - le zdržati je treba in potem hrana hitro postane preslana. Okusno hrano lahko skuhamo tudi z malo soli. Uporabljamo začimbe, ki jih pripravimo sami, sveža zelišča, čebulo, česen, okus izboljšamo s kozarcem vina... Opustite vnaprej pripravljeno zelenjavno mešanico za izboljšanje okusa, ki vsebuje veliko soli. Nikoli ne dosolite hrane pri mizi. Omejevanje soli v prehrani je le začetni korak do zdravega prehranjevanja. Prof. dr. Staša Kaplan Pavlovčič, dr. med., je zaposlena na Kliničnem oddelku za nefrologijo v Kliničnem centru. Kdaj lahko pride do pomanjkanja soli (natrija)?Ob raznovrstni prehrani pri zdravih ljudeh ne pride do pomanjkanja soli. Pri bolnikih lahko pride do pomanjkanja soli, kadar uživajo popolnoma nesoljeno hrano (kar ni potrebno) in se zdravijo z zdravili, ki povečajo izločanje soli s sečem (na primer nekatera zdravila za odvajanje vode, diuretiki). Priporočljivo količino dnevne soli določi zdravnik glede na stanje bolnika, bolezen in zdravila, ki jih prejema. Z določanjem natrija, izločenega v seču, lahko tudi ugotovi, ali se bolnik drži priporočil. V Sloveniji je sol jodirana, s pestro prehrano dobimo dovolj joda in ni nevarnosti, da bi prišlo do pomanjkanja tega sicer pomembnega elementa. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZVEZANI 23. marec 2007 Prijavi Deli 23. marec 2007 Pogoste angine, pljučnice, nahod, vnetje ušes, glavoboli, migrene, omedlevice, Parkins, luskavica. Visok ali nizek pritisk, povečan sladkor, holesterol, trigliceridi, alkoholizem, mamila, slepota. Vnetje slepiča, razjede želodca, zaprtje, alergije, kamenje v žolču, ledvicah in žilah, mozolji, kapi. Imunska neodpornost, tumorji, beli tok, infarkt, stresi, osteoporoza, impotenca, frigidnost.To in še kaj, osnovna diagnoza je vedno enaka.Pomanjkanje zdrave soli v telesu. www.salesalute.com/ Zamenjaj nezdravo z zdravo soljo v svoji prehrani in tvoje telo bo postalo vitko, zdravo in polno energije, misel pa jasna in čista. povej stanko>herbalajf uporablja to sol? navedi prosm vse si. proizvajalce ki za svoje konchne izdelke uporabljajo to sol:razen vojne industrije-eksploziv. Citiraj http://www.lotosistemi.net/Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.http://vesolje.net/preleti/prelet.phphttp://zupnije.rkc.si/lj-vic/?id=76&fmod=12http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang=slko molimo,tikamo.lako to. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 23. marec 2007 Prijavi Deli 23. marec 2007 povej stanko>herbalajf uporablja to sol? navedi prosm vse si. proizvajalce ki za svoje konchne izdelke uporabljajo to sol:razen vojne industrije-eksploziv.Zvezani, če bi ti imel kaj soli v glavi in prebral Zdravo Sol, bi lahko sam ugotovil, da se zdrava sol uporablja v kuhinji, ne pa v industriji hrane Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZVEZANI 23. marec 2007 Prijavi Deli 23. marec 2007 Zvezani, če bi ti imel kaj soli v glavi in prebral Zdravo Sol, bi lahko sam ugotovil, da se zdrava sol uporablja v kuhinji, ne pa v industriji hrane coca cola Citiraj http://www.lotosistemi.net/Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.http://vesolje.net/preleti/prelet.phphttp://zupnije.rkc.si/lj-vic/?id=76&fmod=12http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang=slko molimo,tikamo.lako to. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 23. marec 2007 Prijavi Deli 23. marec 2007 coca cola Daj, komentiraj raje oni grozljivi članek iz Dnevnika, ki pravi, da Slovenci uživamo preveč soli, ne pove pa, da s tako porabo zaužijemo predvsem petkrat preveč joda Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZVEZANI 23. marec 2007 Prijavi Deli 23. marec 2007 od vishka glava ne boli,,, Citiraj http://www.lotosistemi.net/Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.http://vesolje.net/preleti/prelet.phphttp://zupnije.rkc.si/lj-vic/?id=76&fmod=12http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang=slko molimo,tikamo.lako to. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 23. marec 2007 Prijavi Deli 23. marec 2007 kaj se gresta...opet novo kamenjanje prejle so herbo, a zdaj pa še sol vsesplošno linčanje :xx!: Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 24. marec 2007 Prijavi Deli 24. marec 2007 Hja, tole so vsaj zame PRENIZKI standardi!: 3 skodelice kave in 3 dcl vina too much! zelo pa se strinjam z gibanjem in vnosom zivalskih mascob.Mislim pa, da mascobe se niso najvecji problem; temvec zivalska prehrana nasploh in se posebej zivalske beljakovine!Pri mascobi pa to, da se mascoba pregreva, kar je seveda zelo skodljivo. Kar se tice vnosa soli... pa lahko recem, da je navadna sol itak ogabna... in se za ceste ni dobra!Bolj zdravo, neprecisceno sol pa pomoje lahko uzivamo v vecjih kolicinah kakor navajajo! Jaz se ravnam po svojem obcutku, okusu, in mi je jasno, da telo zahteva vec soli kakor navajajo. Predvsem pa potrebuje organizem elektrolite in minerale iz soli!Kakor vem, naj bi bil pogoj za primerno delovanje celice primeren pH, primern rh in ORP ter, primerna kolicina naelektrenosti oz. elektrolitov! Ce kateri izmed njih ni primeren, pomeni, da lahko celica neprimero deluje. Tako sem prebral jaz; ali je res, pa ne vem, ker nisem strokovnjak.In ce je res, predvidevam, da se vsebina, ki jo navaja zdravnik ne sklada s to vsebino! ali se motim? Sicer pa je moje mnenje tako; da je sol enostavno DODATEK PREHRANI! kot mnogo drugih zacimb etc... Pojasnilo:Sodobni clovek ne uziva veliko zelenjave, gomoljev, sadja, ki naj bi ze naravno vseboval dovolj naravne soli, taksne ki je cloveku dobra!Zaradi industrijskega kmetovanja, pesticidov, nesnazenih podtalnic, nekvalitetne vode, slabih semen rastlin, ali celo gensko spremenjenih, neprimernega pridelovanja, podnebnih sprememb, etc... rastlina in s tem pridelek ne vsebuje toliko mineralnih soli etc.. kot bi morala!!! Clovek je zato isce alternative po mineralih (kateri po besedah Dr. Ron Meyersa (glej knjizica Super Zivila za trajno zdravje)) tisti, ki sodobnemu cloveku najbolj primanjkujejo v prehrani! To je torej logicna posledica! V ameriki je senat za prehrano ze pred vec kot 70 leti povedal, da tedanja prehrana mineralno in vitaminsko ne ustreza vec sodobnemu cloveku!Torej, se je pricela industrijska porizvodja nekaterih dodatkov prehrani, med katere se verjetno uvrsca tudi industrijska sol! Zaradi pomanjkanja znanja in izkusenj, ter propagande, ki je zavajala le s pomocjo nekaterih znanstvenih dognanj (potreba po jodu in natriju); torej ocenjevala enosmerno, se je zadeva razsirila med ljudi. moje mnenje pac. Torej vracati se nazaj k naravnemu je in bo zelo dolga pot! To je nedvomno. Ali se bomo lahko kdajkoli sploh se vrnili, je morda utopija.Dejstvo pa je, da so v tem primeru 'bolj zdravi' dodatki prehrani, s tem tudi 'bolj zdrava' naravna sol, seveda po mojem prepricanju zelo dobrodosli;saj masijo tiste prehranske luknje, ki jih sodobni clovek prinasa s sodobo prehrano. Priporočena dnevna količina soliOcenjujejo, da povprečni prebivalec Slovenije porabi od 15 do 25 gramov soli na dan. Po zadnjih priporočilih SZO je priporočljiv dnevni vnos soli 5 gramov, kar je ena čajna žlička. Največje znižanje krvnega tlaka dosežemo, če uživamo uravnoteženo hrano z veliko sadja in zelenjave, zmanjšamo količino maščob živalskega izvora, omejimo pitje kave (na največ tri skodelice na dan) in alkohola (moški do 3 decilitre vina, ženske do 1,5 decilitra) in se redno gibamo (na primer redna hoja najmanj 30 minut). Tako