Skoči na vsebino

Exsorcizem ?

select___

Recommended Posts

Pozdravljeni duhovnezi.

Prebral sem temo glede urokov in crne magije, pa sem ugotovil,da veliko ljudi misli, da je to samo posledica nasega misljenja. Zanima, me kaj pravite na podobno temo o izganjanju hudica. Menite,da je to tudi izmisljutina in TRZNA NISA ??? In na film Exsorcist?? je to vse izmisljutina ???

Deli na socialnih omrežjih

hm..ne vem, a tisti film mi ni bil všeč! :V:

Včasih se dogajajo čudne stvari...npr., da se je televizija sama vklopila.. (npr.pri moji babici, ravno po tistem, ko je umrla prababica..že fejst dolgo nazaj...) :O:

"Stopaj po sledi mavrice,

Stopaj za zvoki pesmi

in vsepovsod te bo obdajala lepota.

Po sledi mavrice vodi pot

Iz najbolj goste megle."

Hm....

Meni se je to zgodilo pred slabim mesecem, ko je umrl sosed pa je ponoc prsu en v mojo sobo, pa je neki cajta tam bil, pol je pa odsel. Pri bratu je pa trkal na vrata in to sta slisala 2 brat in punca, tko da res neki nad tem je. Tu nekaj je ni samo ali verjamemo ali pa ne...

dejstvo je, da je na tem svetu možno čisto vse. zato pa je tako pomembno, da smo stalno pozorni nase in na vse kar se dogaja tudi "izven" nas in s tem treniramo zaznave in skrbimo za dvig zavesti. včasih se dogajajo res "čudne " stvari. sicer pa se sami odločamo kaj hočemo in česa ne x^x . hec je v tem, da moramo stvari najprej opazit x:)x . ker pa je splošna "razlaga" sveta določena kot neke vrste družbena ali civilizacijska norma, se kaj rado zgodi, da nekaterih stvari enostavno ne zaznavamo, pa čeprav obstajajo. nismo jih navajeni videti xrolleyesx .

sem pa prepričana, da takrat, ko vemo, s kom ali s čim imamo opravka, smo polovico takih in drugačnih "čudnih" stvari že rešili. vključno z našim lastnim odnosom do njih. lahko jih sprejmemo ali pa ne. :vio:

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Če deluje "molitev, delujejo tudi uroki in črna magija. Tiste, ki mislijo, da je vse odvisno od naše zavesti, bo morda prepričal tale poskus:

- Pred kratkim so opravili znanstveno raziskavo o učinku molitve. Izbrali so skupino dvajset hudih bolnikov in skupino ljudi, ki jih ni poznala, niti jih videla (vedeli so le, kje so), ter molila za njihovo ozdravitev. Seveda so določili še testno dvajsetorico, podobnih diagnoz, ki pomoči z molitvijo ni bila deležna. V poskus je bilo vključenih tristo bolnikov - torej petnajst skupin, za katere so molili in 15 takšnih, za katere niso. Pri tem bolniki o tem, kaj se dogaja, niso vedeli ničesar. Rezultati so nedvoumno pokazali, da je bila smrtnost v skupinah, za katere so molili bistveno manjša, krajši pa tudi čas okrevanja.

Če dela molitev, dela tudi urok. (nisem videl, kje na forumu ste razpravljali o urokih).

Iz enakih izhodišč lahko izhajamo tudi pri eksorcizmu, kjer gre za izganjanje demonov iz ljudi, ki naj bi bili z njimi obsedeni. Poznamo dve varianti - obsedenost: entiteta človeka nadzoruje od zunaj - in opsesijo: obvladuje ga od znotraj. Takšne entitete pa niso vedno zle - angel varuh je obsesijska entiteta, obsedenost (biti v oblasti božjega vsaj nekaj časa) pa je celo eden od zaželenih ciljev krščanstva.

Če je torej zlo, je tudi dobro in če je dobro, je tudi zlo - vse ima svoje ravnotežje. Res pa je, da je npr. eden od izganjalcev oče de Tonquedec, ki je deloval v pariški nadškofiji izjavil, da v devetdesetih odstotkih primerov ne gre za pravo obsedenost.

Seveda obstajajo tudi druge razlage. Totalka znan ameriški psiholog William Jones je npr menil, da je "naša zavest le ena od zavesti, od katerih so druge, v katerih se dogajajo povsem drugačne stvari, ločene zzelo tankimi plastmi". Morda gre pri tistem, kar imenujemo obsedenost, za nezaželeni stik s plastmi kakšne druge zavesti v nas, ki sproži nekakšno sekundarne osebnostne poteze, ki usmerjajo naš lajf v nasprotju z našo voljo.

