candlelight 18. december 2003 Prijavi Deli 18. december 2003 ALI POZNATE AKUPUNKTNO MASAŽO-BREZ IGLIC? To je precej nova vrsta terapije pri nas v Sloveniji pa me samo zanima, če jo poznate in, če imate kakšne izkušnje? Jest vem, da deluje. Citiraj BOLEČINA JE KRIK TKIVA PO PRETOČNI ENERGIJI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 18. december 2003 Prijavi Deli 18. december 2003 Ja, jaz jo poznam in sem bila nekajkrat na tej obdelavi...to imas v mislih to metodo po egerju ali nekaj takega. Preverijo vse tocke v usesu. Poznam 2 terapevtki, ki se s tem ukvarjata in ko sem imela tezave sem se obrnila po pomoc. Tezave niso izginile, so mi pa omilili bolecine. Tezave imam se danes, malo bolj zakomplicirana poskodba. (Nasla sem fizioterapevtko, ki se ukvarja z manualno manipulacijo. Tudi veliko sportnikov hodi k njej in pol smo vsi **razstelani** ampak po tem pa kar **laufamo** naokrog.)Na akupunkturni obdelavi so bili se mama in tasca in teta in moz od nje...celo zlahto sem tja zvozila in vsi so rekli, da jim je bilo potem boljse.Mami je tudi omilila bolecino v enem tretmaju in ta **blokada** bolecine je izginila po 2-3dneh. Skratka nam je pomagalo ampak omejeno, ne vem, ce smo hodili zadosti dolgo, jaz sem bila ene 5x. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 18. december 2003 Prijavi Deli 18. december 2003 možni sta dve varianti: - stimulacija akupunkturnih točk z laserjem- stimulacija teh točk s pritiskom (prsti, dlani, komolec...) v drugem primeru se temu reče akupresura. sicer pa so akupunkturne in akupresurne točke v bistvu vedno ene in iste. oz. gre za iste točke, ki se jih "obdeluje" na različne načine (ročno, strojno, lasersko ali z iglicami, z mokso ...) varianta je super, ne dela pa čudežev. odpravlja blokade kar precej uspešno, vendar ne zdravi fizičnih poškodb. npr. če je že prišlo do okvare hrbtenice in poškodb na medvretenčnih ploščicah, ti ne ena ne druga različica poškodbe ne pozdravi. omogoča pa sproščanje mišic, ki postanejo napete (zategnjene) zaradi bolečine in poškodbe, s čemer se vse skupaj samo še poslabšuje-napete mišice mislim. mislim hitreje kot lahko pišem, pol se mi pa mal sfecla omilitev bolečin je super in odlično deluje tudi pri raznih blokadah, ki še niso uspele povzročiti fizičnih poškodb in okvar. za kronične zadeve je pa TAKO: DLJE ČASA KOT SO NASTAJALE, POČASNEJE SE OMILIJO če drugega ne, je v vsakem primeru koristno, ker se s tem pocrkljamo, izkažemo pozornost sebi in svojemu telesu to pa je itak vedno dobrodošlo Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 18. december 2003 Prijavi Deli 18. december 2003 ah ja, pozabla ušesa: aurikuloterapija aurikuloterapijo se na ušesih izvaja z iglicami, z magnetki ali s posebnimi obliži. prvo varianto izvede akupunkturist kot terapijo v ordinaciji. ostali metodi pa sta taki, da ti namestijo magnetke ali obliže in jih nosiš na ušesih 1-2 tedna, nakar greš nazaj na kontrolo in "vajo" ponavljaš po potrebi. .......zelo dobra zadeva Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
candlelight 18. december 2003 Avtor Prijavi Deli 18. december 2003 Amis, je pa še tretja varianta, masaža meridianov, ki se ji reče akupunktna masaža - po Penzelu in ni vbodov z iglicam. Nobenega posega v telo. Nič ne boli. Citiraj BOLEČINA JE KRIK TKIVA PO PRETOČNI ENERGIJI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 18. december 2003 Prijavi Deli 18. december 2003 maš absolutno prav x!x osnova je tradicionalna kitajska medicina, sicer pa masaže meridianov izvajajo tudi pri tajski masaži, ajurvedi...........in še bi lahko naštevali Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
