Skoči na vsebino

Zdrava Sol

Guest sstane

Recommended Posts

Guest sstane

xrolleyesx

Andreja, gre le za igro besed.

Če imaš srečo, si zadovoljna, če je nimaš, nisi nesrečna, ampak nezadovoljna.

Človek je bitje, ki je in ima.

Deli na socialnih omrežjih

Ampak, zadovoljstvo ni sreča, imeti srečo je zadeti milijon na srečko, da te avto ne povozi, da nisi tam, kamor pade bomba.

Biti srečen se ne da, to je le lepa predstava v mislih.

Dragi Slane!

Sreča je ravno tole, kar si napisal da ni....Sreča je, da se sprejmeš tak kot si, da si zadovoljen, da si tukaj, da veš svoje poslanstvo...pa še marsikaj drugega....Jaz recimo sem srečna, ker imam tako dobrega sina in hči in tako dobre prijatelje okoli sebe, ki mi nekaj pomenijo....In IMAM srečo....jebeš miljon na lotu, niti ga ne bi hotela verjetno obdržati zase ,to me ne zanima, govoriš o totalno fizičnih stvareh, če pa delaš na sebi, ti sreča pomeni še marsikaj več, kot si napisal....če se čutiš nesrečnega, to pomeni, da nisi zadovoljen s seboj....človek se celo življenje uči in spreminja in povem ti, da se tudi ti....koliko pa se bo spremenil, je pa njegova izbira....zato če nisi srečen....DELAJJJJJJJ na sebi in boš postal

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!

NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT.

Andreja, gre le za igro besed.

Če imaš srečo, si zadovoljna, če je nimaš, nisi nesrečna, ampak nezadovoljna.

Človek je bitje, ki je in ima.

kadar se spuščaš v filozofske debate, ne smeš pozabit, da sta laž in prewara sestavni vrlini tvoje življenske prakse. x:)x

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Guest sstane

DELAJJJJJJJ na sebi in boš postal

Saj delam, vsak dan se tuširam in brijem, kaj tvoj mož se ne x;)x

Mojca, pustiva šale, razloži mi to delanje na sebi, kajti delo je čisto fizična kategorija.

Kaj si pod tem pojmom predstavljaš?

• Lajkam 1
  • Buuuu 3

Guest sstane

http://www.nesoli.si/

Pomen soli v prehrani

Kar nekaj milijonov let so naši predniki uživali hrano z manj kot 0,25 g soli dnevno. Vseeno pa je ta kemijska snov odigrala pomembno vlogo v razvoju civilizacij.

Uživanje soli

Čeprav človek po 13. letu potrebuje okoli 1,4 g soli/dan, Slovenci dnevno zaužijemo 11–14,3 g soli.

To kar za 120–185 % presega osnovne potrebe organizma po soli.

Računati ravno ne znajo, pa tudi o jodu molčijo kot grob.

Več kot očitno pa je, da govorijo o jedilni, do desetkrat prejodirani soli, ki je rezultat priporočil WHO, na katera se tudi sicer v vsem sklicujejo, svojih raziskav pa nimajo.

CINDI SZO (angl. Countrywide Integrated Noncommunicable Disease Intervention) je mednarodni program, ki v CINDI mrežo povezuje 28 držav članic in 3 države kandidatke ter deluje v okviru Svetovne zdravstvene organizacije, program "Preveč soli škodi" pa financira Ministrstvo za zdravje.

Se strinjam, preveč soli škodi, enako,ali še bolj, pa škodi premalo soli, kajti organizem sol izločiti zna, proizvesti pa ne, ker je nima iz česa.

Zanimivo je, da je WHO znižala piporočilo uživanja soli za odrasle iz 6 na 5g dnevno, varno dnevno dozo joda pa povečal iz 150 mikrogramov na 600.

Moj predlog vladi je bil in je v tem, da z raziskavo na 1000 prostovoljnih družinah ugotovimo, kateri normativ je pravi, tisti o soli ali tisti o jodu.