Do takšnih stanj lahko pride tudi zaradi uporabe drog, pa tudi zaradi daljšega bivanja na nekaterih geopatogenih ali celo vitalnoebnergijskih točkah zemlje. Čelni reženj možganov je namreč zelo podložen spremembam zemeljskega elektromagnetnega polja in lahko odreagira na zelo nenavadne načine. x:Dx x:Dx x:Dx

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Ps ;

pravite, da je vse v glavi in nasem misljenju. Zakaj pa ima pol rimokatoliska cerker exsorciste. V sloveniji so trije. Ravno zadnjic sem enga poslusal po radiu, ki je pooblascen za Mariborsko regijo. Pooblastilo dobi od skofa. Med drugim je malo opisoval kako to zgleda. Sicer je pa tudi bilo 1x pri neverjetnih zgodbah, ko je kazalo po resnicnih dogodkih, kako so izganjal hudica v Ameriki. Zlo obstaj o tem ni dvoma. Reku je tudi, da je full navarno, da nas obsede, ce npr. hodimo veliko bioenergetikom, in raznih jasnovidcem. In se in se je povedal...

Select!

Ne mislimo vsi, da je vse to le v naši glavi - če si moj tekst tako razumel, si ga prosim še enkrat preberi.

Tiana!

Tako pri eksorcizmu smo resnično pod vplivom črne magije le v 10% primerov. Večkrat si to domišljamo, vse skupaj zabelimo s strahom, in potem nase "vlečemo" nesrečne enerije (saj veš: Hudič gre vedno na kup srat). Verjetno je kje v ten forumu že kaj napisano o tem, v čem je sploh prava finta pozitivnega razmišljanja - če ni, pa v nekaj besedah: 70% človeškega telesa je iz vode, ki je blazno dojemljiva za sprejem različnih energij, najbolj pa pri 37oC, kar je temperatura našega telesa. To pomeni, da s svojimi čustvi neposredno "programiramo" tekočino v naših telesih. Če jo programiramo s strahom, v takšnem energijskem okolju nastajajo nove celice, mi oddajamo energijo strahu, privlačimo pa agresijo in različne energijske entitete, ki naš občutek strahu še okrepijo. Potem pravimo, da nam gre vse narobe in da smo pod vplivom črne magije. Obratno delujejo čustva, kot so ljubezen, veselje, sreča - ne pravijo zastonj, da je smeh pol zdravja.

Če ti gre ob vsej pozitivni naravnanosti vse narobe, pa je lahko že sumljivo. x:Dx

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Nosorog! Že dalj časa imam občutek, da je nekaj narobe oziroma da je nekaj proti meni. Težko je razložit. Potem sem enkrat sredi noči dobila sporočilo vedeževalca, da sem pod vplivom črne magije. Sicer ne verjemam v vedeževalce, pa sem vseeno začela razmišljat, da bi lahko bilo kaj na tem. Zato me zanima, če je možno, da sem to sama povzročila? Ne verjamem namreč, da bi kdo namerno izvajal kaj proti meni, imam v glavnem razčiščene odnose z vsemi in sem zelo nekonfliktna oseba. Kaj menite o tem?

V glavnem si vse povzročimo sami. Trdno sem namreč prepričan, da smo del živega vesolja, v katerem ima naše bivanje svoj namen. Bistven point v lajfu je, da ta namen ozavestimo in začnemo početi stvari, ki so nam "pisane na kožo". Včasih skušamo zadovoljiti želje okolice (običajno predvsem staršev) in počnemo stvari, ki jih drugi pričakujejo od nas. Na prvi pogled je sicer vse ok, a nismo srečni in stvari nam nekako "ne stečejo". V biti pa gre le za energijski odziv okolja na napačne stvari in če znamo to razumeti kot opozorilo, da delamo nekaj narobe, je samo še vprašanje časa, kdaj se bodo (na podlagi naših novih akcij) stvari obrnile. :palec: :palec: :palec:

Za tijano...

