Beli lotos 30. avgust 2010 Prijavi Deli 30. avgust 2010 Ti pravim, ne verjemu Darwinu, lahko verjameš, da je sol dal Adamu tudi bog. Saj ne verjamem Darwinu ti omenjaš pračloveka in spremembo iz živali v človeka. Eno je vedeti drugo pa verjeti, verjame se lahko vse mogoče. tudi da je sol spremenila žival v človeka. Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 30. avgust 2010 Prijavi Deli 30. avgust 2010 Saj ne verjamem Darwinu ti omenjaš pračloveka in spremembo iz živali v človeka. Eno je vedeti drugo pa verjeti, verjame se lahko vse mogoče. tudi da je sol spremenila žival v človeka.Tega, da je sol dala možnost možganom, da lahko začnejo delovati v višji prestavi, ni potrebno verjeti.To je destvo, ki ga je človek odkril z izdelavo računalnika. MORALA RAZLAGE Ničesar, česar ni že v naravi, si človek ne more izmisliti.Ni idej, so le odkritja.Tudi ni genijev, so le boljši ali slabši opazovalci narave.In človek ni kopija stroja.Stroji so kopije življenja.Zato se ne sramuj in se ne boj opazovati svojega telesa, kot opazuješ svoj avto, svoj računalnik, svoj pralni stroj.Kot aparate, ki jih dobro poznaš.Mehanizem fizičnega delovanja je enak.Prednost vsakega, tudi tvojega organizma pred strojem pa je, da se zna popravljati sam.Vseeno od kod in zakaj, toda tvoje telo je popolno, opremljeno z vsemi programi za preživetje.Potrebuje pa dovolj vode, zraka, hrane in zdrave soli.Kaj potrebuje tvoja duša in kaj rabi tvoje srce, pa veš le sama. 30 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 31. avgust 2010 Prijavi Deli 31. avgust 2010 a to pise v knjigi? PRAČLOVEK Nekega davnega dne je Sonce udarilo strelo v Zemljino kopno.Pračlovek je stal pred dilemo: jesti ali ne jesti.Jabolk pečenih. Nos in jezik sta govorila:«Ne jej, ker boš umrl!«. Želodec pa:«Jej, če ne boš umrl!« Pračlovek je poslušal želodec in zbolel, ni pa umrl, ker JO je našel. Ali dobil. Sol. Biokoda je poleg osnovne funkcije postala tudi dodaten elektrolit in omogočila razvoj možganov. In pračlovek je iz strahu pred smrtjo prvič logično povezal pečenko, bolezen, sol, življenje in smrt. Ali je bil to le slučaj ali namen, vseeno, toda sol je spremenila žival v človeka. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 31. avgust 2010 Prijavi Deli 31. avgust 2010 res, to pa je najbolj "cista" resnica zares velikansko odritje. skoda pa, ker tvoja ni naravna "logika" dejstvo pa je, da brez soli kuhana hrana ni užitna. Moje odkritje je v tem, da mora biti vsaj sol surova in naravna, če ne želiš imeti prevelikih problemov s težo in zdravjem, Kajti brez vere v posmrtno življenje tudi boga ni, ker za vero v konec življenja ga sploh ne potrebuješ. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 31. avgust 2010 Prijavi Deli 31. avgust 2010 skoda pa, ker tvoja ni naravna Free, ti čisto zares nisi pismen. http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200370&stevilka=3397http://zdravasol.si/picture_library/deklaracija.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 31. avgust 2010 Prijavi Deli 31. avgust 2010 sej si sam tule na forumu napisal, da ji dodajas nek konecentrat alg (nikoli nisi pojasnil za kaksen koncentrat tocno gre, ker naj bi bila poslovna skrivnost skrbno skrita v svicarskih sefih , kot si nam pojasnil) in na steklenicki pise da je tvoja sol skupek vecih soli torej!? ocitno ti sam nisi pismen oz. ne locis nenaravnega od naravnega.ce pa si uradno pac pridobil dolocen certifikat o neoporecnosti, pa to se ne pomeni, da je tvoja sol naravna.Naravna zgolj v toliko, da je iz sestavin ki so naravne, ne pa tudi naravna kot je prisotna v naravi sami.Torej kot potrosnik kamot predvidevam da so soli iz razlicnih koncev balkana recimo, ali pa rusije, pakistana ali honoluluja saj vseeno, saj nikjer ne pise od kje so, samo da so in da so naravne. ceprav certifikata o ekoloski pridelavi nimas.V naravi te soli skupaj torej niso prisotne, zato je malce tezje govorit o naravnosti produkta.Podobno kot bi dal skupaj 6 vrst krompirja iz vseh koncev sveta in rekel, da je cips naraven. Prav tako, ce bi k temu cipsu dodajl nek (verjetno izvlecek) koncenktrat iz alg, bi tudi malce tesko se govoril o naravnem produtku kajne. Potemtakem pa bi lahko predvideval, da je tvoja sol zgolj sol brez joda (kot recimo Demetrova Atlantska sol), ki si ji dodal nekaj koncenktrat alg (ki so znane po vecji vsebnosti joda), zato, da ima tvoja sol vsaj malo joda, torej v mejah kot menis da so primerne uporabniku. In ko ze meje omenjava... se tudi nisi dovolj zjasnil kaj pomeni jod v sodobni prehrani posameznika, ki ga pridobiva preko druge hrane, zakaj ze dolga leta priporocajo uzivanje raznih apirulin, in drugih produktov iz alg kot dodatek prehrani, zakaj so pricevanja o boljsem pocutju teh ljudi, kljub