Skoči na vsebino

Potovanje, selitev

Vojko

Recommended Posts

jaz sem pa kar sla brez posveta...pa sem se kar prestrasila ( naknadno), ampak se je ok koncalo...

sem sla na severozahod, pa se kmalu vracam domov, tako, da upam, ne bo vecjih posledic...

sstanka! na skotsko! :2src:  na skotskem se po moje sploh ne mores pocutiti slabo, tudi, ce bi se hotel... x:)x  x;)x  edinburgh je lep poleti...festival je super...se lepsi je pa glasgow. mislim: je tam vec skotov kot anglezev, oz. manj skotov, ki so 'umetniki' ....pa je bolj pristno :palec:  xsrcx

pa se malo na highlands....waw..... x:o)x

Brez skrbi Tinka

Saj kratke ture ne predstavljajo kakšnih večjih posledic. Le na poti je dobro biti bolj previden - to pa tako ali tako, ali ne?

Lepo se imej, Vojko

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!

Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629

Deli na socialnih omrežjih

Pozdravljeni!

Zanima me kako močno vplivajo te energije, če se seliš v nepravo smer, recimo 30, 50, 80 ali več kot 100 km. Kako se slabi vplivi stopnjujejo?

LP

B.

Pozdravljen Bokor

Zdaj pa si zadel "žebljico na glavico".

Ne vem.

Bistvo je to, da:

- večja ko je razdalja od kroga v katerem živiš - večje so posledice.

Namreč: Nekdo lahko živi le v krogu nekaj kilometrov. Niti na dopust ne gre, niti daleč na obisk.

Nekateri se dnevno gibljejo po 100, 200, in več kilometrov.

Tisti, ki živi v ozkem krogu je bolj občutljiv

Tisti, ki živi v širšem krogu je manj občutljiv.

Tisti, ki skrbi za zdravo prehrano, dobro fizično kondicijo, umirjenost, psihično kondicijo in predvsem, ki je čistih namenov - tisti lahko potuje v širšem krogu kot drugi.

in ne pozabimo!!!!

- posledice so zelo pozitivne, če gremo v pravo smer!!!!

- posledice so potencirane, če dalj časa trajajo

- posledice so bolj dolgoročne, če potujemo dalj in za dalj časa

Vplivi se stopnjujejo glede na premosorazmernost gibanja v neki smeri - pa naj bo za nas "pozitivna" ali "negativna". Če hočemo določiti točne smeri gibanja, je potrebna bolj natančna analiza - posebej če želimo v smeri neugodnega gibanja najti kot potovanja, ki je kolikor toliko ugoden.

Vse dobro, Vojko

Vojko J Kalan

Hi!

To me zanima, zaradi tega, ker se bom mogoče selil. Nisem siguren, če je letos pravi čas, glede na to da sem kovina 6. A mi lahko prosim napišeš, če je primeren čas, oziroma kdaj je in v katere smeri.

Hvala.

LP

B.

Hi!

To me zanima, zaradi tega, ker se bom mogoče selil. Nisem siguren, če je letos pravi čas, glede na to da sem kovina 6. A mi lahko prosim napišeš, če je primeren čas, oziroma kdaj je in v katere smeri.

Hvala.

LP

B.

Pozdravljen Bokor

Dobro to, da se zanimaš za prave pogoje bivanja.

Ne vem kako daleč se kaniš seliti.

Če bi se selil na drug kontinent, potem je dobro pregledati še celo vrsto drugih pogojev poleg ugodne smeri potovanja.

to so:

- klima

- socialnost

- hrana

- letni časi

- mesto / dežela - ker je to v mnogih deželah precej drugačno

.....

Kar zadeva KIjevskih energij, se v letu 5 naj ne bi selili.

Če se, je seveda dobro, da se vsaj v dobri smeri.

Zate so letos (če izzvzameva, da selitev letos za nikogar ni odlična) tiste smeri, katerih elementi te podpirajo

to pa so 2,8 in 1 čeprav smer 1 jemlji z rezervo

4 ____ 9 ____ 2

3 ____ 5 ____ 7

8 ____ 1 ____ 6

1 je sever

9 je jug

3 je vzhod

7 je zahod

Sebe vedno postaviš v sredino in gledaš smer.

Kot proti posamezni številki se načelno jemlje 45 stopinj

Torej so zate ugodne smeri :

- jugozahod

- severovzhod

rezerva pa:

- sever in zahod.

Upam, da to pomaga.

lp, Vojko

Vojko J Kalan

• 3 weeks later...

Pozdravljen Vojko!

Mislim, da sem v tem topicu dal en post primera, ko bi letalo lahko dol padlo, in sedaj, ko sem ravno s poti prišel ti dam v "obravnano," "analizo" še enega

Četrtek 4.3. 2004 ob 23. uri je bilo. Letališče London Standsedt, mesto torej kamor bo iz Ljubljane v kratkem letel Easy yet.

Ob omenjeni uri so policaji z brzostrelkami zasedli menim, da vzhodni del letališča, ogradili so ga s tistim trakom, ki preprečuje potnikom prestop, nihče pa normalno ni imel pravice priti čez to linijo. No, da ni šlo za nekaj brez veze kažejo tudi drugi policaji, ki so ravno tako z brzostrelkami zasedli najvišje možne polože in sicer strehe chekinga Ryan aira.

Potnike za določeno linijo so spuščali enega in enega, ter so vsem po vrsti pregledovali prtljago z rentgenom. Vse skupaj je trajalo več kot 8 ur se mi zdi. Morda je bil le namig za terorizem, bombo, karkoli pač. In Vojko. Kaj govori 9zk o tem?

Andres

Pozdravljen Vojko!

Mislim, da sem v tem topicu dal en post primera, ko bi letalo lahko dol padlo, in sedaj, ko sem ravno s poti prišel ti dam v "obravnano," "analizo" še enega

Četrtek 4.3. 2004 ob 23. uri je bilo.  Letališče London Standsedt, mesto torej kamor bo iz Ljubljane v kratkem letel  Easy yet.

Ob omenjeni uri so policaji z brzostrelkami zasedli menim, da vzhodni del letališča, ogradili so ga s tistim trakom, ki preprečuje potnikom prestop, nihče pa normalno ni imel pravice priti čez to linijo. No, da ni šlo za nekaj brez veze kažejo tudi drugi policaji, ki so ravno tako z brzostrelkami zasedli najvišje možne polože in sicer strehe chekinga  Ryan aira.

