Skoči na vsebino

10 mio tolarjev

mitos

Recommended Posts

..ali nakaj mio tolarjev

Čist brez veze zapravš jih. Že čez kratek cajt nimaš nič.

Potovanje. Mhm? Je že mamljiv toda…

Investiraš, toda kam? Z izkušnjami, z informacijami, bi se dalo dost nardit, toda kaj ko nimaš izkušenj, informacij?

Nek prijatelj je dobil en lep kup denarja pa ne ve kako bi ga najprimernejše ali vložil ali zapravil? Če bi bilo tako enostavno »kar daj ga sem/nam…« ne bi bilo nobenga vprašanja. Toda ali na bi bili pred moralno dilemo al kakšno drugo dilemo?

Je bil en človk, ki je zadel na lotu. Prej ni imel nobenih problemov, še manj pa sivega lasu, ko ni imel denarje. Mel ga je za najnujnejše preživetje tako, kot mi vsi. Potem, ko je čez noč postal premožn. Minili so tedni, ko je razmišljal kaj naj bi naredil z njimi. Pa je čez noč osivel, tako ga je mučl. Kam bi investiru? Kako bi ga naložu? Vsi so hoteli prijateljevat z njim. Zapiral se je. Postal je puščava. Imel dost denarja pa spet nič, kar bi ga veselil.

Ga je zapravil ter se vrnil v službo. Oh ne, sivi lasje so mu ostali, če se boste to spraševali.

Kaj bi vi storili?

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 68
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

A SMO SPET NA TESTU?

ni znau se veselit, dojet nepričakovano, se ne zna veselit :eek:

..nabrau bi si še več zaloge. prevenitva zarad samga nepredvidljivega, nihajočega sistema.

popravu kar je za popravt in poiskat zalogo. investicija v naše delnice, mmm.....bi raj počaku na Eu, zdele....potem S časom bi živel z obrestmi seveda, hmmm x:o)x

Ja, mitos, verjamem, da je to en velik problem.

Poznam podobne primere, ko imajo bogati ljudje probleme - pa niso zadeli na lotu. Zadnjič mi je ena potožla, da ima velik problem, ker ne ve, kaj naj kupi nečakinji za 6. rojstni dan. Rekla je, da ni problem v ceni, ker ji itak lahko kupi karkoli, tudi kaj zelo dragega... (btw: za njo je darilo za 30 čukov simbolično darilo). Problem je v tem, ker ta nečakinja ima že čisto vse! (Da se razumemo: ima materialne dobrine.) Starši so bogati in skoraj ni stvari, ki je mala nima. Torej kaj ji teta sploh še lahko kupi za rojstni dan?! :o|o:

No, pa da se vrnem na mitosovo vprašanje...

Hmm... Ne vem. :sori:

Pravzaprav si sploh ne predstavljam, koliko je to denarja - kaj lahko z vsem tem. Si pa mislim (ZDAJ si tako mislim, ko nimam tega denarja!), da službe ne bi pustila, ampak bi poskrbela, da bi lahko od tega denarja živela in še naprej delala - vendar bi delala brez pritiska, da moram toliko in toliko zaslužiti, da lahko živim.

Hm.....trenutno......si bi glede na počutje kupil eno manjše in čisto moje stanovanje x^x ...........nekaj malega si bi pustil za krizne čase, ostalo pa spičil za raznorazne gudije (glasb.stolp, cote, eno konkretno potovanje ipd.......aja pa enih 10 daril bi kupil x;)x )....pa je že.......ni ni... x;)x x^x....ma, mala malca spičit 10 mio x^x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

hmmm....mick....za 10 miljonou stanvanje? :eek:  :eek:  :eek:

barako mogoche...hehe

Hm......aakhut......tega pa jaz nisem rekel.........da za 10 mio stanovanje.........če bi jih dobil bi tako ravnal..........ob še dodatnih virih keša, seveda x;)x x^x