Ugotovilo se bo, da sta napačna oba, kajti poraba jedilne soli v Sloveniji je višja, kot jo navajajo, ta silna količina joda v soli in v živalski krmi pa napada ščitnico vsake tretje ženske, da porasta vseh bolezni in debelosti sploh ne omenjam.

Je pa koristno, da so na svoji strani odprli tudi forum http://www.nesoli.si/index.php?option=com_kunena&Itemid=34

• Lajkam 1
  • Buuuu 2

Računati ravno ne znajo, pa tudi o jodu molčijo kot grob.

Več kot očitno pa je, da govorijo o jedilni, do desetkrat prejodirani soli, ki je rezultat priporočil WHO, na katera se tudi sicer v vsem sklicujejo, svojih raziskav pa nimajo.

CINDI SZO (angl. Countrywide Integrated Noncommunicable Disease Intervention) je mednarodni program, ki v CINDI mrežo povezuje 28 držav članic in 3 države kandidatke ter deluje v okviru Svetovne zdravstvene organizacije, program "Preveč soli škodi" pa financira Ministrstvo za zdravje.

Se strinjam, preveč soli škodi, enako,ali še bolj, pa škodi premalo soli, kajti organizem sol izločiti zna, proizvesti pa ne, ker je nima iz česa.

Zanimivo je, da je WHO znižala piporočilo uživanja soli za odrasle iz 6 na 5g dnevno, varno dnevno dozo joda pa povečal iz 150 mikrogramov na 600.

Moj predlog vladi je bil in je v tem, da z raziskavo na 1000 prostovoljnih družinah ugotovimo, kateri normativ je pravi, tisti o soli ali tisti o jodu.

Ugotovilo se bo, da sta napačna oba, kajti poraba jedilne soli v Sloveniji je višja, kot jo navajajo, ta silna količina joda v soli in v živalski krmi pa napada ščitnico vsake tretje ženske, da porasta vseh bolezni in debelosti sploh ne omenjam.

Je pa koristno, da so na svoji strani odprli tudi forum http://www.nesoli.si...unena&Itemid=34

klošarji x:Dx

Saj delam, vsak dan se tuširam in brijem, kaj tvoj mož se ne x;)x

Mojca, pustiva šale, razloži mi to delanje na sebi, kajti delo je čisto fizična kategorija.

Kaj si pod tem pojmom predstavljaš?

Kaj si pod tem predstavljam? delo je čisto fizična kategorija?

a si mogoče kdaj bral članke na ostalem luninem forumu? no, to je delo kar delajo drugi tukaj, vsaj večina...tako da.....

ne mislim fizičnega dela...samo pomagat ti hočem, da začneš razumet svet...in ne reči da ga razumeš, ker iz vsega tega pisanja to ni bilo moč razbrati....

MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!

NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT.

Guest sstane

samo pomagat ti hočem, da začneš razumet svet...in ne reči da ga razumeš, ker iz vsega tega pisanja to ni bilo moč razbrati....

Na kateri svet misliš, svet ljudi, živali, trav, svet kot Zemljo, vesolje ali na besedo, informacijo, ki je sestavljena iz dveh besed, vse in nič?

stane, na vse svetove, ki jih ne razumeš......

Guest sstane

stane, na vse svetove, ki jih ne razumeš......

,Mojca, se zavedaš, da je mogoče z besedico svet označiti neskončno svetov, kajti med vse in nič je neskončno možnosti.