Potnike za določeno linijo so spuščali enega in enega, ter so vsem po vrsti pregledovali prtljago z rentgenom. Vse skupaj je trajalo več kot 8 ur se mi zdi. Morda je bil le namig za terorizem, bombo, karkoli pač.  In Vojko. Kaj govori 9zk  o tem?

Andres

Andres

Četrtek 4.3. 2004 5 1 1

leto 5 - karma

mesec 2 - zatiki, eksplozije

dan 1 - črno, slabo

Leto 5

letna smer poleta iz Ljubljane v London je od 4 proti 6

/ Letala so v znaku 4

4 - dokumenti

4 - runik

Če 4 potuje stran od sebe je to slabo - težave z dokumenti

Če 4 potuje proti 6 je to lahko slabo - možnost eksplozivnih snovi

/

Mesec 2

Mesečna smer poleta je od 1 proti 3

/ stran od 1 - nič hudega

proti 3 - cariniki, policaji - prehitra reakcija

/

Dan 1

dnevna smer poleta od 9 proti 2

/4 stran od 9 - nič hudega

4 proti 2 - zatiki

/

Skupaj torej Andres ne znam povedati kaj posebnega, razen tole:

Za splošne situacije je težko predvideti kakšne vrste dogodkov se bodo zgodili.

"Post festum pa je nevarno, da "analitika" zavede na lažno pot, saj v vsakem primeru hoče najti razlago. Zato imam tako rad, da mi ljudje, ko jih srečam - pred pogovorom povedo zelo malo ali nič Saj je informacija potem toliko bolj verodostnojna

-------------------------------------------------------------------------

Če združim lastnosti, ki sem jih prej navedel posamezno:

Če 4 potuje stran od sebe je to slabo - težave z dokumenti

Če 4 potuje proti 6 je to lahko slabo - možnost eksplozivnih snovi

proti 3 - prehitra reakcija

4 proti 2 - zatiki

Ali s stavkom: Zatiki so nastali zaradi prehitre reakcije (policistov, carinikov, ker so dobili (morda lažno) informacijo o možnem eksplozivu)

Hvala ti za ta primer in en prav lep pozdrav,

Vojko

Vojko J Kalan

Pozdravljen, Vojko!

Iz Madrida se vracam 17. aprila.. Moram biti kaj posebej pazljiva? Nimam nobene moznosti, da bi spremenila datum potovanja, tko da.. (1,2,4)

Aliana

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Pozdravljen, Vojko!

Iz Madrida se vracam 17. aprila.. Moram biti kaj posebej pazljiva? Nimam nobene moznosti, da bi spremenila datum potovanja, tko da.. (1,2,4)

Aliana

O Aliana

Lepo, da se oglašaš!

Prav lepa vrnitev bo to, polna iziivov in novih poti, novih možnosti, ki pa bodo ožvele šele čez dve leti.

Pazi pa cel april na to, kaj in kako delaš s stroji, noži, v prometu bodi vedno pazljiva in previdna, a nikdar prestrašena. Vedno si vzemi dovolj časa za vsako stvar, tako, da se boš nanjo pripravila in , da ne bo potrebno hiteti.

Prav?

Srečno vrnitev, Vojko

Vojko J Kalan

Vojko!

Hvala za odgovor zgoraj.  Opažam, da se bom moral  (in ne le jaz) iz tvoje strani začeti učiti številčni pomen 9zk.

Andres

Hvala Andres

Veš, ti si dobro začel. Prav tako Aliana in še nekateri.

Saj za začetek je že to veliko, da vprašaš.

Sicer pa je zadeva strašansko preprosta. Vedeti je potrebno le letni in mesečni razpored hiš - to je preprosta tabela in znake, ki so ugodni ali neugodni za posamezno število.

Vedeti je potrebno tudi to, da je sever obrnjen k nam (letos 1)

Letošnji razpored je tudi osnovni razpored Lo Shuja

4 9 2

3 5 7

8 1 6

Sebe vedno postaviš v središče in si zapomniš sledeča pravila.

Kadar je v sredini 5, ni dober čas za potovanje (letos) (a bolje se je premakniti kamorkoli, kot, da se prav nič ne dogaja)

Slabo se je gibati proti svoji osnovni številki

Slabo se je gibati od svoje osnovne številke

Slabo se je gibati proti ali stran od 5 (letos to ne pride v poštev, ker se vedno giblješ stran od svojega stalnega kraja (5)

Energije se pretakajo (pozitivno) v naslednjem vrstnem redu:

1 - 3,4 - 9 - 2,5,8 - 6,7 - 1 - 3,4 - 9, ...in tako naprej.

Torej so ugodne smeri za potovanje proti številkam, ki so v tem zaporedju v sosednji skupini.

Če pogledamo Lo Shu za lansko leto, ki je bilo leto 6

5 1 3

4 6 8

9 2 7

Za človeka, ki ima osnovni KIjevski znak 8 so ugodne smeri bile (človek se giblje iz sredine):

proti 9 (severovzhod)

To je bila lansko leto edina res ugodna smer za človeka 8. Torej je bila možna ugodna le selitev, ne pa potovanje, ko se mora človek tudi vrniti.

Vendar so kratka potovanja možna brez hudih posledic (razen, če je to nesreča). Si pač izbereš datum, ko je mesečna smer ugodna. Kadar pa potuješ le za nekaj dni, pa zadeve niso tako hude.

Za človeka 9 so bile lansko leto ugodne smeri:

proti 4 (vzhod)

proti 2 (sever)

proti 3 (jugozahod)

bi bila ugodna, če ne bi bilo na nasprotni strani njegove osnovne številke - torej bi potoval "stran od sebe", kar bi lahko imelo za posledico, da si človek na glavo nakoplje težave, ki jih sicer sploh ne bi imel - dejansko si težave pridela sam.

Seveda pa je za natančno analizo potrebno malo več dela, kajti načrtuje se z mrežo, ki ima 81 parov števil. S tako mrežo se lahko določijo bolj natančni koti ugodnih smeri v tisto smer, ki načelno ni ugodna....

In tako naprej!

