piscanecPP 3. januar 2004 Prijavi Deli 3. januar 2004 x!x Prijateljica si ne zeli otroka, ki ga nosi pod srcem. Kam se lahko obrne, da ga da v posvojitev. Peoblem je tudi to, da zivi v vasi na Prekmurskem in nima veliko moznosti... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 3. januar 2004 Prijavi Deli 3. januar 2004 uf, želim ji vso srečo, tud potem... o tem jaz ne vem veliko, sam naj ga ne pusti kje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 3. januar 2004 Prijavi Deli 3. januar 2004 Jaz pa želim predvsem otroku vso srečo. Resnično upam, da ga ne bo pustila kjerkoli. Kar pa se tiče oddaje otroka v posvojitev, mislim, da se mora obrniti na socialno službo (Center za socialno delo) v najbližjem kraju ali pa kar v Ljubljani.Evo, sem zbrskala nekaj podatkov: Center za socialno delo Ljubljana-Šiška Celovška c. 195, 1000 Ljubljana telefon: 01/583-98-00 fax: 01/519-40-80 E-mail: info.csdsiska@gov.si Uradne ureponedeljek: 8.00 - 13.00, 14.00 - 16.30 sreda: 8.00 - 13.00, 14.00 - 16.30 petek: 8.00 - 13.00 V torek in četrtek ni uradnih ur. Pa še nekaj linkov: http://www.ringaraja.net/nosecnost/Clanek....sp?clanekID=107 http://www.posvojitve-rejnistvo.s5.net/ http://www.csd-lj-siska.si/dejavnosti/rejn...oPosvojitve.asp http://www.csd-radovljica.si/rejnistvo_in_..._posvojitve.php(Strokovna delavka na področju rejništva in posvojitev jeMETODA BOLE FINŽGAR tel.: 04/537-14-18 E-pošta: metoda.bole@gov.si ) Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 3. januar 2004 Prijavi Deli 3. januar 2004 hahja, če ve, da ga noče imet, naj ga sploh nima,....a je še cajt? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
piscanecPP 4. januar 2004 Avtor Prijavi Deli 4. januar 2004 Poglejte.. Ce nimas denarja, ce te je moz zapustil in nimas druge moznosti, ne more nihce reci, da ni tezko..Ona bi rada nadaljevala solanje, ker drugace nima od cesa ziveti. Mama, ki se je ukvarjala s kmetijstvom, je umrla, sama pa ni usposobljena za to dejavnost, tako da nima nikakrsnega vira dohodkov. Rada bi se izsolala in kasneje tega otroka vzela nazaj. Pri tem pa se boji, da ji otroka kasneje ne bi vec vrnili... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. januar 2004 Prijavi Deli 4. januar 2004 Oj, Piscanec, zivjo in dobrodosla! Lepo in pozrtvovalno od tebe, da si s prijateljico v tehle njenih mracnih, tesnobnih trenutkih.Zalostno je, kar pises, socustvujem z njo. Grozno, da mora tole prestajati.Najbrz pa zdajle ne rabi pri- in pre- govarjanja, ampak predvsem razumevanje in konkretne napotke in pomoc. Tamara ti je nanizala kup infota, lepo od nje... Najbolje, da gre frendica step by step - ali pa se se ti zanjo malo pozanimaj.Tezko je tole - da bi kasneje otroka dobila nazaj - ne samo, da ji ga morda ne bi dali, pac pa se otrok veckrat naveze na tistega, ki zanj pac skrbi - in to ni nujno ravno bioloska mati (oz. pac bio starsi).Ce oddaja otroka, mora to vzeti v zakup, pa cetudi je to najbolj zalostno pri vsem.Fino bi bilo narediti ornk akcijo, ne vem pa, kako je s tem - ali je to konec koncev sploh zakonito... Kakorkoli ze - zelim, da bi se za tvojo prijateljico in za njenega otroka cimboljse razpletlo in da bi otrok dobil cimbolj posvojitelje. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 4. januar 2004 Prijavi Deli 4. januar 2004 ..mati Nezaposlena, brez partnerja, samohranilka dobi od države ~do 100y pomoči na mesc..zdej pa glej... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 4. januar 2004 Prijavi Deli 4. januar 2004 poki ... kje si pa to vzel? jaz sem samohranilka, oče moje hčere ne plačuje preživnine (o tem sem že nekje pisala) in ga ne mislit priganjat za to, če se njemu ne zdi... ampak, da dobi hči državno nadomestilo ali kako že rečejo, je nekaj stroškov (okoli 50 tisoč) in čakaš pol leta, da ugotovijo, če res ne plačuje... in potem dobi preživnino, ki je približno četrtina te, ki jo omenjaš... Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 4. januar 2004 Prijavi Deli 4. januar 2004 Kakorkoli ze - zelim, da bi se za tvojo prijateljico in za njenega otroka cimboljse razpletlo in da bi otrok dobil cimbolj posvojitelje. Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 4. januar 2004 Prijavi Deli 4. januar 2004 Mateja, poki res malo pretirava, ampak ne veliko. Nezaposlena mati z enim otrokom dobi na mesec: - cca. 50 - 55.000 sit socialne denarne pomoči- cca. 20.000 sit otroškega dodatka- 13.500 sit nadomestila preživnine (v primeru, če oče ne plačuje preživnine) ... in poleg tega ima brezplačen vrtec ter še kar nekaj socialne pomoči med letom (n.pr. sredstva za zimsko kurjavo... in podobno). Če oseba nima stanovanjskega problema (torej če ne plačuje kake najemnine), mislim, da s tem lahko preživi skupaj z otrokom. Res, da si ne more privoščiti ne vem kaj, ampak... če zdaj postavim na eno stran tehtnice "oddajo otroka" in na drugo stran "materialno skromno življenje"... jaz osebno sploh ne bi razmišljala. Sicer pa vsak po svoje. Tudi piščančeva (a sem prav napisala?) prijateljica se bo sama odločila, in nikakor je nočem obsojati. Hotela sem samo to povedati, da zaenkrat je v Sloveniji res dovolj (samo dovolj! - ne preveč) socialne pomoči, da pomanjkanje denarja ne more biti izgovor za oddajo otroka v posvojitev. Poleg tega ima najbrž vsak kake sorodnike, prijatelje..., ki bi bili kakorkoli pripravljeni pomagati svojcu (mamici in otroku), ki rabi pomoč. Marsa pravi:Tezko je tole - da bi kasneje otroka dobila nazaj - ne samo, da ji ga morda ne bi dali, pac pa se otrok veckrat naveze na tistega, ki zanj pac skrbi - in to ni nujno ravno bioloska mati (oz. pac bio starsi).Ja, to je pravgotovo res. Neglede na to, kako pravi Zakon, je treba v prvi vrsti gledati na otroka - pravgotovo se naveže na tiste osebe, ki ga pestujejo, hranijo, previjajo in skratka nudijo ljubezen in ugodje... Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 5. januar 2004 Prijavi Deli 5. januar 2004 ja nezaposlena, ja.... brez partnerja .......... in ja napisau sem ~do. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 5. januar 2004 Prijavi Deli 5. januar 2004 ahm, nezaposlena samohranilka, to pa možno... kakorkoli... naj se srečno izteče za tole nerojene bitjece... Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vojko 5. januar 2004 Prijavi Deli 5. januar 2004 Mateja, poki res malo pretirava, ampak ne veliko. Nezaposlena mati z enim otrokom dobi na mesec: - cca. 50 - 55.000 sit socialne denarne pomoči- cca. 20.000 sit otroškega dodatka- 13.500 sit nadomestila preživnine (v primeru, če oče ne plačuje preživnine) ... in poleg tega ima brezplačen vrtec ter še kar nekaj socialne pomoči med letom (n.pr. sredstva za zimsko kurjavo... in podobno). Če oseba nima stanovanjskega problema (torej če ne plačuje kake najemnine), mislim, da s tem lahko preživi skupaj z otrokom. Res, da si ne more privoščiti ne vem kaj, ampak... če zdaj postavim na eno stran tehtnice "oddajo otroka" in na drugo stran "materialno skromno življenje"... jaz osebno sploh ne bi razmišljala. Sicer pa vsak po svoje. Tudi piščančeva (a sem prav napisala?) prijateljica se bo sama odločila, in nikakor je nočem obsojati. Hotela sem samo to povedati, da zaenkrat je v Sloveniji res dovolj (samo dovolj! - ne preveč) socialne pomoči, da pomanjkanje denarja ne more biti izgovor za oddajo otroka v posvojitev. Poleg tega ima najbrž vsak kake sorodnike, prijatelje..., ki bi bili kakorkoli pripravljeni pomagati svojcu (mamici in otroku), ki rabi pomoč. Marsa pravi:Tezko je tole - da bi kasneje otroka dobila nazaj - ne samo, da ji ga morda ne bi dali, pac pa se otrok veckrat naveze na tistega, ki zanj pac skrbi - in to ni nujno ravno bioloska mati (oz. pac bio starsi).Ja, to je pravgotovo res. Neglede na to, kako pravi Zakon, je treba v prvi vrsti gledati na otroka - pravgotovo se naveže na tiste osebe, ki ga pestujejo, hranijo, previjajo in skratka nudijo ljubezen in ugodje... Otrok ni avto, Vojko Citiraj Si želiš več od življenja?Privošči si življenjski coaching!Vojko J Kalane: vojko@9zvezd.comt: @vojko_9kit: @vojko629 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