candlelight 18. december 2003 Avtor Prijavi Deli 18. december 2003 Cosma, zelo dobro poznam Eggerja, ki dela po zelo zastarelem sistemu, če hočeš ti osebno razložim, zakaj je zastarel. Ne bi javno o tem govorila, ker sem sama tudi terapevtka. Citiraj BOLEČINA JE KRIK TKIVA PO PRETOČNI ENERGIJI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 18. december 2003 Prijavi Deli 18. december 2003 Potem najbrz poznas doticni terapevtki, ker vas ni veliko. Saj pravim meni je bilo ql, ker so mi omilili bolecino, ki je noben prej ni mogel ampak ucinek je trajal 2 dni. Dokoncno sem se bolecin znebila z homeopatskimi zdravili in zdej mi gre na boljse z manipulacijami.Nase zdravstvo :xx!: , ker niso naredili nic od nic se je stanje rapidno poslabsalo. Bila sem na posvetu zunaj slovenije ( to sem opravila btw-nisem sla zaradi tega), so mi rekli, da je to strokovna napaka. In nisem edina pri kateri je bila storjena strokovna napaka. Jaz sem iskala in znarla okoli, vsepovsod sem bila...in nisem se dala odpravit, da se pac nekatere stvari ne dajo pozdravit, kakor so mi razlozili v nasi zdravstveni ustanovi.Lahko mi prosim, posljes obrazlozitev na OS, bom zelo vesela. ps. a poznas ear candles? samo vprasam ker imas tak nick.... Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dreams 31. januar 2004 Prijavi Deli 31. januar 2004 Čer! Slučajno sem videla napis o akupunktni masaži in nisem mogla mimo, da ne bi povedala svoje mnenje! Lansko leto me je stalno bolelo v želodcu in pekla "zgaga"kar naprej sem jedla tablete, ki so mi samo trenutno pomagale, potem pa se je vse skupaj ponavljalo. Potem sem pa prebrala oglas v reviji Zdravje in poiskala pomoč pri terapevtki Tanji Valjavec in bi se ji rada še tukaj zahvalila, ker mi je res pomagala! Lahko vam povem, da stvar res deluje, ker sem k njej poslala še sosedo, ki končno lahko hodi brez bolečin! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
candlelight 31. januar 2004 Avtor Prijavi Deli 31. januar 2004 Me veseli, da lahko komu pomagamo! In dobrodošla med lunatke Citiraj BOLEČINA JE KRIK TKIVA PO PRETOČNI ENERGIJI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dreams 31. januar 2004 Prijavi Deli 31. januar 2004 Hvala lepa za dobrodošlico. Ko bom imela spet kakšne težave se pa sigurno oglasim na akupunkturni masaži. Toplo jo priporočam tudi ostalim. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 31. januar 2004 Prijavi Deli 31. januar 2004 ja bom mogu enkrat delat i t generalko...drgač pa, masirat in odpirat zaprte kanale meridianov, itak Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dreams 31. januar 2004 Prijavi Deli 31. januar 2004 to je beseda le pejt probat, verjem ne bo ti žal, res ful pomaga Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 31. januar 2004 Prijavi Deli 31. januar 2004 Na akupunktno masasžo hodim že več kot leto dni in mi zelo pomaga. Saj sem že stokrat pisala o svoji terapevtki, ki obvlada vse živo. Hodim redno zaradi moje bolezni in ni je bistveno, da sem energetsko res dobro uravnana in da se blokade sproti odpravljajo... Ona kombinira kar se ji zdi najbolje- fizioterapevtsko masažo, refleksno masažo, akupunktno masažo in shiatsu..... Pa še klasično masažo z zdravilnimi kremami, če je treba... Zadnjič sem pa brala, da se pojavlja t.im. "intuitivna masaža"- celo neki tečaji so.... kar pa naj bi bilo točno to, kar moja terapevtka dela že ves čas- z intuicijo naj bi kombinirali vrste