Vojko

Vojko J Kalan

Pozdravljen, Vojko!

Čisto slučajno sem, brskajoč po internetu, naletela na ta forum in ker se mi tema zdi izredno zanimiva, sem se odločila, da ti pišem.

Da te najprej zbombardiram z osnovnimi podatki (preden pozabim) - rojena sem 14.12.1981 ob 17.05 v Mariboru.

Kar se selitve tiče - moj fant je Zagrebčan, malce starejši (02.04.1977), trenutno kupuje stanovanje in v številnih pogovorih v zvezi z njegovo selitvijo in začetkom popolnoma samostojnega življenja, je privrela na dan tudi tudi izražena želja po skupnem življenju, ki bi se realizirala z mojo selitvijo v Zagreb. Jaz moram priznati, da o tem popreje nisem razmišljala, a mi trenutno zadeva noče in oče iz glave. Seveda, v kolikor bi do selitve prišlo, to ne bi bilo tako iznenada, glede na to, da še študiram in da trenutno (še) nisem pripravljena na skupno življenje in prevzemanje odgovornosti, ki ga prinese s seboj. Ker pa mi po eni strani sama ideja niti ni tako slaba, ker mi je zg kot mesto všeč, z ljudmi se odlično ujamem, me zanima, če bi v roku 2,3 let ta selitev bila ugodna oz. širše, kdaj bi bil primeren čas zanjo, če sploh.

Tako -ostala so še potovanja. Moram reči, da obožujem potovanja, čeprav moj način življenja tega ne kaže ravno najbolje. Večinoma sem doma, redko gre ven (razen fax in hobiji), čeprav nikakor nisem asocialna. Od kod ta kontradiktornost?! Ampak tako je samo, kadar sem v Sloveniji. morda je res, da človek ob potovanjih probleme pusti doma, da je bolj ekstravertiran,... Ne vem. no, kakorkoli - kljub temu sem videla kar nekaj sveta. In vedno sem se dobro počutila. Najraje potujem sama - kajti tako si primoran komunicirati z ljudmi in ni mi ničl lepšega, kot kulturna interakcija z neznaci. Vedno se počutim, kot da je svet moj dom. Da ne govorim, da se mi to zdi najboljši način spoznavanja sveta - učenja o drugačnih/podobnih kulturah, navadah, prepričanjih, o geografiji, zgodovini, tujih jezikih,... Najbolj me vleče na jug - Sredozemlje, Severna Afrika ter Srednja in Južna Amerika. Ampak videla pa bi rada skoraj vse, čeprav bi se na naštetih področjih ustavila za dalj časa.

Opazila sem, da si odgovarjal ljudem tudi na vprašanja iz preteklosti - moje najboljše potovanje do zdaj je bilo od 7.-21.9.2000 na Malto.

In da ne pozabim omeniti, imam neko posebno afiniteto do bivse Jugoslavije.

Že vnaprej se zahvaljujem za odgovor!

Fuegos

Zivjo Vojko.

Najprej...zelo zanimiva tema!

Trenutno sem na severu na Finskem(od 10.januarja) kot 'exchange student'. 1.aprila pa se spet vracam v Slo. Se zelo dobro zavedam, da bo (in je ze) ta izkusnja mocno vplivala na moje zivljenje. Torej, kaj mi lahko 'lepega (x:)x) ' poves o tem bivanju?

Glede na to, da sem spoznala kar nekaj prijetnih oseb iz drugih drzav (Francija, Italija, Belgija, Spanija, Avstralija, Mexico) in da ze tecejo pogovori o snidenjih v prihodnosti, katero leto je najbolj primerno zame?

Rojena sem ob 00.09 na 20.januar78.

Hvala.

Pozdravljen, Vojko!

Čisto slučajno sem, brskajoč po internetu, naletela na ta forum in ker se mi tema zdi izredno zanimiva, sem se odločila, da ti pišem.

Da te najprej zbombardiram z osnovnimi podatki (preden pozabim) - rojena sem 14.12.1981 ob 17.05 v Mariboru.

Kar se selitve tiče - moj fant je Zagrebčan, malce starejši (02.04.1977), trenutno kupuje stanovanje in v številnih pogovorih v zvezi z njegovo selitvijo in začetkom popolnoma samostojnega življenja, je privrela na dan tudi tudi izražena želja po skupnem življenju, ki bi se realizirala z mojo selitvijo v Zagreb. Jaz moram priznati, da o tem popreje nisem razmišljala, a mi trenutno zadeva noče in oče iz glave. Seveda, v kolikor bi do selitve prišlo, to ne bi bilo tako iznenada, glede na to, da še študiram in da trenutno (še) nisem pripravljena na skupno življenje in prevzemanje odgovornosti, ki ga prinese s seboj. Ker pa mi po eni strani sama ideja niti ni tako slaba, ker mi je zg kot mesto všeč, z ljudmi se odlično ujamem, me zanima, če bi v roku 2,3 let ta selitev bila ugodna oz. širše, kdaj bi bil primeren čas zanjo, če sploh.

Tako -ostala so še potovanja. Moram reči, da obožujem potovanja, čeprav moj način življenja tega ne kaže ravno najbolje. Večinoma sem doma, redko gre ven (razen fax in hobiji), čeprav nikakor nisem asocialna. Od kod ta kontradiktornost?! Ampak tako je samo, kadar sem v Sloveniji. morda je res, da človek ob potovanjih probleme pusti doma, da je bolj ekstravertiran,... Ne vem. no, kakorkoli - kljub temu sem videla kar nekaj sveta. In vedno sem se dobro počutila. Najraje potujem sama - kajti tako si primoran komunicirati z ljudmi in ni mi ničl lepšega, kot kulturna interakcija z neznaci. Vedno se počutim, kot da je svet moj dom. Da ne govorim, da se mi to zdi najboljši način spoznavanja sveta - učenja o drugačnih/podobnih kulturah, navadah, prepričanjih, o geografiji, zgodovini, tujih jezikih,... Najbolj me vleče na jug - Sredozemlje, Severna Afrika ter Srednja in Južna Amerika. Ampak videla pa bi rada skoraj vse, čeprav bi se na naštetih področjih ustavila za dalj časa.

Opazila sem, da si odgovarjal ljudem tudi na vprašanja iz preteklosti - moje najboljše potovanje do zdaj je bilo od 7.-21.9.2000 na Malto.