Tisti zupnik je reku,da se znaki kazejo v tem, da se oseba nenavadno obnasa, pol razne paranormalne sposobnosti, kot so npr jasnovidost in govor v cudnih jezikih. Tocnejsa navodila so na naslednjem linku;

http://www.mladina.si/tednik/200051/clanek...k/exorcis-main/

Mislim,da si pred tem ne moremo zatiskati oci, in tudi mislim da vse vere priznavajo dobro in zlo. se nekaj.... zakaj se pa duhovniki na faxu ucijo o crni magiji ???? Po mojem zato, ko se srecajo s primerom vedo kako delovati. je pa dudi dejstvo da psihijatri posiljajo paciente k duhovnikom, da jih ocistijo zla. Je pa med drugimi rekel da exorcist, da si hudica zelo hitro nakopljes, ce se ukvarjas z ezoteriko in o tem nimas pojma, oz. da pri tem nisi zasciten, potem se preko zarnih bioenergetikov se hitro okuzis in seveda pri jasnovidcih. Ti so baje zelo nevarni.Nek exorcist iz Italije, pa se je pogovarjal s hudicem ( z osebo, ki jo je hudic obsedel) in je rekel ("hudic"),da so diskoteke in razni nocni klubi njegova baza in da tam ima najvec uspeha z obsedanjem.

Reku je tudi, da je internet lahko zelo nevaren medij ( ne vem zakaj).Med drugimi je rekel tudi,da je bil enkrat pri eni osebi, in je nenadoma zacel racunalnik tiskati neznane simbole in crke, vsega skupi za 25 listov je stisla v neznani pisavi. Pol je pa tiste liste nesu k enem teologu, ki se ukvarja s pisavami in mu je ta povedal da so na listu same psovke v 2 tisoc let starem jeziku.

Sam menim, da ni dileme o obstoju hudica. Posebej nevarni smo seveda katoliki, ki verujemo v boga. Neverniki pa se po mojem nimajo kaj bati, ker so ze tako ali tako na njegovem tiru.

Zato dragi bralci in bralke. Ce mislite, da ste obsedeni od hudica ali kakrsne koli magije se ne zatekajte raznim laikom ali bioenegretikom ali jasnovidcem in ne obesajte si raznih ezotericnih simbolov za odstranitev, ker to se zlo bolj privablja,temvec iz srca molite. Molitev je najboljse orozje zoper hudica.

Ce vas pobrobneje zanima kako se obred izganjanja izvaja, si preberite zgoraj omenjeni link.

Select!

Da se ne boš usral!!!!!

Forum je namenjen izmenjavi mnenj in temu, da se preko te izmenjave približamo resnici. Pa ne gre samo za to - gre za samo komunikacijo, v kateri nam je lažje, če imamo možnost pojamrati o svojih težavah. Že s tem, ko jih izpljunemo na forum, je marsikomu lažje.

Te teme nisi odprl zato, da bi izmanjaval mnenje, temveč zato, da druge prepričaš o svojem mnenju, ne da bi jih skušal poslušati. Skratka - prepričan si o svoji nezmotljivosti, kadar pa ima človek takšno stališče, ni sposoben razumno razpravljati. Zato te doživljam kot človeka, potrebnega pomoči!!!

Zadnje, kar Tiana, s svojimi strahovi potrebuje je to, da jo strašiš s hudičem in podobnim. Če bi znal poslušati in bil odprt še za mnenje koga drugega, bi se najmanj zamislil nad tistima pisemcema, ki sem ju napisal Tiani. Ne bom se ponavljal in razlagal, kako si svojo realnost kreiramo s svojimi prepričanji, niti tega, koliko škode lahko posameznik, ki okoli trosi neumnosti, kot jih ti, škodi osebi, ki se je prišla na ta forum pogovorit o svojih težavah ali izmenjati mnenja.

V glavnem - pridi k sebi, ali pa odjebi!!!

Menim, da je g.Select kr prav napisu. se kr nekak strinjam z njim.

1.DEL./5DEL.

Naj omenimo, da nas lahko doleti urok ne samo tedaj, ko nam kdo kaj zavida, temveč tudi, če sami močno zavidamo.

Omenili smo že, da se med ljudmi vzpostavljajo informacijske povezave.

Ko pošljemo drugemu človeku močno usmerjeno energijsko informacijo, ni izključeno,da se ne bo po isti poti prebil do nas energijski virus z druge strani povezave.

Zato vam svetujemo: ne generirajte energije zavisti, ne pošiljajte je kar naprej v ljudi okoli sebe.

