DON KARLOS 2. januar 2010 Prijavi Deli 2. januar 2010 Stane, če so zdravniki in farmacevti še tako skorumpirani in pokvarjeni, kar se biokemije tiče te vsi šišajo 100%. No sicer pa odgovorimo si pošteno, kaj bi storili če bi si zlomili nogo? A: Odšli bi zdravniku. B: Po nogi bi si posuli sol. Mogoče pa NaCl le ni kamen modrosti. LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 2. januar 2010 Prijavi Deli 2. januar 2010 Aha, šele sedaj sem prebral, kar je iknee priobčila iz znane teorije o generatorjih elektrike v organizmu.Seveda je vsaka celica črpalka, če je priključena na kapilari, vhodno in izhodno in deluje kot cilinder z motranjim izgorevanjem.Ko gorivo zgori v CO2 in vodo, se ji volumen poveča, premer pa zmanjša in take celice, povezane v verigo, tudi povzročajo gibanje.Ko se jim z izpustom volumen zmanjša, se jim premer poveča in se veriga raztegne, oziroma jo lahko raztegne druga veriga, ki se skrči.Če pa je celica samostojna, deluje kot reaktivni motor in se s tem giblje sama v tekočini s hrano, recimo v krvi.Tako, da ja, ni samo srce črpalka za kri, ampak je to tudi vsaka celica, ki je priključena na kapilare.Sem prov razmišljala, a bi tole sploh komentirala, ampak če Janko tko prav ... ja pol pa že morm kej rečt Sam kaj naj pa rečem?? Mislm, komentiraš lahko nekej kar vsaj v osnovi temelji na realnih opazovanjih, če si nekdo nekaj kar izmisli, ni kej rečt... tole Stanetovo pisanje je približn tko kt bi js rekla: "Naša družba deluje tako, da smo ljudje z električnimi kabli priključeni eden na drugega, pa pošljejo elektriko po kablih pa nas trese in skačemo in tako se družno gibljemo po belem sveti... No, zdaj pa dokažite, da ni res! Tisti, ki trdite, da to ni res, ste pa neumni in slepi in ne vidite resnice." Nekatere trditve znanosti so sicer lahko nepopolne in dvomljive, ampak čist mim pa tud niso in tisoči ljudi, ki so desetletja opazovali, kako delujejo celice, tkiva in organi v organizmu so najbrž tud kej opazil in niso čist mim usekal, mislim, da je Stane tisti, ki krepko seka mim s svojimi fantazijami! Nemogoče pa je, da bi se te celice krmilile same, ne pa po ukazu iz možganov, razen če ne gre za prenos signala brezžično, kot pri mobitelih, kar je teoretično sicer tudi možno. Ampak, zaenkrat velja, da ti signali potujejo po žičkah, živcih, torej ni nobene logike, da bi živčne celice te signale proizvajale kar same z generiranjem elektronov. Seveda je logika, Stane, pa daj, vzemi že enkrat v roke gimnazijski učbenik za biologijo (za tretji letnik, če se ne motim, tema je biologija človeka), ne bodi no tako vzvišen! Sicer pa čist na kratko: Delovanje celic organizma je seveda pod nadzorom možganov, kar pa ne pomeni, da živčne celice potenciala na membranah ne generirajo same. Živčni impulz namreč ni nastanek osnovnega (mirovnega) membranskega potenciala, ampak njegova sprememba, ki jo sproži "ukaz" iz možganov. Ta ukaz iz možganov je v obliki posebnih signalnih molekul, ki se vežejo na membrane vzdražnih (električno aktivnih) celic in s tem povzročijo odpiranje ionskih kanalov, s tem pa to spremembo mirovnega membranskega potenciala, ki sem jo omenila prej. Sprememba potenciala - takoimenovani akcijski potencial se širi po membrani živčnih celic in to je torej živčni impulz. Gre preprosto za to, da električni impulz, ki nastane v možganih, prenašajo kot kovine, ali pa disociirane soli v vodi.Sorči, ampak tako preprosto pa to ni. Električni tok se prenaša po membrani preko reguliranih ionskih kanalov in črpalk, ne pa tako kot po kovinski žici ali raztopini soli. Žal te moram razočarat, ampak narava je izumila nekaj precej bolj inteligentnega, kot si si izmislil