temu, da alge vsebujejo veliko joda; zakaj japonci uzivajo veliko jedi iz alg ze stoletja itn. Veliko veliko vprasanj si ze dobil, tako od mene, kot tudi nekaterih drugih uporabnikov foruma tule. Odogovoril si na zelo malo njih korektno. Zakaj se potem vkljucno z urednistvom cudis med drugim odzivu ljudi. Vprasaj uporabnike foruma, ce na vprasanja v mojem forumu ni bilo kdajkoli korektno odgovorjeno? Pa bo vseeno izbrisan. Sicer pa osebno to vzemam kot prednost (da je vec soli skupaj) zaradi morda vecje kolicine mineralov S poudarkom na morda. Kot drugo, pa si me ponovno spomnil na to, da sem te ze vsaj 4x vprasal o tem, da glede na to, da imajo ljudje danes v prehrani predvsem pomanjkanje mineralov, (po mnogih ocenah strokovanjakov in zdravnikov), tisto kar dela to, da nekomu sol celo pomaga, ko preide iz jodirane, navadne osiromasene na bolj zdravo, recimo sol piranskih solin. !?- Torej, morda bo slo v peto? ce ostanem optimist, kar je v debati s teboj precej tesko, ce se cloveku preprosto povedano ne je.e za vse skupaj. Free, ti čisto zares nisi pismen. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 31. avgust 2010 Prijavi Deli 31. avgust 2010 sej si sam tule na forumu napisal, da ji dodajas nek konecentrat alg Pokaži, kje to piše. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 31. avgust 2010 Prijavi Deli 31. avgust 2010 ne spomnim se tocno kje, ker se mi ne da brskat po forumu nazaj. ves pa ti sam dobro da je temu tako, razen ce ti spomin ne deluje vec dobro. pa verjetno se tudi kaksen drug uporabnik tule spomni, da si to pisal, v kolikor nisi ze izbrisal. Namrec zakaj bi si izmisljeval, nimam nobenega razloga da bi si. Sam ves in tudi nekateri drugi tule vedo, da sem te spraseval o soli in o tem koncentratu. Obratno pa si ti tisti, ki tule skozi interes prodaja in ne jaz. Me zanima ce bos vsaj toliko posten, da bos priznal? Zgleda da ne. Torej konkretno o tvoji naravni soli in toliko o tem. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 31. avgust 2010 Prijavi Deli 31. avgust 2010 ne spomnim se tocno kje, ker se mi ne da brskat po forumu nazaj. ves pa ti sam dobro da je temu tako, razen ce ti spomin ne deluje vec dobro. pa verjetno se tudi kaksen drug uporabnik tule spomni, da si to pisal, v kolikor nisi ze izbrisal. Namrec zakaj bi si izmisljeval, nimam nobenega razloga da bi si. Sam ves in tudi nekateri drugi tule vedo, da sem te spraseval o soli in o tem koncentratu. Obratno pa si ti tisti, ki tule skozi interes prodaja in ne jaz. Me zanima ce bos vsaj toliko posten, da bos priznal? Zgleda da ne. Torej konkretno o tvoji naravni soli in toliko o tem.čist na hitr, ker nisem nazaj bral...free... ti tud lažeš, ker tista čarobna formula je v sefu v san marinu in ne šwici. razen, če ni tako čuvana, da je v šwici šifra, kuko se odpre sef v san marinu me pa zanima, kaj je v tej sefu? najbrž članki iz starih revij,od koder je prepisoval ven in sestavil swojo. in pol je dokazne materiale o goljufiji skrbno zaklenil pol pa se smeško še duva, da prodaja znanje in ne sol. to sem pa jes vidu in tut mi na misu ne pride, da bi iskal. stane.... pa dej nehej izzivat, k iz posta v post bolj bredeš... kuko da ti ni jasn? 1 Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 31. avgust 2010 Prijavi Deli 31. avgust 2010 Ti si faca res x:Dx x:Dx zakwa se glih teb to zdi in ne npr. madoni al pa celin dionki Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 31. avgust 2010 Prijavi Deli 31. avgust 2010 Zato, ker Američani ne rabijo soli in ni potrebe, da bi hodili na tale "solni" forum, kjer bi lahko brali tvoje izjave AMERIČANI Industrijska pridelava, priprava in industrijsko goltanje hrane.Hitra hrana, obarvana voda, whisky, vitamini, jogging, antibiotiki in žvečilni gumi s saharinom.Posledice uživanja popolnoma dekodirane hrane so nevšečne.Agresivnost, sladkorna bolezen, debelost, narkomanija, strah, znane in neznane bolezni.Evropa pa ji zvesto sledi. 88 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 31. avgust 2010 Prijavi Deli 31. avgust 2010 Zato, ker Američani ne rabijo soli in ni potrebe, da bi hodili na tale "solni" forum, kjer bi lahko brali tvoje izjave vidiš, k nisi knjige zdrava sol prebral al pa nisi dojel njenega bistva. glih američani nujno rabijo zdravo sol biokode, ker drgač se bojo razlezl čez rit. sam ko jim boš omenu obroke na pol... in pol reku, da bojo shujšal zarad soli... te bojo proglasil za še bl fuknjenega kot so sami. Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 31. avgust 2010 Prijavi Deli 31. avgust 2010 Namrec zakaj bi si izmisljeval, nimam nobenega razloga da bi si.Seveda ga nimaš, si samo nepismen in potem obračaš moje razlage po svoje in pišeš neumnosti. 