Vsakdo rad gleda umetnika pri delu. Ljudi priteguje zanesljivost roke profesionalca, ki gnete glino, ali rezlja kos lesa, ali vleče poteze s čopičem po platnu. Umetnost se rojeva tako rekoč pred našimi očmi. Včasih pa se zgodi ... Neka gospa se je pritoževala: "V zadnjem času sem začela opažati, da ne prenesem pogleda na gibčne prste, ki se ' spretno z nečim ukvarjajo. Opazila sem tudi, da se ob mojem pogledu začne delo zatikati: mojstru pade kaj iz rok, ali se celo rani v prst, zlomi se mu orodje, strga nit ... Zavedam se, da sem za te nesreče kriva jaz. Saj ne želim nikomur nič slabega. Prav narobe, zelo si ženem k srcu, kadar se zaradi mene kaj skvari."

A. P. iz Stavropolja je povedala: Zgodilo se je takoj po vojni. Večkrat smo bili lačni kakor siti. Doma smo imeli kozo, ki nam je dala dva kozlička in kozico. Niti mesec niso bili stari, ko smo dobili goste. Kozica je ves večer spala v kuhinji za pečjo, njena bratca pa sta nas zabavala z vragolijami. Nasmejali smo se jima do solz. Ko smo drugo jutro stopili v kuhinjo, smo našli kozliča mrtva! Kozica je bila živa. Naša znanka, ki je med drugimi gostila pri nas prejšnji večer, je priznala: "Verjetno sem ju jaz uročila. Takšne oči imam, da začno dojenčki jokati, če jih predolgo gledam-za živali pa nisem vedela ..:'

AURA - NOVEMBER - DECEMBER 2000 (NEVEM)

Sam menim, da ni dileme o obstoju hudica. Posebej nevarni smo seveda katoliki, ki verujemo v boga. Neverniki pa se po mojem nimajo kaj bati, ker so ze tako ali tako na njegovem tiru.

Zato dragi bralci in bralke. Ce mislite, da ste obsedeni od hudica ali kakrsne koli magije se ne zatekajte raznim laikom ali bioenegretikom ali jasnovidcem in ne obesajte si raznih ezotericnih simbolov za odstranitev, ker to se zlo bolj privablja,temvec iz srca molite. Molitev je najboljse orozje zoper hudica.

Ce vas pobrobneje zanima kako se obred izganjanja izvaja, si preberite zgoraj omenjeni link.

Pokowc!

Praviš, da se z "z g. Selectom kar nekak strinjaš".

Ne govorimo o tem, da te stvari ne obstajajo in če se ozreš nazaj boš videl, da jih skozi razvoj tele teme v nobenem trenutku nisem zanikal. Gre bolj za to, da so te stvari (obsedenost s hudičem, "zli pogled") izjemno redke. Članek iz Aure, ki si ga objavil, je sicer super - nam zaupaš, kdo je avtor?

Meni so tlak dvignile nekatere druge stvari v Selectovem pisanju, s katerimi pa dvomim, da se strinjaš. Te so:

- Da so "v tiru hudiča" vsi, ki razmišljajo o bogu na drugačen način kot katoliki (izjemno kratkovidno gledanje, ki je bilo v preteklosti kakor tudi še danes, osnova za mnoge vojne; kar se mene tiče lahko rečem, da ne priznavam boga v tem smislu, kot katoliki, živim pa morda bolj v skladu z "božjimi zapovedmi", kot večina katolikov, saj te zapovedi temeljijo na nekih splošnih vrednotah, neodvisnih od verskega prepričanja. Žibvimo v času, ko je mnogim, tudi meni, vedno bližje razumevanje koncepta živega vesolja, v katerem smo vsi povezano in vsi eno. Ta koncept mi je mnogo bližje, kot razmišljanje o bogu, ki je nekje nad nami, in ki nas bo "štrafal" če bomo kaj zajebali. Pri razumevanju vpetosti v živo vesolje pa je koncept "vzrok-posledica" eden bistvenih. Smo torej zato, ker mislimo in čutimo nekoliko drugače, obsedeni od hudiča???)

- V duhu tega, da so na napačni poti vsi, ki ne razmišljajo v okvirih katolicizma, nas skuša odvrniti od ezoterike, bioenergetikov, tudi jasnovidnost ima verjetno za "hudičevo delo" itd., zadevo še vedno predstavlja, kot da hudič preži za vsakim vogalom - seveda, saj smo po Selectovem mnenju pod njegovo oblastjo vsi, ki ne hodimo v katoliško cerkev.