Torej, kateri od neskončnih svetov ti razumeš in misliš, da ga jaz ne in bi mi ga rada razložila :8):

Jaz ti razlagam svet soli x;)x

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

teeennnkkkjjjuuuuuuuuuuuuuuuu :2src: čeprou... bi imel podvprašanja, ampak se mi smiliš, tko da nau nč. x:Dx

klele dol pa še post od nosoroga, ki me je napelou na to, da sem se zataknu u twoj post. njemu nekak kr verjamem, kr reče. pa ne sam zato, ker pije ko swina xcivx. đouk.

niiiiiiikeeeeeeeej xsrcx

vprasanja ne grizejo... pa oky, kkr ti pase, zrd cesarkol ti tk pase... x:Dx glede vprasanj in glede verovanj x;)x sm prebrala citiran post... uglavnem: tis uprasu glede KAMENE pa MORSKE soli kera je boljsa v kombinaciji z onesnazenostjo... zame je nekak tk: sol je KRISTAL! pa naj bo to biosol, sisol, kuhinjska, jodirana, piranska, himalajska, krpanska,... vsa sol ma zihr enga skupnga prednika... pa vseen se, za moje pojme, se pol lahk deli le v 2-veji: kameno pa morsko... In kr se tice onesnazenja, sm napisala... da u bistvu ne vem, kera je boljsa glede onesnazenja, razen, kr predvidevam, da sta obe dve... onesnazeni..., zto sm se dotaknila pa se strukturnih razlik med njima... u bistvu tud tle neb vedla, kera je boljsa, ce neb delal kristalografije in preuceval kristalcke... himalajska iz pramorja? se prav je himalajska prej morska kt kamena? so pa tud pramorja (si kosck zemlje, kamor je ze posegu clovk, se "zasluz" predpono pra-?) po moje ze onesnazena... :o|o: 110%, ker voda (vse bl onesnazena) na zemlji stalno KROZI... kr se tice pa informacij, sm pa tud js mnenja, da jih vsebujejo vse "snovi"... poseb voda... :palec: x^x

hočm rečt, da ni wedu, kwa je NaCl, je pa wedu, da ga ne sme zgubljat.
:palec:

super! vsj nekdo, k je znal prisluhnt svojmu organizmu! xsrcx x:Dx

morm pa te pohvalt, da se tko trudiš mal nekako mirit use skp.
hvala, za neki kr nekak ne drzi x:Dx x:Xx pravzaprav se niti ne trudim... ceb se trudila... bi tle blo vec strani sam mojih objav... x:Dx tk pa s tem, kjer se utikujem itk seb delam usluge... in kt sm ze rekla, ce kj pripomorem ql... ce ne, je prav tako ql... xsrcx

zdej ne wem, a te je kupu s škatlo soli, a si padla na njegov brezmejni šarm, al si mu zatajena hčerka... mama mu nisi, ker mama bi ga že zdavnej za ušesa in mu rekla, da nej se neha delat norca iz sebe in ljudi nategwat.
hehehe... mas prismojene... jp, sm na prodaj, kjer padam, da ugotavljam, kje nism zatajena... in tud ce ugotovim da sm, neb zamenala svojga zmesanega, unikatnega daddya...! drugac pa ni panike, da ne ves... kr nj pri tem ostane x^x brez ugibanj... x:Dx

Obstajata res dve vrsti dehidracije, sam da hipotonična dehidracija nastane pri veliki izgubi telesnih tekočin, pri močnem potenju, kadar gre za težke napore ali pri driski in bruhanju takrat se potem nadomesti Na... pa še to v obliki napitka, kateremu je dodana sol.

Kot je navedeno v primeru ima gospa daljši sprehod in občutek žeje, kar je značilno za hipertonično dehidracija in je v tem primeru potreben vnos vode-tekočine.