3 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 31. avgust 2010 Prijavi Deli 31. avgust 2010 k bi ze clovk mel namen kj koristnega prebrat pa tole... da vas ni sram In ko ze meje omenjava... se tudi nisi dovolj zjasnil kaj pomeni jod v sodobni prehrani posameznika, ki ga pridobiva preko druge hrane, zakaj ze dolga leta priporocajo uzivanje raznih apirulin, in drugih produktov iz alg kot dodatek prehrani, zakaj so pricevanja o boljsem pocutju teh ljudi, kljub temu, da alge vsebujejo veliko joda; zakaj japonci uzivajo veliko jedi iz alg ze stoletja itn. na HITR, GROBO pa upam, da razumljivo... Jod, natancneje jodid je sestavina scitnicnih hormonov... vecina zlez z notranjim izlocanjem, kamor spada tud scitnica je pod nadzorom hipofize... hipotalamus pa prek te hipofize uravnava rast, razvoj, presnovo, hemostazo,... in povezave hipotalamusa z drugimi predeli zivcevja so med drugim tud podlaga za vplive clovekovega razpolozenja, zaznav, pocutja,... in scitnica je edina zleza pr sesalcih, v kateri se izlocena hormona lahk tudi kopicita in se sele nato postopoma izlocita... za kar pa je pomemben jod! Ta dva hormona na grobo vplivata na celicno presnovo, indirektno proizvodnjo toplote, na porabo kisika, razvoj zivcevja... funkcionalna enota scitnice so eni krogci (folikli) k majo beljakovinsko sredico... obstaja ena beljakovina z predolgim imenom, k jo ti krogci izlocajo v sam lumen scitnice, no ta beljakovina sama po seb... je pac prisotna... ampk k se nanjo veze jod, se neki naredi, da se nanjo vezeta tud ze prej sintetizirana hormona in ta dva se prek blablabla ob izlocanju v kapilare vezeta na transportne beljakovine v plazmi... da lahk opravljata po telesu svojo funkcijo... in eno je da je danasnja hrana prevec energetsko osiromasena, drugo pa v kaksnih kolicinah, kaj in v kaksnih kombinacijah clovk uziva in posledicno kaj se bo absorbiralo kaj ne... k npr.: ce se papca jodiranoposoljen brokoli... bo spet neki iz brokolija, z cist predolgim imenom zaviralo absorbcijo tega joda iz te soli v organizem... al pa obratn!!! in ne glede na ucinke... nasprotujoce al pa ne... to clovk rabi , v tem primeru jod! in zto po moje tok priporocajo uzivat, kar nastevas... in logicna posledica je pol tud boljse pocutje... Kot drugo, pa si me ponovno spomnil na to, da sem te ze vsaj 4x vprasal o tem, da glede na to, da imajo ljudje danes v prehrani predvsem pomanjkanje mineralov, (po mnogih ocenah strokovanjakov in zdravnikov), tisto kar dela to, da nekomu sol celo pomaga, ko preide iz jodirane, navadne osiromasene na bolj zdravo, recimo sol piranskih solin. !? podobn razlog... k se zacne komplicirat se lahk zakomplicira do amena pa se naprej... na splosno se pa v telesu dogaja in prebava in presnova… in kdr prebava ni sorazmerna s presnovo, to je lahk tud pr pomanjkanju mineralov, se pojavi to pa uno... in je priporocljivo vire prebave spremenit... se prav hrano! To se lahk naredi na svasta nacinov... itk je pa vsak prilagojen vsakemu posamezniku... tebe, ce prov razumem, konkretno zanima zamenjava soli npr.: jodirane v piransko? v tem primeru, ceprav je cist prevec omejen in na grobo, je jodirana sol pac jodirana... oropana mineralov in v bistvu prilagojena skladiscenju in transportu... in ker so jo vsega kar u bistvu sol pomen oropal, so ji umetno dodal jod... ki pa logicno, da nima enakih ucinkov (med drugim tud tiste, ki so na zgornje vprasanje napisani) kt "bl zdrava" sol... pri kateri ni prislo do ropanja in umetnega dodajanja... in zato lahk zamenjava soli mnogo pripomore k marsicemu... predvsem k absorbciji tistih mikroinmakro nutrientov k so res pomembni... in posledicno k sintezi... komunikaciji... razpolozenju... zdravju... poleg joda sta prav tk fuul pomembna tud natrij in klor pa se kaj vmes... ampk vse je pomembno le ce je v kombinacijah! Ce ni kombinacij... Pol tud pomembnost postane nepomembna... izolacija in pretirano idealiziranje pa clo skodljivo... in ceprav je "sol" res zlzlzlzlz pomembna za usklajeno delovanje organizma... ni in ne bo nikol zdravilo... je kvecjemu le pot, ki omogoca al pa preprecuje pogoje, odvisn od kolicine... k v primeru kakrsnekoli bolanosti je najucinkovitejsi zdravnik se vseen lastn organizem, takoj k mu clovk omogoc ustrezne pogoje... se kako vprasanje? raj bluzim, ce lahk, kt pa berem jamre, kk sstane vse ignorira al karkol ze pocne... zto k prodaja... k v tem svetu se marsikaj prodaja... zto k obstajajo kupci... oz. nevem... al obstajajo kupci zrd prodajalcev al prodajalci zrd kupcev isto z zdravniki in pacienti in politiki in ljudstvom... 