Skoči na vsebino

Potovanje, selitev

Vojko

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Frá: Keflavik Int'l (KEF), Reykjavík, Ísland,

Frá: 14 júl. 04 16:10

Til: Heathrow (LHR), London, Bretland,Terminal: 1

Til: 14 júl. 04 20:10

To je bilo torej nekako med 21 in 21:20 po angleškem času.  14 julija letos.

Andres

In od kje si potoval?

Bil si v hiši bele vode 1.

mesečno v rdeči kovini 7

letno v hiši bele prsti 8

1 - slabo

7 - dobro

8 - nekdo te je najbrž zamenjal za koga in mu je hotel "pokazati"......

Ko je človek v osmici - takrat nas lahko drugi narobe razumejo ali prepoznajo in to lahko povzroči na nas fizično škodo....!!!!! :V:

Tega se varji še celo leto!

lp, Vojko

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!

Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629

Deli na socialnih omrežjih

Potoval sem iz Reykjavika v London Vojko.

Ne vem če me je zamenjal. Namreč, na spletu sem bookiral avtobus med Heathorovom in Stansedtom. Ker nisem vedel kje stoji ta avtobus sem šel v office National express avtobusne firme. Povedal mi je da pride ob določeni uri nekje na nekem terminalu. Ampak do tam sem moral iti z dvigalom ali skozi podhod in po stopnicah. Izbral sem stopnice spodaj pa me je čakal en moški, ki je rekel ,da so ga iz offica obvestili, da čakam na avtobus, ter da mi bo pomagal. Nekako čudna panika se mi je zdela ampak je bil prepričljiv in vse to, pomagal mi je celo torbe odnesti. Seveda do svojega avtomobila, ker pred tem je "opazil" da sem avtobus zamudil.

Postavil me je pred dejstvo, da je vožnja do Victorije in potem vlak brez veze jemati, National express pa itak ne vozi več do naslednjega jutra.

No, sem mu pokazal karto za avtobus naprinatano iz spleta, je pa z roko zamahnil. Potem je sam sebe ponudil, da me prepelje do Stansedta za 200 funtov nakar sem ga okurcal in šel.

Možno pa je tudi, da so bili za kaj zmenjeni in sem tja prišel podoben kot kdo drug, ki so ga čakali. Ampak ta tip je bil taxist, ker je imel v avtu neke sezname vlakov in avtobusov. Čepra ni imel tiste table TAXI.

Bom pa se varoval še celo leto kot predlagaš. nekako vedno denarnico in potna lista iščem ko sem na taki poti. Na srečo ju nisem izgubil.

Andres

Sem se spomnil še agenta. Domnevnega agenta. Na Stansedtu sem šel na kavo, ker sem imel dovolj časa. Pride tip k meni in me vpaša odkod prihajam in to. Jaz sem rekel, da iz Islandije, on pa takoj kao: Ja, cool, sem bil na Iceland, nice country ipd ipd. No, ker potem nekih podatkov ni mogel dobiti od mene, ali ker mu nisem bil več sumljiv je s kolegom zapustil letališčko zgradbo. Seveda sta bila oba brez kovčkov in neobrita. Agenta pač.

Andres

<{POST_SNAPBACK}>Potoval sem iz Reykjavika v London Vojko.

Ne vem če me je zamenjal. Namreč, na spletu sem bookiral avtobus med Heathorovom in Stansedtom.  Ker nisem vedel kje stoji ta avtobus sem šel v office National express avtobusne firme.  Povedal mi je da pride ob določeni uri nekje na nekem terminalu. Ampak do tam sem moral iti z dvigalom ali skozi podhod in po stopnicah.  Izbral sem stopnice spodaj pa me je čakal en moški, ki je rekel ,da so ga iz offica obvestili, da čakam na avtobus, ter da mi bo pomagal.  Nekako čudna panika se mi je zdela ampak je bil prepričljiv in vse to, pomagal mi je celo torbe odnesti. Seveda do svojega avtomobila, ker pred tem je "opazil" da sem avtobus zamudil.

