cosma 25. januar 2004 Prijavi Deli 25. januar 2004 se - kot ponavadi- strinjam z bigmom...ampak me tako mori par stvari tukaj...mislim, ko berem, kaj pisejo fantje in dekleta o izbrisanih, o muslimanih...toliko sovrastva v prazno, besed, ki totalno nimajo smisla...sem ravno zadnjic razmisljala o tem, ko sem brala te in one izjave...ma: zaradi takih besed se zacenjajo vojne....!!! me je kar zmrazilo. Tinka Iste, misli sem imela,ko se preletela čez poste....je kje kaka osebna izkušnja...ne vse je neko na splošno pisanje....po sistemu indijanci in belci ali afričani in belci.... In potem te isti ljudje, si upajo trditi, kako so dobri in oh in sploh in da oni so pa skoraj brez napak...v drugem stavku, pa nekoga poniža, razžali, prezre njegov človeški obstoj....ker se mu zazdi...da to pa ni na nivoju. Celo ponosni na način razmišljanja, ki je pripeljal že do vseh vojn, ki so kadarkoli divjale...a v vojni so vsi poraženci. Srca, naša, bijejo kot srce Pločevinka iz čarovnika iz Oza....a on čeprav ga ni imel, si ga je srčno želel. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. januar 2004 Prijavi Deli 25. januar 2004 ...ampak me tako mori par stvari tukaj...mislim, ko berem, kaj pisejo fantje in dekleta o izbrisanih, o muslimanih...toliko sovrastva v prazno, besed, ki totalno nimajo smisla...sem ravno zadnjic razmisljala o tem, ko sem brala te in one izjave...ma: zaradi takih besed se zacenjajo vojne....!!! me je kar zmrazilo. ...Ja, zal res - tudi tukaj... Tudi jaz veckrat na to pomislim, kako zalostno je pravzaprav vse skupaj..Veliko ima pri tem tudi vzgoja, kot smo itak ze v tistih temah sproti ugotovili... :|Res je - tako se zacne.Saj so tudi v enem razredu recimo vsi bolj ali manj kolegi - a na koncu se bo en prikljucil 'partizanom' in drugi 'domobrancem' - ce bosta stara 17 let, bo to v veliki meri povezano oz. odvisno od odlocitve starsev...In v nekaterih primerih sem prav jezna na starse, ko so naredili male nestrpneze. Ti pravis forumula, ja, saj... jaz pa bi vcasih hotela prisliti folk, da bodo 'prav' videli. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 25. januar 2004 Prijavi Deli 25. januar 2004 cosma... meni je pa ravno vsec, marsa, da pustis ljudem govoriti svoje, tudi kadar se zelo ne strinjas...vsaj vecinoma... , ker ce v nekaj zelo verjames, je tezko pustiti zadevo pri miru...to dobro vem!...in ne poskusiti prepricati druge strani...sem ravno razmisljala, da je v bistvu najboljse zame, ko pridem tja v post 'muslimani', na primer...in ze vnaprej vem, da bom ponorela ene petkrat, da ne reagiram...ker tako samo spodbujam se vecje napade nesmislov... v bistvu bi bilo najbolje tistih par ljudi, ki tako cudno razmisljajo o tej temi, pustit naj se med sabo trepljajo po ramenih in govorijo nedostojanstvene tretjerazredne sale...ampak potem se vsake toliko ne morem zadrzat, pa spet kaj napisem, pa jim spet dam kost za glodat.... ma ne vem, ce gledam celo sliko, je naravno, da eni razmisljamo crno-belo, drugi pa v barvah, ampak si ne morem pomagat...me zelo prizadane in skrbi...pz vedno znova hocem odpret oci za dolocene stvari, ki so iz razlogov, ki meni niso blizu, tako osovrazene...zgleda, da je gandhi-style mnogo tezji, kot sem si v teoriji predstavljala...ampak ni druge! Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sfinga 27. januar 2004 Prijavi Deli 27. januar 2004 obstaja le eno srce ki bije...in vendar je na tem planetu 6 miliard src in vsako bije v sebi edinstvenem ritmu..in ko se bodo vsa ta srca zavedala da so del tega edinega in ujela njegov ritem bomo spoznali da ni več meje med menoj in teboj ,ne med spoli ,ne med rasami ,ne med lepimi in grdimi da sem jaz ti in ti mi vsi..bomo videli da smo se vedno vojskovali le s samim seboj in da je res kar je dejal kristus..kar narediš dobrega ali hudega komur koli ,si storil meni.takrat se bo melodija vseh src z lila v melodijo večnosti...tišino..joj kako me je zaneslo....hudo..hudo.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 27. januar 2004 Prijavi Deli 27. januar 2004 bomo spoznali da ni vecˇ meje med menoj in teboj ,ne med spoli ,ne med rasami ,ne med lepimi in grdimi da sem jaz ti in ti mi vsi..bomo videli da smo se vedno vojskovali le s samim seboj in da je res kar je dejal kristus..kar naredisˇ dobrega ali hudega komur koli ,si storil meni.takrat se bo melodija vseh src z lila v melodijo vecˇnosti...tisˇino..joj kako me je zaneslo....hudo..hudo.. Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.