5 1 Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 31. avgust 2010 Prijavi Deli 31. avgust 2010 k bi ze clovk mel namen kj koristnega prebrat pa tole... da vas ni sram jup. mene je sram in zato se ti čutm kr mal doužnga tole pokomentirat. lej...kwa si zdej ti cel kup enih kunštnih stvari napisala? a si ziher, da je to tko? a si prewerjala? verjetno nisi, pa useen verjameš, da je tko.zakaj?verjetno zato, ker so to rezultati enih načrtnih raziskav, testiranj... ... in pol se najde kle en stane, k po navdihu napiše neko knjigo in jo razglaša za revolucionarno odkritje... ???? ne me jebat...bom rajš kr nehu... Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 31. avgust 2010 Prijavi Deli 31. avgust 2010 Kolegica prisla ravno iz ZDA. Washington. Pozna tudi nekatera druga mesta, ker je bila veckrat tam. Pravi, da kdor zeli jesti zdravo ima zdrave hrane na pretek! Torej trgovin z bolj zdravo hrano itn. AMERIČANI... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 31. avgust 2010 Prijavi Deli 31. avgust 2010 Torej trgovin z bolj zdravo hrano itn.Ravno v tem je tragedija. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 31. avgust 2010 Prijavi Deli 31. avgust 2010 mas res. no evo. zanimivo. si vsaj delno odgovorila na moje vprasanje ali hrana vpliva na kolicino joda pri cloveku. in tudi deloma potrdila moje razmisljanje glede na to kar sem ze prebral v raznih clankih in knjigah o jodu. Torej, da ni vse za vsazga in tudi vedno ne. vsaj jst tko razumem tvoje napisano, kar je laicno.kot razumem, je torej jod lahko blokiran v absorbciji zaradi prevelike kolicine, s strani beljakovine predolgegaimena kljub temu da ga oseba ni dobila dovolj, al kako? torej, ce je oseba beljakovinsko podhranjena (oz. ji ta beljakovina primankuje), pomeni da ne moreta ta dva hormona (?) opravljat svojega delo primerno in blokirat prevelike doze joda, ki jo oseba z doloceno hrano vnese v organizem, kljub temu da se postopoma izlocata nekak, kt sm razumu? in ce je ta teorija tocna, pomeni tudi to, da potrjuje tudi tvoje povedano o tem, kako je eno od drugega soodvisno oz. kako pomembno je kombiniranje hrane. Hkrati pa je med drugim tudi ze Brezo pisal o delovanju energetskih centrov, oz, sem govoril o pomembnosti tudi drugih, recimo etrskih nivojev pri bivanju cloveka (recimo ce smo v stresu se to pozna tudi v nasih potrebah po dolocenih zivilih in s tem individualnih potrebah po dolocenih elementih, med drugim verjetno tudi jodu. Kajne?Posledicno pa ce je to res, to tudi potrjuje to, da je vsako univerziranje preko zakonov pravil o kolicini uzivanja dolocenega zivila bolj kot ne napacno ali eventuelno zgolj nek priblizek ki se pribliza bolj kot ne statisticnim potrebam nekega podrocja prebivalcev. In ce preko meritev izmerijo da prebivalcem bolj primanjkuje joda, kot pa da ga imajo prevec, pomeni da ga posledicno pricnejo dodajat tisti hrani, ki je precej na jedilniku, torej recimo soli? To pa potrjuje to, da so ljudje imeli probleme z golso itn, kar so resili z dodajanjem joda v hrano. Namrec zanimivo je tudi to, da japonci uzivajo menda veliko alg, pa ni slisati o tem, da bi kaj posebej imeli probleme s scitnico, kar se v temi navaja. Torej, ali to potrjuje to, da jodirana sol ni prejodirana? omenja se, da ima ze vsak tretja (al druga?) zenska probleme s scitnico. Kaj menis o tem, ali je to res, in ce da, ali je to po tvoje zaradi neprimerne kolicine joda v soli, ali je vzrok kaj drugega? Recimo: pesticidi, slaba prehranska vrednost zivil, stres, prevec kuhane hrane in premalo sveze zdrave hrane, zivljenjski stil, itn?Koliko po tvoje vpliva kolicina joda v soli in tudi hrani (recimo krma za zivali) na zdravje ljudi? Mislis, da ce bi bilo v soli manj joda, bi bili ljudje bolj zdravi? Ali pa mislis, da je joda ravno prav oz. vsklajeno s potrebami prebivalstva na podlagi meritev? me pa se zanima tudi katera sta ta dva hormona? in pa seveda bolj podrobno o vsem skupim ker mi to seveda ni dovolj zadovoljiva razlaga (enkrat ko se ti bo in ce se ti bo dal mogoce) a niso hormoni pravzaprav beljakovine al iz beljakovin, al kako ze? hvala fajn. ja, sol je tudi v hrani naravno. tako da soljenje hrane je nekomu za njegov zivljenjski stil in potrebe morda zelo pomemben faktor, drugemu spet ne toliko pomoje. sportnik, delavec, oseba ki se dnevno prepoti veckrat ali njegovo delo zahteva veliko fizicnega dela, kar vkljucuje tudi veliko potenja, obenem pa dela veliko na soncu, bo imel sigurno drugacen potrebe po soli, kot nekdo ki cele dneve presedi v laboratoriju ali pred racunalnikom recimo. Kajne? In ce se s potenjem izgublja veliko soli, potem se to verjetno odraza tudi v potrebi po jodu? Da?Potemtakem je poslplosevanje o potrebi po jodu bolj kot ne neumnost? Da?Nocem priviligirat eno ali drugo sol, temvec zgolj razmisljam o tem kaj je primerneje, kot ponavadi. eno z drugim je. ce ne ustvaris potrebe ni nujno da potreba pride. je pa stanetov namen v tem, da ljudje ne uzivajo preciscne soli