piscanecPP 6. januar 2004 Avtor Prijavi Deli 6. januar 2004 Ima stipendijo in placano hrano - socialna pomoc ali kakorkoli se ze to rece. Ampak ce obdrzi otroka in prestavi studij, to vse zgubi! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 6. januar 2004 Prijavi Deli 6. januar 2004 Piscanec... to so te življenjske izbire, ki ustvarjajo realnost vsakega od nas... ne gre za to, ali je nekaj prav ali narobe... toda... kadar se pojavi nek takšen mejnik v življenju, se je dobro odločiti brez prisotnosti vloge žrtve... to izberem, to potem imam/živim/izkušam.... mislim, da je tvoji prijateljici ravno v tem dan čas in prostor, da izbere... če se odloči, da so ugodnosti, ki se ji zdaj zdijo najpomembnejše tiste, ki jih želi v prihodnosti izkušati raje kot materinstvo... potem naj z vso odgovornostjo to izbere in se kasneje ne utaplja v vlogi žrtve, kao: bila je taka situacija (takih in podobnih situacij je povsod veliko, pa se ljudje vseeno odločajo tudi drugače), ni se dalo drugače... itd... Glede te izbire mislim, da je dobila kar nekaj koristnih pomagal in še enkrat - srečno obema, malemu otročku in njej, karkoli že bo izbrala... Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alex 7. januar 2004 Prijavi Deli 7. januar 2004 Ima stipendijo in placano hrano - socialna pomoc ali kakorkoli se ze to rece. Ampak ce obdrzi otroka in prestavi studij, to vse zgubi!OK.. stipendija, socialna, hrana ... Če je res kar pišejo, da lahko mati samohranilka dobi okoli 100k Sit na mesec + stipendija (cca 20-30k) + plačana hrana + preživnina (če jo mož seveda plačuje) ... Mislim, da si lahko ta prijateljica brez kakršnih koli težav prvo leto, ko bo prejemala še porodniško, privošči kakšno varuško za tisti čas, ko je na predavanjih/izpitih. Če ste res dobri prijatelji ji lahko tudi kdo pride pomagat pri otroku. Če vas je pet in vsak žrtvuje vsaj en dan predavanj na teden bi bilo že veliko, zapiske mu lahko pa ostali dajo. 2. leto gre pa otrok že v vrtec in je lahko že od 6:30 - 16:30 v vrtcu. Sicer lahko pa podedovano kmetijo oz. posestvo tudi proda in lahko živi od tega. Poleg tega pa to, če si ŠTUDIRAN, še ne pomeni, da imaš potem od česa živet. Prosim lepo.. malo poglej na borzo dela in poglej koliko je ŠTUDIRANIH in ne dobijo službe. OK.. Štipendija bi ji že zagotovila službo .. ALI PA TUDI NE:. Sicer pa .. kako daleč v študiju je. Kateri letnik? Kateri fax? Ali je otrok že rojen ali je še na poti (mogoče je že napisano in sem spregledal) Anyway .. hotel sem samo nakazat, da je več možnosti. Izbrati najlažjo (oddajo otroka) je sicer logično.. samo naj gleda na dolgoročne posledice. Kaj to dolgoročno pomeni za otroka in za njo? Moram reč tudi, da je malo domišljava ... otroka bi oddala in bi ga potem kar nazaj vzela.. YEAH RIGHT!! Moj nasvet je naj stisne zobe in spelje zadevo do konca. Konec koncev .. če je bil otrok spočet z ljubeznijo in z željo po njem ga bo težko oddala. Če je pa otrok "nesreča" si je pa za to čisto sama kriva. Sam sem oče in NE odobravam njenega razmišljanja o oddaji otroka. Vso srečo in PAMETNO odločitev ji želim. Citiraj LP, Alex "Bolezen je nekaj naravnega, kar pripada življenju, tako v fizični, kot tudi duhovni obliki. Ampak na samo, da je bolezen naravna, temveč je človeku tudi potrebna, ker ga kot ogenj očisti od usedlin fizične in duhovne umazanije." Paracelzus (1493 - 1541)www.jugov.net Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klavdija 7. januar 2004 Prijavi Deli 7. januar 2004 vse skup je malo brezveze...mislim imela bi otroka in ga ne bi imela,študirala bi.... očitno išče samo najboljšo varianto kako iztržiti čim več in z našimi dobrimi nasveti oprati svojo vest. KER tudi jaz sem bila noseča po koncu 4. letnika,ker je moja punca stara že 12 let in še ni videla očeta (ker ga ne zanima) in ker zanjo ne dobim