masaž..... Tak tečaj je po mojem mnenju čista traparija! Resnično lahko kombinira le tisti, ki posamezne vrste masaž že kar nekaj let obvlada... Sicer nima kaj kombinirat, pa če ima še takšno intuicijo.... Menim tudi, da je zelo redko, da greš k terapevtu enkrat, dvakrat in je zadeva dobra za dlje časa. Je treba iti kar večkrat- telo mora odreagirati in se ustaliti na novi energiji... To je približno tako, kot zobni aparat... Če ga daš prehitro ven, se ti zobje spet razmaknejo.Sicer pa nobena terapija ni večna, če živimo in delamo po starem. Bioenergetik npr. pravi (prispodoba): lahko ti ozdravim glavobol, a če se boš jutri spet butal z glavo v zid, te bo spet bolela! Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 15. februar 2004 Prijavi Deli 15. februar 2004 KITAJSKA MASAŽA ni klasična sprostitvena masaža, ampak je terapevtska. Da se točke učinkovito zmasira, je potrebna moč, zato je masaža na trenutke nekoliko boleča, vendar je to potrebno, da masaža deluje tudi v globino tkiva, ga prekrvavi in aktivira. AKUPUNKTURA je metoda vbadanje tankih igel v določene točke na telesu. Je neboleča, bolniki občutijo le mravljince in toploto, lahko se pojavi tudi občutek "elektrike" po telesu. Vsak pacient dobi svoje akupunkturne igle, ki so dnevno sterilizirane. Po končani terapiji se zavržejo. MOKSIBUSTIJA je zdravljenje z uporabo vakuuma in včasih dopoljnjuje zdravljenje z akupunkturo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kasandra 27. maj 2004 Prijavi Deli 27. maj 2004 meni je Candy z masažo zeloooooooooo pomagala in to večkratprenehala me je boleti glava 1xpomagala mi je ob slabosti zaradi vožnje v avtu 1xpomagala mi je pri mačku1x zelo mi je pomagala pri težavah z alergijo povzetek: resnično pomaga Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 7. september 2004 Prijavi Deli 7. september 2004 Včeraj sem se pogovarjala z eno Kitajko in nisem mogla prav razumeti. Govorila je, da se njena sestra spozna na masažo akupunkturno ampak pri akupunkturi (kamor sem hodila tudi sama, ko sem bila 8 let) se zabode z iglico in ni nič krvi! Ona pa razlaga o tem, da je igla, s katero še potem "potegne" njena sesta nekaj krvi in mi je pokazala na vratu, kjer se ji še zmeraj od tega pozna. Njej zelo dobro pomaga.Kaj je to za ena kitajska masaža, kako se reče? Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gandalf 12. april 2005 Prijavi Deli 12. april 2005 pokowc, da mi nisi ti zamešal mokso in pa ventuze?? Kje si dubu te podatke??? Obdelava meridianov in akopunkturnih točk:MOKSA je vroče-hladno (neka kitajska palčka sestavljena iz rožic) VENTUZA je vakum (steklene krogle) AKOPRESURA- pritiskanje ( shiatsu, tuina, tajska, itd) AKOPUNKTURA-iglice , to in nič drugega dosti bolj težavno kot prejšna varijanta saj je potrebno vedeti kje je točka, povrhu tega pa so igle dolge tudi 12 cm, kar lahko predstavlja problem, če neznaš) Jest še nisem videl krvi na kaki akopunkturni igli in tudi se mi zdi to nemogoče Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. april 2005 Prijavi Deli 12. april 2005 Thanx Gandalf, po mojem tudi ni mogoce oz. ce je mogoce, potem pa ni prav izvajano. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