pomoje dobra stvar oz. kot bi promoviral lokalno uporabo nepredelanih jabolk ki jih ne osiromasisjo zaradi transporta recimo. kar se tega tice. ne pa tudi mnogo tega kar ob temu fanaticno zagotavlja kot resnico. pomoje seveda.sicer pa sem ze veckrat povedu, mene ne moti ce prodaja, temvec kako to pocne in kaj ob tem govori, k ze glih omenjas. jamranja pa je kr neki ja. Hvala za pogovor k bi ze clovk mel namen kj koristnega prebrat pa tole... da vas ni sram na HITR, GROBO pa upam, da razumljivo... Jod, natancneje jodid je sestavina scitnicnih hormonov... vecina zlez z notranjim izlocanjem, kamor spada tud scitnica je pod nadzorom hipofize... hipotalamus pa prek te hipofize uravnava rast, razvoj, presnovo, hemostazo,... in povezave hipotalamusa z drugimi predeli zivcevja so med drugim tud podlaga za vplive clovekovega razpolozenja, zaznav, pocutja,... in scitnica je edina zleza pr sesalcih, v kateri se izlocena hormona lahk tudi kopicita in se sele nato postopoma izlocita... za kar pa je pomemben jod! Ta dva hormona na grobo vplivata na celicno presnovo, indirektno proizvodnjo toplote, na porabo kisika, razvoj zivcevja... funkcionalna enota scitnice so eni krogci (folikli) k majo beljakovinsko sredico... obstaja ena beljakovina z predolgim imenom, k jo ti krogci izlocajo v sam lumen scitnice, no ta beljakovina sama po seb... je pac prisotna... ampk k se nanjo veze jod, se neki naredi, da se nanjo vezeta tud ze prej sintetizirana hormona in ta dva se prek blablabla ob izlocanju v kapilare vezeta na transportne beljakovine v plazmi... da lahk opravljata po telesu svojo funkcijo... in eno je da je danasnja hrana prevec energetsko osiromasena, drugo pa v kaksnih kolicinah, kaj in v kaksnih kombinacijah clovk uziva in posledicno kaj se bo absorbiralo kaj ne... k npr.: ce se papca jodiranoposoljen brokoli... bo spet neki iz brokolija, z cist predolgim imenom zaviralo absorbcijo tega joda iz te soli v organizem... al pa obratn!!! in ne glede na ucinke... nasprotujoce al pa ne... to clovk rabi , v tem primeru jod! in zto po moje tok priporocajo uzivat, kar nastevas... in logicna posledica je pol tud boljse pocutje... podobn razlog... k se zacne komplicirat se lahk zakomplicira do amena pa se naprej... na splosno se pa v telesu dogaja in prebava in presnova… in kdr prebava ni sorazmerna s presnovo, to je lahk tud pr pomanjkanju mineralov, se pojavi to pa uno... in je priporocljivo vire prebave spremenit... se prav hrano! To se lahk naredi na svasta nacinov... itk je pa vsak prilagojen vsakemu posamezniku... tebe, ce prov razumem, konkretno zanima zamenjava soli npr.: jodirane v piransko? v tem primeru, ceprav je cist prevec omejen in na grobo, je jodirana sol pac jodirana... oropana mineralov in v bistvu prilagojena skladiscenju in transportu... in ker so jo vsega kar u bistvu sol pomen oropal, so ji umetno dodal jod... ki pa logicno, da nima enakih ucinkov (med drugim tud tiste, ki so na zgornje vprasanje napisani) kt "bl zdrava" sol... pri kateri ni prislo do ropanja in umetnega dodajanja... in zato lahk zamenjava soli mnogo pripomore k marsicemu... predvsem k absorbciji tistih mikroinmakro nutrientov k so res pomembni... in posledicno k sintezi... komunikaciji... razpolozenju... zdravju... poleg joda sta prav tk fuul pomembna tud natrij in klor pa se kaj vmes... ampk vse je pomembno le ce je v kombinacijah! Ce ni kombinacij... Pol tud pomembnost postane nepomembna... izolacija in pretirano idealiziranje pa clo skodljivo... in ceprav je "sol" res zlzlzlzlz pomembna za usklajeno delovanje organizma... ni in ne bo nikol zdravilo... je kvecjemu le pot, ki omogoca al pa preprecuje pogoje, odvisn od kolicine... k v primeru kakrsnekoli bolanosti je najucinkovitejsi zdravnik se vseen lastn organizem, takoj k mu clovk omogoc ustrezne pogoje... se kako vprasanje? raj bluzim, ce lahk, kt pa berem jamre, kk sstane vse ignorira al karkol ze pocne... zto k prodaja... k v tem svetu se marsikaj prodaja... zto k obstajajo kupci... oz. nevem... al obstajajo kupci zrd prodajalcev al prodajalci zrd kupcev isto z zdravniki in pacienti in politiki in ljudstvom... 1 Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 31. avgust 2010 Prijavi Deli 31. avgust 2010 pol ti pa se zamerjo ker si iskren, vsaj kar se tega tice. ...lej... strinjam. aja, pa se to: sledi ji cel svet, pa ne hrani, temvec zivljenjskemu stilu, njihovi odprtosti, sprejemljivosti, v kateri se ljudje pocutijo lahko bolj svobodni kot marsikje drugje po svetu. Zato pa toliko mnozicnega priseljevanja, se vedno. Za Slovenijo to ravno ne moremo govorit ane Zal, pa tudi tam ni zavest tako visoka kot bi zeleli. So pa americani se vedno velesila v marsicem zavidanja vrednem, kot tudi ne. Ravno v tem je tragedija. 