K. Čapek

Guest SaTurNina

:eek: Hm.. 10 mio tolarjev? x:Dx x:Dx x:Dx .. x:Dx 1. Odplačam fax za ta let pa dam na stran še za drug let, pa plačam zavarovanje. xDDx .. x:Dx 2. Kupm si nove superge, ker mi te že prepuščajo vodo, kadar se dež spomne da bo padu xDDx , x:Dx 3. Kupm si nov mobitel, ker je ta že tok uničen da me noben ne sliš k mu kej govorim (k da bi u Tokio klicu-mi pravjo) x:Dx 4. Povabm frende da gremo jest nekam skupi, :Dx 5. Odprem devizno knjižco, da naložim dnar gor, kupm 10 delnic Coca-Cole al pa Pepsi;

Kaj bi blo to ugodno x:Ix x:Ix x:)x x:)x ...

Guest sanjalica

Imam 10 mio...imam jih 20...pa hodim v sluzbo...

Pa kljub temu kalkuliram...kako kaj narediti..., kako kljub denarju vzgojiti otroke tako, da bodo cenili tolar...

Kljub denarju...živimo od plač... (investicije pač opravimo s tistim, kar imamo)...

In 10 mio...je...nič.

Preddračun za centralno je 1.200,000, za lončeno peč 800.000, 1m2 ploščic je 5.000,00 ... fasada, okna, vzdrževanje, ometi...pohištvo...

Deset milijonov ni...dok bi rekel keks...

Pa še to...ko smo dobili denar...smo nekaterim dali...500.000,00 sit... In ne boste verjeli...samo ena oseba...pokliče 1x mesečno...ostali so poklicali takrat, so rekli hvala...in nič več...

Od nekoga drugega pa smo dobili informacijo...a samo toliko mi daš, saj veš, da rabim za to in to in to in to...

Človeška pohlepnost...

In če kdo ve, vem jaz, da je (banalno) zdravje tisto...ki mi ga niti 10, 20 mio ne more dati in tudi če kupim vse delnice Palome...da lahko s svojimi robčki brišem solze...le-te ostajajo...

Guest SaTurNina
Ma ja.. Sanjalica..maš čist prov. x!x . Zdravje je Zdravje. x!x .klinc gleda 10 mio. x:)x ..Pohlep je pa že druga zgodba!

Imam 10 mio...imam jih 20...pa hodim v sluzbo...

Pa kljub temu kalkuliram...kako kaj narediti..., kako kljub denarju vzgojiti otroke tako, da bodo cenili tolar...

xokx xsrcbumx xrosex

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Četrta varianta: kupiš avto za 10 mio in si glavni na vasi....

x8Dx

To mi deli xzobkox

Take imam najraje x:Dx

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

..., pol pa daš v vzajemne sklade, ne delnice (zlati cajti so mimo...)

x8Dx

A misliš, da ne bo drugač, ko bomo šli v EU? Po moje bojo vzajemci krepko padli. Maš kar prav o delnicah. Delnice so že takrat padle, ko je Dadas odšel. Kaj čes politika ma prste vmes.

Za predlog o stanovanje je pa za premislit.

Sanjalica o vem kako je to. Posodoiš denar potem se ti izogibajo pa to najbližji sorodniki in takorekoči prijatelji, pa to že za majhne pare, da o velikih sploh ne govorimo. Potem, ko ga sam rabiš pa glej zlodja nobenega od nikodar. Kar vdrli so se v zemljo.

To niso keks za enega tacga, ki je na tleh, zdaj pa se pobira.

Sanjalica o vem kako je to. Posodoiš denar potem se ti izogibajo pa to najbližji sorodniki in takorekoči prijatelji, pa to že za majhne pare, da o velikih sploh ne govorimo. Potem, ko ga sam rabiš pa glej zlodja nobenega od nikodar. Kar vdrli so se v zemljo.

Enkrat sem slišala tole:

"Če hočeš izgubiti prijatelja, mu posodi denar."

Najbrž drži. :o|o: x;)x

Še zdaleč pa ni nujno, da drži........Sam sem to že storil pa ni bilo nobenega blema. Odvisno od prijatelja, ne.......če je "pravi" prijatelj ne bi smelo biti posebnih blemov. x^x

K. Čapek

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...