Skoči na vsebino

Zdrava Sol

Guest sstane

Recommended Posts

joj kok si zlat :2src:

zakaj pa si pol reku, da ne boš soli širil še v druge države, ker imaš zase dovolj?

sem te to že vprašal in ker nisi odgovoru, sem si odgovoril sam... to je, da si egoističen pezde, ki se zaveda, da drugje ne bi mogu tolk nategowat folka in zato tisto o dobroti do človeštva rajši drži gobec.

• Lajkam 1
  • Buuuu 1
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

joj kok si zlat :2src:

zakaj pa si pol reku, da ne boš soli širil še v druge države, ker imaš zase dovolj?

sem te to že vprašal in ker nisi odgovoru, sem si odgovoril sam... to je, da si egoističen pezde, ki se zaveda, da drugje ne bi mogu tolk nategowat folka in zato tisto o dobroti do človeštva rajši drži gobec.

Jankec, moja knjiga se preko interneta bere povsod po svetu, tvoj gobec pa samo na LN in še to selekcionirano. x;)x

• Lajkam 1
  • Buuuu 2

Guest sstane

Tale tema je pa taka burleska, da to sploh ni res, ha ha ha x:Dx Franek mi piše, da naj ne bom zavisten. Kaj pa ti naj zavidam? Da napizduješ folk? Če bi se tebi sanjalo, kaj jaz počnem, bi vedel, da sem daleč od tega, da bi rad ljudi nategoval s soljo x;)x In vem kaj pomeni, če je ljudem všeč storitev oz. izdelek. Sami te kličejo in ni treba sam sebe pumpat po forumih ter na veliko razglabljat kako je koristno in kaj. Si pa zadel s knjigo, da si jo pisal kot pravljico, ker to tudi je :sori:

Bonsaj, ko boš dojel, da je sol kraljica tvojih prevodov, boš šokiran.

Sonce brez Zemlje bi nikoli ne rodilo Življenja in obratno.

Vesolje je polno takih neslanih parov.

Ali sta Zemlja in Sonce edini srečni par v vesolju, pa ne vem.

Idealisti pravijo, da je, materialisti, da ni.

Pa ti?

Tale tema je pa taka burleska, da to sploh ni res, ha ha ha x:Dx Franek mi piše, da naj ne bom zavisten. Kaj pa ti naj zavidam? Da napizduješ folk? Če bi se tebi sanjalo, kaj jaz počnem, bi vedel, da sem daleč od tega, da bi rad ljudi nategoval s soljo x;)x In vem kaj pomeni, če je ljudem všeč storitev oz. izdelek. Sami te kličejo in ni treba sam sebe pumpat po forumih ter na veliko razglabljat kako je koristno in kaj. Si pa zadel s knjigo, da si jo pisal kot pravljico, ker to tudi je :sori:

ne wem ne wem...

nekam velik ircaš zadnje cajte. x:px

je modri stane je zgleda uresniču grožnje in mal potelifoniral naokoli, da so te iz službe fuknil x:Dx

Jankec, moja knjiga se preko interneta bere povsod po svetu, tvoj gobec pa samo na LN in še to selekcionirano. x;)x

stane... ti si en patetičen bednik...

in seweda lopov, lažnivec, goljuf, prewarant in nakladač... pa sej nč nouga :o|o:

Guest sstane

ne wem ne wem...

nekam velik ircaš zadnje cajte. x:px

je modri stane je zgleda uresniču grožnje in mal potelifoniral naokoli, da so te iz službe fuknil x:Dx

Jankec, samo dodl bi samega sebe spravljal ob službo in denar x;)x

Janko, mene težko vržejo iz službe x;)x Modri Franek je bebec, ampak mu ni za zamerit, ker je star. Pač je falil lajf, jebiga. Saj bo prišel nazaj, ko s tem konča. Poglej ga, ga preimenujem v Franeka, pa on takoj nazaj mene v bonsaj x:Dx Plagiator, nič novega z njegove strani. Ne fuka več po moje, pa ga to jebe, al pa je zbolel za tistim kretenizmom, ki ga tako pogumno omenja. Da ni zamešal soli slučajno, pa napačno jemlje? xcivx Povedat ne zna nič, razen pravljic. Mene ima za prevajalca, ne sanja pa se mu, da je meni to hobi, da to počnem le zato, ker me zanima literatura x:o)x

ma jest sem le presenečen nad sabo, da me en tak bednik skoraj loh pripravi do tega, da bi se pričkal.

ma ni vredno besed.