1 Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 1. september 2010 Prijavi Deli 1. september 2010 Namrec zanimivo je tudi to, da japonci uzivajo menda veliko alg, pa ni slisati o tem, da bi kaj posebej imeli probleme s scitnico, kar se v temi navaja. Torej, ali to potrjuje to, da jodirana sol ni prejodirana? japonci so japonci... marsikaj se v tem svetu, kljub vsej tehnologiji, ne slis... drugac pa... nevem... al je jodirana sol prejodirana al ne... vem, sam to... da naravna sol sigurno ni prejodirana! In da jodirana sol ni to, kr bi sol nj bla... v taki soli mankajo spremljajoci minerali in mikroelementi, k so drugac prisotni v "boljsi soli"... in kr se recimo jodirane soli in alg tice, je tk, da so japonci bolj mineralizirani in vitaminizirani, k uzivajo dobr vir hrane direktno iz narave, v njih, v algah je ful enih snovi, k jih v kultivirani hrani ni... in v naravni hrani so snovi med sabo tk razporejene, da k jih clovk zauzije, delujejo dopolnjujoce... bo vecja absorbcija, vecji izkoristek... medtem, k pr "umetno" narejeni hrani, pa snovi dostkrat izkljucujejo ena drugo... ravn zato, ker so "umetne" in so dodane se arome, barve, gnojila, konzervansi, gensko mutiranimi organizmi,... omenja se, da ima ze vsak tretja (al druga?) zenska probleme s scitnico. Kaj menis o tem, ali je to res, in ce da, ali je to po tvoje zaradi neprimerne kolicine joda v soli, ali je vzrok kaj drugega? Recimo: pesticidi, slaba prehranska vrednost zivil, stres, prevec kuhane hrane in premalo sveze zdrave hrane, zivljenjski stil, itn? am... al je to res? Nevem... vpras enih 30 zensk... in ce ti bo vsaka 3 oz. 2 rekla ja... pol to ze drzi... in v primeru, da drzi... js neb posplosevala... pr ugotavljanju vzrokov... lahk pa tvoje vzoke komentiram in si sam nared svojo sliko... nastevas prevec kuhane hrane, premal sveze, slaba prehranska vrednost zivil, neprimerne kolicine joda v soli, stres... vse to nekak spada v, kr si tud omenil, zivljenjski stil... npr.: nenasicene mascobe blokirajo prehajanje scitnicnih hormonov v kri, premal joda ne povzroc konformacijskih sprememb in isto kt pr mascobah pride do blokade prehajanja, prevec joda povzorc motnje v samem delovanju scitnice bo hiperaktivna dokler se ne iztros in rata premal aktivna, pride lahk do preobcutljivostnih reakcij, zastrupitve,... stres pa itk povzroca poplavo veriznih reakcij, porus se integriteta celega organizma kr privede do odpovedi raznih specificnih regulatornih mehanizmov... med drugim lahk pride do citokinskega odgovora in hitrost sedimentacije eritrocitov se poveca, kr pomen da je kri bl viskozna in smo spet na zacetku... pride do blokade transporta scitnicnih hormonov... omenjas tud pesticide, ti pa ponavad blokirajo dokoncno sintezo scitniskih hormonov... me pa se zanima tudi katera sta ta dva hormona? in pa seveda bolj podrobno o vsem skupim ker mi to seveda ni dovolj zadovoljiva razlaga (enkrat ko se ti bo in ce se ti bo dal mogoce) ta dva hormona so poimenovali trijodotironin in tetrajodotironin... sintezo njiju uravava med drugim tiroideo stimulirajoči hormon oz. ta spodbuja delovanje scitnice, sam je pa pod nadzorom tiroliberina, ki ga uravnava,..... kolk, kaj podrobno? nekak ni konca... so sam krogi... a niso hormoni pravzaprav beljakovine al iz beljakovin, al kako ze? recimo... okvirno jih delijo med derivate aminokislin (se prav, da nastajajo iz aminokislin, aminokisine pa al telo samo izdeluje al pa jih dobi z razgradnjo hrane... in v to skupino spadata tud scitnicna hormona), peptidne hormone in steroidne hormone... mas res. no evo. zanimivo. si vsaj delno odgovorila na moje vprasanje ali hrana vpliva na kolicino joda pri cloveku. in tudi deloma potrdila moje razmisljanje glede na to kar sem ze prebral v raznih clankih in knjigah o jodu. Torej, da ni vse za vsazga in tudi vedno ne. vsaj jst tko razumem tvoje napisano, kar je laicno.kot razumem, je torej jod lahko blokiran v absorbciji zaradi prevelike kolicine, s strani beljakovine predolgegaimena kljub temu da ga oseba ni dobila dovolj, al kako? torej, ce je oseba beljakovinsko podhranjena (oz. ji ta beljakovina primankuje), pomeni da ne moreta ta dva hormona (?) opravljat svojega delo primerno in blokirat prevelike doze joda, ki jo oseba z doloceno hrano vnese v organizem, kljub temu da se postopoma izlocata nekak, kt sm razumu? in ce je ta teorija tocna, pomeni tudi to, da potrjuje tudi tvoje povedano o tem, kako je eno od drugega soodvisno oz. kako pomembno je kombiniranje hrane. Hkrati pa je med drugim tudi ze Brezo pisal o delovanju energetskih centrov, oz, sem govoril o pomembnosti tudi drugih, recimo etrskih nivojev pri bivanju cloveka (recimo ce smo v stresu se to pozna tudi v nasih potrebah po dolocenih zivilih in s tem individualnih potrebah