Guest sstane 15. december 2009 Prijavi Deli 15. december 2009 Hi, torej bi po tvojem bilo najbol zdravo uživati sol morsko ali pa kameno z vsebnostjo joda okoli 3 mikrograme joda / gram soli. Zakaj pa jo nebi smel kuhati hrano v slanici? Torej bi pravilno kuhal naprimer pašto v neslani vodi nakar bi jo potem posolil po okusu, važno da je dodajanje soli po 65 stopinja celzija. LPNo, da bi bilo najbolj normalno uživati naravne soli, govori zgodovina človeka, ker drugih sploh imel ni, je pa preživel, ne jaz.Danes, brez zdravil in pri uživanju toliko prejodirane soli, najbrž ne bi, pa res mislim.Tega, da bi soljenje po kuhanju s katero koli soljo, čeravno naravno, prineslo kaj več zdravja, kot bi ga uživanje naravnih soli na splošno, pa nisem nikoli trdil.To sem napisal tudi v uvodu knjige. Zdravo, Sale! Ko boš končala tretje prebiranje zadnje besede, boš o soli začela razmišljati.Po šestem branju boš o soli začela razmišljati drugače.Po desetem pa boš spoznala, da je sol zdravilo za vse, tudi za lepoto, bogastvo in pamet, ker sploh ni zdravilo, ampak le sol.Je element zemlje v tvojem telesu, enakovreden vodi in zraku. In da ga moraš le ozemljiti, uravnotežiti s soncem, pa bo tvoje telo vitko, zdravo in polno energije, misel pa jasna in čista.Ne pravim pa tega za vsako sol.To trdim za zdravo sol, ki ti jo opisujem in jo imenujem po tvoje.Salesalute, sol za pametne, ne za bogate.Pa veliko lepote in vitkega zdravja.Pa bogastva za sproti.Tebi in vsem, ki jih ljubiš. http://zdravasol.si/picture_library/Neslano-zemljico-possoli.png Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DON KARLOS 16. december 2009 Prijavi Deli 16. december 2009 Da bo konec debate, naj ponovno naštejem podatke, ki so fakti znanosti: nejodirana morska sol vsebuje približno ( v odvisnosti od procesa predelave, spiranja dežja....) 3 µg mikrograme čistega joda / na gram suhe soli. kamena nejodirana sol (himalajska, ta iz tuzle, mineral HALITA) vsebuje: 0,05 µg mikrograme čistega joda / na gram suhe soli jodirane soli pa vsebujejo po črki zakona približno: 20 µg mikrogramov čistega joda / na gram suhe soli 1kg kilogram = 1000 g (gramov) = 1000 000 mg (miligramov) = 1000 000 000 µg (mikrogramov)1 g (gram) = 1000 mg (miligramov) = 1000 000 µg (mikrogramov)1 mg = 1000 µg Poteba odraslega po jodu je od 150 - 100 µg (mikro gramov) čistega joda / na dan. To je µg mikro gramov (ne mili gramov). Ziher! Sem pogledal tabele FDA... Torej če s prehrano dobimo okoli 75 µg joda na dan, lahko sklepamo, da bi za normalno delovanje telesa potrebovali še okoli 25 -50 µg joda na dan. Tako bi morali zaužiti še samo 1 - 2 grama jodirane soli, da pokrijemo potrebe po jodu. Ker pa v povprečju zaužijemo okoli 12 g soli na dan, tako vnesemo v telo 75 µg (jod hrana) + 250 µg (jod sol) = 325 µg joda na dan. Kar je pa na potrebe očitno preveč. Tako je doseženo stanje prejodiranosti v telesu, ki verjetno ni zdravo. Pa tudi potrebe po jodu so ocenjene bolj ziheraško... Opomba: Kamena sol (tuzla, himalajska, salzburg... mineral halit) ima vsebnost joda 0,05 µg / gram soli, kar je približno 100 X manjše od vsebnosti joda v morski soli.... Tako da ima kamena sol če ni dodatno jodirana praktično ničen pomen glede presnove joda v telesu. LP http://asvanytan.nyf.hu/files_asvany/images/halit.preview.jpg http://www.natur-server.de/Bilder/WP/001/wp000081-halit.jpg MINERAL HALIT(Kamena sol) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. december 2009 Prijavi Deli 16. december 2009 Se strinjam in to sam trdim že ves čas. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DON KARLOS 16. december 2009 Prijavi Deli 16. december 2009 Hi Stane, sem malo gledal vsebnost joda v hrani. Naprimer v mleku ga je približno 200 mikrogramov na liter. Torej če si popil samo pol litra mleka si 100% zadostil potrebi po jodu. Če prištejemo še ostalo.... menim, da je resnično prehrana večinoma prejodirana in tako posledično nezdrava. Lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. december 2009 Prijavi Deli 16. december 2009 Medicina pravi, da je varen vnos do 600 miligramov. Že mogoče, če bi se to zgodilo enkrat letno, ne pa vsak dan.To je grozno, kako politiki zastrupljajo narod, saj oni sprejemajo predpise.Ampak ta je normalen, toda vsak proizvajalec misli, da ga lahko doda joda v svoj proizvod maksimalno porcijo, neveden narod pa je prepuščen samemu sebi, da te dnevne količine skupnega joda kontrolira sam.http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?url...p;stevilka=3942 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 16. december 2009 Prijavi Deli 16. december 2009 sstane...tam v soleopatiji ponujajo neko sok oz. kristale neke morske soli. a ti je kej znano? in kaj misliš o tem? Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. december 2009 Prijavi Deli 16. december 2009 sstane...tam v soleopatiji ponujajo neko sok oz. kristale neke morske soli. a ti je kej znano? in kaj misliš o tem?Nič, vsi se začenjajo vrteti okoli soli, pa ne vedo, kako bi jo prikazali, da bi izgledalo bolj učeno.To je že ena taka cvetka iz prodajnega programa "Kuhinjska sol obogatena s 84 minerali."Najbrž so jo deklarirali kot prehranski dodatek, ne kot sol Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 16. december 2009 Prijavi Deli 16. december 2009 Nič, vsi se začenjajo vrteti okoli soli, pa ne vedo, kako bi jo prikazali, da bi izgledalo bolj učeno.To je že ena taka cvetka iz prodajnega programa "Kuhinjska sol obogatena s 84 minerali."Najbrž so jo deklarirali kot prehranski dodatek, ne kot sol ti torej misliš, da je to use skp en blažov žegen.še najrajš se kr strinjam Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. december 2009 Prijavi Deli 16. december 2009 ti torej misliš, da je to use skp en blažov žegen.še najrajš se kr strinjam No, ni ravno blažen žegen v vsej prejodirani atmosferi, ko je vsaka naravna sol boljša od jedilne.Škode za zdravje s tem posamezniku gotovo ne bodo delali. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 16. december 2009 Prijavi Deli 16. december 2009 No, ni ravno blažen žegen v vsej prejodirani atmosferi, ko je vsaka naravna sol boljša od jedilne.Škode za zdravje s tem posamezniku gotovo ne bodo delali. Stane...Če si res tako prepričan, da je tvoja dieta res dobra, zdravilna in učinkovita, potem te prosim, da ne odnehaš in še naprej tako vztrajno ozaveščaš vse nas. Jaz recimo še vedno nisem niti resno prebral, kaj šele sprobal. Saj najbrž kje piše, pa vseeno... zakisanost... kandida... je tudi za to kriva sol? Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. december 2009 Prijavi Deli 16. december 2009 Stane...Če si res tako prepričan, da je tvoja dieta res dobra, zdravilna in učinkovita, potem te prosim, da ne odnehaš in še naprej tako vztrajno ozaveščaš vse nas. Jaz recimo še vedno nisem niti resno prebral, kaj šele sprobal. Saj najbrž kje piše, pa vseeno... zakisanost... kandida... je tudi za to kriva sol?Seveda, kajti s to prejodiranostjo se zgodi to, da večina ljudi niti približno po okusu ne zadene pravega razmerja med kalorijami in elektroliti v vsakodnevnih obrokih in ker vsi ogljikovodiki pač ne morejo sproti izgorevati v vodo in CO2, pač vedno nekaj hrane ostaja tudi za kandido in ostale čistilce odpadkov v organizmu.Zato pa pravim, če bi človek ne zbolel, bi takoj umrl, ker bi se zadušil v lastni nepredelani hrani. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 16. december 2009 Prijavi Deli 16. december 2009 Seveda, kajti s to prejodiranostjo se zgodi to, da večina ljudi niti približno po okusu ne zadene pravega razmerja med kalorijami in elektroliti v vsakodnevnih obrokih in ker vsi ogljikovodiki pač ne morejo sproti izgorevati v vodo in CO2, pač vedno nekaj hrane ostaja tudi za kandido in ostale čistilce odpadkov v organizmu.Zato pa pravim, če bi človek ne zbolel, bi takoj umrl, ker bi se zadušil v lastni nepredelani hrani. joj. spet en težak. glihkar boš še post začeu reklamirat Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. december 2009 Prijavi Deli 16. december 2009 joj. spet en težak. glihkar boš še post začeu reklamirat Saj moja biodieta je tudi post vse do takrat, ko se ne uravnotežiš.Ni sicer stradanje, sit si pa takrat, ko ti to povedo možgani, ne pa prepoln želodec.Nikomur pa tudi ne škodi nekaj dni posta ob slani limonadi, ali drugih slanih sokovih in slanih postnih juhah.Ta sezona se začne po novem letu do dopusta Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. december 2009 Prijavi Deli 19. december 2009 Medicina pravi, da je varen vnos do 600 miligramov. Že mogoče, če bi se to zgodilo enkrat letno, ne pa vsak dan.To je grozno, kako politiki zastrupljajo narod, saj oni sprejemajo predpise.Ampak ta je normalen, toda vsak proizvajalec misli, da ga lahko doda joda v svoj proizvod maksimalno porcijo, neveden narod pa je prepuščen samemu sebi, da te dnevne količine skupnega joda kontrolira sam.http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?url...p;stevilka=3942Če pa pogledaš tega o krmi, pa je lahko joda že 40mg/kg krme.