piscanecPP 5. januar 2004 Avtor Prijavi Deli 5. januar 2004 Hvala za vse odgovore.Napisala sem ze, da nima sorodnikov, prijatelji (studentje) pa ji tezko denarno pomagamo - nekaj ze, a to ni dovolj za zivljenje. Rada bi se vrnila nazaj na dtudij in potem, ko bi ga koncala, si tega otroka zeli nazaj. Ona otroka ne oddaja, ker ga ne bi marala, temvec zato ker se boji, da mu ne bo mogla nuditi normalnega zivljenja! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 5. januar 2004 Prijavi Deli 5. januar 2004 piscanec, meni se zdi lepo, ker te skrbi za prijateljico in ji poskusas pomagati resiti njen problem. Vsekakor bi bilo najbolje stopiti do najblizjega socialnega centra in tam poskusiti najti najboljso resitev. Obstajajo tudi materinski domi in razno razne oblike pomoci, ki jih je lahko delezna kot mamica studentka. Plemenito je, da kljub vsem tezavam, ki jo pestijo se vedno zeli tega dojenca. Kjer je volja tam je pot in sem prepricana, da se bo dalo urediti.Ena od moznosti je tudi rejniska druzina, na to je verjetno tudi mislila prijateljica, ko je rekla da bi potem rada otroka nazaj, ker otroka ne mores dati posvojiti, potem pa nazaj, cez nekaj let..Pogovor s psihologom in socialno delavko, vam bo dal informacije za pravilno odlocitev. Pa srecno! Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. januar 2004 Prijavi Deli 6. januar 2004 ... Ona otroka ne oddaja, ker ga ne bi marala, temvec zato ker se boji, da mu ne bo mogla nuditi normalnega zivljenja! ...To nam je jasno, Piscanec...Ampak saj mi ne sodimo niti ne odmerjamo pomoci, samo povemo ti dejstva...V koncni varianti to vesolju ni vazno, zakaj in kako; otrok je spocet.Nasvet - naj ga ima sama, vseeno. Vedno se zrihtajo stvari, nekako ze. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 6. januar 2004 Prijavi Deli 6. januar 2004 Rada bi se vrnila nazaj na dtudij in potem, ko bi ga koncala, si tega otroka zeli nazaj.Mogoče se kruto sliši, ampak tole me spominja na ljudi, ki želijo iti poleti na morje, pa razmišljajo, kam naj medtem dajo domačo živalco. Kakorkoli, naj se izidejo stvari tako, da bo za malo kepico najbolje Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. januar 2004 Prijavi Deli 6. januar 2004 Tudi sama sem pomislila podobno, Tina - ne ravno tocno tega, pac pa takole... je pa tole pravzaprav polno protislovij, ce ponovno p0ogledam vse. Piscanec - post si zacela z Prijateljica si ne zeli otroka, ki ga nosi pod srcem. ...Potem pa pravis ... Ona otroka ne oddaja, ker ga ne bi marala, temvec zato ker se boji, da mu ne bo mogla nuditi normalnega zivljenja! ...Ne zeli, ne mara... a ni to podobno? Poleg tega je res - otrok ni ne avto in ne pes, pa se s slednjim se ne moremo iti takole. Pravis nadalje ... Ona bi rada nadaljevala solanje, ker drugace nima od cesa ziveti....Meni se zdi tole zelo protislovno.Menim, da se pac od studija lahko poslovi (ali zacasno) in je STUDIJ to, kar bo nanjo malo pocakalo, ko si ga bo spet zazelela, in ne otrok. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 6. januar 2004 Prijavi Deli 6. januar 2004 sicer pa obstajajo Materinski domovi... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. januar 2004 Prijavi Deli 6. januar 2004 Seveda, obstajajo resitve vedno... Odvisno je samo, za kaj in kako se odlocimo v lajfu, kako se usmerimo in naprogramiramo.Kako resimo teste, ki se nam pojavijo na poti. Odvisno je tudi, kaj ti je prioriteta v lajfu.In ko OTROKA NOSIS POD SRCEM, naj bo to otrok - to se mi zdi kul in naravno. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