primorc 12. april 2005 Prijavi Deli 12. april 2005 <{POST_SNAPBACK}>pokowc, da mi nisi ti zamešal mokso in pa ventuze?? Kje si dubu te podatke??? Obdelava meridianov in akopunkturnih točk:MOKSA je vroče-hladno (neka kitajska palčka sestavljena iz rožic) VENTUZA je vakum (steklene krogle) AKOPRESURA- pritiskanje ( shiatsu, tuina, tajska, itd) AKOPUNKTURA-iglice , to in nič drugega dosti bolj težavno kot prejšna varijanta saj je potrebno vedeti kje je točka, povrhu tega pa so igle dolge tudi 12 cm, kar lahko predstavlja problem, če neznaš) Jest še nisem videl krvi na kaki akopunkturni igli in tudi se mi zdi to nemogoče Ja Gandalf takole bom reku, tudi tvoji podatki so pomanjkljivi, najprej me zanima koliko krat si prisustvoval akupunkturi? Res je da načeloma pri izvajanju te terapije ni krvi pa vendarle se ne malokrat zgodi,da se tudi kri pojavi na mestu vboda.Dalje za zbijanje temperature se ravno z iglicami izzove krvavitev zato da se fibrilno stanje umiri.Kar pa se tiče mokse, to ravno ni palčka iz rožic amkak je svitek kitajskega pelina ki ima moč stimuliranja pretoka in dvigovanja energije v meridijanih in se uporablja zgolj prižgana oz. za segrevanje ko je hladna nima učinka. Bo treba še kakšno knjigo pogledat. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gandalf 12. april 2005 Prijavi Deli 12. april 2005 Primorc hvala za dopolnilo. Napisal sem bol princip po katerem delujejo te pripomočki. Na tečaju sem videl to kar nekajkrat, nikoli ni bilo krvi. Samo to je bilo bolj sprobavanje in kazanje, kot pa dejansko izvajanje akopunkture. Kar se tiče mokse jo imam doma in jo tudi uporabljam... (grozno je pol zračit stanovanje...)Kolikor vem je sestavljena iz več ročic (vsaj po vonju). Možno pa da obstaja več varijant??? Če je bi rad videl in preizkusil!Res pa je da sem tudi jaz prej mislil, da je samo iz ene kitajske rastline?? Lepo da se je javil še nekdo, ki kaj ve o zadevi, da bo manj napačnih informacij. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zasavka 13. april 2005 Prijavi Deli 13. april 2005 moksa je stisnjen divji pelin. ko gori (tli), se precej kadi in duh spominja na "travo". dobijo se tud palčke, ki ne kadijo, sam mam občutek, da ni takega učinka, kot pri onih drugih. Citiraj http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Gandalf 13. april 2005 Prijavi Deli 13. april 2005 Zanimivo..A mogoče kdo ve kaj se še dobi glede tega... pa predvsem kje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zasavka 13. april 2005 Prijavi Deli 13. april 2005 Jaz imam doma knjigo Edvina Derviševića Tradicionalna kitajska medicina in tuina masaža ( obiskujem namreč to šolo) in v njej so opisane tudi te metode. V praksi še nismo prišli tako daleč, povedali pa so nam že precej o tem - zelo novo, zanimivo. Citiraj http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
daisy 13. april 2005 Prijavi Deli 13. april 2005 Akupunktura se izvaja z iglicami, ki jih v akupunkturne točke zabada terapevt. Krvi pri tem še nisem videla... Akupresura je enako, le da terapevt pritiska na točko s prsti ali kovinsko paličico brez špice (okrogel konec- majhna kroglica) Moksibustija je terapevtska metoda, pri kateri terapevt uporablja posebno, t.i. moksa-cigaro (valj iz posušene, stisnjene zeliščne vsebine), ki jo prižge, približa akupunkturni točki in jo tretira z zdravilno toploto. Akupunkturna (ali akupunktna) masaža pa izgleda konkretno takole: terapevt ti s kovinskim svinčnikom, ki ima na koncu kroglico / ali pa z roko / , dobesedno vleče po meridianih po goli koži in ti jih tako stimulira. Lahko se ustavi na kakšnih akupunkturnih točkah in jih didatno stimulira. Potegi so dolgi, vzdolž celega meridiana- recimo od podplata do podpazduhe in itd. ODvisno pač od meridiana. Običajno se na eni terapiji "obdela" vse jkin meridiane ali pa vse jang meridiane... Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.