In da ne pozabim omeniti, imam neko posebno afiniteto do bivse Jugoslavije.

Že vnaprej se zahvaljujem za odgovor!

Fuegos

Draga Fuegos

Dobrodošla v forumu Luninega neta, podforumu Devetzvezdni KI.

Hvala ti za zanimanje in za tvoje zelo iskreno in osebno pisanje. Všeč mi je. Veliko lepega si napisala in zelo malo vprašala. Prosim te, vprašaj bolj konkretno, pa ti bom laže odgovoril.

Če ti je težko, mi lahko pišeš tudi na OS!

Slučajno prišla na ta forum :eek:

Tvoji KIjevski znaki so: 1 7 8

(o tem, kaj pomenijo in na kaj nakazujejo si prosim oglej na moji spletni strani tam lahko prečitaš tudi letni in mesečni predvid zate)

Zagreb je južno od Maribora (saj živiš tam, kajneda?)

Fant 5 1 9

Po tem, kar mi pravi kompatibilnost med vama, sicer vidim, da je med vama zelo velika privlačnost, pa tudi nekaj nekompatibilnosti v komunikaciji - prav verjamem, da ti še ni do poroke in skupnega življenja. Menim, da je dobro, da sta najprej oba samostojna in da se za ta korak odločita šele potem, ko bosta nekaj časa nekje živela skupaj!

Letos zate NI ugodna pot, še manj selitev proti jugu. Primeren čas je šele leto 2006 in 2007, potem pa zopet zelo ugodna smer za selitev na jug leta 2009. To pa je zelo daleč.....

V tvojem pisanju pišeš veliko o Zagrebu in malo o fantu, zato ti tu na to temo ne pišem več.

Malta 7.-21.9.2000

Občutki potovanja so odvisni od marsičesa, ne samo od tega v katero smer potuješ. Od druščine, od organizacije in od človekove sproščenosti. Res pa je, da je bil september 2000 zate odličen mesec za potovanje in da ti je bila letna smer potovanja v obe smeri zelo naklonjena. Malo manj pa ti je bila naklonjena mesečna smer in nič se ne bom čudil, če mi boš napisala, da si imela kar nekaj težav na poti na Malto in nekaj tudi ob vračanju, si pa šla v pravo smer za tvojo celovitost, le kakšna čudna izkušnja je bila lahko na poti tja - morda tatvina, rop, pretiran opravek s policisti ali cariniki, ko pa si bila tam, je vse postalo čudovito.

Hvala ti za tole izkušnjo. Pa ne pozabi na vprašanja, ki mi jih želiš zastaviti. Saj nekaj sem jih ujel med vrsticami, pa upam, da mi jih boš zastavila bolj naravnost, kljub temu, da vem, da ste vode letos "v vodi" in da se po tvoji glavi podi tisoč misli in vprašanj, ki se zapišejo na papir v veliko bolj prefinjeni obliki kot pa jih sam uspem razbrati.

Lep pozdrav, Vojko

Vojko J Kalan

Zivjo Vojko.

Najprej...zelo zanimiva tema! 

Trenutno sem na severu na Finskem(od 10.januarja) kot 'exchange student'. 1.aprila pa se spet vracam v Slo. Se zelo dobro zavedam, da bo (in je ze) ta izkusnja mocno vplivala na moje zivljenje. Torej, kaj mi lahko 'lepega (x:)x) ' poves o tem bivanju?

Glede na to, da sem spoznala kar nekaj prijetnih oseb iz drugih drzav (Francija, Italija, Belgija, Spanija, Avstralija, Mexico) in da ze tecejo pogovori o snidenjih v prihodnosti, katero leto je najbolj primerno zame?

Rojena sem ob 00.09 na 20.januar78.

Hvala.

Živjo Katjuša

Lepo, da se spomniš tudi na nas, ki smo tukaj in to celo takrat, ko se imaš odlično.

Hvala ti tudi za vprašanje in upam, da se boš na ta forum in na spletno stran Devetzvezdni KI vrnila tudi takrat, ko boš spet doma.

Katjuša: 5 9 1

Tvoja življenjska pot te tako ali tako vodi na sever in k človeku - posamezniku, tako, da ni čudno, da se tam "gori" počutiš lepo. Tudi smer potovanja - na sever - ti je bila v januarju ugodna, kljub temu, da morda začeni občutki niso bili tako dobri kot kasneje.

Ko si prišla na Finsko, so te tam sprejeli kot bi te sprejela mama in oče skupaj po dolgem času odsotnosti - kot si si lahko le želela najlepšega sprejema. Ta občutek te je najbrž spremljal cel januar . V februarju so se začela še bolj odpirati prej bolj površna poznanstva, ki zdaj rastejo. ...

Prav lahko se zgodi, da ti vrnitev v Slovenijo ne bo tako lepa kot bi si želela, a če si sproščenega duha (tako kaže) ne bo velikih posebnosti. Pazljiva bodi le na poti - in to čisto do svoje postelje. Ko prideš nazaj, si takoj privošči precej naše vode (lahko tudi iz vodovoda, če imaš doma čisto vodo) in to delaj kar nekaj časa. Torej uživanje čimbolj lahke hrane in po možnosti zelenjave iz domačih gredic Slovenije. To te bo hitro prilagodilo na nove razmere v Sloveniji.

Katjuša. Kratka potovanja na manjše razdalje sploh niso težavna in si lahko izbiraš ugodne mesece. Za daljša potovanja in za dalj časa pa je bolje dobro premisliti in izbrati. Za potovanja pa je zate najbolj primerno leto 2007. To je najbrž tudi čas, ko boš zaključila svoj študij (2006).

Za posamezna potovanje je najboljše, da me vprašaš takrat, ko boš spet tukaj. Letos pa je boljše, da ne potuješ kaj dosti. Morda bi bilo celo najbolše, da bi ostala tam kjer si.

Srečno vrnitev, Vojko

Vojko J Kalan

Zivjo Vojko.

Mi lahko kaj vec poves o moji zivljenski poti na sever in posamezniku (mislim, da ga do sedaj se nisem srecala, spoznala)? x:Ix

Moj studij...kaj ga bom res zakljucila sele 2006? Jao, jao, ga ze tako dovolj dolgo vlecem!