piscanecPP 6. januar 2004 Avtor Prijavi Deli 6. januar 2004 Tudi sama sem pomislila podobno, Tina - ne ravno tocno tega, pac pa takole... je pa tole pravzaprav polno protislovij, ce ponovno p0ogledam vse. Piscanec - post si zacela z Prijateljica si ne zeli otroka, ki ga nosi pod srcem. ...Potem pa pravis ... Ona otroka ne oddaja, ker ga ne bi marala, temvec zato ker se boji, da mu ne bo mogla nuditi normalnega zivljenja! ...Ne zeli, ne mara... a ni to podobno? Poleg tega je res - otrok ni ne avto in ne pes, pa se s slednjim se ne moremo iti takole. Pravis nadalje ... Ona bi rada nadaljevala solanje, ker drugace nima od cesa ziveti....Meni se zdi tole zelo protislovno.Menim, da se pac od studija lahko poslovi (ali zacasno) in je STUDIJ to, kar bo nanjo malo pocakalo, ko si ga bo spet zazelela, in ne otrok. OK, VSAK IMA SVOJE MNENJE.POTEM MI PA POVEJ KAKO NAJ STUDIJ SE MALO POCAKA, CE NIMA OD CESA ZIVETI. A NAJ OTROKA HRANI S TRAVO, KI RASTE PRED HISO IN Z VODO IZ SOSEDNJE MLAKE? NE SE HECAT LJUDJE! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 6. januar 2004 Prijavi Deli 6. januar 2004 ma ne no... otrok bi jedel najprej njeno mleko od česa pa sedaj ona živi ko študira? Sem ti pa napisala obstajajo materinski domovi...drugače pa, nihče jo ne obsoja, niti malo ne... samo se vpraša kako bo potem ko bo otrok prišel na svet in ji bodo vzeli tisto, kar je resnično njeno? Vso srečo obema Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 6. januar 2004 Prijavi Deli 6. januar 2004 POTEM MI PA POVEJ KAKO NAJ STUDIJ SE MALO POCAKA, CE NIMA OD CESA ZIVETI.? Na ker fax pa hodi, da je tako velikodusno tole? Da ti cashirajo, medtem ko studiras oz. kaj je - s cim se prehranjuje, ko studira? Ji na faxu se kuhajo?Brez skrbi - tudi jaz nisem zrla trave pred bajto, marsikdaj pa smo stradali... Moj partner pa se je lahko poslovil od studija (pa ceprav "bi zelo rad studiral" - je bil zelo mlad) - da BOMO IMELI KAJ ZRET. Pri meni gre res za mnenje, tako imam lahko, kakrsnega zelim, v primeru tvoje prijateljice pa zal ne gre samo za mnenje ali zeljo, ki ju ima ali nima, pac pa za odlocitev, ki jo bo morala sprejeti. Tako da jaz se niti najmanj nimam namena hecat tukaj, sem pa komentirala, ker si odprla pac temo... Mama lahko nudi otroku tocno to, kar ta potrebuje - svoje mleko in materinsko ljubezen.Bolj ubogo, ce bo otrok nekje na tujem, da bo lahko mamica studirala, da bo enkrat nekaj. :o|o: Otrok je pa ZDAJ. Pozdravi prijateljico - zelim ji vso sreco! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 6. januar 2004 Prijavi Deli 6. januar 2004 ...POTEM MI PA POVEJ KAKO NAJ STUDIJ SE MALO POCAKA, CE NIMA OD CESA ZIVETI. ...Najprej nam ti povej, kaj ona sploh potrebuje za živet. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 6. januar 2004 Prijavi Deli 6. januar 2004 Bog ne daj, da bi koga obsojala.... Saj niti ne poznam celotne zgodbe in čutenja nosečnice oz. bodoče mamice... Če se je tako odločila, se pač je in dobro je, da razmišlja o tem, da POSKRBI za malo bitjece, ki raste v njej.... Da ga odda v dobri veri, da bo rastel pri ljudeh z veliko mero ljubezni....Če ne gre drugače, je prav tudi tako.... Odobravam 100%!Toda...... če se postavim v njeno vlogo (kar se zelo, zelo težko) ne bi imela miru celo življenje pred vprašanji : kako je mojemu otroku, spomnila bi se na njegov rojstni dan, hotela bi vedeti, videti, doživeti...... POMOJE JE TO NAJHUJŠA MORA! Moja bivša sodelavka (sedaj že v pokoju) je oddala pri svojih 17 letih svojega prvega sina, v bližino in k znanimi ljudmi..... dokler je bila moja sodelavka, se je to bralo iz njenih oči, ta bolečina in nemoč, vest in trpljenje, vprašanja brez odgovorov.... Kasneje je imela še dva otroka, vendar dejanja pri sedemnajstih si nikoli ne bo oprostila..... SAMO TO ŠE POVEM; KARKOLI ŽE BO S TEM OTROČKOM, MU OD SRCA ŽELIM RESNIČNO VSE NAJBOLJŠE! Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.