Postavil me je pred dejstvo, da je vožnja do Victorije in potem vlak brez veze jemati, National express pa itak ne vozi več do naslednjega jutra. 

No, sem mu pokazal karto za avtobus naprinatano iz spleta, je pa z roko zamahnil. Potem je sam sebe ponudil, da me prepelje do Stansedta za 200 funtov nakar sem ga okurcal in šel. 

Možno pa je tudi, da so bili za kaj zmenjeni in sem tja prišel podoben kot kdo drug, ki so ga čakali. Ampak ta tip je bil taxist, ker je imel v avtu neke sezname vlakov in avtobusov. Čepra ni imel tiste table TAXI.

Bom pa se varoval še celo leto kot predlagaš. nekako vedno denarnico in potna lista iščem ko sem na taki poti.  Na srečo ju nisem izgubil. 

Andres

Hvala Andres

Sem še enkrat pogledal Luo Shu in pa smeri potovanja na ta dan.

Kar velja tisto, kar sem napisal.

Veš, imaš kar srečo, da si jo dobro odnesel.

lp, Vojko

Vojko J Kalan

...Lep pozdrav ,Vojko ...meni je pa tale kalimero tako všeč..kje si ga najdu...tudi jest bi ga imela.. vem,da to ni za to temo w:Iw

Lp,D x:px

LEPOTA ŽIVLJENJA JE SKRITA V LJUBEZNI DO ŽIVLJENJA.BREZ NJE JE VSAKO ŽIVLJENJE DOLGOČASEN SPREHOD.

<{POST_SNAPBACK}>...Lep pozdrav ,Vojko ...meni je pa tale kalimero tako všeč..kje si ga najdu...tudi jest bi ga imela..  vem,da to ni  za to temo w:Iw

Lp,D x:px

Dadika

Klikneš na slikco z desno tipko miške - in označiš - Save As. . .

lp, Vojko

Vojko J Kalan

Zanimivo za tisti dan je bilo, da sem se počutil nekako nelagodno. Že samo letališče, terminal, je tak siv, kot neko uradno posloplje od Gestapa. In sploh mi ni bilo jasno, da sem nekoč pred leti tam že bil, vtisi pa so bili drugačni. Resda nikoli prijetni.

Bi jo pa lahko slabo odnesel, če bi me v nekem kritičnem trenutku zapustila pamet in bi nasedel tistemu, ter tako sedel z njim v avto.

Hvala za tvoj trud Vojko. Bom še poročal.

Mimogrede. Let so mi spremenili, tako da bom šel na pot namesto 1.12., 30.11. Joj, samo še 16 dni. 808 je številka mojega kufra x8Dx

Andres

<{POST_SNAPBACK}>Zanimivo za tisti dan je bilo, da sem se počutil nekako nelagodno. Že samo letališče, terminal, je tak siv, kot neko uradno posloplje od Gestapa.  In sploh mi ni bilo jasno, da sem nekoč pred leti tam že bil, vtisi pa so bili drugačni. Resda nikoli prijetni.

Bi jo pa lahko slabo odnesel, če bi me v  nekem kritičnem trenutku zapustila pamet in bi nasedel tistemu, ter tako sedel z njim v avto. 

Hvala za tvoj trud Vojko.  Bom še poročal.

Mimogrede. Let so mi spremenili, tako da bom šel na pot namesto 1.12., 30.11. Joj, samo še 16 dni. 808 je številka mojega kufra x8Dx

Andres

Živijo Andres

Zate je 30. 11. 2004 - karmični dan.

Torej vse dobro poslušaj, opazuj.

Pred tem - do takrat, pa vse počni dokaj počasi in za vsako svojo akcijo - odločitev, zberi dovolj informacij, preden se odločiš. - Nato deluj počasi in premišljeno! Prav?

lp, Vojko

Vojko J Kalan

Vojko.

Verjetno si mislil 30.11.2004 Bom upošteval tole s premišljenostjo, sicer pa itak v zadnjem času delam zelo premišljeno, nekoliko počasneje kot je to v navadi pri meni. Lahko pa bi delal bolj počasi, to je res. Držal sem bom nasveta. Hvala

Andres

<{POST_SNAPBACK}>Vojko.