Guest sstane

ma jest sem le presenečen nad sabo, da me en tak bednik skoraj loh pripravi do tega, da bi se pričkal.

ma ni vredno besed.

Jasno, sam s sabo se menda ja ne boš pričkal.

Ampak, tudi taki se najdejo.

Tudi v grški literaturi x;)x

dej ne seri...

grozil si mu... sem videl...

ampak ti nimaš 100 pik u glavi in sploh ne weš, kaj govoriš.

Brez skrbi, si sedel kot muha na drek xDDx

In še to da razjasniva Stane, lepo prosim. Res sem nekulturen, ne znam se obnašat. Uporabljam tudi grde besede, ki znajo koga užalit. Ne mislim se opravičevat za to. Nisem pa svinja kot človek, tako da ne glede kaj počneš, kako in kaj si jaz mislim o tem - z moje strani ni bilo in ne bo nobene prijave na razne institucije. Ni moj cilj uničevat življenj, lahko pa bi, o tem ni dvoma x;)x Nimam nič proti tebi osebno, si mi smešen pač. Mislim, da si full of shit, da si zalutal s svojo soljo. Pač iščeš svoj prostor na Zemlji in od nečesa pač mora človek živet. Vsak izbira svojo pot. Ampak ti pretiravaš po celi liniji x:Dx

no no... ne se preweč raznežit.

tut jest sem iskal izgovore zanj do nezavesti. kaj pa on počne? izziva non stop.

ma dej.... pezde pokvarjen je

Guest sstane

In še to da razjasniva Stane, lepo prosim. Res sem nekulturen, ne znam se obnašat. Uporabljam tudi grde besede, ki znajo koga užalit. Ne mislim se opravičevat za to. Nisem pa svinja kot človek, tako da ne glede kaj počneš, kako in kaj si jaz mislim o tem - z moje strani ni bilo in ne bo nobene prijave na razne institucije. Ni moj cilj uničevat življenj, lahko pa bi, o tem ni dvoma x;)x Nimam nič proti tebi osebno, si mi smešen pač. Mislim, da si full of shit, da si zalutal s svojo soljo. Pač iščeš svoj prostor na Zemlji in od nečesa pač mora človek živet. Vsak izbira svojo pot. Ampak ti pretiravaš po celi liniji x:Dx

Nič se ne trudi, jaz sem poskrbel za svojo dostojno penzijo in mi denar ni motiv.

Razlagam samo svoji generaciji, kako jo želi tvoja spraviti čim prej v nebesa, ker misli, da bo to dobro za njo.

Ampak, taka miselnost je napačna.

Tvoja generacija zastruplja z jodno profilakso svoje starše enako intenzivno kot sebe in svoje otroke.

Marketiško je sicer ideja za ozek krog človeštva, farmacevtske kapitaliste, kolosalna, spraviti poceni sol iz jedilnika in jo nadomestiti s stokrat dražjimi zdravili, pravno je pa to največji zločin proti človeštvu.

Izbral si si moralno in biološko napačno stran.

Nič se ne trudi, jaz sem poskrbel za svojo dostojno penzijo in mi denar ni motiv.

zakaj pa potem to formulo tako ljubosumno zaklepaš po sefih? x:px hehehe.... a ne upaš priznati, da ni nobene formule? a misliš, da tega ne bo ugotovil vsak. zato pa ti prawim, da si prewarant. samo si tudi butast in ti ne bo zneslo.

Guest sstane

zakaj pa potem to formulo tako ljubosumno zaklepaš po sefih? x:px hehehe.... a ne upaš priznati, da ni nobene formule? a misliš, da tega ne bo ugotovil vsak. zato pa ti prawim, da si prewarant. samo si tudi butast in ti ne bo zneslo.

Moja formula je jasna, ko se bo jodna profilaksa zmanjšala na naravne vrednosti, se bodo tudi bolezni zmanjšale na biološko naraven nivo.

Če tega mojega temeljnega sporočila iz knjige ne razumeš, si tepec.

http://zdravasol.si/picture_library/Jod-nujen-a-tudi-nevaren.gif

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

tvoje knjige ni!!!! tvoje formule ni!!!

je samo prepisano pokradeno znanje in izkušnje drugih.

zato pa sem ti že 100 x reku da si lopov in moraš biti samo tiho, ker veš, da je res.