ne preživnine in ne nadomestila preživnine... in sem se vsega tega zavedala takoj na začetku nosečnosti.IN si še vedno srčno želim študirati.Ampak ni denarja.Sem šla po srednji šoli v službo in pač živim kot gre.sicer je težko, ampak moj otrok mi pomeni več kot še tako željeni študij in ostale dobrine. Očitno pa tej punci lepo življenje več pomeni... klavdija Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 7. januar 2004 Prijavi Deli 7. januar 2004 .. hotel sem samo nakazat, da je več možnosti. Izbrati najlažjo (oddajo otroka) je sicer logično.. samo naj gleda na dolgoročne posledice. Kaj to dolgoročno pomeni za otroka in za njo? Moram reč tudi, da je malo domišljava ... otroka bi oddala in bi ga potem kar nazaj vzela.. YEAH RIGHT!! Sam sem oče in NE odobravam njenega razmišljanja o oddaji otroka. res je ,fajn pa je, da si prizna, da želi pač uspet, ne glede na otroka. ima karierski Ego....Koliko je takih!? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
piscanecPP 7. januar 2004 Avtor Prijavi Deli 7. januar 2004 vse skup je malo brezveze...mislim imela bi otroka in ga ne bi imela,študirala bi.... očitno išče samo najboljšo varianto kako iztržiti čim več in z našimi dobrimi nasveti oprati svojo vest. KER tudi jaz sem bila noseča po koncu 4. letnika,ker je moja punca stara že 12 let in še ni videla očeta (ker ga ne zanima) in ker zanjo ne dobim ne preživnine in ne nadomestila preživnine... in sem se vsega tega zavedala takoj na začetku nosečnosti.IN si še vedno srčno želim študirati.Ampak ni denarja.Sem šla po srednji šoli v službo in pač živim kot gre.sicer je težko, ampak moj otrok mi pomeni več kot še tako željeni študij in ostale dobrine. Očitno pa tej punci lepo življenje več pomeni... klavdijaZAKAJ SVOJE LASTNOSTI PRIPISUJES DRUGIM? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 7. januar 2004 Prijavi Deli 7. januar 2004 kaj bi pa ti naredila v tem slučajo, kakšno je pa tvoje osebno mnenje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 7. januar 2004 Prijavi Deli 7. januar 2004 piscanec...meni se zdi, da je odlocitev ze padla.... Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. januar 2004 Prijavi Deli 7. januar 2004 ... ZAKAJ SVOJE LASTNOSTI PRIPISUJES DRUGIM?To so izkusnje in ne lastnosti. Kaj pa si pravzaprav mislila, PP?Da bo nekdo napisal, ja, kul, super, naj ga k meni prinese. Potem bi dokazal, da je OK, da ima bajto, vrt, dosti casha in vse.Potem bi postavili en rok in tocno takrat (npr. kot v pravljici - ko bo dopolnila 15 let, bo...) jo bodo ti krusni starsi dostavili direkt tvoji prijateljici. Vmes bo lepo dostudirala in kot taka dobila nad dobro sluzbo in si bo od tedaj naprej, ko bo otrok star 15 let, lahko vzela cas tudi zanj. Aja - ali ga bo hotela prej, da bo 'drmala' potem ubogega otroka pri 3, 5, 7, 10?... ali kdaj?? Kako si sploh predstavlja... Cemu ni prej poskrbela?! Dolocene lastnosti pa so zazelene tudi pri materinstvu.Prav tako student, clovek - vsakdo je bolj vreden, ce prevzema odgovornost za svoj lajf. In po pravici povedano, ce bi jaz bila kje sef (se dobro da nisem), mi to ne bi bil plus, pac pa minus - ne glede na to, da kao nima zveze. A ima - cloveka, ki resno jemlje zadeve, ne bo premetaval vsak vetric - takega nocem v firmi.Pac pa takega, ki zna resevati tezave. Skoda, ker postavljas tako uzaljeno in osebno... v resnici smo ti dali veliko koristnih napotkov, predvsem Tamara, nekaj mnenj...Ce je tako ali tako odlocena, potem pac tako je - zdaj si malo ti videla, kaksen odziv je na taksnole, ce bi bila cisto prepricana, morda ne bi tukaj tega sprasevala oz. ti zanjo...Torej je nase prepricevanje, naj obdrzi otroka, najbolj mozno dobronamerno, ce pa bo slucajno otroka obdrzala, nam bo hvalezna.Ce pa ga tudi ne bo, nihce ne ve, ce nam tudi v tem primeru ne bo hvalezna... Saj se nekaj ljudi ukvarja z njo... in ko si v stiski, to veliko pomeni.Ni vse fino slisat, ampak ene zadeve je treba rect. VSO SRECO!! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 7. januar 2004 Prijavi Deli 7. januar 2004 piščanček res me zanima kako bi se ti sama odločila Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 7. januar 2004 Prijavi Deli 7. januar 2004 Prav vesel sem odgovorov piščančku. Vsi, ki ste prispevali svoje mnenje, ste pokazali, da razumete oddajo otroka kot res zadnjo možnost (ultima ratio). Prepričan sem, da bi vsi enako reagirali tudi v primeru, če bi kako dekle vprašalo za nasvet glede abortusa. Zadnja stvar na svetu bi bil predlog, naj punca naredi abortus. Čisto nekaj drugega pa je prepovedati možnost narediti abortus. Taka možnost mora vedno obstajati, čeprav res kot zadnja stvar na svetu. Kajti, če se ženska iz kakršnega že koli razloga resno odloči za abortus, ga bo tudi naredila, če ne strokovno opravljenega, potem pa pri mazački. V tem primeru pa ne bo šel samo zarodek, ampak bo vprašljivo tudi življenje matere. Če sta na razpolago le dve slabi možnosti, je potrebno izbrati manj slabo. Tako je moje gledanje in zavračam očitke nekaterih na tem forumu, da smo tisti, ki smo bili proti prepovedi abortusa že kar morilci. Mislim, da smo v tej temi dobro opravili izpit in pokazali, da se splača v težkih trenutkih vprašati za mnenje. Neodgovornih mnenj ni bilo. Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 7. januar 2004 Prijavi Deli 7. januar 2004 otrok pripada materidolzhnost drzhave pa je, da poskrbi za tega otroka, tam, kjer je sama zakrivila socialno bedodokler pa bo na oblasti ta garnitura, seveda iz tega ne bo nich, saj raje daje izbrisanim, kakor da bi poskrbela za domache 666 -ou.... Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 7. januar 2004 Prijavi Deli 7. januar 2004 otrok pripada materiNe glede ali ga ona hoče ali noče? Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 7. januar 2004 Prijavi Deli 7. januar 2004 che ga noche zaradi socialnih razmer, beri zgornji postche ga pa noche zaradi svoje pokvarjenosti, jo je pa treba moralno-kazensko preganjat 666 zlobijeu Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 7. januar 2004 Prijavi Deli 7. januar 2004 :xx!: :xx!: Otrok pripada materi in očetu...........ki sta dolžna za otroka, ki sta ga zaplodila tudi poskrbeti.....in ne država . Tako bi naj bilo..... Pa vseeno......daj me aakhut že 1x razsvetli......katera garnitura bo vse te težave slovencev v veselje vseh nas rešila......a Janševa.....al ktera......toliko da vem koga volit letos Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 7. januar 2004 Prijavi Deli 7. januar 2004 che ga pa noche zaradi svoje pokvarjenosti, jo je pa treba moralno-kazensko preganjatBi blo treba 666 zlobijeu zaradu takih postov moralno in kazensko preganjat Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 7. januar 2004 Prijavi Deli 7. januar 2004 po moje tistga, k je prpravljen za domache ljudi poskrbetdefinitivno pa ne tistga, k se raj ukvarja z raznimi dzhamijami, izbrisanimi, SIB banko...etcSHTEKASH??? kar se pa zgornjega tiche je pach tako, da tam, kjer ni socjalnih mozhnosti, bi pa drzhava vseeno morala pomagat.....sam noche :xx!: 666 zlobijeu....