Nikomur ne skušam odrekati pravice do lastnega mnenja, nisem pa za poveličevanje nečesa na račun drugega v stilu - kdor ni z mano, je proti meni. Zato še vedno mislim, da je Select s svojim načinom razmišljanja po eni strani potreben pomoči, po drugi strani pa potencialno nevaren - danes je pri marsikomu problem komunikacija in veliko ljudem je forum nekakšno zatočišče. Najmanj, kar na forumu potrebujejo, so kreatorji psihoz.

Peace, love, cvječe!

Ja luba duša od Pokowca; kdaj pa ti kej spiš?

Nosorig, ti dam kar prav. Vse svetovne religije so v bistvu pozitivne in vsebujejo splošno veljavna etična načela. Nevarna postane zloraba religije in ekskluzivizem je že ena od oblik zlorabe.

Moje stališče pa je: Bog ja, religije ne. Vse religije, monoteistične in politeistične, slikajo boga (oz. bogove) iz antropomorfoloških pozicij. Bog in vsa božja ureditev je le odslikava družbenih razmerij na zemlji. Poleg pozitivnih ima tako bog tudi vse človeške slabosti: častihlepnost, ljubosumnost, maščevalnost itd.

Moj bog pa nima nobene oblike in je tudi ne iščem. Zaradi mene je to lahko tudi nek vesoljni računalnik.

Materialistične predstave o svetu vse bolj izgubljajo svoje privržence, dokazov pa tako nikoli ni bilo kaj dosti. Moderna fizika pa vse bolj dokazuje, da sta materija in misel (zavest) le različni obliki energije. Zelo poenostavljeno: Prvi element je vodik. Atom vodika ima jedro en proton, okoli katerega kroži en elektron (izotopi imajo še nevtrone). Proton (elektron) pa naj bi bil sestavljen iz kvarkov. Kvarki pa imajo neko čudno lastnost, da se lahko pojavljajo na dveh mestih hkrati, oziroma se pojavijo tam, kjer jih pričakujemo. Nanje torej vpliva misel (kot energija). Kvarki bi bili lahko drobci snovi, fiziki pa se vse bolj nagibajo k temu, da gre za drobce energije. Sedaj torej že fizika dokazuje, da misel lahko vpliva na to, kar doživljamo kot materijo. V svetu duhovnosti pa o tem tako nikoli ni bilo dvoma.

Pozitivne misli, kot so molitev, dobe želje itd. ter negativne misli, kot škodoželjnost, "uroki" itd. imajo odsev na "materialnem" svetu. Razne "obsedenosti" tako nikakor niso izključene, čeprav se strinjam, da gre največkrat za posledice naših lastnih razmišljanj.

Pravtako se strinjam z mislijo, da je vse vesolje povezano med seboj. John Donne je že v 16. stoletju spoznal, da smo vsi ljudje med seboj povezani in da če umre katerikoli človek na svetu, umre z njim tudi delček nas. Novi dosežki znanosti pa dokazujejo, da je vsak delček vesolja povezan in soodvisen z vsakim drugim delčkom vesolja. Duhovnost in fizika, ki je včasih veljala kot izrazito materialistična znanost, sta si čedalje bliže.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Bigm!

Poleg zrelega razmišljanja iz tvojih tekstov veje tudi strokovna podkovanost. :palec: Imam eno vprašanje zate, ki morda ne sodi v tole temo, a ga boš v tejle bolj "zihr" našel.

Neka zmešnjava se pojavlja pri definiciji tiste energije, ki se pojavlja v zvezi z našimi pričakovanji. V knjigah, ki obravnavajo fiziko, je moč prebrrati, da pot fotonov spreminjamo že s samim dejanjem opazovanja, ti si omenil kvarke, ki se obnašajo v skladu z našimi pričakovanji, Ž.M. Slavinski pa imenuje "energijske delce pozornosti" psihotroni.

Bi nam morda znal o tem kaj več povedati, ozirooma naštete pojme (foton, kvark, psihotron) povezati v smiselno celoto?

Nosorog, na tem področju sem popoln amater in bom zelo vesel če mi bo te pojme pomagal razrešiti kdo izmed bolj poklicanih.

Je pa seveda možno dobiti veliko podatkov preko interneta, še zlasti, če ti angleščina ne dela težav.

Upam, da se bomo skupaj še marsičesa naučili. Lep pozdrav.

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...