Verjetno si mislil 30.11.2004    Bom upošteval tole s premišljenostjo, sicer pa itak v zadnjem času delam zelo premišljeno, nekoliko počasneje kot je to v navadi pri meni.  Lahko pa bi delal bolj počasi, to je res.  Držal sem bom nasveta. Hvala

Andres

Tako je, Andres.

Izračunal pravilno, napisal pa z napako!

Samo, da si ves čas pozoren nase. Kul.

lp, Vojko

Vojko J Kalan

Sem se še nekaj spomnil. To samo informativno, ker tudi za datum nisem čisto siguren gdaj je bilo. Bržkone isti dan kot takrat, ko me je tisti hotel oskubiti za 200 funtov.

No, na drugem letališču čez kake tri ure, sem šel na internet. Vsedem se, pustim voziček s prtljago kake tri metre od mene, ter že iz navade vedno na eno oko gledam okoli, z drugim pa delam tisto kar pač delam.

Prideta par, moški in ženska, ona poriva voziček s prtljago, se nekoliko ustavita ob mojem, nakar ona počasi zavije naprej proti hodniku, moški pa je vzel mojega in hotel z njim pobegniti. Jebemo. Sem skočil na noge, skoraj računalnik sem podrl, medtem, pa se je on nekaj tam opravičeval in vse to.

In seveda. Zadnjič si po izračunu na dan sprememb letalskih vozovnik 4000 potnikom firme Icelandexpress med drugim tudi vprašal, če ta firma propada. Danes sem izvedel, da ni izključeno. Jim gre slabo.

Andres

<{POST_SNAPBACK}>Sem se še nekaj spomnil. ...........

.......

In seveda. Zadnjič si po izračunu na dan sprememb letalskih vozovnik 4000 potnikom firme Icelandexpress med drugim tudi vprašal, če ta firma propada.  Danes sem izvedel, da ni izključeno. Jim gre slabo. 

Andres

Andres, tuda sam le informativno.

Islandija je na severozahodu Evrope in tam - severozahod EU: Francija, Anglijabo do leta 2009 veliko hudega - posebej pa v naslednjem letu.

lp, Vojko

Vojko J Kalan

Možno. Nekaj se kažejo novi vulkani. Vremenske spremembe in to, čeprav smo danes dobili prvi sneg.

Terorizem ipd na Islandiji ne verjamem, da je lahko, čeprav so podpirali Ameriko v času Iraka.

Ekonomijo imajo dobro, tako da boji se ne noben, le pravijo nekaj, da se bo inflacija zvišala. Verjetno zaradi novih sindikalnih pogodb, na podlagi katerih bodo plače višje.

Od kje pa se SZ meri Vojko. Če ga meriš iz sredine ekvatorja je potem Islandija sever. Če ga meriš iz Slovenije, je to seveda nekako SZ.

Andres

<{POST_SNAPBACK}>Možno. Nekaj se kažejo novi vulkani.  Vremenske spremembe in to, čeprav smo danes dobili prvi sneg.

Terorizem ipd na Islandiji ne verjamem, da je lahko, čeprav so podpirali Ameriko v času Iraka. 

Ekonomijo imajo dobro, tako da boji se ne noben, le pravijo nekaj, da se bo inflacija zvišala.  Verjetno zaradi novih sindikalnih pogodb, na podlagi katerih bodo plače višje. 

Od kje pa se SZ meri Vojko. Če ga meriš iz sredine ekvatorja je potem Islandija sever. Če ga meriš iz Slovenije, je to seveda nekako SZ.

Andres

Severozahod Evrope Andres!

lp, Vojko

Vojko J Kalan

No, tudi jaz se, tokrat pa zares, selim :) Smer se vedno SV, destination: Bezigrad.