Prav lahko se zgodi, da ti vrnitev v Slovenijo ne bo tako lepa kot bi si želela...

Vrnitev 100% ne bo lepa...prisotna smrt v mojem domacem kraju...

Najlepsa hvala za odgovor in lep pozdrav s Helsinkov.

Zivjo Vojko.

Mi lahko kaj vec poves o moji zivljenski poti na sever in posamezniku (mislim, da ga do sedaj se nisem srecala, spoznala)?  x:Ix

Moj studij...kaj ga bom res zakljucila sele 2006? Jao, jao, ga ze tako dovolj dolgo vlecem!

Prav lahko se zgodi, da ti vrnitev v Slovenijo ne bo tako lepa kot bi si želela...

Vrnitev 100% ne bo lepa...prisotna smrt v mojem domacem kraju...

Najlepsa hvala za odgovor in lep pozdrav s Helsinkov.

Buuuuu, Vojko

Ko ti ne znam razložiti!!!!

"Tvoja življenjska pot te vodi k človeku - posamezniku!" , sem napisal.

Katjuša to pomeni, da bi bilo dobro, da izbereš takšen poklic, kjer je posameznik - človek - "predmet" tvojega dela. Na primer zdravnik, terapevt, učitelj, pisatelj, itn. Se zdaj razumeva?

Študij

To, da sem ti napisal, da boš študij dokončala do leta 2006 - to ne pomeni, da si lena, da ga ne moreš preje. To, kar ti pišem, ni USODA, nekaj zakoličenega. Takrat se ti bo življenje obrnilo, spremenilo, takrat boš končala eno fazo svojega življenja, ki se ne vrne več in ki ima skupni imenovalec v zadnjih nekaj letih.

Prosim, vse kar ti pišem naj bi bile spodbude. Če gledaš na to, kar sem ti povedal kot nekaj nespremenljivega, potem je škoda, da sem zapisal eno samo besedo. Ti si s svojim pomovanjem, sprejemanjem sveta - torej sebe - tista, ki ta svet kreiraš, oblikuješ in s tem spreminjaš "kompri"?

Vsaka tvoja zagledanost, da ti lahko nekdo napove prihodnost do detajlov - lahko pri tebi naredi ravno to, zato te prosim, bodi odprta, zavedaj se sebe in svoje okolice, ki ti ves čas kaže kaj počneš dobro in kje bi morala posvetiti več pozornosti. Letošnje leto pa je zate še posebej karmično - to pomeni, da bo takšnih dogodkov ogromno (tudi smrt v tvojem kraju) zato si vzemi čas, uči se iz vsakega trenutka in iz vsakega dogodka.

Vojko

Vojko J Kalan

Ponovno pozdravljen!

Hvala za odgovor.

V bistvu si mi v veliki meri odgovoril na zastavljena vprašanja. Mišljena so bila tako splošna, zgolj informativno.

Glede na to, da nisem strokovnjak za astologijo, sploh ne za devetzvezdni ki, ceprav ne rečem, da me ne zanima - v kolikor me ne bi, ne bi niti pisala na tem forumu.

Dokaj začuden pogled na "slučajnost". Zadeva je takale, za lunin net sem že slišala, pravzaprav videla link kar precej časa nazaj, zato se mi je naslov spletne strani zdel znan, vendar pa nikdar nisem bila obiskovalka te strani. No, včeraj sem brskala po internetu za čisto drugačnimi informacijami, in resnično slučajno (morda ne, v kolikor slučajnost ne obstaja), vendar z mojega dojemanja slučajno,v smislu nenamerno, prišla sem. Takoj me je v oči zabodla beseda "potovanja" - obožujem namreč potovanja in morala (seveda ni bilo obligatorno ;) ), bolje rečeno želela sem odpreti povezavo, kar sem tudi storila.

Ker mi skozi glavo resnično leti ogromno prepredajočih se misli, so se med njimi obnovili dogodki iz bližne preteklosti, sploh kar se komuniciranje tiče, večna želja po odkrivanju, iskanju, nomadstvu in stalnosti ter organiziranosti na drugi strani, in sem si rekla, cemu ne bi pisala. In ker objava na forumu ne pomeni takšno strašno tveganje, sem to, kot vidiš, tudi storila. (saj te lahko tikam, kajneda?!) Postov res nisem v celoti prebrala, sem pa obiskala tvojo spletno stran in na to temo tudi poiskala nekaj informacij na netu, se bom pa temu bolj posvetila, ko mi bo cas dopuščal. Pomeni v kratkem. :)

Praviš, da veliko govorim o Zagrebu in malo o fantu. Moj namem ni bil govoriti o fantu - čeprav bi se glede kompatibilnosti pojavilo cel kup vprašanj. Ker je tema - potovanja, selitev, seveda ob primernem času, v primerno smer, sem želela predsvem govoriti o premikih. O vektorjih. Puščicah. Smereh. Čeprav so na poti tudi ljudje in ob selitvah prav tako, razen izjemoma, če se greš eremita v puščavi.

Konkretnejša vprašanja bi torej bila - ali je selitev v zg primerna?, selitev v katero smer, morda državo, je vsaj primernejša, čemu mi bolj ustreza mentaliteta ljudi iz južnih krajev (čeprav ne maram generalizacij) - vem da so to še vedno bolj splošna kot konkretna vprašanja, ampak najraje bi vedela zakaj me tako vleče drugam, čemu tolikšna želja. Zaradi svoje neizobraženosti na tem področju ne vem, v koliko se da to s tem določiti, s stališča, da smo sami tvorci svojega življenja, da na človeka vplivajo takšni in drugačni vplivi, da se spreminja njegov pogled na svet, itd.

Ampak, če mi lahko samo približno odgovoriš, kot neko kratko analizo, bi ti bila zelo hvaležna. Seveda jo bom potem interpretirala po svoje. Sebi v prid, kakopak!:)

Kaj si še vprašal?

Aha, sem iz Maribora.