ti! Toda, ne gre samo za ta šibki tok, ki služi kot prenašalec informacije po živcih, po žilah teče tudi malo močnejši tok, ki pozroči "vžig" ogljikovodikov v celicak na CO2 in vodo in o generatorju tega toka pišem v knjigi. Stane, če bi bilo to res, bi bil od tebe samo še kupček pepela (oz. soli ). Mehanizem oksidacije ogljikovodikov v celicah poteka zelo drugače in na precej bolj inteligenten in reguliran način, kot ga ti predstavljaš tule. Čemu pa misliš, da služi polaganje magnetov na telo, če ne magnetenju železa v krvi in s tem večjo indukcijo električnega toka.Ali pa čudežne točke na Zemlji, ki niso nič drugega kot polja večjega magnetizma.Ali pa, kaj ti okoli telesa ustvarja čudežno avro, ki tudi ni nič drugega, kot elektromagnetno polje, ki ga ustvarja električni tok po žilah.In, če tega polja ni, tvoje telo ne odbija delcev v okolju in leti vse nate.Od virusov in bacilov do cvetnega prahu.Itd itdNo, te kaj trese statična elektrika Edina stvar, ki ima tukaj kakšno zvezo z realnostjo, je omemba elektromagnetnih polj, ki so res v/okrog živih sistemov, od celic do bitij kot celote in so posledica električnih dogajanj od atomskega nivoja naprej. To drži in na nivoju elektromagnetnih polj tudi potekajo interakcije tako znotraj organizma kot med organizmom in okoljem. Ampak to še ne pomeni, Stane, da so tvoje razlage o delovanju celic in krvnega obtoka kaj bolj resnične oz. manj za lase privlečene. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sprenger&Kramer 2. januar 2010 Prijavi Deli 2. januar 2010 V Salzburgu sva videla mnogo soli, a sol brez pečenke na kateri bi jo uporabili zavračajo teološki priročniki. Citiraj Verba vana aut risui apta non loqui.Zmaga: Io, Galileo dovessi lasciar la falsa impressione che il sole sia il centro del monde e che non si muova e che la terra non sia il centro del mondo e si muova. La detta falsa dottrina e contraria alla Sacra Scrittura. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 2. januar 2010 Prijavi Deli 2. januar 2010 No sicer pa odgovorimo si pošteno, kaj bi storili če bi si zlomili nogo? A: Odšli bi zdravniku. B: Po nogi bi si posuli sol. Mogoče pa NaCl le ni kamen modrosti. LPStresaš vedno večje nesmisle. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 2. januar 2010 Prijavi Deli 2. januar 2010 Sem prov razmišljala, a bi tole sploh komentirala,Le daj, moja knjiga je namenjena komentiranju.Poskušaj razmišlati na ta način MORALA RAZLAGE Ničesar, česar ni že v naravi, si človek ne more izmisliti. Ni idej, so le odkritja.Tudi ni genijev, so le boljši ali slabši opazovalci narave.In človek ni kopija stroja.Stroji so kopije življenja.Zato se ne sramuj in se ne boj opazovati svojega telesa, kot opazuješ svoj avto, svoj računalnik, svoj pralni stroj.Kot aparate, ki jih dobro poznaš.Mehanizem fizičnega delovanja je enak.Prednost vsakega, tudi tvojega organizma pred strojem pa je, da se zna popravljati sam.Vseeno od kod in zakaj, toda tvoje telo je popolno, opremljeno z vsemi programi za preživetje.Potrebuje pa dovolj vode, zraka, hrane in zdrave soli.Kaj potrebuje tvoja duša in kaj rabi tvoje srce, pa veš le sama. 30 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 2. januar 2010 Prijavi Deli 2. januar 2010 Jaz mesa itak ne jem, mlečnih izdelkov pa bolj mal, tako da me ta jod sploh ne zanima preveč. Se pa moji domači bolj zanesejo na mesne izdelke, ki jih dobimo od sorodnikov. Oni pa itak krmijo živali še na star način- seno in pomije. V redu, škoditi ti pa ne more, če veš, česa se je dobro izogibati.V Sloveniji imamo tako idealno razmerje med številom prebivalstva in površino, da bi se lahko vsi prehranjevali na način tvojih sorodnikov. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 2. januar 2010 Prijavi Deli 2. januar 2010 V Salzburgu sva videla mnogo soli, a sol brez pečenke na kateri bi jo uporabili zavračajo teološki priročniki.No, če biblijo pozorno prebereš, boš ugotovil, da je bila sol materialni temelj krščanstva.Postavljena je na najvišji nivo.Povezava med človekom in bogom je sol, piše nekje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DON KARLOS 2. januar 2010 Prijavi Deli 2. januar 2010 stase stane, lahko še toliko govoriš, a to ne spremeni dejstva, da nimaš pojma o biokemiji. In da se sramotiš pa tudi ne. kaj dobiš ob tvoji soli še poster nage babe? Stane tvoje razlage biokemičnih procesov, lahko primerjamo s človekom, ki trdi, da se parni stroj ganja na elektriko. :xx!: samo očitno je, da si preveč egoist, da bi to lahko priznal in premalo inteligenten, da bi to opazil. Lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 3. januar 2010 Prijavi Deli 3. januar 2010 Stane, če so zdravniki in farmacevti še tako skorumpirani in pokvarjeni, kar se biokemije tiče te vsi šišajo 100%. LPFantek, jaz nič ne pravim, da so kmetijska, farmacevtska in medicinska panoga kaj bolj skorumpirane od ostalih, če za pospeševanje prodaje uporabljaš ta politični izraz.Problem je v tem, da so na istem prostem profitnem trgu in če hočejo ali nočejo, si morajo pridobivati potrošnike na isti način, kot proizvajalci avtomobilov, recimo.Pri kupcu morajo ustvarjati potrebo in če ostali lahko ustvarjajo samo namišljeno potrebo po novih oblačilih, igračkah, potovanjih itd, si te panoge ne morejo potreb izmišljevati, ampak morajo pri kupcu ustvariti dejansko potrebo, da lahko povečujejo svojo prodajo.Ampak, če ti tako, kot pri biokemiji, poznaš samo izraz, potem tudi ekonomije ne boš razumel. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 6. januar 2010 Prijavi Deli 6. januar 2010 Sem prov razmišljala, a bi tole sploh komentirala, ampak če Janko tko prav ... ja pol pa že morm kej rečtNo, pa daj, ti je slikca všeč? http://www.zdravasol.si/picture_library/Shujsevalna-biodieta-za-vitkost-lepoto-in-zdravje.png Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DON KARLOS 16. januar 2010 Prijavi Deli 16. januar 2010 No Stane, moram pa priznat, da sem si danes kupila nejodirano sol iz Piranskih solin. preprečuje prejodiranost pa še domače je. LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 16. januar 2010 Prijavi Deli 16. januar 2010 No Stane, moram pa priznat, da sem si danes kupila nejodirano sol iz Piranskih solin. preprečuje prejodiranost pa še domače je. LPKadar si deklica, si kar pametna, krepiš domače gospodarstvo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 16. januar 2010 Prijavi Deli 16. januar 2010 Sem prov razmišljala, a bi tole sploh komentirala, ampak če Janko tko prav ... ja pol pa že morm kej rečt ne bluzi... če bi janko imel kakšen upliv na vse vas, bi blo marsikej drgač... predvsem bi bil fuk pošteno potalan ampak za kriv bit sm pa dobr a ne? pa useen fajn, da si me cviknla in mal pokomentirala... stane se pa itaq spet dela tošota... Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 22. februar 2010 Prijavi Deli 22. februar 2010 stane se pa itaq spet dela tošota... MERCATOR pravi Ko skrbiš za svoje zdravje z biodieto, skrbiš s tem tudi za svojo vitko linijo, ko skrbiš za svojo vitko linijo z biodieto,skrbiš s tem tudi za svoje zdravje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 23. februar 2010 Prijavi Deli 23. februar 2010 Moja dusa rabi predsvem nevezanost na solne teorije in pravila. ...Kaj potrebuje tvoja duša in kaj rabi tvoje srce, pa veš le sama. Biblijo