po dolocenih elementih, med drugim verjetno tudi jodu. Kajne? Posledicno pa ce je to res, to tudi potrjuje to, da je vsako univerziranje preko zakonov pravil o kolicini uzivanja dolocenega zivila bolj kot ne napacno ali eventuelno zgolj nek priblizek ki se pribliza bolj kot ne statisticnim potrebam nekega podrocja prebivalcev. In ce preko meritev izmerijo da prebivalcem bolj primanjkuje joda, kot pa da ga imajo prevec, pomeni da ga posledicno pricnejo dodajat tisti hrani, ki je precej na jedilniku, torej recimo soli? To pa potrjuje to, da so ljudje imeli probleme z golso itn, kar so resili z dodajanjem joda v hrano. ja, sol je tudi v hrani naravno. tako da soljenje hrane je nekomu za njegov zivljenjski stil in potrebe morda zelo pomemben faktor, drugemu spet ne toliko pomoje. sportnik, delavec, oseba ki se dnevno prepoti veckrat ali njegovo delo zahteva veliko fizicnega dela, kar vkljucuje tudi veliko potenja, obenem pa dela veliko na soncu, bo imel sigurno drugacen potrebe po soli, kot nekdo ki cele dneve presedi v laboratoriju ali pred racunalnikom recimo. Kajne? In ce se s potenjem izgublja veliko soli, potem se to verjetno odraza tudi v potrebi po jodu? Da?Potemtakem je poslplosevanje o potrebi po jodu bolj kot ne neumnost? Da? recimo... in da! je pa stanetov namen v tem, da ljudje ne uzivajo preciscne soli pomoje dobra stvar oz. kot bi promoviral lokalno uporabo nepredelanih jabolk ki jih ne osiromasisjo zaradi transporta recimo. kar se tega tice. ne pa tudi mnogo tega kar ob temu fanaticno zagotavlja kot resnico. pomoje seveda. sicer pa sem ze veckrat povedu, mene ne moti ce prodaja, temvec kako to pocne in kaj ob tem govori, k ze glih omenjas. jamranja pa je kr neki ja. Hvala za pogovor kaj je stanetov namen... ze on sam najbolje ve! Kaj tebe moti... pa ze ti sam najbolje ves! Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 1. september 2010 Prijavi Deli 1. september 2010 jup. mene je sram in zato se ti čutm kr mal doužnga tole pokomentirat. lej...kwa si zdej ti cel kup enih kunštnih stvari napisala? a si ziher, da je to tko? a si prewerjala? verjetno nisi, pa useen verjameš, da je tko.zakaj?verjetno zato, ker so to rezultati enih načrtnih raziskav, testiranj... ... in pol se najde kle en stane, k po navdihu napiše neko knjigo in jo razglaša za revolucionarno odkritje... ???? ne me jebat...bom rajš kr nehu...kunstnih... ziher sm sam tok, kolkr si ti ziher, da je tvoja kri rdece barve... ne glede na-to, al js napisem, da je hemoglobin tud pigment, ki daje eritrocitom znacilno rdeckasto barvo, h kateri pa pripomore tud sol... in to se lahk preveri... pa se kj drugega tud... drugac pa jp... rezultati... ceprav meje in poimenovanja so subjektivna ocena... recimo k pravjo, da je v ameriki vec kt 80% predebelih... in tk ni vec slo... k je prevec folka umiralo zrd posledic debelosti... in je bla vlada prisiljena ukrepat... po dolgih mukah, tuhtanju, referendumih je pa pogruntala, da bo najlazji, ce kr spremeni definicijo debelosti... in so znizali kriterije za ITM za vec kt 40%... in posledicno je blo 20% ljudi manj debelih... Ceprav so mel isto tezo kt prej! Nevem kak je blo z umiranjem... ampk namen se je dosegu! Blo je manj debelih... na racun spremenjene definicije! Tud na tak nacin se lahk gremo... in v tak nacin js ""ne verjamem""... u tem primeru u stevilke! Nekak je znacilno, da je za zgornji tlak okol 140 in se vec... receno, da je visok! Sam za marsikoga je pa okol 140 idealno... in bi blo kriticno, ceb na silo nizal tlak, sam zato, da bi dosegu tok kt na listih pise... in najbl sm se veeen zihr u kmecko logiko... ne glede nato kaksni revolucionarji so na pohodu s kaksnimi nameni in ne glede nato, kk to folk dojema al kt jebanje al kt... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 1. september 2010 Prijavi Deli 1. september 2010 danja seveda. ampak tule v temi govorimo o posplosenih izjavah, ki se ne nanasajo samo na slovence. zato sem omenjal tudi japonce. slisi se mariskej, zdej ko je net. cist po kmecki logiki - po moje suši in razne algne kuharske variante niso brezveze tolk popularna zadeva, ze dolg casa no sej, tut jst sem takega mnenja.arome, in ostalo kar omenjas, se dodajajo veliko zaradi konzerviranja, videza, itn. ne samo zaradi tega, ker manjka v zivilu. zanimivo. sami krogci torej, pa nbene elpise cist res. japonci so japonci... marsikaj se v tem svetu, kljub vsej tehnologiji, ne slis... drugac pa... nevem... al je jodirana sol prejodirana al ne... vem, sam to... da naravna sol sigurno ni prejodirana! In da jodirana sol ni to, kr bi sol nj bla... v taki soli mankajo spremljajoci minerali in mikroelementi, k so drugac prisotni v "boljsi soli"... in kr se recimo jodirane soli in alg tice, je tk, da so japonci bolj mineralizirani in vitaminizirani, k uzivajo dobr vir hrane direktno iz narave, v njih, v algah je ful enih snovi, k jih v kultivirani hrani ni... in v naravni hrani so snovi med sabo tk razporejene, da k jih clovk zauzije, delujejo dopolnjujoce... bo vecja absorbcija, vecji izkoristek... medtem, k pr "umetno" narejeni hrani, pa snovi dostkrat izkljucujejo ena drugo... ravn zato, ker so "umetne" in so dodane se arome, barve, gnojila, konzervansi, gensko mutiranimi organizmi,... ...blokirajo dokoncno sintezo scitniskih hormonov... . so sam krogi... kaj je stanetov namen... ze on sam najbolje ve! Kaj tebe moti... pa ze ti sam najbolje ves! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 1. september 2010 Prijavi Deli 1. september 2010 aaah, kolk fajn enga poslusat k tut mal izza okvirjev gleda ... na racun spremenjene definicije! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 1. september 2010 Prijavi Deli 1. september 2010 Vau, ta rdeča kapica je pa pametna...predvidevam da je kakšna medicinka...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif To s hormoni so me pa že v zdravstveni šoli preveč moril...v šoli so me tudi naučil da se ščitnica nahaja na področju vratu in obdaja sapnik od spredaj in od strani...Obščitnice so pa štiri drobne žleze, ki se držijo zadnje strani ščitnice na vsaki strani po dve...žleze izločajo parathormon ki vpliva na kroženje kalcija in fosforja v telesu...itd...skratka te hormoni pa spet vplivajo na druge organe in žleze in tako nastanejo spet celi krogi in sovplivi...epifiza in hipofiza sta pa itak glavni žlezi ki vplivata na vse...o delovanju teh dveh žlez je pa še danes bolj mal znano...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif In če že vpletamo japončke...oni so nori na zen budizem...in tako tudi z meditacijskimi tehnikami, vajami, sproščanjem...tralala...presegajo evropejčke za vsaj parkrat...te igračke pa itak stimulirajo zgornje dve žlezi in s tem dobrodejno vplivajo na celo fizično telo...vpliv meditacije na žleze in hormone in s tem posledično tudi na organe...je pa itak že tudi znanstveno dokazano...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif Medtem ko smo mi evropejčki šele v zadnjem času zraven hrane začel upoštevat še psiho, se je "samurajčkom" že v srednjem veku sanjal o tem...pa še bio hrano so imel...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 1. september 2010 Prijavi Deli 1. september 2010 sej si sam tule na forumu napisal, da ji dodajas nek konecentrat alg Pokaži, kje to piše. BIODIETA Biodieta je namenjena vsem, ki želijo zdravo hujšati, pa tudi vsem tistim, katerim je zdravnik poleg zdravil priporočil tudi zmanjšanje soli v vsakodnevni prehrani. Najpametneje pa seveda je, če začnete z biodieto takrat, ko ste še vitki in zdravi in se na ta način preventivno izognete težavam, ki so povezane z napačno prehrano. Zgaga in debelost sta gotovo dve od teh, saj statistike pravijo, da to muči že polovico prebivalstva. Nezanemarljiv pa je tudi prihranek, saj lahko z biodieto občutno zmanjšate porabo hrane, s tem pa posredno tudi zdravil. Za popolno razumevanje najprej preberite knjigo ZDRAVA SOL in uspeh ne bo izostal. SOL BIOCODE° BIOCODE° je zaščitena blagovna znamka idealne mešanice različnih frakcij naravnih morskih soli in je take sestave, da je na zgornji meji okusa slanosti razmerje med kalorijami in elektroliti v hrani optimalno, česar se z običajnimi jedilnimi solmi ne da doseči. V ekstraktu morskih alg vsebuje tudi jod v naravni obliki in v naravni količini. Po Pravilniku o kakovosti soli spada BIOCODE° med nerafinirane, nemlete, nejodirane morske soli, je evropskega porekla in je ročno pridelana in polnjena. KONTROLA SKLADNOSTI S PKS Skladnost Biocode° soli s standardi po PKS kontrolira Institut IHPS Žalec, Slovenija. OBROK KOLIČINSKO NA POL, SOL BIOCODE NA ZGORNJO MEJO OKUSA Vsakodnevno potrebno količino soli lahko zaužijete s 1000, 2000, 3000 ali več Kcal v hrani odvisno od tega, kakšno hrano uživate in kako jo pripravljate. Uporaba Biocode° soli na pravilen način vam zagotavlja najnižji vnos kalorij na gram soli in boste že samo s to spremembo pričeli izgubljati odvečne kilograme. Če pa v svojo prehrano uvedete tudi več presne zelenjave in sadja, uporabo neslanega kruha, ter izločite vse jušne in druge dodatke in živila, ki sol že vsebujejo, boste lahko brez večjih težav dosegli medicinsko priporočeno dnevno porabo soli in se na ta način izognili mnogim boleznim, ki so povezane s tem problemom. Tudi gostilniško hrano razpolovite in dosolite. ****************************stane....kwa t nej rečem?mogoče to, da še sam preberi swojo knjigo, sestavo twoje super soli in swoja revolucionarna odkritja.... Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.