Čudno, za konje pa samo 4mg/kg http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?ste...mp;urlid=199620 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 23. december 2009 Prijavi Deli 23. december 2009 Stran sem malo prenovil in dodal na vsako podstran po en tekst iz knjige.Prosim za komentarje, če sem izbral pravilne tekste iz knjige. http://www.zdravasol.si/ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DON KARLOS 30. december 2009 Prijavi Deli 30. december 2009 VSI POZOR! http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/97/JosephWright-Alchemist.jpg Jaz največji izumitelj in lekar tega časa s pravim imenom, STANE BOMBAST VELIKI ALKIMIST REDA SVETE HELENE HERMES TISMEGISTOS TRIKRAT NAJVEČJI Vam sporočam, da sem iznašel zdravilo ki pozdravi raka, HIV in je pravzaprav zdravilo za vse bolezni. http://asvanytan.nyf.hu/files_asvany/images/halit.preview.jpg To je halit! (himalajska sol) Zdravilo za vse bolezni! Dobite jo samo v moji trgovini. Lp Vaš Stane Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 30. december 2009 Prijavi Deli 30. december 2009 http://www.zdravasol.si/picture_library/Shujsevalna-biodieta-za-vitkost-lepoto-in-zdravje.png Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 1. januar 2010 Prijavi Deli 1. januar 2010 CARLOS, ženske ljubijo modro http://zdravasol.si/picture_library/zenske-ljubijo-modro.pnghttp://www.zdravasol.si/picture_library/SOL-BIOCODE-ZA-ZDRAVJE-LEPOTO-IN-ZDRAVO-HUJSANJE.png Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 1. januar 2010 Prijavi Deli 1. januar 2010 bemo ... to ni reklama za zdravo sol Seveda ne, Jeti, to je reklama za študenstski sex Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 1. januar 2010 Prijavi Deli 1. januar 2010 Seveda ne, Jeti, to je reklama za študenstski sex A res misliš, Stane, da smo ljudje taki tupci glupci, da rabimo reklamo za tako common sense zadeve kot je sol in seks? Al ti je pa zmanjkalo argumentov za reklamo za tvojo sol pa si posegel še po zadnjem trigerju - seksi babnici? Ma dej no ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 1. januar 2010 Prijavi Deli 1. januar 2010 mene pa nage babnce ne zanimajo in vidim skozi... direkt enga pujska k je človečku podoben Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DON KARLOS 1. januar 2010 Prijavi Deli 1. januar 2010 Jaz največji izumitelj in lekar tega časa s pravim imenom, STANE BOMBAST VELIKI ALKIMIST REDA SVETE HELENE HERMES TISMEGISTOS TRIKRAT NAJVEČJI, vam zagotavljam, da če si boste posuli mojo sol po luleku, boste lahko sexali nonstop in tudi moja sol nudi zaščito pred HIV, sifilisom, gonerejo. Tako si lahko samo posujete par kristalov moje soli po luleku in greste lahko breskrbno natepavat, prostitutke v gabon! LP VAŠ STANE Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 1. januar 2010 Prijavi Deli 1. januar 2010 A ste se že prišli k seb da se kregate na vse zgodaj. No ja to bolj velja za tiste ki so prekrokal noč. Raje pejte še malo spit kar je od včeraj ostal, če ne pa po novo zalogo. V korist Staneta pa naj povem da je po prekrokani noči dobro zaužit kakšno žličko ali dve soli, da telo malo uravna elektrolite. Seveda je dobro zraven pojest še kaj sadja. Tisti, ki ste bili pa včeraj bolj na vodi pa sokcih pa lahko to pozabte. Tudi čips ali pa kakšen drugi slani prigrizek je dober če ni drugega pri roki. Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Minnie 1. januar 2010 Prijavi Deli 1. januar 2010 Kdaj že neki omenjuju modro barvo, samo da povem da sem prebrala da v psihologiji modra barva zmanjša apetit (predmneva se zbog tega ker ima malo jeda modre barve). Zato se priporoča da se zidovi blagovaone ne barvajo v modro. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 1. januar 2010 Prijavi Deli 1. januar 2010 Kdaj že neki omenjuju modro barvo, samo da povem da sem prebrala da v psihologiji modra barva zmanjša apetit (predmneva se zbog tega ker ima malo jeda modre barve). Zato se priporoča da se zidovi blagovaone ne barvajo v modro. No, vidiš http://www.zdravasol.si/picture_library/Shujsevalna-biodieta-za-vitkost-lepoto-in-zdravje.png Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.