No, saj ne bo velike razlike, zdaj sem 2x na teden spala doma, zdaj bom pa tam.. drgace sem pa itak vecinoma pri fantu. tisto resno, pravo selitev pa prestavljam za kaksno leto, pa upa, da bo takrat ugodno :)

pozdravcek!

pa povabljen na kavico x;)x

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

<{POST_SNAPBACK}>No, tudi jaz se, tokrat pa zares, selim :) Smer se vedno SV, destination: Bezigrad.

No, saj ne bo velike razlike, zdaj sem 2x na teden spala doma, zdaj bom pa tam.. drgace sem pa itak vecinoma pri fantu. tisto resno, pravo selitev pa prestavljam za kaksno leto, pa upa, da bo takrat ugodno :)

pozdravcek!

pa povabljen na kavico x;)x

Kot sem rekel. Ni velika razdalja. In še, če živiš malo tu in malo tam, res ne bi smelo biti težav.

Želim vama vse dobro. Vojko

Vojko J Kalan

Ja. Potem je pa to res SZ če se gleda iz Evrope. Če bo hudo potem bo itak za vse tu hudo. Možno pa je da bo tu hudo, ker če bo drugje kriza in vse to bo ful enih priseljencev, ker država je velika in nenaseljena. Potem zna biti tudi ekonomsko zajebano.

Andres

<{POST_SNAPBACK}>Danda Luna

Po 8. novembru je pravi čas za selitev.

lp, Vojko

Lep pozdrav Vojko,

ti sporočam, da sem upoštevala tvoj nasvet in sem se dokončno preselila ta vikend. Sicer sem nameravala prvi dan prespati tam 15.11., a sem malo prehitela ta dan in prespala že 12.11. in potem vse dni od takrat (prespala sva oba s fantom; jaz: 9-9-5, on: 4-8-1). Kljub temu sem se dokončno preselila šele v nedeljo (14.11.), ko sem od doma odpeljala 99% vseh mojih reči. Nekaterih pač nimam kam spraviti, pa bodo še malo doma x;)x

Sicer sem nekje videla, da praviš, da letos ni najbolj dobro leto za selitev, a na kratke razdalje ni panike. Tako, da je ne bom delala. x:Dx

Zanimivo mi je bilo, da je bila energija brloga 12.11. tam zelo dobra in prijetna, naslednji dan (13.11.) pa sem začutila, da nekaj ni v redu. xrolleyesx Space clearing (feng shiu) zagotovo ne ugre temu prostoru. x;)x

Zanima pa me še nekaj. Mislim, da je nekje bilo omenjeno, da ni dobro biti ob vodi. A to velja tudi zame (menim, da zanj to tako ali tako zaenkrat ne bo problem, ker je čez teden v Mariboru)? Če velja ali obstaja kaj, kar bi lahko omililo ta negativen vpliv? Mimo bloka namreč teče potok (vzporedno s stavbo in na tisti strani, kjer imam jaz prostore in okna). x?x

Bodi lepo! xwizardx xrainbowx xpresentx

Angeli smo,

a le z enim krilom.

Da bi mogli poleteti,

se moramo objeti.

http://igrivavila.blogspot.com/

<{POST_SNAPBACK}>Lep pozdrav Vojko,

ti sporočam, da sem upoštevala tvoj nasvet in sem se dokončno preselila ta vikend. Sicer sem nameravala prvi dan prespati tam 15.11., a sem malo prehitela ta dan in prespala že 12.11. in potem vse dni od takrat (prespala sva oba s fantom; jaz: 9-9-5, on: 4-8-1). Kljub temu sem se dokončno preselila šele v nedeljo (14.11.), ko sem od doma odpeljala 99% vseh mojih reči. Nekaterih pač nimam kam spraviti, pa bodo še malo doma  x;)x

Sicer sem nekje videla, da praviš, da letos ni najbolj dobro leto za selitev, a na kratke razdalje ni panike. Tako, da je ne bom delala.  x:Dx

Zanimivo mi je bilo, da je bila energija brloga 12.11. tam zelo dobra in prijetna, naslednji dan (13.11.) pa sem začutila, da nekaj ni v redu.  xrolleyesx Space clearing (feng shiu) zagotovo ne ugre temu prostoru.  x;)x