In da skočim še na Malto - na poti ni bilo nikakršnih težav, razen da je letalo imelo rahlo zamudo, ampak tega nisem takrat dojemala za težavo. Sem pa danes razmišljala o letu domov, in moram reči, da se ga ne spomnim ravno najbolje. Zdaj sem se nečesa spomnila - pri družini pri kateri sem stanovala, sem pozabila čevlje. Klicala sem jih, da mi jih prinesejo oz. pošljejo po pošti, pa tega niso storili. Ampak nisem bila pretirano jezna nase, malce že, ob ugotovitvi, da nisem vsega vzela s seboj, ker mi je to dajalo občutek, da sem pustila noge tam, in da se bom zato še vrnila.

Tako, naj bo to vse za sedaj.

Lepo se imej,

Fuegos

O Aliana

Lepo, da se oglašaš!

Prav lepa vrnitev bo to, polna iziivov in novih poti, novih možnosti, ki pa bodo ožvele šele čez dve leti.

Hvala, Vojko!

Bom imela v mislih..

Mogoce se mi pridruzita se dve prijateljici.. Upam. Ceprav nekako ne vem kako bomo skombinirale vse skupaj, ker v mojem avtu pod nobenim pogojem ne bo prostora, da gremo skupaj nazaj.. Pravita, naj bom optimisticna in da bomo ze nasle resitev. Upam, da res. x:)x

Onidve prideta kak teden prej, z nekim tovornakarjem.. potem naj bi sle skupaj nazaj.. No ja, bomo videli, kako se bo razvilo...

Aliana

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Ponovno pozdravljen!

Hvala za odgovor.

V bistvu si mi v veliki meri odgovoril na zastavljena vprašanja. Mišljena so bila tako splošna, zgolj informativno.

..............................................

Tako, naj bo to vse za sedaj.

Lepo se imej,

Fuegos

Fuegos

Prav lepa hvala za obširen odgovor - (to mi deli)!

Oprosti, da ti zdajle pišem bolj telegrafsko in bolj grobo - ni tako mišljeno, je le posledica tega, da ti želim odgovoriti zdajle in da stiskam s časom.

Glede na to, da nisem strokovnjak za astologijo, sploh ne za devetzvezdni ki, ceprav ne rečem, da me ne zanima - v kolikor me ne bi, ne bi niti pisala na tem forumu.  

- ni ti treba biti mehanik, če voziš avto (je pa dobro)

Dokaj začuden pogled na "slučajnost". Zadeva je takale, za lunin net sem že slišala, pravzaprav videla link kar precej časa nazaj, zato se mi je naslov spletne strani zdel znan, vendar pa nikdar nisem bila obiskovalka te strani. No, včeraj sem brskala po internetu za čisto drugačnimi informacijami, in resnično slučajno (morda ne, v kolikor slučajnost ne obstaja), vendar z mojega dojemanja slučajno,v smislu nenamerno,

- dojemanje "slučajnosti" je po moje odvisno od pogleda na svet - stvarstvo. Tu se lahko zaplete in najbrž bi lahko popisala cel forum s to debato. A če si ti soustvarjalka (svojega) sveta - potem se lahko še enkrat začudiš nad slučajnostjo, mar ne? Sam menim, da se pri konkretnih odločitvah, premikih, dejanjih - marsikdaj ne zavedamo svoje namere (zakaj, zakaj zdaj, kako, itn) nekaj naredimo....

Takoj me je v oči zabodla beseda "potovanja" - obožujem namreč potovanja in morala (seveda ni bilo obligatorno ;) ), bolje rečeno želela sem odpreti povezavo, kar sem tudi storila.

Ker mi skozi glavo resnično leti ogromno prepredajočih se misli, so se med njimi obnovili dogodki iz bližne preteklosti, sploh kar se komuniciranje tiče, večna želja po odkrivanju, iskanju, nomadstvu in stalnosti ter organiziranosti na drugi strani, in sem si rekla, cemu ne bi pisala.  

- potovanja:

Menim, da si bolj navdušena nad potovanji od leta 2000 in naprej. Pa tudi to se nekoč ustavi. Hkrati pa je čas do konca leta 2008 zate res dober čas za potovanja. (letos malo manj).

Ko že omenjaš nomadstvo. Po mojem vedenju, so res samo nomadi tisti, ki se prav zares selijo in potujejo. Druge (dolgotrajne) selitve, ki jih omenja zgodovina, sploh ne jemljem kot selitve ampak kot razširjanje življenjskega prostora v določeni smeri, sestavljena iz majhnih premikov skozi generacije.

Kljub temu so ravno ljudje, ki se z DZKjem in Feng Shuiem ukvarjajo na področju selitev ugotovili, da se v sodobni zgodovini človeštva, vsi premiki laže izvajajo iz vzhoda na zahod in iz severa proti jugu kot v drugih smereh (razen v posebnih časovnih obdobjih).

- smer potovanj: Točno o tem ti lahko veliko povem. O vektorjih - puščicah - kot sama praviš in o posledicah potovanj, še bolj selitev v določeni smeri ob določenem času. Najbrž si že sama ugotovila, da se pričakovanja o cilju in občutkih na cilju dostikrat ne ujemajo z resničnostjo. Seveda jih lahko oblepimo z mnogimi plakati in lepaki in smeroslovje je še en takšen "plakat".

- Razlogi, da te vleče drugam ( o tem sem ti nekaj napisal malo višje). Razlogov ti ne znam razložiti na preprost način. - Preprosto - takšen čas je zate - takšna energija.

- Zakaj te vleče na jug?! Pa te res vleče na jug. Ali bi znala opisati bolj točno. Sicilija je na jugu, Otok Pag je na jugu. Balkan pa je na jugovzhodu.

In čemu so ti všeč ljudje na jugu. O tem pa se mi v tem trenutku niti ne sanja. Meni so tudi všeč. Na jugu in še marsikje. Zato, ker sem tam doživel lepe trenutke, zato, ker mnogo ljudi poznam od tam, kdo ve zakaj še - morda, ker imajo nekatere lastnosti, ki bi jih rad izražal tudi sam - pa si jih dostikrat ne upam - pa kdo ve še zakaj.

Glede mentalitete in tega, kaj te vleče na jug, se boš morala odločiti sama, tako kot o vseh drugih stvareh. Tudi ti ne morem reči, ali je selitev na jug primerna. Lahko ti samo povem, v katerem času nastanejo določene - in kakšne posledice, če se seliš. In ker na tem mestu ne nameravam napisati knjige o smeroslovju in ti opisati vseh smeri in časov, (saj je že cela novela), se mi zdi bolj primerno, da vprašaš bolj konkratno (saj nekaj sem ti že napisal).