zmanjšamo zgornji (sistolični) in spodnji (diastolični) krvni tlak. Ne samo joda, tudi natrija!!Natrij je kakor jaz vem lahko zelo skodljiv; se posebej pri sladkornih bolnikih! Majhen kolicine so seveda za cloveka potrebne, zal pa se natrij nahaja v veliko prehrane, se posebej tisti, kejr je prisotna industrijska sol ter konzervirani prehrani.Prav zato se priporoca, da se zelo zmanjsa vnos zivlaskih beljakovin in ricne vnasati beljakovine nezivalskega izvora (recimo MAP). To je povedal gospod Luca Moretti, redsedik mednarodnega raziskovalnega centra za prehrano, ki je MAP tudi odkril. Daj, komentiraj raje oni grozljivi članek iz Dnevnika, ki pravi, da Slovenci uživamo preveč soli, ne pove pa, da s tako porabo zaužijemo predvsem petkrat preveč joda Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 24. marec 2007 Prijavi Deli 24. marec 2007 Ne samo joda, tudi natrija!!Pa ti sploh veš, koliko joda je danes v 5g soli Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 24. marec 2007 Prijavi Deli 24. marec 2007 ne. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 24. marec 2007 Prijavi Deli 24. marec 2007 ne.5g x 15mg/kg = 75 mikrogramov Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 25. marec 2007 Prijavi Deli 25. marec 2007 5g x 15mg/kg = 75 mikrogramov150 mikrogramov je povprečna dnevna poraba joda odrasle osebe, pri čemer se smatra, da ga je najmanj polovico že v živilih samih, polovico pa naj bi ga bilo v dodani soli pri pripravi hrane.Članek navaja, da se giblje poraba soli na osebo v Sloveniji od 15g do 25g na dan.Priporočena količina 5g soli se nahaja že v 1/4 kg kruha.Kdo je torej idiot v tej zgodbi, potrošniki ali politiki, ki sprejemajo predpise tudi o jodiranju soli Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 25. marec 2007 Prijavi Deli 25. marec 2007 koliko je priporocena dnevna doza za neko osebo, ki zivi v bolj razviti sredini kot je nasa (torej v razvitem svetu, kjer je ljudje ze itak uzivajo veliko produktov z dodanim jodom)? 150 mikrogramov je povprečna dnevna poraba joda odrasle osebe, pri čemer se smatra, da ga je najmanj polovico že v živilih samih, polovico pa naj bi ga bilo v dodani soli pri pripravi hrane.Članek navaja, da se giblje poraba soli na osebo v Sloveniji od 15g do 25g na dan.Priporočena količina 5g soli se nahaja že v 1/4 kg kruha.Kdo je torej idiot v tej zgodbi, potrošniki ali politiki, ki sprejemajo predpise tudi o jodiranju soli Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 25. marec 2007 Prijavi Deli 25. marec 2007 koliko je priporocena dnevna doza za neko osebo, ki zivi v bolj razviti sredini kot je nasa (torej v razvitem svetu, kjer je ljudje ze itak uzivajo veliko produktov z dodanim jodom)?Dodajanje joda priporoča WHO le v sol, razviti Američani ga imajo enako kot mi, nerazviti, že v 2,5g soli dovolj.Kako so razviti, pa lahko vidiš že v vsakem showu Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 25. marec 2007 Prijavi Deli 25. marec 2007 Torej govoris o neki blazno veliki predoziranosti z jodom, za katero tripi blazno veliko ljudi, ce sem prav razumel? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 25. marec 2007 Prijavi Deli 25. marec 2007 Torej govoris o neki blazno veliki predoziranosti z jodom, za katero tripi blazno veliko ljudi, ce sem prav razumel?Ne, govorim o desetkratni pomoti pri normativu za potrebno dnevno količino uživanja natrija, ki je 1g ali 2,5g soli in pametni Američani so to vzeli zares in natrpali v ta 2,5g soli celodnevno potrebno količino joda.Naši politiki jih 50% že dohitevajo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 25. marec 2007 Prijavi Deli 25. marec 2007 zoprn skrajni cas, da se zacnemo poslusat! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 26. marec 2007 Prijavi Deli 26. marec 2007 zoprn skrajni cas, da se zacnemo poslusat!Kaj češ, kljub temu, da v vsaki tv oddaji to razlagam, večina vseeno ne razume, da je problem v mikrogramih, ne v kilogramih.Ampak, vseeno jih vsak dan več razume, ali pa vsaj verjame, kar razlagam. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 26. marec 2007 Prijavi Deli 26. marec 2007 Nisem spremljal vem, slučajn uletim k ptič krulič. Ka pa pitje vode - ali to ne vpliva na potrebno količino zaužite soli ? Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 26. marec 2007 Prijavi Deli 26. marec 2007 Nisem spremljal vem, slučajn uletim k ptič krulič. Ka pa pitje vode - ali to ne vpliva na potrebno količino zaužite soli ?Seveda, organizem vzdržuje stabilno koncentracijo soli v vodi v telesu tako, da enkrat izloča manj, drugič pa bolj slan urin in druge izločke. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 26. marec 2007 Prijavi Deli 26. marec 2007 Aha - hmm torej, če popijem več vode, ne bo manj slana, ker sem jo več zaužil. Manj slana bo, ker jo bo telo manj izločalo? če manj popijem je urin bolj slan, ker telo izloči več soli - zaradi manjšega razrečevanja so potemtakem odvečne količine ? a štekam ? Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 26. marec 2007 Prijavi Deli 26. marec 2007 Aha - hmm torej, če popijem več vode, ne bo manj slana, ker sem jo več zaužil. Manj slana bo, ker jo bo telo manj izločalo? če manj popijem je urin bolj slan, ker telo izloči več soli - zaradi manjšega razrečevanja so potemtakem odvečne količine ? a štekam ?Točno, dokler je vse v mejah normale, ko pa začne soli primanjkovati, se organizem pred smrtjo brani tako, da začne najprej nižati koncentracijo v vseh ostalih plazmah in krvna je zadnja na vrsti. In ko ti zdravniki ugotovijo pomanjkanje elektrolitov v krvi, jih v ostalih plazmah že skoraj več ni in ti dajo hitro infuzijo slane vode, fiziološke raztopine. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 27. marec 2007 Prijavi Deli 27. marec 2007 Stane caw Ko sm prvič pršla na LNF si mi bil tok zoprn s to svojo ssoljo, da bi se v živo bolj malo gledala, k bi se prej stepla te moram pohvalit, si zdej bistveno manj zoprn, v bistvu si čist ql , no al pa so se moje tolerančne meje zvišale ampak, da se držim teme strinjam se, da je navadna morska jedilna sol bullshit, če ne zarad druzga, pa zarad konzervansov (da se sol ne sprijema v grudice), pa zarad joda; sumim tudi, da se je zarad kombinacije zaužitih rastnih hormonov (v mesovju na splošno) in joda (v obliki dodane soli oz.natrijevega glutamata) povečala št. obolelih ljudi s ščitničnim problemom . Ne verjamem, da se jod dodaja soli samo zarad kao boljšega zdravja ljudi; nenazadnje tut fluor dodajajo zobnim pastam kao zarad zmanjšanja zobnega kariesa, folk pa pozablja, da je že dr. Mengele dodajal fluor pitni vodi taboriščnikom; s tem je želel nadzorovati njihovo zavest.Torej, kar hočem povedat je, da dandanes vsaka taka stvar ni sama po sebi strupena/škodljiva do te mere, da bi te ubilo, gre za kumulativni učinek; predvsem pa za to, da si stalno odvisen od nekih tablet oz dodatkov, ki naj bi ti zboljšalo tvoje zdravje, pa je krog potrošništva sklenjen aja, še članek kr v redu spisano (verjetno bi se dalo še boljše, sam če bi jaz pisala, bi bilo ziher bolj konfuzno tko da )sem pa tekst skopirala za očeta, verjetno bo to zanj pravo "Spoznanje" pa dokaj razumljivo tudi Pa ti sploh veš, koliko joda je danes v 5g soli kokrkol ga že je, ga je preveč Torej govoris o neki blazno veliki predoziranosti z jodom, za katero tripi blazno veliko ljudi, ce sem prav razumel?mhm, pa zihr se to kje pozna (paranoik.press) Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.