vsak clovek po svoje razume.No, če biblijo pozorno prebereš, boš ugotovil, da je bila sol materialni temelj krščanstva.Postavljena je na najvišji nivo.Povezava med človekom in bogom je sol, piše nekje. Ali kdaj pomislil, da pa morda niso vsi "pokvarjeni" in mislijo in nameravajo tudi dobro, z nekaterimi tvojimi teorijami se pa preprosto pac ne strinjajo? Fantek, jaz nič ne pravim, da so kmetijska, farmacevtska in medicinska panoga kaj bolj skorumpirane od ostalih, če za pospeševanje prodaje uporabljaš ta politični izraz.Problem je v tem, da so na istem prostem profitnem trgu in če hočejo ali nočejo, si morajo pridobivati potrošnike na isti način, kot proizvajalci avtomobilov, recimo.Pri kupcu morajo ustvarjati potrebo in če ostali lahko ustvarjajo samo namišljeno potrebo po novih oblačilih, igračkah, potovanjih itd, si te panoge ne morejo potreb izmišljevati, ampak morajo pri kupcu ustvariti dejansko potrebo, da lahko povečujejo svojo prodajo.Ampak, če ti tako, kot pri biokemiji, poznaš samo izraz, potem tudi ekonomije ne boš razumel. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 23. februar 2010 Prijavi Deli 23. februar 2010 Cene soli v nebo Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 24. februar 2010 Prijavi Deli 24. februar 2010 Sol Piranskih solin http://www.soline.si/_images/001_swap/3.1.1_piranskasol.jpg1kg Cena (vključen DDV)/kos: 4,52 EUR Piranska sol, žlahtni pridelek Krajinskega parka Sečoveljske soline, je rezultat dela nemirnega vetra, toplega sonca in marljivih solinarjev. Pridelujemo jo ročno, po tradicionalnih metodah, starih več kot 700 let. Osnovni proces je naravna kristalizacija na solnih poljih, zavarovanih s petolo – dragoceno biosedimentno podlago, sestavljeno iz mineralov in mikroorganizmov. Sol z geografskim poreklom je lahka, bogata z minerali in izrednega okusa, ki ga dopolnjuje v kristalih ujeta matična voda.Opremljena z opisom v slovenskem, italijanskem, angleškem, nemškem, francoskem in ruskem jeziku. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 24. februar 2010 Prijavi Deli 24. februar 2010 Da še jaz naredim malo reklame za moje prijatelje http://www.soline.si/_images/001_swap/3.1.2_solnicvet.jpg Sol posebej izrazitega okusa in vonja, pridelana v Krajinskem parku Sečoveljske soline, pobrana v tankem sloju na površini solnih bazenov. Opremljena z opisom v slovenskem, italijanskem, angleškem in nemškem jeziku. Na voljo v različni embalaži in količini: •v stekleničkah s pokrovom iz plute po 70 gCena (vključen DDV)/kos: 3,29 EUR•v platnenih vrečkah po 125 gCena (vključen DDV)/kos: 3,88 EUR•v platnenih vrečkah po 250 gCena (vključen DDV)/kos: 5,77 EUR Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 24. februar 2010 Prijavi Deli 24. februar 2010 v cem je tvoja sol boljsa? menda je, kakor sem te razumel? vprasanje pa lahko razumes kot priloznost za samo-promocijo. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 24. februar 2010 Prijavi Deli 24. februar 2010 v cem je tvoja sol boljsa? menda je, kakor sem te razumel? vprasanje pa lahko razumes kot priloznost za samo-promocijo. Delaš popolnoma napačne primerjave.V knjigi ti lepo opisujem, katere soli so dobre in kakšna je zdrava. Piranska je ena boljših med dobrimi, zdrava je pa zaenkrat samo ena, BIOCODE°. ZDRAVA SOL Dobra sol je tista, katere vsebnost sestavin, tudi mikroelementov, je taka, da jo telo lahko sprejme v maksimalni količini glede na natrijev klorid, kajti telo sol sprejema na osnovi prvega elementa, ki doseže maksimum in ne na osnovi prevladujočega.Krmilni element občutka slanosti je tako lahko katerikoli.Zdrava pa je tista dobra sol, ki vsebuje tudi biokodo.Taka je vsa sol, ki se ali se je kodirala z energijo živih organizmov.Za zdravo vegetiranje brez velikih intelektualnih naporov bi ti tako zadoščalo že uživanje surove hrane.Zdrava sol pa se nahaja v naravi tudi kar tako, kajti v dolgi zgodovini Zemlje je že skoraj vsa potovala skozi življenje.Moraš pa jo znati pridobiti in informirati in moraš jo znati tudi uživati. http://zdravasol.si/zs.html Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 25. februar 2010 Prijavi Deli 25. februar 2010 kul ane. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 25. februar 2010 Prijavi Deli 25. februar 2010 Da še jaz naredim malo reklame za moje prijatelje http://www.soline.si/_images/001_swap/3.1.2_solnicvet.jpg Sol posebej izrazitega okusa in vonja, pridelana v Krajinskem parku Sečoveljske soline, pobrana v tankem sloju na površini solnih bazenov. Opremljena z opisom v slovenskem, italijanskem, angleškem in nemškem jeziku. Na voljo v različni embalaži in količini: •v stekleničkah s pokrovom iz plute po 70 gCena (vključen DDV)/kos: 3,29 EUR•v platnenih vrečkah po 125 gCena (vključen DDV)/kos: 3,88 EUR•v platnenih vrečkah po 250 gCena (vključen DDV)/kos: 5,77 EURevo, se moram oglasit uporabljam že vrsto let tale solni cvet in sem zelo zadovoljna z njim; še posebej mi je všeč, ko ga imajo "na kile". Tp., da pridem v prodajalnico in mi ga tam oddtehtajo toliko, kot ga potrebujem. Žal pa se, po besedah prodajalke, tak način postopoma ukinja Tako da bo moč kupiti solni cvet že v predpakirani embalaži(teži). Ampak jaz hočem svoje četrt kile Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 25. februar 2010 Prijavi Deli 25. februar 2010 evo, se moram oglasit uporabljam že vrsto let tale solni cvet in sem zelo zadovoljna z njim; še posebej mi je všeč, ko ga imajo "na kile". Tp., da pridem v prodajalnico in mi ga tam oddtehtajo toliko, kot ga potrebujem. Žal pa se, po besedah prodajalke, tak način postopoma ukinja Tako da bo moč kupiti solni cvet že v predpakirani embalaži(teži). Ampak jaz hočem svoje četrt kile Cookie, kakšna čast, da si se oglasila pod tem naslovom Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 25. februar 2010 Prijavi Deli 25. februar 2010 kul ane. Seveda, za gurmane so solni cvetovi za nekatere jedi zakon.Kot izbrana vina.Za francoske in italijanske to že dolgo velja.Tudi naš mladi tv kuhar je enkrat telovadil z njim v eni oddaji.Z vitkostjo in zdravjem pa to nima nobene zveze, kar lahko iz oddaje v oddaje vidiš tudi na njem.Vsak čas ga bo razneslo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 25. februar 2010 Prijavi Deli 25. februar 2010 Cookie, kakšna čast, da si se oglasila pod tem naslovom sam Stane, ne glede na moja začetna oponiranja tebi, ti moram priznat, da pa vseen nimaš tko zgrešene povezave med soljo in prekomerno težo (in celulitom).Zanalašč sem takrat šla po oni solni cvet, v smislu, "ajde da vidim kolk je zdej kej na tem". Seveda prvič nisem opazila nobene razlike (razen stanjšanega tošla), sam po dvomesečni redni uporabi, bogami, da se je orenk poznalo - natančneje na mojih stegnih in riti Od takrat dalje jem "normalno zdravo in tako", zredim se pa ne. Čim pa prestopim na navadno kuhinjsko sol, se mi to pozna na teži in zadrževanju vode/zatečenosti/zabuhlosti.no, tolk, da veš, da nekaj veš Seveda, za gurmane so solni cvetovi za nekatere jedi zakon.Kot izbrana vina.Za francoske in italijanske to že dolgo velja.Tudi naš mladi tv kuhar je enkrat telovadil z njim v eni oddaji.Z vitkostjo in zdravjem pa to nima nobene zveze, kar lahko iz oddaje v oddaje vidiš tudi na njem.Vsak čas ga bo razneslo sam res x:Dx Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.