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Guest sstane

tvoje knjige ni!!!! tvoje formule ni!!!

zato pa sem ti že 100 x reku da si lopov in moraš biti samo tiho, ker veš, da je res.

Jaz sem tebi že milijonkrat povedal, da nič ne razumeš, pa ne verjameš.

Zakaj se sploh probaš spuščeti z mano v debato, ki ji nisi dorasel?

• Lajkam 1
  • Buuuu 2

Jaz sem tebi že milijonkrat povedal, da nič ne razumeš, pa ne verjameš.

Zakaj se sploh probaš spuščeti z mano v debato, ki ji nisi dorasel?

x:Dx x:Dx x:Dx

matr si smešen. :palec:

jaz razumem zelo dobro, da ti nimaš odgovorov in zato se potuhneš, mutiš, improviziraš,se zapletaš v swoje laži, poskušaš prilizovati, potem biti vzvišen...

ne. twoji debati res nisem dorastel. hwalabogu :palec:

te nekdo upraša, kje je c vitamin v rekah, jezerih in morjih, kar piše v tvoji super knjigi, pa namest odgowora prilimaš neko uspavanko o krpanu x:Dx

Guest sstane

Bi si pa štel v veliko čast, če bi znanje in izkušnje drugih v vsej zgodovini človeštva uspel strniti v eno samo formulo.

Morda imaš prav, morda sem jih res v knjigi Zdrava Sol.

Hvala za tvojo oceno.

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Guest sstane

x:Dx x:Dx x:Dx

kje je c vitamin v rekah, jezerih in morjih, kar piše v tvoji super knjigi,

Vsaka celica izloča C-vitamin, bodisi ga proizvede ali uporabi v presnovi, torej je izloček vsakega organizma tudi C-vitamin.

Tudi v tvojem urinu v paru s soljo.

Razumeš, ali ne?

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Bi si pa štel v veliko čast, če bi znanje in izkušnje drugih v vsej zgodovini človeštva uspel strniti v eno samo formulo.

Morda imaš prav, morda sem jih res v knjigi Zdrava Sol.

Hvala za tvojo oceno.

stanko... formule ni! knjige ni!

je samo nakladanje, ugibanje, hwaljenje, laganje, pretiravanje, posploševanje, zavajanje...

odkritje, da je sol slana, je revolucionarno samo zate.

heheheehehe....o uživanju soli se poswetujte s farmacevtom x:Dx

Guest sstane

odkritje, da je sol slana, je revolucionarno samo zate.

Bravo, sol je slana, sladkor je sladek, kis je kisel, kaj je pa grenko, se ti pa niti ne sanja.

Guest sstane

Ničesar ne popravljam, dodal sem ti samo članek iz Jane, da ti bo kristalno jasno, da se zaletavaš z glavo v zid.

Bi pa tebi svetoval, da svoje poste anonimnega burkeža brez manire kar zbrišeš, ker se ti lahko zgodi, da boš postal tak tudi v resničnem življenju.

• Lajkam 1
  • Buuuu 2

dihaaaaaaaaaaaj... :palec: namest, da se 100x ponavljas in sam seb cefras zivce... :vragec: se ne s/placa... x^x al ja? nje ne... x:Dx xsrcx dont worry... be stupid... just smile... k res od resnice... nc... :o|o:

HARMONIZIRANA JEDILNA SOL

Če je ne uživaš, umreš.

Če je uživaš preveč, resno zboliš.

Če je uživaš premalo, zboliš resno.

Če jo uživaš po sredini, si stalno prejodirano podsoljena.