Zanima pa me še nekaj. Mislim, da je nekje bilo omenjeno, da ni dobro biti ob vodi. A to velja tudi zame (menim, da zanj to tako ali tako zaenkrat ne bo problem, ker je čez teden v Mariboru)? Če velja ali obstaja kaj, kar bi lahko omililo ta negativen vpliv? Mimo bloka namreč teče potok (vzporedno s stavbo in na tisti strani, kjer imam jaz prostore in okna).  x?x

Bodi lepo!  xwizardx  xrainbowx  xpresentx

Živijo Danda Luna

Vidiš Danda Luna - tako pogosto delajo prave devetke: Nekje vidijo nekaj - zapomnijo si, da so videle, pa ne vejo točno kje in točno kdaj in točno kaj.

Da ni dobro ob vodi! Kakor za koga in kakor kdaj.

Pišem o velikih količinah vode - jezero, morje, velika reka.....niso najboljši za tiste ljudi in takrat, ko so v hiši vode.

Feng Shui pa pravi tudi, da ni najboljše, da je reka blizu hiše, posebej ne na vzhodni strani - se pa stran spreminja s časom. Enkrat nam je bližina vode zelo dobrodošla, drugič malo manj. Skoraj nikoli pa tako, da bi se je morali bati.

Vojko

Vojko J Kalan

:flower:

Pozdravljen Vojko, 27. tega meseca odhajam v Sibirijo. Zanima me, kako bo na tem potovanju na področju energij po devetzvezdnem Ki-ju.

Smer je Moskva, nato pa Tomsk 28., ter Čažemt 29.tega meseca... ostalo pa je zavito v tančico, ki jo bom odstrla komaj tam xDDx

Hvala ... x:Xx

Aja, vračam se 4.12. x:Dx

Moje številke 959

http://www.kupid.com/pics/she.jpg

Ljubezen je ključ do življenja. Nosiš ga v sebi.

<{POST_SNAPBACK}>

Selitve so tolikanj občutljivejša tema tudi zato, ker se običajno seli več ljudi naenkrat - vsak s svojo energijo - in le redkokdaj je smer ugodna prav za vse. Načelno je bolj ugodno potovati proti zahodu in proti jugu. (V človeški zgodovini se to lahko dobro vidi, saj se je večina civilizacij uspešno selila proti zahodu in proti jugu - večina selitev in celo zavojevanj, ki so se širila proti vzhodu so bila neuspešna ali pa so bile uspešne le kratkotrajno).

Vojko

Vojko.

To nedvomno drži. In za tvojo knjgo imam spet en primer. Ampak ne vem če ti bo kaj koristil ker nimam datumov. Ponovno nočem imenovati ljudi, tako da edini imovani bom jaz.

Moj sosed je bil s kupaj v OŠ s fantom, ki je veljal za drugačnega, bil je ta fant tudi pogosto ponižan, a vendarle je sekal iz povprečja. Bil je eden boljših športnikov v neki disciplini, bil je odličnjak, zanimal se je za stvari, ki so bile primerne za starejše kot je on. Kljub vsem uspehom so ga še vedno zasmehovali, midva pa sva nekako ostala prijatelja do današnjih dni. Moj sosed se je v tistem času preselil samo 500 metrov bolj severno od našega bloka, v trenutku pa je veza med njim in odličnjakom upadla. Jaz se iz tega bloka nikoli nisem preselil, zato se je najina veza (z odličnjakom) le še krepila. Sva pa izgubila stik, ko sem se jaz preselil v tujino, on pa je šel na študij v ZDA.

Pred kratkim sva se ponovno srečala in odličnjak je danes eden 20. ljudi na svetu, ki opravlja neko magistrsko delo, do mene pa se kljub nazivu ni spremenil popolnoma nič.

In seveda. Šel sem po sledi kako da je to uspelo njemu, čeravno je vedno sekal iz povprečja kot rečeno.

Preprosto je živel in živi na neki lokaciji ki je urbanizacijsko več vredna od drugih. In o teh lokacijah se ne ve nič, ne učijo nas o njih v šoli, so skrita točka zemlje kjer si nabereš večjega uma in boljše zdravje menim.