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 7. januar 2004 Prijavi Deli 7. januar 2004 Država pomaga.....pa recimo.......sorazmerno našemu standardu....tudi materam samohranilkam......in jih poznam kar nekaj......res, da je vse malo bolj komplicirano, pa mal traja.......ampak je čisto solidno . Sicer pa......mora mati najprej otroka želeti obdržati......in če si ga ne želi....je nihče ne sme v to prisliti. Džamija.....kolk je meni znano so v SLO samo al pa skoraj samo bosanski muslimani......ki so čisto specifični v tej veri......in so naši državljani.....ki bodo (in že so) jutri branili SLO tako kot mi, če bo potrebno.........zato še vedno menim, da glede na enakost religij in svobodo veroizpovedi džamija ni nekaj protislovenskega......je pa lahko izraz naše moči, širine srca in duha..... Izbrisani......smo že rekli.....obravnavati individualno......in presoditi...ne pa nekaj kar tako na hojladri.....sem zadnjič poslušal poslanca SDS Jerovška......haaalooooo......podn :xx!: SIB.....svinjarija.....se strinjam.....PJM x!x No.....in kdo bi to bil.....konkretno...po tvoje? Enostavno me zanima komu pa naš brihtni in zlobcen aakhut tako zelo verjame...... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 7. januar 2004 Prijavi Deli 7. januar 2004 bajuk pa jansha 666 zlobijeu....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 7. januar 2004 Prijavi Deli 7. januar 2004 Ok. Zdaj pa mi ti čisto resno povej......menim, da si brihten fant, očitno razgledan, spremljaš zadeve, znaš razmišljati.........a ti to čisto resno verjameš, misliš? Če bi ugotovil, da so Janševi v medijih odkriti grehi resnični.......bi mu še vedno verjel? In.....s čim le te onadva prepričata? Hm....bi mogoče preskočila na temo "predvolilni boj", če še obstaja.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 7. januar 2004 Prijavi Deli 7. januar 2004 ok...greva tja 666 zlobijeu....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 7. januar 2004 Prijavi Deli 7. januar 2004 contesa.... kjer je volja je tudi reshitev 666 zlobijeu.....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 7. januar 2004 Prijavi Deli 7. januar 2004 Ja ...in kjer je ni.......je tudi rešitev.......pač drugačna Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 7. januar 2004 Prijavi Deli 7. januar 2004 ...In po pravici povedano, ce bi jaz bila kje sef (se dobro da nisem), mi to ne bi bil plus, pac pa minus - ne glede na to, da kao nima zveze. A ima - cloveka, ki resno jemlje zadeve, ne bo premetaval vsak vetric - takega nocem v firmi.Pac pa takega, ki zna resevati tezave. Točno! Sicer pa brezveze punco prepričevat, naj obdrži otroka, če tega noče. Kakšna mati pa bo temu otroku?! Bolje, da ga odda in da ga posvoji par, ki si ga že dolgo želi, pa ga ne more spočeti! Po mojem jih je kar vrsta, ki čakajo na posvojitev!Kam naj se za to obrne, pa sem ji napisala že na 1. strani. Je pa tudi možno, da punca doživlja kako predporodno depresijo. V tem primeru bi se bilo dobro pogovoriti s kakim strokovnjakom - psihiatrom.Lahko poskusi na tem forumu: http://med.over.net/phorum/list.php?f=6 Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 7. januar 2004 Prijavi Deli 7. januar 2004 Ima stipendijo in placano hrano - socialna pomoc ali kakorkoli se ze to rece. Ampak ce obdrzi otroka in prestavi studij, to vse zgubi!PP, da je ne boš preveč zagovarjala, naj ti povem par primerov: Ena moja prijateljica je sama s tremi otroki (1 predšolski in 2 šoloobvezna), brez redne zaposlitve - dela občasno preko javnih del. Ampak nobenega otroka ni oddala ne v rejništvo in ne v posvojitev. Druga moja prijateljica živi sama z eno šoloobvezno hčerko, je brezposelna in plačuje 300 € najemnine za stanovanje. Živi od socialne podpore in priložnostnega dela. Jaz sem sama z dvema otrokoma (1 predšolski in 1 šoloobvezen), samozaposlena šivilja s SŠ izobrazbo, brez preživnin... Lepo živimo! Svojih otrok ne bi zamenjala za noben faks! (Pa sem bila odličnjakinja v SŠ!) In takih in podobnih primerov je še cel kup. Praviš, da če obdrži otroka, izgubi štipendijo in plačano hrano... Kaj pa dobi, če otroka obdrži, pa smo ti že napisali (otroški dodatek, nadomestilo preživnine...) Ampak bog ne daj, da ga obdrži samo zaradi tega!A študira zato, ker dobi štipendijo in plačano hrano, ali to dobi, ker študira? Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.