drzi, vse kr si nastela lahk vodi v hipotonicno... pa to se ni vse: poleg motenj, (ki poleg v hipo- sprva vodjo v hiper-) kjer pride do prekomernega izlocanja (bruhanje, driska, potenje), mas se razne komplikacije, ki preprecujejo vnos soli, moten obcutek zeje al pa odgovor nanj, poskodba/zapora prebavil,... uglavnem izgube tk vode kt soli so: vidne, nevidne, obvezne, spremenljive! Me veseli, da iz navedenega primera ves, kj ma (je mela) gospa... :o|o: poseb, k so za obe dve vrsti dehidracije znacilni podobni simptomi: obcutek zeje, zaga, uvela koza, suhe ustnce, da se temni pred ocmi, spremenjen urin,... in v obeh dveh primerih je clovk na fajni poti, da se znajde v slabem zdravstvenem stanju... pa sam sploh vedu ne bo zakaj se gre... Lahk je v obliki peroralnih napitkov, raztopin pripravljenih za infuzije... sicer se pa elektrolite lahk nadomesti tud s hrano... odvisn od stanja... xsrcx

pa se energetska, ki vpliva na pretok tekocin v organizmu in posledicno na...

:palec: no vids... pa se to... :palec: v kombinaciji s tem... da vpliva na... fajn, da se razumemo x:Dx xsrcx

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Res je enkraten, lepo ga pozdravi :palec:

lej, k si besedo zmesan v moji objavi sel brisat ?! :eek: :vragec: x:Dx

hvala... bom! xsrcx

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

,Mojca, se zavedaš, da je mogoče z besedico svet označiti neskončno svetov, kajti med vse in nič je neskončno možnosti.

Torej, kateri od neskončnih svetov ti razumeš in misliš, da ga jaz ne in bi mi ga rada razložila :8):

Jaz ti razlagam svet soli x;)x

marsikaterega, ampak se mi zdi, da karkoli bi naredila, bi bilo zaman:C:

Guest sstane

marsikaterega, ampak se mi zdi, da karkoli bi naredila, bi bilo zaman :C:

Najbrž imaš prav, sem prvi bik po horoskopu, pa še 62 jih imam, tako da se čudim, da si se sploh lotila sveta starih bikov, ki ga ne moreš razumeti :sori:

Ne jokaj, čisto nič ti nočem, sveta soli pa ti niti ne vsiljujem, niti ti ne branim, da vstopiš vanj, ti ga samo razlagam.

Ne le tebi, vsem, kajti politiki, ki preko prehranskih predpisov krojijo tudi tebi in tvojim otrokom, tudi mojim in vnukom in vsem drugim, zdravje, so v zmoti.

http://www.nesoli.si/index.php?option=com_kunena&Itemid=34

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Slane,ne boj se.Brez tvoje soli človeštvo še ne bo izumrlo,če bi, bi že pred tvojim poslanstvom.

Miljarde let se človek nahaja na planetu zemlja in verjemi mi, da jih tvoja sol ne bo naredila nesmrtne.Prideš, greš,pride drug.Zakon narave.

Guest sstane

Slane,ne boj se.Brez tvoje soli človeštvo še ne bo izumrlo,če bi, bi že pred tvojim poslanstvom.

Miljarde let se človek nahaja na planetu zemlja in verjemi mi, da jih tvoja sol ne bo naredila nesmrtne.Prideš, greš,pride drug.Zakon narave.

Zlatko, brez moje ne bo izumrlo, s tvojo pa čisto lahko.

• Lajkam 2
  • Buuuu 1

Najbrž imaš prav, sem prvi bik po horoskopu, pa še 62 jih imam, tako da se čudim, da si se sploh lotila sveta starih bikov, ki ga ne moreš razumeti :sori:

ja in kaj če si bik po horoskopu, tudi jaz sem....Lej, nima veze, kaj in kako ampak rada bi ti na nek način pomagala, ker po moji intuiciji bi določene stvari v življenju moral spremeniti.....Kaj pa delaš na področju duhovnosti?????Se kdaj zazreš vase in poizkusiš odstraniti določen del ega, ki ti škodi??? Ne bom te več zafrkavala, ker na grd način ne bomo nič dosehgli, ampak rada bi ti pomagala, ker vem, da imaš potencial in lahko marsikaj spremeniš.....

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Guest sstane

Se kdaj zazreš vase in poizkusiš odstraniti določen del ega, ki ti škodi???