Tudi v tvojem urinu v paru s soljo.
x:Dx :palec: v vsakem primeru pa bomo vsi brez izjem sliiiiii... al zrd bolezni, al poskodb, al... ne glede na prevec, premal, sredine... x:px xsrcx

sol.... harmonizirana, zdrava, piranska, himalajska, bio,... ... ... skratka NaCl (z vsemi mikromakro nutrienti) je tud ful pomembn za pravilno delovanje ledvic in koncentriranje urina... same ledvice kt organ med drugim prek Na+ uravnavajo volumen zunajcelicne tekocine, uravnavajo koncentracijo elektrolitov, odstranjujejo presnovke, sintetizirajo aminokisline,... normalno bi nj cloveski organizem proizvedel okol 1,5l urina na dan... kko in kje se pa zgodi urin? mamo nefrone... funkcionalne enote ledvic... v zacetnem delu nefrona, kjer je razlika tlakov najvecja poteka filtracija... molekule z mejhno molekulsko maso z lahkoto prehajajo kapilarno steno in se izlocajo, vecje molekule (proteini, albumini pa ne)... in bolj k se kri premika skoz kapilaro manjsa je razlika v tlakih in manjsa je filtracija, ki nato preide v reabsorbcijo... za razliko od filtracije je reabsorbcija selektiven proces! in ker je filtracija neselektiven se v filtratu (=primarni urin) znajdejo tud se koristne substance, ki se kasnej vrnejo v nazaj v telo... kar je odvis pa ravn od koncentracije Na... se prav: sprva nastane primarni urin, ki vstopi v en del nefrona, in v tem delu se reabsorbira 2/3 tekocine in soli pa tud organske komponente, kt je npr. glukoza,... zto se urin koncentrira vzdolz svoje poti... po nefronu naprej preide vse skup v en del, ki pa ni vec prepusten za tekocino, ampk je prepusten sam za Na-ione, selektiven je za NaCl, kr pomen, da postaja filtrat hipotonicen... vse skup nadaljuje svojo pot po nefronu v neke zbiralne tubule, ki se z drugimi zbiralnimi tubuli zdruzujejo v vedno vecje zbiralne poti... in te poti se iz skorje premaknejo v sredico, v kateri pa nek tlak spet narasca, kt posledica delovanja necesa kontra (protitocnika)... in vsi epiteliji zbiralnega dela tubula so neprepustni za vodo! razen... v prisotnosti enga hormona (antidiureticni hormon), k ga izloca hipofiza... v primeru npr.: dehidracije! Medtem, k so ti epiteliji neprepustni za vodo, v normalnih razmerah, so pa prepustni za urin..., da lahk kr se je naredilo in nabralo namest zlula, nazaj vstopi v notranjost, sam zato, da se vzdrzuje osmolarnost, kar je pa nujno za normalno delovanje nefrona in s tem ledvic... u bistvu sama urea v notranjosti pravzaprav doloca koncentracijsko sposobnost ledvic, za kar je pa potreben se en hormon, ki lahk deluje vzopredno z unim prej, al pa sam zase... aldosteron - nadzoruje absorbcijo NaCl... ta je u svojem bistvu mineralokortikoid in ima pomembno vlogo pr bilanci tekocin in elektrolitov v organizmu, v ledvicah pa uravnava selekcijo K in absorbcijo Na! in zto... je med drugim... res tud sol pomembna za usklajeno delovanje organizma!

V primeru, da je cloveku prekomplicirano poslusat svoj organizm kj mu sporoca ko zauzije to pa to, v takih in takih kolicinah in takih in drugacnih kombinacijah... lahk pa magar opazuje svoj urin! barva, vonj, kolicina... so tud dobri indikatroji... akcijskih, dramaticnih, komicnih, apokalipsicnih dogajanj v telesu... xsrcx

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Guest sstane

Bravo, Kapica, odlično razumeš delovanje ledvic.

Če dobro premisliš, je prav za prav vsaka celica mini ledvička, ki preko svoje celične membrane, molekularnega sita, vrši ionsko izmenjavo med celično in medcelično tekočino in tako vzdržuje konstantno napetost tega galvanskega člena.

In ravno na tem nivoju pride do problema, če zaradi pomanjkanja elektrolitov ni prave razlike med pH celične in pH medcelične tekočine, ki daje ta konstantni električni potencial.

Predpostavljam, da se ravno zaradi padca te napetosti okenca molekularnih sit membrane preveč odprejo in iz krvi začne v medcelično tekočino uhajati tudi glukoza, ki jo potem kandida pridno uživa in preprečuje, da se ta tekočina ne bi zgostila do medu in povzročila takojšnjo smrt.

Seveda, če je tega odtekanja glukoze tja, kjer bi ne smela biti, saj je le gorivo za delovanje cilindra z notranjim izgorevanjem, celice, se kandida prekomerno razmnoži in nastane rak, kot to razlaga Simoncini.

Kaj ti misliš?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...