Kako konkretno? Morda lahko vprašaš, kdaj je ugodno, kdaj naj se selim, da bom bogata, kdaj naj se selim, da bo večja možnost za srečo itn.

Pišeš tudi o tem - koliko se da razložiti s stališča, da smo tvorci svojega življenja.

Če bi ti skušal odgovoriti, bi ti povedal le svojo interpretacijo tega, ki pa je zelo ozka, zato se ji na tem mestu raje izognem. O tem so pisali mnogi znani filozofi, pisatelji, znanstveniki - in še pišejo. Morda je moje gledanje najbližje neki mešanici pogledov, ki jih najdeš v delih: Tao te ching, Castanede in sodobnega (alternativnega) pogleda fizikov.

Da bi iz vsega tega napisal eno kratko analizo! Uf, si mi pa dala dela. Veš, če res želiš analizo, potem te prosim, da res zastaviš prav konkretna vprašanja, ki se seveda lahk nanašajo na obče stvari ali dogodke, pojmovanja.

Jasno, da interpretiraš po svoje - vsak od nas dela tako. In ravno tu se pojavijo težave - kako naj ti povem, da boš razumela tako in tisto, kar sem ti želel povedati. Ravno zato, ker skušam napisati na način, da bi me razumela (tako kot si želim sam - ne tako kot si želiš ti) porabim največ besed (pa ne samo jaz).

Lepo se imej.

Vojko

P. S.

Raje odgovarjam na krajša vprašanja (ker je laže odgovoriti - tako vsebinsko kot po času)

In raje berem dooooolga pisanja.

Hvala ti še enkrat, Vojko

Vojko J Kalan

Čas in smer selitve, potovanja, izleta je zelo pomemben.

Selitve so tolikanj občutljivejša tema tudi zato, ker se običajno seli več ljudi naenkrat - vsak s svojo energijo - in le redkokdaj je smer ugodna prav za vse. Načelno je bolj ugodno potovati proti zahodu in proti jugu.

V tej temi bom  konkretno odgovarjal le tistim, ki načrtujejo selitve in dolga potovanja in mi bodo zapisali podatke trenutnega bivališča in ciljnega bivališča, ter rojstne datume vseh udeleženih v selitvi, seveda pa ni potrebno zapisati pravih imen udeležencev, zelo dobrodošlo pa je, da si ta imena izmislite sami.

Dobrodošli so tudi opisi vaših potovanj in selitev - ravno tako s čim več podatki udeležencev, ter časa potovanja ali selitve.

Tistim, ki mi bodo opisali svoje izkušnje in pričevanja bom odgovoril tudi na njihova vprašanja za prihodnost ali svetoval selitev - na forumu ali v privatnem sporočilu, drugim pa le, če mi bo čas dopuščal in samo na forumu!

abim vas, da si sami prečitate podatke o smeroslovju na moji spletni strani. Trenutno jih sicer ni prav veliko, vendar pa je to tema, ki jo bom razširil jeseni.

Vojko

lep deževen dan...

ja, takole bom lepo začela po vrstnem redu..

z možem sva okrog deset let živela pri njemu doma v bloku...

Torej sva se pred božičem leta 2001 /mislim da je to bilo 22.12.2001/

zagotovo vem, da je bil četrtek ob 15:00 uri je prišel tovornjak pred

blok in smo začeli nositi stvari...posteljo, pakete, kartone...itd...živela sva samo v eni sobi, ampak zgledalo je pa tko, kot da se seliva iz mansarde...

...ja in ob 17:00-18:00 uri smo že bili v novi hiši. Selili smo se iz smeri

Kidričevo na Ptuj oziroma v Podvince pri Ptuju v novo zgrajeno hišo.

Ja to selitev imam v izredno lepem spominu...zgodilo se mi je toliko

lepih stvari naenkrat...Zmeraj sem si želela, da bi bila nosečna na

božič v svoji hiši...ko sva z možem določala termin selitve seveda nisva

imela niti pojma, da sem noseča...tako smo že vse potrebno in še

vsa zadnja opravila v hiši opravili vodovod, kurjava, olje, pohištvo..

..čakalo nas je le še zadnje dejanje...kamion in pokamo..

potem sem 14 dni ped selitvijo izvedela/ugotovila, da bom mamica :2src:

:2src: :2src: nepopisna sreča...nič nama ni moglo do živega..

tako smo se potem božiča 2001 selili vsi trije: jaz, mož in nerojen otrok..

..sicer se v hiši dobro počutim..vendar imam nekako premalo prostora..

...sedaj ko imam že določene izkušnje bi si raje kupila kje kakšno domačijo

na preriji z malo več zemlje, ne tako blizu centra..na samem..

...da bi imela prostor za pse in konje, malo njivico, sadovnjak, zeliščni vrt..

..to je to...no..če bi lahko izbirala x:Ix

..tudi drugače zelo radi potujemo...prej smo veliko krožili po svetu..

...sedaj ko je Ajda še mala po Dalmacija...rada se udobno počutim

ter vso kramo stlačim v avto..in gas...se že peljemo... x:Dx x:Dx x:Dx

tudi sicer vedno nekam potujemo, po Sloveniji, izleti v gore...

sicer pa naju je z možem vedno privlačila južna Amrerika

JA, sedaj ti prilagam še potrebne rojstne podatke:

AYA 18.04.1970 - 14 :30 Ptuj

(mož) JONI 02.09.1967 - 14:40 Ptuj

hči Ajda 31.07.2002 - 10:18 MB

tako.. zanima me v katere smeri bodo vodile življenjske

poti mojo družino in kaj mi obeta v prihodnosti? xrolleyesx

za vse nejasnoti pa sem seveda na voljo...

lep deževen dan,

AYA

:detelca: :mex: :mex:

Če mora človek izbirati med sodbami prijateljev in svojimi

sanjami, se mora vedno odločiti za svoje sanje.

lep deževen dan...

ja, takole bom lepo začela po vrstnem redu..

z možem sva okrog deset let živela pri njemu doma v bloku...