Dokler ne poveš, na kakšno škodo misliš, ti ne znam odgovoriti.

škoduješ z bahanjem, ne znaš poslušat ljudi, misliš, da imaš samo ti prav, slepo vztreajaš pri svojem, pa še kdo naj kaj doda.....veš, včasih je potrebno tudi oditi, s tem pa nisi poraženec, ker tekmovalnosti ni. če imaš prav, se bo to samo od sebe izkazalao....zakaj ne bi recimo se poogvarjali o čem drugem, ne o damn soli...če ma za pridet do tega, da knjigo in sol prodaš, jo boš, če pa ne, stvar pač ni zate...to je relativno, kot je relativno življenje...rada bi videla tvojo splošno razgledanost ne pa skozi: sol, sol, sol in tako naprej....

to ti škodi v življenju iz mojega zornega kota...

• Lajkam 3
  • Buuuu 1

zakaj ne bi recimo se poogvarjali o čem drugem, ne o damn soli...če ma za pridet do tega, da knjigo in sol prodaš, jo boš, če pa ne, stvar pač ni zate...to je relativno, kot je relativno življenje...rada bi videla tvojo splošno razgledanost ne pa skozi: sol, sol, sol in tako naprej....

x:Dx sj ves: ce ma za pridt do tega, da se bomo pogovarjal o cem drugem, se bomo, ce ne, pac to ni za nas... tud to je relativo, kt je relativn lajf... x:Dx drugac je pa tle tema namenjena soli... x;)x za ustvarjanje packarije o splosni razgledanosti se pejt v druge teme pokukat... in delat to, kr zgleda obvladas: sodit, kj komu skodi in kj kdo pocne... x:Dx mimgrede: kako si? xsrcx

Guest sstane

rada bi videla tvojo splošno razgledanost ne pa skozi: sol, sol, sol in tako naprej....

Razumem, misliš na svet ekonomije, kjer vlada konkurenca, korist in škoda, dodana vrednost in dobiček.

Ampak, ravno to ti razlagam v knjigi, da sol ni bila samo prvo zdravilo, ampak tudi prvo blago in prvi denar, iz česar se je razvilo vse, kar človek počenja kot človek.

Sol mu je prinesla dodano vrednost v času, da mu ni potrebno več vse življenje misliti samo na hrano in razplod, kar počenjajo vsa ostala bitja, od trav do krav.

Te pa razumem, da ti moje razlage zgledajo kot bahanje, če jih ne razumeš.

Močno pa dvomim, da si mojo knjigo sploh prebrala, saj se mi zdi skoraj nemogoče, da bi je splošno razgledan človek ne razumel.

Mnogi jo, saj saj so jo kupuli že v deset tisoč izvodih v knjižni izdaji, v internetni verziji pa jo je prebralo že najmanj desetkrat toliko ljudi.

Če pa misliš na to, da svojih ugotovitev ne znam izkoriščati v biznisu, se pa strinjam.

Toda, knjige nisem napisal z namenom, da bi korist od nje imel jaz, ampak bralke in bralci.

In jo mnogi že tudi imajo.

x:Dx sj ves: ce ma za pridt do tega, da se bomo pogovarjal o cem drugem, se bomo, ce ne, pac to ni za nas... tud to je relativo, kt je relativn lajf... x:Dx drugac je pa tle tema namenjena soli... x;)x za ustvarjanje packarije o splosni razgledanosti se pejt v druge teme pokukat... in delat to, kr zgleda obvladas: sodit, kj komu skodi in kj kdo pocne... x:Dx mimgrede: kako si? xsrcx

:inocent:le kaj je blo tole?

sej nisem u mudu niti pri cajtu, niti prebral, kwa se vam je dogajal, ampak... nisi fer. ko pa oni pezde slani mene žali, ponižuje, laže... pa nič ne rečeš. a to pomeni, da se z njim strinjaš? resno mislim.

mimogrede: kako si? xsrcx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...