Skoči na vsebino

Človek je del narave

Lidija

Recommended Posts

ČLOVEK JE DEL NARAVE

V življenju je človek, ki še nikoli ni obiskal planin prikrajšan za veliko lepega. Prikrajšan je za svež gorski zrak, ki ti napolni pljuča do zadnjega kotička, krike ujed, ki zmoti miru in tišine vajeno uho, ko zamišljeno stopamo po vijugasti poti in se počasi, korak za korakom približujemo cilju. Da ne govorim o šumenju gorskih slapov, bleščečih in s snegom pokritih gora, ali pa samo snežnih zaplat v poletnih mesecih. Vsa ta lepota napolni človekovo dušo z mirom in nekim notranjim občutkom, da je del te čudovite narave.

Najlepše je v hribe hoditi spomladi in jeseni, v gore pa pozno poleti, ko se vreme ustali. Izbiram si poti, ki niso zelo obljudene, KAJTI OPAŽAM, DA VEDNO VEČ LJUDI HODI V PLANINE ZA »ŽUR«, BREZ OBČUTKA ZA NARAVO, KI SO NEVAJENI HOJE IN KI S SVOJIM OBNAŠANJEM, KRIČANJEM, POPIVANJEM, ODMETAVANJEM SVOJIH SMETI IN IZZIVANJEM »USODE«, ONESNAŽUJEJO PLANINE.

Vse to mi vzbuja občutek, da le niso vsi ljudje povezani z naravo, katere del smo, ampak da je zanje narava zato, da se v njej izživljajo po vseh pravilih neprimernega vedenje ter si jo prisvajajo kot nekaj, kar je samo zanje in za nikogar drugega.

Narava je naša prijateljica, če živimo z njo v sožitju in harmoniji in dokler se do nje lepo in spoštljivo obnašamo. KO PREKORAČIMO TE MEJE, NAM POVRNE UDARCE in nam jih že vrača za vsako neodgovorno ravnanje in poseg vanjo.

PIŠITE MI NA: lidija.vodopivec@guest.arnes.si

Deli na socialnih omrežjih

• 2 months later...

člowk je del samega sebe. zrcalna podoba svojih skritih želja .

Je Narava Višja od Človeka? Tudi takrat bo obstajala, ko človeka ´ne bo več´. Natura se počasi razvija,po nekem Kozmičnem planu,ki ga vodijo hahjahno računalniki .-.

pokowc

• 2 weeks later...
Ljudje res ne znamo več opazovati naravo. bila sem na planinskem izletu. hodili smo tako hitro, da nisem imela časa gledati okoli sebe, kaj šele opazovati. Saj greš lahko sam na izlet. Ampak koliko jih gre na organizirane in samo hitijo, da čimprej pridejo na cilj. Pomembna je pot, ne cilj.

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net/forum/blog/mavlica

Točno to, Teja - in prav res - pot je pomembna ...

Je pa še nekaj - gremo v naravo - in ne samo, da preveč hitimo, da bi opazili, kar je lepega, tisto, kar je lepo, še zasvinjamo! :(

Marsa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Človek je del svojega Obstoja. Narava mu le omogoča ta Obstoj. Prvinska Nit Povezave se je porazgubila in generacije rodov se niso potrudile, da bi ohranjale Zavest Prvinskosti. Strmeli smo k Lažjemu Življenju. Nasičenost Zemlje pa je posledica naših prekomernih želja.

Sej tudi znanost je načeloma le rezultat mogočnih, sistemskih liderjev .

Menim, da je Naš del le borba za obstanek svojih nagonov .

pokowc

Zanimivo razmišljanje - v osnovi je res tako...

Marsa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...