Torej sva se pred božičem leta 2001 /mislim da je to bilo 22.12.2001/ zagotovo vem, da je bil četrtek ob 15:00 uri je prišel tovornjak pred  blok in smo začeli nositi stvari...posteljo, pakete, kartone...itd...živela sva samo v eni sobi, ampak zgledalo je pa tko, kot da se seliva iz mansarde...

...ja in ob 17:00-18:00 uri smo že bili v novi hiši. Selili smo se iz smeri Kidričevo na Ptuj oziroma v Podvince pri Ptuju v novo zgrajeno hišo.

Ja to selitev imam v izredno lepem spominu...zgodilo se mi je toliko lepih stvari naenkrat...Zmeraj sem si želela, da bi bila nosečna na  božič v svoji hiši...ko sva z možem določala termin selitve seveda nisva imela niti pojma, da sem noseča...tako smo že vse potrebno in še vsa zadnja opravila v hiši opravili vodovod, kurjava, olje, pohištvo..

..čakalo nas je le še zadnje dejanje...kamion in pokamo..

potem sem 14 dni ped selitvijo izvedela/ugotovila, da bom mamica :2src:

:2src:  :2src:  nepopisna sreča...nič nama ni moglo do živega..

tako smo se potem božiča 2001 selili vsi trije: jaz, mož in nerojen otrok..

..sicer se v hiši dobro počutim..vendar imam nekako premalo prostora.. ...sedaj ko imam že določene izkušnje bi si raje kupila kje kakšno domačijo na preriji z malo več zemlje, ne tako blizu centra..na samem..

...da bi imela prostor za pse in konje, malo njivico, sadovnjak, zeliščni vrt.. ..to je to...no..če bi lahko izbirala x:Ix

..tudi drugače zelo radi potujemo...prej smo veliko krožili po svetu.. ...sedaj ko je Ajda še mala po Dalmacija...rada se udobno počutim ter vso kramo stlačim v avto..in gas...se že peljemo... x:Dx  x:Dx  x:Dx

tudi sicer vedno nekam potujemo, po Sloveniji, izleti v gore...

sicer pa naju je z možem vedno privlačila južna Amrerika

JA, sedaj ti prilagam še potrebne rojstne podatke:

AYA 18.04.1970 - 14 :30  Ptuj

(mož) JONI 02.09.1967 - 14:40  Ptuj

hči Ajda  31.07.2002 - 10:18 MB

tako.. zanima me v katere smeri  bodo vodile  življenjske

poti mojo družino in kaj mi obeta v prihodnosti?  xrolleyesx

za vse nejasnoti pa sem seveda na voljo...

lep deževen dan,

AYA

:detelca:  :mex:  :mex:

Aya, dobrodošla na DZK podfurumu.

Prav lepa hvala za tako lep opis vaših potovanj. Prav z veseljem jih bom analiziral, zdajle pa ti bom skušal odgovoriti na tvoje vprašanje.

Najprej lepo od začetka.

Otrok ima sicer ves čas svojo energijo, vendar pa je veliko bolj prilagodljiv kot pa starejši - iz preprostega razloga - ker nima nobenih skritih namenov. Vedno je odprtega srca in tako mu (skoraj) nobeno potovanje ne pride do živega s kakšnimi hudimi posledicami. Poleg tega sta tukaj starša, ki naredita svoj vpliv s svojo energijo. Kajti kot pravijo teozofi, se začne otrok samostojno odločati šele takrat, ko okosteni hrustanec na dolgih kosteh - in to naj bi bilo okrog 12 leta starosti. Do takrat naj bi vse odločitve otroka "nadzorovali" mi, ali pa vsaj dobro pazili, da "njegove" odločitve ne bi prinesle prehudih posledic.

Vajina hči je še tako mlada, da se izogibam katerihkoli pripomb glede nje, saj otroka "cepimo" s svojimi usmeritvami, željami in strahovi - ravno to pa lahko naredimo z opisovanjem njegovih - njenih lastnosti. Glede na to, da sprašuješ le glede potovanja, pa ti seveda lahko odgovorim.

Vesel sem tega, a mi je zelo čudno, da so vse te vaše poti bile tako "kul"! Namreč ravno takšni ljudje kot si ti imate najmanj ugodnih smeri. Seveda ste ravno zato tudi najbolj prilagodljivi - ali se prilagodite, ali pa naredite tako, da je vam prav.....

AYA 18.04.1970 3 3 5

JONI 02.09.1967 6 8 3

Ajda 31.07.2002 7 3 9

Tvoje vprašanje je zelo široko. Če si z vprašanjem mislila le na geografske smeri, pa ti tudi ne morem odgovoriti na način kot si me vprašala

Krajša potovanja, ki so na relativno majhno razdaljo skoraj nikoli niso problematična. Sicer lahko povzročijo bolj dinamično potovanje, celo kakšno nezgodo ali manjšo bolezen, vendar načelno nič hujšega. Pri tem so veliko pomembnejše letne energetske situacije..

Ne morem vedeti, kam vas bo vodila življenjska pot, kajti ste svobodni ljudje, sami se odločate - seveda, tudi Ajda ima pri tem svojo vlogo. Pomembno je, da sta pri potovanju budna in pozorna - to pa očitno že sta. Z možem imata skupno in ugodno vedno le eno smer. To je smer proti energiji bele vode 1. Če bi vam jaz izbiral smer (na primer letošnjih počitnic), vam svetujem, da greste letos na jug in sicer tako, da potujete enkrat v juliju in se nato vračate po 8. avgustu. Na ta način bi se že julija gibali v ugodni smeri za vas, vračali pa tudi v ugodni smeri.

Edinole , kar je v avgustu precej nevarno - je to, da je v avgustu zelo nevarna situacija za nesreče za tvojega moža. Predvsem na področju dela s kovinami - na žalost pa je to tudi v prometu. To informacijo je potrebno jemati kot vzpodbudo, da je ves čas pozoren na vse kar dela in da v prometu vozi varno in čim manj.

(jug se računa kot 30 stopin od stalne lokacije bivanja - ali drugače, če na zemljevidu označiš jug ostane prostor še 15 stopinj na vsako stran od točne smeri juga).

Kar zadeva tvoje utesnjenosti v hiši, pa predlagam, da se o tem več pogovoriva na OS. Se mi zdi malo preveč zasebno. Velja.

Lep pozdrav, Vojko

Vojko J Kalan

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...