Temu odličnjaku sem o teh analizah povedal, sklenila sva krog kje mu je pasalo in kje ne, popolna vse pa se ujema z izračunanim. Torej. Ob selitvi lahko tudi računate na to, da se vam bodo nekateri prijatelji, znanci oddaljili.

In seveda Vojko. Mislim, da so podobni izračuni nekako kompatibilni ravno z 9ZK.

Andres

<{POST_SNAPBACK}>Vojko.

To nedvomno drži.  In za tvojo knjgo imam spet en primer. Ampak ne vem če ti bo kaj koristil ker nimam datumov. Ponovno nočem imenovati ljudi, tako da edini imovani bom jaz.

Moj sosed je  bil s kupaj v OŠ s fantom, ki je veljal za drugačnega, bil je ta fant tudi pogosto ponižan, a vendarle je sekal iz povprečja. Bil je eden boljših športnikov v neki disciplini, bil je odličnjak, zanimal se je za stvari, ki so bile primerne za starejše kot je on.  Kljub vsem uspehom so ga še vedno zasmehovali, midva pa sva nekako ostala prijatelja do današnjih dni.  Moj sosed se je v tistem času preselil samo 500 metrov  bolj severno od našega bloka, v trenutku pa je veza med njim in odličnjakom upadla.  Jaz se iz tega bloka nikoli nisem preselil, zato se je najina veza (z odličnjakom) le še krepila. Sva pa izgubila stik, ko sem se jaz preselil v tujino, on pa je šel na študij v ZDA.

Pred kratkim sva se ponovno srečala in odličnjak je danes eden 20. ljudi na svetu, ki opravlja neko magistrsko delo, do mene pa se kljub nazivu ni spremenil popolnoma nič.

In seveda. Šel sem po sledi kako da je to uspelo njemu, čeravno je vedno sekal iz povprečja kot rečeno. 

Preprosto je živel  in živi na neki lokaciji ki je urbanizacijsko več vredna od drugih.  In o teh lokacijah se ne ve nič, ne učijo nas o njih v šoli, so skrita točka zemlje kjer si nabereš večjega uma in boljše zdravje menim. 

Temu odličnjaku sem o teh analizah povedal, sklenila sva krog kje mu je pasalo in kje ne, popolna vse pa se ujema z izračunanim.  Torej.  Ob selitvi lahko tudi računate na to, da se vam bodo nekateri prijatelji, znanci oddaljili.

In seveda Vojko. Mislim, da so podobni izračuni nekako kompatibilni ravno z 9ZK.

Andres

Hvala, Andres

Veš, kurja polt me spreleti, ko čitam tvojo zgodbo.

Kljub temu, da se zavedam posledic potovanj, gibanj, me to vsakič posebej pretrese. Posebej, ko blažje posledice lahko vidim že na veliko krajših in začasnih poteh.

Upam, da tvoja zgodba da misliti še komu.

Hvala še enkrat

in lep pozdrav, Vojko

Vojko J Kalan

<{POST_SNAPBACK}>:flower:

Pozdravljen Vojko, 27. tega meseca odhajam v Sibirijo. Zanima me, kako bo na tem potovanju na področju energij po devetzvezdnem Ki-ju.

Smer je Moskva, nato pa Tomsk 28., ter Čažemt 29.tega meseca... ostalo pa je zavito v tančico, ki jo bom odstrla komaj tam xDDx

Hvala ...  x:Xx

Aja, vračam se 4.12. x:Dx

Moje številke 959

MBmetuljcica

Rad bi ti odgovoril, vendar v primerih, ko je odločitev že padla, načelno ne odgovarjam.

Velja pa se držati načel dobre prehrane, solidnega počitka, in aklimatizacije na nove razmere - predvsem pa velja potovati s ČISTIM DUHOM.

Torej potovanje s ČISTIMI NAMENI in BREZ PRIČAKOVANJ je tisto, ki

ti prinese karkoli že iščeš.

Lep pozdrav, Vojko

Vojko J Kalan

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...